Alexisferos Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 18, 2005 σκευτομαι να φτιαξω ενα 3το pc τωρα το καλοκαιρακι μια που περιμενω κατι χρωστουμενα με εναν amd64 (παιδι τις amd απο τον κ6 εγω.)ετσι σας παραθετω τιν συνθεση που εχω στο μυαλο μου για να ακουσω γνωμες σε μητρηκη , vgaοι τιμες ειναι σε δολαρια.motherboard:no1 EPOX 9NPA+ Ultra nForce4 $ 136 no2 Asus A8N-E $ 121no3 Asus A8V-E DELuxe $ 131no4 Abit AX8 no5 Abit KN8 Ultra no7 MSI K8N Neo4 Platinum Edition no8 EPOX EP-9HEAI (δεν παω σε Abit Fatal1ty AN8,αν και θα ηθελα, DFI LANParty UT NF4 Ultra-D γιατι δεν εχoυν com,paralel port (ε οχι και dfi να μην πεσω τοσο χαμηλα)NVIDIA NF4 Ultra η VIA K8T890 ?ποια απο τις παραπανω 8 κ γιατι?cpu:K8 AMD64 3200+ Socket 939 $ 198vga:no1 Asus EN6600GT/TD $ 193no2 Asus EAX700Pro/TVD $ 232no3 Gigabyte GF FX6600GT $ 185no4 Sapphire RADEON X700Pro $ 180no5 msi NX6600GT-TD128E $218no6 Abit RX700 Pro-Guruno7 Abit RX700 Pro-128PCIEGeforce 6600GT η Radeon X700 Pro ?ποια απο τις παραπανω 7 κ γιατι?DDR Ram:GeIL Ultra Platinum PC4000 500MHz Dual Channel DDR Kit 2X512 κ εχουμε ακομα 2xWESTERN DIGITAL 36,7 GB (10.000rpm) σε raid,δεν εχω αποφασισει raid 0 η 1 και εναν WESTERN DIGITAL 120 GB SATA (7200rpm)Creative Audigy2 ZS, 7.1ATX PSU Scorpio 480wattTeac DVDRW DV-W516GTeac DVD+CDRWR DW-552G2χ120 silent fans εναν να βαζει κ εναν στο ψυγειο να βγαζει αερα.tower το ιδιο που εχω και το νερακι απο 11 block,transit,l20 μονο για cpu στιν αρχη.ποια μητρηκη κ ποια καρτα γραφικων? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Ιούνιος 18, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2005 Για Μ/Β δες το Asus A8N-SLI... 137 (Νf4 το via δεν είναι συμβατό με dual core... και με nf4 θα έχεις και sli αν θέλεις)Για καρτα γραφηκών παρε την Gigabyte GF FX6600GT (6600gt κλήτερο από x700pro)Αρχική απάντηση από Alexisferos(ε οχι και dfi να μην πεσω τοσο χαμηλα) Mακάρι να μπορούσα να σου προτείνω dfi αλλά μάλλον χαμένη θα πάει... οπότε πάρε κάτι άλλο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Ιούνιος 18, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2005 φιλε FrOsT δεν θελω sli γιατι αν ειναι να παρω 2 καρτες για sli περνω με τα ιδια L7 μια καλυτερη πχ.6800ultra.δεν ηξερα οτι το via δεν υποστηριζει dual ευχαριστω masterοσο για τιν dfi για πες μου γιατι ειναι (καλυτερη) απο asus,abit,epoxοποτε φευγει το via κ εχουμε τωρα μονο τα nf4... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Ιούνιος 18, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2005 Αρχική απάντηση από Alexisferosοσο για τιν dfi για πες μου γιατι ειναι (καλυτερη) απο asus,abit,epox Πάνω απ΄όλαι μετράει το πως θα χρησιμοποιηθεί το m/b... και αν μιλάμε για o/c τότε κατά τη γνώμη μου η dfi είναι καλύτερη... αλλά πρέπει να έχει μια σχετική εμπειρία... Δες πχ τι έχει ειπωθεί εδώ:http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=16615 Τώρα για όλα τα άλλα πάνω κάτω ίδιες είναι όλες... όχι και master μικρό παιδί είμαι και έχω να μάθω παααρα πολλά ακόμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Ιούνιος 18, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2005 οσο για overcloking απλα δεν εχω σχολια. εμπειρια υπαρχει κ πολυ ποιο μεγαλη απο οτι φανταζεσαι. απο τον σελερον 400 κ μετα αρχιζει να μετραει αυτη η εμπειρια κ εχουνε περασει μεχρι κ 10 pc απο το χερια μου απο τοτε. αλλα παλι οχι κ dfi για καλη μητρηκη(ετυχε στο μοντελο για τον 64 να βαλει πολλες ρυ8μισεις για overcloking) μεχρι χ8ες δεν την ηξερε ουτε η μανα τις Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Ιούνιος 18, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2005 "Χθες" η DFI έχει το καλύτερο 754 m/b...