yannis76 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 17, 2005 Καλησπέρα!Για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μήνες εμφανίζεται περίπου το ίδιο πρόβλημα στον υπολογιστή μου. Χθες βράδυ τον κλείνω κανονικά πατώντας το κουμπί στο κουτί, κάνει shutdown κανονικά. Την επόμενη το πατάω να ξεκινήσει, αλλά μάταια!! Γυρνάν οι ανεμιστήρες, ξεκινάει για 5" και αμέσως κλείνει!! Κανένα μήνυμα δεν εμφανίζεται στην οθόνη, ουτε στο BIOS μπαίνει ούτε τίποτα. Το ίδιο πράγμα το είχα πάθει το Φεβρούαριο και τότε άλλαξα τροφοδοτικό για να δουλέψει. Το καινούργιο (OCZ 450) είναι μέσα στην εγγύηση και θα πάω να το αλλάξω ελπίζοντας να φταίει όντως αυτό. Όμως δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτή η δουλειά...Μήπως φταίει κάτι; Μήπως δεν είναι καμένο το PSU, αλλά κάτι άλλο; Δοκίμασα κάποια άλλη κάρτα γραφικών αλλά κάνει τα ίδιαΈβγαλα τα πάντα εκτός από CPU, μνήμη, VGA αλλά τα ίδιαΈσβησα το CMOS αλλά τίποταΚαμιά ιδέα;AMD 64 3500+MSI K8N Neo2Raid WD 74ATI X800 μονταρισμένη σε ΧΤ
greekfragma Ιούνιος 17, 2005 #2 Ιούνιος 17, 2005 το πρωτο πραγμα που σκεφτομαι ειναι βραχυκυκλωμα.πριν κανεις τον κοπο να βγαλεις ολα τα καλωδια και να πακεταρεις το τροφοδοτικο σου κανε τα εξης:κοιτα μηπως εχει παραπεσει καμια βιδα μεσα στο κουτι γιατι οσες φορες αρχιζω καθαρισμα στο κουτι θα βρω και μια τουλαχιστον πεταμενη αναμεσα απο μητρικη μπακπλεητ.επισης ελεγξε ολα τα καλωδια οτι ειναι σωστα κουμπωμενα.να εφαρμοζουν δηλαδη τελειωςτελευταιο πραγμα που θα εκανα ειναι να κοιταξω και τα λαμπακια της μητρικης μηπως δεν εχει κουμπωσει σωστα καμια μνημη.γενικα θελει υπομονη και βημα βημα το ψαξιμο που θα κανεις.(το να φταιει η μητρικη σου γιατι το αποκλειεις?)
giorgos_cupra Ιούνιος 17, 2005 #3 Ιούνιος 17, 2005 Γιαννη εχεις βαλει τα ειδικα πλαστικα στη μητρικη ή την εχεις βιδωσει κατ ευθυαν πανω σο κουτι?
Seeker Ιούνιος 17, 2005 #4 Ιούνιος 17, 2005 Αρχική απάντηση από giorgos_cupra Γιαννη εχεις βαλει τα ειδικα πλαστικα στη μητρικη ή την εχεις βιδωσει κατ ευθυαν πανω σο κουτι? Γενικά παίζει ρόλο αυτό? Είναι καλύτερο να βάζουμε και εκείνες τις "ροδέλες"?
magicman Ιούνιος 17, 2005 #5 Ιούνιος 17, 2005 βραχυκυκλωμα ειναι. πριν 2 βδομαδες το επαθα και εγω με την υδροψυξη οταν την περασα στο κουτι. οχι ομως με τις ροδελες, αυτες τις εβαλα κανονικα. εβγαλα την m/b απο το κουτι, τι δοκιμασα και ολα οκ. μετα εβγαλα αυτο το σλοτ του gatewatch και τα εβαλα ολα μεσα στο κουτι. και δουλευε μια χαρα! δεν ξερω αν εφταιγε το σλοτ του gatewatch αλλα μολις το εβγαλα ηταν οκ.
