Maximus Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 19, 2005 Έβαλα χτες να κάνω μια πρόχειρη μέτρηση το ραπτορα και μου βγαλε 52-54MB/s σκορ αλλά 12-14ms average seek time, είναι νορμάλ αυτό? Δε θα πρεπε να έχω γύρω στα 6-7? Αν δεν είναι σωστό αυτό, τότε τι μπορεί να έχω κάνει λάθος?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούνιος 19, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2005 Εχμμ όπως το είπες και μόνος σου είναι average. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Ιούνιος 19, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2005 Ναι αλλά το θέμα είναι ότι το Sandra πιο seek time μετράει???από Western Digital:Read Seek Time (Average) 5.2 msWrite Seek Time (Average) 5.9 ms (average)Track-To-Track Seek Time 0.7 ms (average)Full Stroke Seek 10.2 ms (average)Αν είναι το τελευταίο, όλα καλά, άν είναι κάποιο από τα πρώτα δυο...problem...edit: για το 2o δίσκο μου (maxtor 160gb ata-133) παραθέτω τα του αντίστοιχου δίσκου της WD.Read Seek Time (Average) 8.9 msWrite Seek Time (Average) 10.9 ms (average)Track-To-Track Seek Time 2.0 ms (average)Full Stroke Seek 21.0 ms (average) ’ρα δεν είναι το τελευταίο γιατί και ο 2ος δίσκος μου στο τεστ βγάζει κι αυτός 12-14ms seek time. Γι αυτό και ανησύχησα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούνιος 19, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2005 Δεν μπορείς να συγκρίνεις έτσι χύμα στο κύμα 2 δίσκους. Αμέσως αμέσως σου λέω ότι κάποιος μπορεί να έχει περίεργο fragmentation που να του ρίχνει την ταχύτητα. Είναι και το ntfs τραγικό ε μετά δε θες και πολύ να βγάλεις ό,τι να'ναι αποτελέσματα.Τα 12-14ms που τα είδες και δεν τα βλέπω πουθενά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Ιούνιος 19, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2005 Έκανα μια σειρά από τεστ, όχι μόνο ένα. Το λιγότερο που εμφάνιζε ήταν 12 και το μαξιμουμ 14 στις λεπτομέρειες του τεστ: π.χ. Buffered Read (MB/s) 121 Sequential Read (MB/s) 63 Random Read (MB/s) 33 Buffered Write (MB/s) 93 Sequential Write (MB/s) 67 Random Write (MB/s) 27 Average Access Time (ms) 12 edit: τώρα μόλις είδα σε ένα τεστ με 64bit XP με beta nforce4 ότι και ένας 74άρης είναι στην ίδια μοίρα: ίσως τελικά να μην είναι κάποιο πρόβλημα αλλά φυσιολογικό (ελπίζω):...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούνιος 19, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2005 Να στο θέσω αλλιώς τότε... το πρωτόκολλο sata υποστηρίζει ότι πιάνει 150MB/s. Σου έπιασε τόσα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Ιούνιος 19, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2005 Αρχική απάντηση από trendy [Σήμερα, στις 12:44] Να στο θέσω αλλιώς τότε... το πρωτόκολλο sata υποστηρίζει ότι πιάνει 150MB/s. Σου έπιασε τόσα; Σ'αυτό που λες δεν έχεις άδικο, απλά μου φάνηκε λίγο περίεργο :wassat: Link to comment Share on other sites More sharing options...
unstoppable Ιούνιος 19, 2005 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2005 Τρεξε το hdtach να κανεις δουλεια σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Ιούνιος 19, 2005 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2005 Εκτος απο αυτο που λεει ο unsto οι συγκεκριμενοι δισκοι δεν θελουν μετρητικα για να δεις διαφορα..πρεπει να μπορεις να την δεις με το "ματι" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Ιούνιος 19, 2005 Author #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2005 Βρε διαφορά είδα, απλά αν είναι νορμάλ αυτό το @!$@#$#$ το 12 με νοιάζει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maximus Ιούνιος 19, 2005 Author #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 19, 2005 Αρχική απάντηση από unstoppable [Σήμερα, στις 12:47] Τρεξε το hdtach να κανεις δουλεια σου. Σωστός! :T: 7,8ms μου έβγαλε και μου φυγε ένα βάρος :D άντε, πάμε για raid τώρα...:devil: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.