Και τώρα έχει το καλύτερο (για μένα) 939...Δεν σε αναγκάζει κανένας να πάρεις τίποτα... έξαλλου όπως λες έχεις εμπειρία, αν τη "χθεσινή" DFI δεν την εμπιστεύεσαι πάρε Asus, Αbit, Giagabyte... Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Ιούνιος 18, 2005 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2005 Αρχική απάντηση από Alexisferosαλλα παλι οχι κ dfi για καλη μητρηκη(ετυχε στο μοντελο για τον 64 να βαλει πολλες ρυ8μισεις για overcloking) μεχρι χ8ες δεν την ηξερε ουτε η μανα τις γκουχου γκουχου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Ιούνιος 18, 2005 Author #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2005 οχι φιλε μην το περνεις ετσι. εγω παω στο μυαλο πολυ παλια κ κοιταω κολοσους οπως abit,asus k 440bx 815 και παλι abit,asus via 266a abit,asus epox και 8rda+ γενικα δεν εχω κατι πρωσοπικο με τις dfi αλλα απο οτι καταλαβα οσοι τις εχουνε εδω μεσα ειναι ισως γιατι δεν εχουνε βρει το αντιστιχο μοντελο καποιας αλλης εταιριας κ ισως γιατι καποιος που τιν πηρε πρωτος τις εκανε μεγαλη διαφημηση σε σχεση παντα με τιν τιμη τις. εγω ναι οπως ειπες θα το σκεφτω ακομα για το σε ποια μητρηκη θα καταλιξω.. κ ειμαι μεταξυ 3 AbitAsus epoxasus k epox με com port που θελω για τον humax,programer,remote,gsm, και οτι αλλο εχω σε com.αλλα οπως ειπα θα το ξανασκευτω..τουλαχιστον καταληξαμε στιν ιδια vga.. Gigabyte GV-NX66T128VP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Ιούνιος 18, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2005 Αρχική απάντηση από haris1984 [Σήμερα, στις 18:33] γκουχου γκουχου... αν εχεις κατι αλλο να πεις ευχαριστως να το ακουσω. βλεπω κ εδω πολυ καλες οι dfi αλλα... οπως ειπα. τιν πηρε ενας επειδη δεν υπηρχε αλλη στο μαγαζι . απο προβληματα κ ασυμβατοτητες καμια. :whistling :whistling :whistling και να μην συνεχιστει το ΘΕΜΑ DFI μια που δεν με ενδιαφερει για πολους κ διαφορους λογους νο1 no com port, νο2 οι geil μου κ η dfi (π@τ@τες),νο3 μεγαλη καρτα γραφικων κ chpipset cooler (π@τ@τες), νο4(ασχετο) πολλα jumper μου 8υμισε τις μητρηκες πριν 10 χρονια...νομιζα η τεχνολογια παει μπρστα...:whistling νο5,νο6 κ.τ.λ. τωρα απο abit,asus,epox μπορειρε να μου προτινετε καποια,και γιατι? οχι γιατι τιν εχει ο ταδε κ ο ταδε κ ο αλλος ταδε... υ.γ. αντε να σας πω οτι ειναι μεσα στιν 3αδα του ovecloking boards με nf4(για να σας κανω το χατιρι) αλλα μονο αυτο μια που ολα τα αλλα ειναι.............. Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Ιούνιος 18, 2005 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2005 6600GT από Χ700pro, γιατί είναι απλά πιο γρήγορη. Αλλά η Χ800 απλή με DDR3, τις έχει και τις δύο στα ίδια σχεδόν χρήματα.