Dimmis MC Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2005 Έχωντας εγκατεστημένα τα Win2003 σε ένα partition μόνα τους (πάνω σε RAID0), αποφάσισα να κάνω μια νέα εγκατάσταση (σε ξεχωριστό partition, στον ίδιο RAID) και τα WinXP Pro με SP2... Γνώριζα το γεγονός οτι θα είχα πρόβλημα με την εκκίνηση των Win2003 μετά την εγκατάσταση, όμως από οσο ξέρω και εχω ξανακάνει και στο παρελθόν (αντίστοιχη περίπτωση με Win2000) το λειτουργικό και το boot είναι δυνατόν να επανέλθουν...Επειδή αδυνατό αυτή την στιγμή να θυμηθώ πλήρως την διαδικασία που είχα ακολουθήσει πρίν απο 2 χρόνια περίπου, σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάτι σχετικά ας απαντήσει, αφού δεν θα ήθελα να μπώ στην "διαδικασία της έρευνας" αυτή την στιγμή μιάς και ο διαθέσιμος μου χρόνος είναι ελάχιστος και έχω άμεση ανάγκη αποκατάστασης των Win2003Server!!!Ενδεικτικά σας αναφέρω και τα DriveLetters όπως είχανε πρίν την εγκατάσταση των ΧΡ (στα Win2003) και πώς διαμορφώθηκαν μετά απο αυτή μέσα απο τα ΧΡ.Win2003C: (EmptyPartition 37.2GB) - PATAG: Win2003 - RAID0 SATAH: (EmptyPartition 11.7GB) - RAID0 SATAWinXPE: (EmptyPartition 37.2GB) - PATAC: Win2003 - RAID0 SATAG: WinXP - RAID0 SATAΤέλος να αναφέρω οτι το αρχείο boot.ini δέν έχει αλλοιωθεί και βρίσκεται στο νέο partition C: ενώ απο τον bootloader κατα την εκκίνηση του συστήματος, όταν επιλέγω τα WinServer2003 κάνει απο μονο του restart (oχι ομως απο μπλέ οθόνη), ενώ δεν είναι δυνατή και η εκκίνηση σε SafeMod! Φυσικά τα WinXP λειτουργούν κανονικά και έχω πλήρη πρόσβαση σε όλους τους δίσκους του συστήματος μου!Any Ideas? Thanks in advance! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Snips Ιούνιος 27, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2005 Dimmi αν σε βοηθάει καθόλου...http://www.msusenet.com/archive/index.php/t-1517235.htmlΣε dual boot win2003 και Win2000 αναφέρεται αλλά ρίξε μια ματιά...Κανείς άλλος βρε παιδιά....τα φώτα του? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Ιούνιος 27, 2005 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2005 Βασικά βλέπω ότι παίζει και ΡΑΤΑ σκληρός, πολύ πιθανό να βρίσκεται εκεί το boot.ini σου.Πήγαινε από τα Folder Options και ενεργοποίησε την εμφάνιση των αρχείων συστήματος και βρες το boot.ini. Θα βρίσκεται στο root κάποιου από τα partitions, πιθανότατα του PATA σκληρού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimmis MC Ιούνιος 27, 2005 Author #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2005 @Chosen: Οχι δεν ειναι αυτό φίλε μου δυστηχώς!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Ιούνιος 27, 2005 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 27, 2005 Αρχική απάντηση από Dimmis MC @Chosen: Οχι δεν ειναι αυτό φίλε μου δυστηχώς!!! Τι εννοείς δεν είναι αυτό; Εγώ σου είπα να βρεις το boot.ini γιατί είναι το αρχείο που κρατάει τις πληροφορίες των εγκατεστημένων λειτουργικών. Το βρήκες ή δεν το βρήκες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dimmis MC Ιούνιος 28, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2005 Αρχική απάντηση από ChosenΤι εννοείς δεν είναι αυτό; Εγώ σου είπα να βρεις το boot.ini γιατί είναι το αρχείο που κρατάει τις πληροφορίες των εγκατεστημένων λειτουργικών. Είχα αναφέρει:...το αρχείο boot.ini δέν έχει αλλοιωθεί και βρίσκεται στο νέο partition C:... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chosen Ιούνιος 28, 2005 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 28, 2005 Ωραία, sorry, my bad. ’νοιξε το boot.ini και δες αν έχεις 2 γραμμές, μια για κάθε λειτουργικό.Αν έχεις μόνο μία (ΧΡ), τότε κάντην c/paste από κάτω και κράτα τον ίδιο αριθμό στο disk, αλλά πρόσθεσε +1 στο partition.Παράδειγμα, αν έχεις αυτό:[boot loader]timeout=30default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS[operating systems]multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptOut Κάντο έτσι:[boot loader]timeout=30default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS[operating systems]multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect /NoExecute=OptOutmulti(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)\WINDOWS="Microsoft Windows 2003"Δεν υπάρχει πρόβλημα να μη μπουτάρει το μηχανάκι σου μετά, αρκεί να μη πειράξεις την γραμμή με το default.Επίσης, σιγουρέψου ότι έχεις ενεργοποιήσει την επιλογή με τα 30" (όχι απαραίτητα 30", αλλά βάλε 3-5" να βρίσκονται) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.