Jump to content

Ανάπτυξη μιας βάσης δεδομένων

gbdanis

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ξανά ήρθα μετά από τις εξετάσεις. Κουρασμένος μεν αλλά έτοιμος για υπολογιστές .

Θα ήθελα την βοήθεια σας για να φτιάξω μια βάση δεδομένων σε γραφικό περιβάλλον. Πια γλώσσα να χρησιμοποιήσω ??

Η php τι κάνει ??

Ευχαριστώ προκαταβολικά

Υ.Γ. Δεν ξέρω από βάσεις και πολλά γι αυτό θα πάρω και βιβλίο

Και το μόνο που έχω κάνει είναι λίγο Access

Αυτό που σου έφτιαξα τις προάλλες βάση δεδομένων είναι. Αν έχεις και τα εργαλεία που σου είπα να κατεβάσεις τότε είσαι σε καλό σημείο. Κάτσε και μελέτησε τα.

php, html apache mysql αυτά θες.

Όλα αυτά μαζί

Και τι βιβλίο να πάρω καλύτερα (για πια από αυτές )

Πάρε ένα βιβλίο για php k mysql ταυτόχρονα.Αρκεί ένα βιβλίο μόνο.

Η php με την html επικοινωνούν μέσω του server με την mysql που αποτελεί στην ουσία κ την βάσηΚατέβασε κ το dreamweaver κ άρχισε από εκεί με τα tutorials...

Αρχική απάντηση από kagelar34

Αυτό που σου έφτιαξα τις προάλλες βάση δεδομένων είναι. Αν έχεις και τα εργαλεία που σου είπα να κατεβάσεις τότε είσαι σε καλό σημείο. Κάτσε και μελέτησε τα.

php, html apache mysql αυτά θες.

Θέλω να δοκιμάσω και εγώ να φτιάξω κάτι παρόμοιο τώρα που έχω χρόνο

Μη νομίζει ότι δεν μου άρεσε το δικό σου

Διευκρίνιση

δεν ξέρω και πολλά (απο προγραμματισμό και βάσεις δεδομένων) γι αυτό, μόνο Access κάτι λιγα

θέλω κατι σαν την Access

αλλα αυτό που θα φτιάξω να λειτουργεί μόνο του (χωρις να χριάζεται το πρόγραμμα ανάπτυξης)

Αρχική απάντηση από Kanonieris

Μάθε Sql και μετα τα υπόλοιπα.Σκέτη.

την Sql μέσα απο την Access

(Νομίζω ότι η Sql είναι με εντολές ) εγώ θέλω κάτι με γραφικό περιβάλλον

μάθε τις sql εντολές γιατί έτσι θα καταλάβεις πως λειτουργεί μια ΒΔ, καθώς αυτές σίγουρα θα σου χρειαστούν για να αντιμετωπίζεις προβλήματα βάσεις. Για αρχή μπορείς να στήσεις ένας server στο pc sou και να εγκαταστήσεις την MySql και να κάνεις δοκιμές εκεί.Την access άστην στην άκρη.Και κάτι τελευταίο η Sql είναι πολύ εύκολη αρκεί να καταλάβεις την λογική λειτουργίας μιας ΒΔ.

Αρχική απάντηση από Kanonieris

Για αρχή μπορείς να στήσεις ένας server στο pc sou και να εγκαταστήσεις την MySql και να κάνεις δοκιμές εκεί.

Να ρωτήσω τι πρόγραμμα θέλω για να φτιάξω MySQL

Από τη στιγμή που θέλεις γραφικό περιβάλλον μόνο access θα χρησιμοποιήσεις και από οτι κατάλαβα θέλεις να ανοίξεις ενα interface για να δουλέψεις τη βάση σου χωρίς να χρησιμοποιήσεις άλλο εργαλείο. Η access στα παρέχει όλα και από τη στιγμή που είσαι αρχάριος είναι η καλύτερή σου επιλογή. Μη μπλέκεσαι με το να κάθεσαι να στήνεις servers στο μηχάνημα σου γιατί στο τέλος σου εγγυώμαι ούτε άκρη θα βγάλεις και δεν θα υλοποιήσεις την δουλειά σου και θα κάθεσαι να διαβάζεις συνέχεια χωρίς νόημα.

Η PHP είναι γλώσσα scripting σαν την asp. Χρησιμοποιείται κατα 99% σε web sites.

Αν θέλεις να φτιάξεις εφαρμογή windows κάντη καλύτερα σε Visual Basic.

Ενα καλό πακετάκι που εγκαθιστά AMP (Apache Web Server, MySQL, PHP) θα βρείς εδώ

http://www.apachefriends.org/en/xampp-windows.html

Το καλό με το συγκεκριμένο πακέτο, εκτός του ότι έχει ότι χρειάζεσαι (και phpMyadmin) είναι οτι μπορείς να μην τρέχεις συνέχεια τους servers, έχει 2 bat αρχειάκια για να ξεκινάς και να σταματάς τα services.

ρε gbdanis όλα τα εργαλεία τα έχεις στο pc αν κατέβασες ποτέ αυτά που σου είπα και έτρεξες το πρόγραμμα που έφτιαξα. Έχεις και Apache k mysql k php k phpmyadmmin σε ένα εργαλείο. Το έτρεξες ποτέ αυτό που έφτιαξα?

Αρχική απάντηση από kagelar34

ρε gbdanis όλα τα εργαλεία τα έχεις στο pc αν κατέβασες ποτέ αυτά που σου είπα και έτρεξες το πρόγραμμα που έφτιαξα. Έχεις και Apache k mysql k php k phpmyadmmin σε ένα εργαλείο. Το έτρεξες ποτέ αυτό που έφτιαξα?

Την χρησιμοποίησα για ένα διάστημα. ’λλα δεν με βόλευε και πάρα πολύ (την έχασα μετά από format όχι αυτό που μου έφτιαξες αλλα το πρόγραμμα που την έτρεχα )

• 2 weeks later...

Θα συμφωνήσω με τον -SPI- Αν θέλεις να φτιάξεις καμία εφαρμογή σε Windows η καλύτερη σου επιλογή είναι Visual Basic και μια Database φτιαγμένη σε Access. Απο εκεί και πέρα αν ξέρεις αυτά τα 2 μπορείς σχετικά εύκολα να μεταναστεύσεις σε ASP programming (για Web Sites) και MS SQL Server 2000. Ή Visual Basic και SQL Server. Αλλά για αρχή καλύτερα Access...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.