Περι μητρικής, Abit AS8 και P4 6x0. Ναι intel είναι, θα πρότεινα NF4 αλλά DFI που δεν ενδιαφέρει. ’λλη μητρική NF4 που να αξίζει δε ξέρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιούνιος 18, 2005 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2005 δηλαδη chroma αν ειναι καποιος να μην παρει DFI+ΝΦ4 του προτεινεις με τις παντες 6ΧΧ + ΑΒΙΤ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chroma Ιούνιος 18, 2005 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2005 Ναι χωρίς πλάκα, η AS8 είναι υποδειγματική και πάνω από όλα πάμφθηνη. Επίσης η σειρά 6x0 τα καταφέρνει μια χαρά και έχουν βελτιωθεί πολύ τα stepping. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Ιούνιος 18, 2005 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2005 οχι καλα κανεις , συμφωνω μαζι σου. Ολες οι αλλες μπροστα στην DFI ειναι κακα αστεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Ιούνιος 18, 2005 #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2005 Αρχική απάντηση από chromaΠερι μητρικής, Abit AS8 και P4 6x0. Ναι intel είναι, θα πρότεινα NF4 αλλά DFI που δεν ενδιαφέρει. ’λλη μητρική NF4 που να αξίζει δε ξέρω. Intel 6XX + AS8... rocks! ίσως θα έπρεπες να πας σε intel... Κλοκάρουν πάρα πολύ καλά τα 6ΧΧ και "εύκολα" (λιγότερες επιλογές,μιας και οι πολλες επιλογές και το jumper για τα 4volt στις ram είναι "πριν 10 χρονια")...Αρχική απάντηση από Alexisferosνο3 μεγαλη καρτα γραφικων κ chpipset cooler (π@τ@τες), Ε? τι ενοείς???Όσο για το θέμα συμβατότημα μάλλον δενέχει παρακολουθήσει τι παίζει με το 939 από τότε που εμφανίστηκε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Ιούνιος 18, 2005 Author #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2005 Αρχική απάντηση από FrOsT [Σήμερα, στις 21:30] Intel 6XX + AS8... rocks! ίσως θα έπρεπες να πας σε intel... Κλοκάρουν πάρα πολύ καλά τα 6ΧΧ και "εύκολα" (λιγότερες επιλογές,μιας και οι πολλες επιλογές και το jumper για τα 4volt στις ram είναι "πριν 10 χρονια")...Ε? τι ενοείς???Όσο για το θέμα συμβατότημα μάλλον δενέχει παρακολουθήσει τι παίζει με το 939 από τότε που εμφανίστηκε... κοιτα αν δεις frost δεν ειπα τπτ για τα 4βολτ μονος σου τα λες κ μονος σου απαντας.ειπα γενικα για τα jumper και το ποσο μ@λ@κι@ δειχνουν. (προσπικη μου γνωμη.ουδεν σχολιο)κ για πες μου εσυ που τα ξερεις εγω που εχω ενα περισιο Swiftech MCX 159 και θελω να το βαλω στο chipset γιατι εστι μου αρεσει πως θα το βαλω, θα κοψω την vga..?οσο για ασυμβατοτητα αν ειδες καλα αναφερωμαι στιν μνημες. ναι εχω κατι geil που η dfi δεν τις θελει.. τι να κανω δλδ να πεταξω κ τις geil οπως κ ολα μου τα com και το chipset cooler για μια σ......μητρηκη...αυτα..edit:Προσωπικοί χαρακτηρισμοί καλό θα είναι να μην υπάρχουν....ε δεν ειπα κ τπτ.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vdeseris Ιούνιος 18, 2005 #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2005 Προσωπικοί χαρακτηρισμοί καλό θα είναι να μην υπάρχουν.