pallisi Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 20, 2005 Θέλω να αγοράσω ένα φορητό ,πραγματικά μικρό που να χωρά στην ΄''τσάντα μου''.Κυρίως θα το χρησιμοποιώ για εφαρμογές γραφείου και matlab.Ακούω προτάσεις.Υ.Γ Όπως καταλαβαίνεται πρέπει να έχει και καλή αυτονομία...
spc Ιούνιος 20, 2005 #2 Ιούνιος 20, 2005 για 12αρα οθόνη μάλλον πας σε κάτι ακριβό και αρκετά ''hi-tech''τέτοια μοντέλα έχουν κυρίως η SONY και η FUJITSU-SIEMENSστην πιο φθηνή κατηγορία παίζει και το ACER TravelMate 371TMi (Centrino Pentium-M 1.40GHz, 64MB DVMT AGP 4X, 12.1" XTFT, Ram DDR 512Mb(2x256) ,HDD 40Gb, DVD-DUAL, 1.70Kg, Wireless, XP Pro ENG)(~1.350-1.400 τελική - είναι σε προφορά αν θυμάμαι καλά)
R@tNET Ιούνιος 20, 2005 #3 Ιούνιος 20, 2005 IBM THINKPAD X40 Intel Pentium M 1.4 GHz, Ram 512MB, HD 40GB, 12'' TFT, Modem 56k, κάρτα δικτύου 10/100/1000Mps, κάρτα γραφικών INTEL EXTREME GRAPHICS 2 64MB, Windows XP PRO.Τιμή 2.379 ... τόσο έχουν με 12'' TFT.
sotiris Ιούνιος 20, 2005 #4 Ιούνιος 20, 2005 έχει και το plaisio πάντως ένα turbo x (αν μιλάμε για φτηνό). 12wms ή κάπως έτσι.
Chosen Ιούνιος 20, 2005 #5 Ιούνιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από R@tNETΤιμή 2.379 ... τόσο έχουν με 12'' TFT. Α, οκ... Να πληρώσει διπλάσια για να λέει ΙΒΜ πάνω, ε;
kurkosdr Ιούνιος 21, 2005 #6 Ιούνιος 21, 2005 Ο chosen έγραψε:Α, οκ... Να πληρώσει διπλάσια για να λέει ΙΒΜ πάνω, ε; Να πληρώσει διπλάσια για να:1) Λέει ΙΒΜ πάνω (ανεβάζει το image του κατόχου σε metting κ.λ.π.)2) να έχει πολύύ χαμηλές θερμοκαρασίες (και όταν εννοών χαμηλές, εννοώ σχεδον δωματίου)3) σύστημα προστασία δίκσκου σε περίπτωση πτώσης (αποκλειστικότητα στους ΙΒΜ)4)Εργαλεία καλύτερης διαχείρησης5) αξιοπιστία και ότι άλλο κάνει την ΙΒΜ κορυφαία επιλογή για το επαγγελματία (άσχετα αν τα παραπάνω στον απλο χρήστη δεν του μοιάζουν να αξίζουν τόσο
R@tNET Ιούνιος 21, 2005 #7 Ιούνιος 21, 2005 Αρχική απάντηση από kurkosdr 1) Λέει ΙΒΜ πάνω (ανεβάζει το image του κατόχου σε metting κ.λ.π.) 2) να έχει πολύύ χαμηλές θερμοκαρασίες (και όταν εννοών χαμηλές, εννοώ σχεδον δωματίου) 3) σύστημα προστασία δίκσκου σε περίπτωση πτώσης (αποκλειστικότητα στους ΙΒΜ) 4)Εργαλεία καλύτερης διαχείρησης 5) αξιοπιστία και ότι άλλο κάνει την ΙΒΜ κορυφαία επιλογή για το επαγγελματία (άσχετα αν τα παραπάνω στον απλο χρήστη δεν του μοιάζουν να αξίζουν τόσο ...+ ΑΝΤΟΧΗ: σε παραμόρφωση / στρέβλωση οθόνης... σε πίεση / σύθλιψη... δίσκου σε πτώση / βίαιες μετακινήσεις... δίσκου σε κραδασμούς / δονήσεις... σε πτώση από ύψος και υπό γωνία... σε κάθετη πτώση... σε υψηλή / χαμηλή θερμοκρασία... ΚΑΙ αντοχή πληκτρολογίου σε υψηλή υγρασία. ΣΧΕΔΙΑΣΗ: Διπλό σύστημα από ενσωματωμένες κεραίες WIFI. Έυκολη αλλαγή οπτικών συσκευών εν θερμώ. Προστατευμένοι δίσκοι έως και 7200 στροφών. Ειδικός προβολέας πληκτρολογίου για εργασία σε συνθήκες χαμηλού φωτησμού. Ενσωματομένο υποσύστημα ασφαλείας / κρυπτογράφησης αρχείων & Internet 4η γενιάς. και φυσικά το σύστημα διαχείριση της IBM... το ACCESS IBM. Γιατί τα λέω τώρα όλα αυτά... ...για να παινέψω και το δικό μου IBM (με 15'' TFT)
