Jump to content

how to: Ενεργοποίηση 4gb σε 32-bit λειτουργικό

johncsj

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εδώ είναι ένας μικρός οδηγός ενεργοποίησης των 4gb σε 32 bito λειτουργικό σύστημα.

Λοιπόν... κατ αρχήν η όλη διαδικασία "διαβάσματος" και των τεσσάρων gb από 32-bitο λειτουργικό ονομάζεται PAE (Physical Address Extension). Για την ενεργοποίηση του pae, πρέπει να κάνετε ένα από τα παρακάτω.

1ον. βρείτε το αρχείο των windows boot.ini (είναι κρυφό) και επεξεργάστείτε το , έτσι ώστε να τελειώνει με την ένδειξη PAE.

2oν. μπορείτε μέσω του bios να ενεργοποιήσετε την τεχνολογια DEP (Data Execute Prevention) του επεξεργαστή (εφόσον διαθέτει αυτή την τεχνολογία) με αποτέλεσμα κάπου στη μέση του αρχείου boot.ini να φαίνεται η επιλογή noexecute=optin.

3oν. μπορείτε μέσω της γραμμής εντολών να δώσειτε την εντολή, BCDEdit /set pae ForceEnable .

Όλα αυτά μπορεί να έχουν αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκκινήσει το λειτουργικό, όπως και την μη σωστή λειτουργεία των drivers κλπ. Όλα αυτά θα γίνουν υπό την δική σας ευθύνη καθώς δεν είναι αναγκαστικό να το κάνετε. Για αυτό καλού κακού κράτήστε και κανένα backup.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ , εδώ κι εδώ (στην τελευταία περίπτωση για όσους έχουν vista).

Ξαναλέω... ΔΕΝ ΦΕΡΩ ΕΥΘΥΝΗ για όσα τυχών προβλήματα δημιουργηθούν στον υπολογιστή σας, καθώς δεν είναι αναγκαστικό να κάνετε ότι λέει ο συγκεκριμένος οδηγός.

Καλη επιτυχία.:)

Ωραίος ο οδηγός αλλά δεν έπρεπε να επισημάνεις ότι απλά "βλέπει" τα 4gb και ότι δεν τα χρησιμοποιεί όπως τα χ64?

Επίσης έχω την εντύπωση ότι τα vista x32 sp1 τα βλέπουν τα 4gb αλλά όπως και παραπάνω δεν χρησιμοποιούν.

My Computer > (Δεξι κλικ) > Properties > Advanced > Start Up and Recovery > (Press Settings) > Edit

Στο τελος της γραμμης προσθετετε το /PAE /3G

@Dr.Paneas: Θα κάνεις 1 από τα 3, όποιο σε βολεύει καλύτερα. Υπάρχει περίπτωση (το έχω πάθει εγώ ο ίδιος) :mad: να μην δουλέψει και κανένας τρόπος.

@jim 600v: Λοιπόν, όπως είχα πει και σε πιο παλιό μου post, τα 4gb μπορούν να διαχειριστούν κανονικότατα.:) Το μόνο πρόβλημα - προβληματάρα (που ίσως σας συμβεί) είναι το ότι το λειτουργικό επειδή είναι 32bit, ίσως να έχει προβλήματα με τους drivers ή άλλα προγράμματα, επειδή "ψευτο"αναβαθμίζεται σε 36bit. Tέλος τα 32bitα λειτουργικά, δεν γίνεται να αναγνωρίσουν απευθείας τα 4gb, είτε είναι vista, είτε xp. Αν θυμάμαι καλά, αναφέρεται και σε 1 από τα link που έδωσα.;)

• 4 months later...

Ανάλογα με το Hardware του υπολογιστή, το λειτουργικό μπορεί να δεί max 3.5GB physical memory. Αυτό λόγω περιορισμού της 32-bit αρχιτεκτονικής, του Memory Mapped I/O και του απαρχαιωμένου BIOS (αχχχ EFI64).

Το /3G switch δεν κάνει τπτ παραπάνω από το να αλλάζει την αναλογία μεταξύ της μνήμης αφιερωμένης στο λειτουργικό και στις εφαρμογές. Από 2/2 στα 1/3 και σε κάθε περίπτωση πρέπει να συνοδεύεται από την παράμετρο /userva={αριθμός}

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.