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomhel Ιούνιος 18, 2005 #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2005 Alexisfere , πολυς λογος εχει γινει για τις dfi τον τελευταιο και καιρο και απο οτι εγω εχω καταλαβει , η μητρικη αυτη απευθηνετε σε ατομα που εχουν σκοπο τρελο o/c με οτι αυτο συνεπαγετε ( ψαγμενες μνημες - cpu , καταλληλη ψυξη-τροφοδοτικο , και αρκετη υπομονη (rma)) . Εγω δεν ειμαι τοσο extreme overclocker ( διαλεξα την μοβο της chaintec nf4- ultrta ) και απο οτι βλεπω ουτε και εσυ , οποτε καλα κανεις και κοιτας προς abit,asus . Διαλεξε και παρε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιούνιος 18, 2005 #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2005 Οπως ειπε και παραπανω ο Chroma, μιας και ΑΛΛΗ ΜΗΤΡΙΚΗ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ DFI ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και οι μεγαλοι ΚΩΛΟσοι, βγαλανε τις ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ, πανε για Abit AS8 και Intel P4 6x0. Κλοκαρουν απιστευτα, ειναι fullproof, παιζουν με ολες τις μνημες, τα τροφοδοτικα, εχουν σειριακες, παραλληλες, Pata, SATA, Dual DDR, ειναι 64bit και φυσικα ειναι Intel(εγγυηση) Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Ιούνιος 18, 2005 #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2005 Αρχική απάντηση από Alexisferos κοιτα αν δεις frost δεν ειπα τπτ για τα 4βολτ μονος σου τα λες κ μονος σου απαντας.ειπα γενικα για τα jumper και το ποσο μ@λ@κι@ δειχνουν. (προσπικη μου γνωμη.ουδεν σχολιο)κ για πες μου εσυ που τα ξερεις εγω που εχω ενα περισιο Swiftech MCX 159 και θελω να το βαλω στο chipset γιατι εστι μου αρεσει πως θα το βαλω, θα κοψω την vga..?οσο για ασυμβατοτητα αν ειδες καλα αναφερωμαι στιν μνημες. ναι εχω κατι geil που η dfi δεν τις θελει.. τι να κανω δλδ να πεταξω κ τις geil οπως κ ολα μου τα com και το chipset cooler για μια σ......μητρηκη...αυτα.. Δηλ. όταν λες jumpers εννοείς εμφανισιακά.Δηλ. θα πάρεις m/b με κριτήριο να βάλεις block που έχεις ήδη στο chipset (άσχετα αν χρειάζεται ή όχι).Τα com μπορείς να βάλεις σε έξτρα κάρτα pci!Για τις Geil ok αν έχεις ήδη μνήμες που δεν είναι συμβατές...Δεν προσπαθώ να σε πείσω να την αγοράσεις, όπως κάνω άλλοστε εδώ και αρκετό καιρό και με άλλα μέλη, αλλά ας μην τα ισοπεδόνουμε κάποια πράγματα.Καλήτερα η συζήτηση περι DFI να λύξει εδώ, μιας και δεν σου κάνει και επιστρέψουμε στην επιλογή μιας άλλης μητρικής.:flower: Είπα πρίν για την Asus A8N-SLI που έχει και πολύ καλή τιμή δές και την Abit ΑΝ8 Fatal1ty(δεν θυμάμε όμως αν εχει com που θέλεις) και τον συνδιασμό Intel 6XX+Abit AS8(καλήτερη λύση). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Ιούνιος 18, 2005 Author #20 Κοινοποίηση Ιούνιος 18, 2005 ναι εμφανισιακα λεω για τα jumper. το cooler για το chipset το εχω γιατι να μην το βαλω.οσο για το εχτρα πσι πως να το βαλω αν εχει μονο 2 (βλεπε dfi)1=aydigy2=tv tunerδεν υπαρχει προβλημα κατεληξα πριν λιγο στην epox πιστευω εχει οσα θελω εχει κ πρασινο χρωμα (ταιριαζει με τον φωτισμο στο κουτι μου)θα ηθελα πολυ τιν abit μονο κ μονο για θυμηθω παλιες καλες εποχες αλλα δεν εχει αυτα τα περιεργα που ζηταω. παλι με χρονια κ καιρους παλι δικια μας θα ειναι.παιδια σε ιντελ δεν παω ουτε αν με πληρωσετε. ο last intel μου ηταν ενας p4 1600.. και αυτος με σποντα. amd απο τον κ5 και ξερο ψωμι....ειμαι αμντακιας τι να κανουμε...απο 22 που θα μου ερθουν τα χρωστουμενα παω για new pc parts.EPOX 9NPA+ Ultra nForce4K8 AMD64 3200+Gigabyte GF FX6600GTκαι οσο κλοκαρει (που παλι δεν θα ειναι λιγο.)τα αλλα υποσυστηματα υπαρχουν στο τωρινο pcευχαριστω ολους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.