yannis76 Ιούνιος 18, 2005 Author #6 Ιούνιος 18, 2005 Είναι πολύ πιθανό να είναι κάποιο βραχυκύκλωμα, απλά την προηγούμενη φορά έβγαλα και έβαλα τη μητρική 3-4 φορές χωρίς να αλλάξει κάτι μέχρι που έβαλα καινούργιο τροφοδοτικό. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν επιβεβαίωσα ότι το παλιό τροφοδοτικό χάλασε. Γενικά αν είναι βραχυκύκλωμα είναι πολύ δύσκολο να το βρω. Η μητρική μου δεν είχε κάποια πλαστικά μαζί...Την βίδωσα κατευθείαν στην επιφάνεια του κουτιού. Είναι πιθανό η πολύ σκόνη που υπήρχε μέσα στο κουτί να κλείνει κάποια κυκλώματα και να βραχυκυκλώνει; Επίσης δεν άλλαξα κάτι στο PC, δεν πρόσθεσα κάτι καινούργιο. Το μόνο που μπορώ να υποψιαστώ είναι η σκόνη αλλά και παλιότερα με μητρική Intel δεν είχα τέτοια προβλήματα.Ίσως είναι χρήσιμο να αναφέρω ότι τα λαμπάκια της MSI στο σχετικό bracket δείχνουν ότι το PC κλείνει και πάλι όταν πάει να ξεκινήσει την κάρτα γραφικών.
greekfragma Ιούνιος 18, 2005 #7 Ιούνιος 18, 2005 Αρχική απάντηση από yannis76 [Σήμερα, στις 04:43] Ίσως είναι χρήσιμο να αναφέρω ότι τα λαμπάκια της MSI στο σχετικό bracket δείχνουν ότι το PC κλείνει και πάλι όταν πάει να ξεκινήσει την κάρτα γραφικών. εγω μονο εδω θα σταθω.μηπως με την Χ800 και τη μοντα που της εκανες την ακουσε το agp slot?αν θες να εισαι 100%σιγουρος για το αν φταιει οντως η agp slot και οχι καποιο βραχυκυκλωμα βγαλε την μητρικη εκτος κουτιου και συνδεσε την πανω σε ενα χαρτοκουτο.συνδεσε τα ολα κανονικα και αναψε το συστημα.ξαναδες το λαμπακι που λες.αν οντως επιμεινει εκει τοτε η μητρικη παει για rma αν ειναι εντος εγγυησηςσυμβαινουν και στα καλυτερα σπιτια.
giorgos_cupra Ιούνιος 18, 2005 #8 Ιούνιος 18, 2005 Αρχική απάντηση από Seeker [Χθες, στις 23:05] Γενικά παίζει ρόλο αυτό? Είναι καλύτερο να βάζουμε και εκείνες τις "ροδέλες"? Ναι παιζει γιατι αναλογα με το κουτι μπορει να κανει κυκλωμα μεσω αυτου οποιεσδηποτε συνδεσεις ή ποδαρακια απο τσιπακια ή κολλησεις ακουμπουν πανω του.Δεν παιζει ρολο αν θα βαλεις τις ροδελες αν θες βαλτες,απλα ο σκοπος ειναι να υπαρχει καποιο clearence αναμεσα σε μητρικη και το κουτι
greekfragma Ιούνιος 18, 2005 #10 Ιούνιος 18, 2005 σε καταστηματα με ηλεκτρολογικο εξοπλισμο............εγω παντως ποτε μου δεν χρησιμοποιησα λαστιχενιες ροδελες..........εχω ακουσει οτι μπορει να κανει και κακο γιατι δεν αποφορτιζεται η μητρικη........κανονικα πρεπει να ακουμπαει με τις μεταλλικες βιδες στα σημεια που βιδωνει σαν προστασια
yannis76 Ιούνιος 18, 2005 Author #11 Ιούνιος 18, 2005 Λοιπόν παιδιά την έβαλα επάνω στο κουτί μόνο με CPU και τροφοδοτικό και δεν κλείνει! Επομένως μάλλον φταίει κάποιο βραχυκύκλωμα, αλλά ποιο...και πως θα φροντίσω να μην ξαναγίνει...
Bobi Rhoads Ιούνιος 18, 2005 #12 Ιούνιος 18, 2005 ργω ειχα αυτο το προβλημα ακριβως και ανακαληψα οτι προερχοταν απο τον σκληρο! οταν τον συνδεα στο sata 1 τοτε το εκανε οταν τον εβαζα σε αλλα sata δεν το εκανε
colt3003 Ιούνιος 18, 2005 #13 Ιούνιος 18, 2005 Καλημέραπολύ φοβάμαι οτι μάλλον η μητρική σου παρέδωσε πνεύμα... παρόμοια προβλήματα και 2 RMA σε 6 μήνες και με οδήγησαν σε πολύμπριζο και UPS τα οποία είχαν διαρροή στη γείωση... μεχρι να καταλήξω εκει είχα παλαβώσει.
