Jump to content

Laptop για μουσικη παραγωγη...

jara

Recommended Posts

γεια χαρά παίδες!

ένας φίλος μου σκοπεύει να πάρει ένα laptop το οποιο θα το χρησιμοποιεί για να φτιάχνει μουσική(cubase,ableton live κτλ.).

Τα κριτήρια είναι τα έχεις:

1. τιμή γύρο στα 1200 euro

2. τουλάχιστον 512 ram

3. dvd-r

4. firewire κανονικό(όχι 1394) για εξωτερική κάρτα ήχου k για σκληρό

5. αξιοπρεπής οθόνη

6. καλο service,εγγύηση

δεν ξέρω τι είναι καλύτερο για την περίπτωση του amd 64 bit η intel 32 bit...

σκληρός,κάρτα ήχου και ζωή μπαταρίας δεν τον πολύ νοιάζει.

p.s. ισχύει πως οι acer έχουν χαλια service?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ

Αρχική απάντηση από Chosen

ε;;

το εξάπινο και όχι το 4άπινο εννοεί.

μερικές κάρτες ήχου (της m-audio νομίζω) χρειάζονται τα 2 extra pin για να δουλεύουν χωρίς εξωτερική τροφοδοσία.

γι' αυτό το ρωτάει. πάντως δεν ξέρω κάποιο με μεγάλη + γιατί να μην πάρει usb κάρτα ήχου?

Αν θέλεις πάντως να ασχοληθείς πραγματικά (επαγγελματικά) με την μουσική, καλύτερα να πας σε desktop. Το laptop κάποια στιγμή θα φτάσει στα όρια του και δεν θα μπορείς να το αναβαθμίσεις μετά.

Ενας φίλος που ασχολείται επαγγελματικά με την μουσική έχει Athlon FX55, 2GB RAM, 10.000rpm raptor hard-disks, και έχω δει το σύστημα του κυριολεκτικά να σέρνεται οταν φορτώνει αρκετά plug-in στο Cubase. Σκέφτεται τώρα να το γυρίσει σε κάποιο σύστημα με Dual-CPU.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.