CaptainMilo Ιούνιος 21, 2005 #8 Ιούνιος 21, 2005 Αρχική απάντηση από R@tNET [Σήμερα, στις 16:46] ...+ ΑΝΤΟΧΗ:σε παραμόρφωση / στρέβλωση οθόνης... σε πίεση / σύθλιψη... δίσκου σε πτώση / βίαιες μετακινήσεις... δίσκου σε κραδασμούς / δονήσεις... σε πτώση από ύψος και υπό γωνία... σε κάθετη πτώση... σε υψηλή / χαμηλή θερμοκρασία... ΚΑΙ αντοχή πληκτρολογίου σε υψηλή υγρασία. Μόνο που το παλικάρι όπως είπε θα το βάζει στην τσάντα του και δεν θα το χρησιμοποιεί ως σκέιτμπορντ , και θα είναι για εφαρμογές γραφείου , και όχι ορυχείου :wassat:
sotiris Ιούνιος 21, 2005 #9 Ιούνιος 21, 2005 αν θέλει ποιότητα μπορεί να πάρει και dell πάντως. επίσης μην ξεχνάμε και το σχεδιασμό των ibm που είναι ο ίδιος εδώ και χρόνια και προσωπικά δε θα λεγα ότι με συγκινεί. τώρα για το όνομα στα meeting, δεν ξέρω, αυτό εξαρτάται από τα meeting, π.χ. αν δουλεύεις στην acer και σκάσεις μύτη με ibm δε νομίζω να αυξηθούν οι μετοχές σου αυτό με το διπλό σύστημα για το wi-fi εκτός του ότι το χει και το acer μου, το χουν και οι περισσότερες κάρτες wifi με ενσωματωμένη κεραία, γιατί πολύ απλά έχουν 2 κεραίες τέλος οι θερμοκρασίες εξαρτώνται από τη συχνότητα λειτουργίας. και τέλος τα εργαλεία καλύτερης διαχείρισης δεν παίζουν σε linux οπότε δε με ενδιαφέρουν από άποψη αξιοπιστίας πάντως πιστεύω ότι μαζί με τη dell κατέχουν την κορυφή. πάντως ας μας πει και το budget για να προτείνουμε ανάλογα δεν έχουν όλοι 2000-2500 ευρώ για laptop;) Αρχική απάντηση από CaptainMilo Μόνο που το παλικάρι όπως είπε θα το βάζει στην τσάντα του και δεν θα το χρησιμοποιεί ως σκέιτμπορντ , και θα είναι για εφαρμογές γραφείου , και όχι ορυχείου :wassat: :worship: :worship: :worship: όλα τα λεφτά (και είχα ξεχάσει να σχολιάσω τα περί "αντοχής" )
Chosen Ιούνιος 21, 2005 #10 Ιούνιος 21, 2005 R@tNET: Πόσο συχνά ρίχνεις στο πάτωμα κάτι που το πλήρωσες 2-3.000; Ή για να το διατυπώσω λίγο διαφορετικά: πως ακουμπάς στο γραφείο σου ένα φάκελο με χαρτιά και πως έναν φορητό η/υ;Με λίγα λόγια μου λέτε ότι "όποιος δεν έχει μυαλό έχει τσέπη", αν δεν μπορείς να κρατήσεις έναν φορητό μακριά από βράχια και γκρεμούς, θα το πληρώσεις ακριβά.ΟΚ, παίρνω κι ένα Dell Latitude (φορητός-κόσμημα), του τραβάω κι ένα extended warranty για κλοπές/θραύσεις/βιασμούς/πυρκαγιές/λεηλασίες και πυρηνικές επιθέσεις και πάλι είμαι φτηνότερος από το αλεξίσφαιρο ΙΒΜ.Δεν αμφιβάλλω για την ποιότητα των ΙΒΜ, 3 χρόνια τα δούλευα. Απλά να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε, άλλες οι ανάγκες του chief executive που στα παπάκια του κι όλας αν κάνει 2 ή 22 χιλιάρικα το λάπτοπ, κι άλλες του παλικαριού που το θέλει για δουλειές γραφείου...