yannis76 Ιούνιος 19, 2005 Author #14 Ιούνιος 19, 2005 Λοιπόν το πρόβλημα λύθηκε!! Απλά τα έβαλα και πάλι όλα ξανα από την αρχή, έδιωξα όλη τη σκονη από το κουτί και σύνδεσα τη μητρική σε τρεις μόνο βίδες...Η μόνη πιθανή απόλεια ίσως να είναι το floppy το οποίο δεν φαίνεται να ανταπωκρίνεται πλέον...Τελικά τι άλλαξες; πολύμπριζο ή και UPS?
magicman Ιούνιος 19, 2005 #15 Ιούνιος 19, 2005 αφου δεν ''εχασες'' κατι ποιο καλο=ποιο ακριβο εισαι αρχοντας.
yannis76 Ιούνιος 19, 2005 Author #16 Ιούνιος 19, 2005 Το θέμα δεν είναι τι έχασα μόνο, αλλά πως δεν θα ξανασυμβεί...
colt3003 Ιούνιος 19, 2005 #17 Ιούνιος 19, 2005 Αρχική απάντηση από yannis76 Λοιπόν το πρόβλημα λύθηκε!! Απλά τα έβαλα και πάλι όλα ξανα από την αρχή, έδιωξα όλη τη σκονη από το κουτί και σύνδεσα τη μητρική σε τρεις μόνο βίδες...Η μόνη πιθανή απόλεια ίσως να είναι το floppy το οποίο δεν φαίνεται να ανταπωκρίνεται πλέον...Τελικά τι άλλαξες; πολύμπριζο ή και UPS? Και τα 2 μόνο το πολύμπριζο έκανε 40 με αντικεραυνικές προστασίες, προστασίες στα τηλέφωνα και τα ρέστα και πάλι κάτι (μάλλον εκφόρτιση απο κεραυνό) το πήρε φαλάγγι και μετά έκανε το ίδιο ΚΑΙ στο UPS που ήταν πίσω του με αποτέλεσμα να μετράω ~120V στο σασί και να το πάρω χαμπάρι αφού μετακόμισα γιατί στο παλιό το σπίτι υπήρχε μοκέτα και ξύλινο πάτωμα και όποτε ακούμπαγα το κουτί δεν καταλάβαινα τίποτα... μόλις όμως έκατσε το κουτί σε γυμνό πλακάκι και πήγα να το πιάσω κόντεψα να τα δώ όλα...
yannis76 Ιούνιος 20, 2005 Author #18 Ιούνιος 20, 2005 Εγώ πως μπορώ να διαπιστώσω αν το πολύμπρζιο δουλεύει καλά;
colt3003 Ιούνιος 20, 2005 #20 Ιούνιος 20, 2005 Αρχική απάντηση από yannis76 Εγώ πως μπορώ να διαπιστώσω αν το πολύμπρζιο δουλεύει καλά; Με 2 τρόπους;1. Ο εύκολος τρόπος; με ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι ελέγχεις αν ανάβει το λαμπάκι του στο σιδεράκι της γείωσης της μπρίιζας (του πολύμπριζου)2. Ο δύσκολος τρόπος: Με πολύμετρο στην κλίμακα 750 V AC μετράς τα εξής α) ανάμεσα στις 2 τρύπες της μπρίζας. Πρέπει να διαβάζεις περίπου 230 V β) ανάμεσα στη μία τρύπα της μπρίζας και στο σιδεράκι της γείωσης. γ) ανάμεσα στην άλλη τρύπα της μπρίζας και στο σιδεράκι της γείωσης.στις δύο τελευταίες μετρήσεις οι τίμες που πρέπει να πάρεις κανόνικά πρέπει να είναι μία με 230 V (τότε θα έχεις πετύχει τη φάση και 8α την μετράς σε αναφορά με τη γείωση) και η άλλη μέτρηση πρέπει να είναι 0 V ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ (σε αυτή την περίπτωση έχεις πάρει μέτρηση απο τον ουδέτερο αγωγό και τη γείωση΄) και ητιμή ΠΡΕΠΕΙ να είναι ΜΗΔΕΝ Βολτ σε κάθε άλλη περίπτωση έχεις διαρροή οπότε κοίτα απο τα εύκολα (πολύμπριζο) μετά την πρίζα παροχής και αν μετρήσεις και εκεί διαρροή γραμμή για τον ηλεκτρολόγο.ΕΧΕ ΥΠΟΨΙΝ ΟΤΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ !!!!!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.