sotiris Ιούνιος 21, 2005 #12 Ιούνιος 21, 2005 Αρχική απάντηση από Chosen Με λίγα λόγια μου λέτε ότι "όποιος δεν έχει μυαλό έχει τσέπη", αν δεν μπορείς να κρατήσεις έναν φορητό μακριά από βράχια και γκρεμούς, θα το πληρώσεις ακριβά. μπα, 180 ευρώ η επέκταση με το accidental coverage στο acer. Εντάξει δεν περιμένεις το support της dell, αλλά μπορείς άνετα να το παίρνεις μαζί σου π.χ. στο κανόε καγιάκ χωρίς φόβο
fanisk Ιούνιος 21, 2005 #13 Ιούνιος 21, 2005 Αχαχαχαχα συγγνωμη για το spam, αλλα ολες οι απαντησεις ηταν μια + μια...λολαρα!
sotiris Ιούνιος 21, 2005 #14 Ιούνιος 21, 2005 Αρχική απάντηση από fANiS_K Αχαχαχαχα συγγνωμη για το spam, αλλα ολες οι απαντησεις ηταν μια + μια...λολαρα! spamαριστός spamαριστός επέστρεψες εσύ
R@tNET Ιούνιος 21, 2005 #15 Ιούνιος 21, 2005 [QOUTE]CaptainMilo Μόνο που το παλικάρι όπως είπε θα το βάζει στην τσάντα του και δεν θα το χρησιμοποιεί ως σκέιτμπορντ , και θα είναι για εφαρμογές γραφείου , και όχι ορυχείου :wassat: ... ---------------------------------------------------------------- sotirisαν θέλει ποιότητα μπορεί να πάρει και dell πάντως. επίσης μην ξεχνάμε και το σχεδιασμό των ibm που είναι ο ίδιος εδώ και χρόνια και προσωπικά δε θα λεγα ότι με συγκινεί. τώρα για το όνομα στα meeting, δεν ξέρω, αυτό εξαρτάται από τα meeting, π.χ. αν δουλεύεις στην acer και σκάσεις μύτη με ibm δε νομίζω να αυξηθούν οι μετοχές σου αυτό με το διπλό σύστημα για το wi-fi εκτός του ότι το χει και το acer μου, το χουν και οι περισσότερες κάρτες wifi με ενσωματωμένη κεραία, γιατί πολύ απλά έχουν 2 κεραίες τέλος οι θερμοκρασίες εξαρτώνται από τη συχνότητα λειτουργίας. και τέλος τα εργαλεία καλύτερης διαχείρισης δεν παίζουν σε linux οπότε δε με ενδιαφέρουν από άποψη αξιοπιστίας πάντως πιστεύω ότι μαζί με τη dell κατέχουν την κορυφή. πάντως ας μας πει και το budget για να προτείνουμε ανάλογα δεν έχουν όλοι 2000-2500 ευρώ για laptop [/QOUTE] ... :cry: --------------------------------------------------------------- ChosenR@tNET: Πόσο συχνά ρίχνεις στο πάτωμα κάτι που το πλήρωσες 2-3.000; Ή για να το διατυπώσω λίγο διαφορετικά: πως ακουμπάς στο γραφείο σου ένα φάκελο με χαρτιά και πως έναν φορητό η/υ; Με λίγα λόγια μου λέτε ότι "όποιος δεν έχει μυαλό έχει τσέπη", αν δεν μπορείς να κρατήσεις έναν φορητό μακριά από βράχια και γκρεμούς, θα το πληρώσεις ακριβά. ΟΚ, παίρνω κι ένα Dell Latitude (φορητός-κόσμημα), του τραβάω κι ένα extended warranty για κλοπές/θραύσεις/βιασμούς/πυρκαγιές/λεηλασίες και πυρηνικές επιθέσεις και πάλι είμαι φτηνότερος από το αλεξίσφαιρο ΙΒΜ. Δεν αμφιβάλλω για την ποιότητα των ΙΒΜ, 3 χρόνια τα δούλευα. Απλά να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε, άλλες οι ανάγκες του chief executive που στα παπάκια του κι όλας αν κάνει 2 ή 22 χιλιάρικα το λάπτοπ, κι άλλες του παλικαριού που το θέλει για δουλειές γραφείου... [/QOUTE] ... OK... δεν ξαναμιλάω... :shutup: :baby:
pallisi Ιούνιος 22, 2005 Author #16 Ιούνιος 22, 2005 Ευχαριστώ ρε παιδιά,αλλά πιστέψτε με δε πρόκειτε να του κάνω πειράματα αντοχής,θα το προσέχω...πιστέψτε με. Η αξιοπιστία είναι για μένα το παν.Έχω σχετικά κακή εμπειρία από dell...θα τα πω κάποια άλλη στιγμή σε κάποιο άλλο thread.Τώρα για το acer,δεν έχω κάποιο πρόβλημα αλλά δε ξέρω κατά πόσο καλές οθόνες βάζει...Κατά τα άλλα μια χαρά μηχανήματα (ειδικά αμά του πάρεις και την επιπλέον εγγύηση). Τώρα για αυτό που ζητάω εκτός από to ibook με τη 12 που είναι και σε καλή τιμή δεν έχω βρει κάτι άλλο.(το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχω βρει κάποιο πρόγραμμα spice για mac).Πάω να δω το site της acer τώρα.
DuKe Ιούνιος 22, 2005 #17 Ιούνιος 22, 2005 μάγκα μου αν θες να έχεις μια ύσηχη ζωη όπως την έχεις τώρα μη πάρεις acer. μη βάζεις μπελάδες στο κεφάλι σου. η acer βάζει μέσα ότι πιο φτηνό βρει, γιαυτο κ τα πουλάει σε χαμηλότερες τιμές. περισσότερο καιρό θα το έχεις στο service παρά στα χέρια σου. μιλάμε για πάνω απο μήνα διάρκεια service. τέσπα εσυ ξέρεις καλύτερα τι χρειάζεσαι
Chosen Ιούνιος 22, 2005 #18 Ιούνιος 22, 2005 Toshiba Portege A200 στα ~1,340 τελική. Και καλό και φτηνό
tristeno1416003162 Ιούνιος 22, 2005 #19 Ιούνιος 22, 2005 Αρχική απάντηση από DuKe [Σήμερα, στις 09:19] μάγκα μου αν θες να έχεις μια ύσηχη ζωη όπως την έχεις τώρα μη πάρεις acer. μη βάζεις μπελάδες στο κεφάλι σου. η acer βάζει μέσα ότι πιο φτηνό βρει, γιαυτο κ τα πουλάει σε χαμηλότερες τιμές. περισσότερο καιρό θα το έχεις στο service παρά στα χέρια σου. μιλάμε για πάνω απο μήνα διάρκεια service. τέσπα εσυ ξέρεις καλύτερα τι χρειάζεσαι Το μόνο σίγουρο.
sotiris Ιούνιος 22, 2005 #20 Ιούνιος 22, 2005 Αρχική απάντηση από pallisi Τώρα για αυτό που ζητάω εκτός από to ibook με τη 12 που είναι και σε καλή τιμή δεν έχω βρει κάτι άλλο.(το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν έχω βρει κάποιο πρόγραμμα spice για mac).Πάω να δω το site της acer τώρα. mac = άλλο OS (macOS X) και όχι win, ελπίζω να το ξέρεις πάντως αν δε θες acer επειδή ακούς άσχημα λόγια και δε θες να πας σε κόστος ibm - dell τότε κοίτα toshiba + fujitsu-siemens;)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.