Cronogr Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 16, 2005 θέλω να κανω ενα οικιακό δίκτυο μεταξύ του desktop και του laptop μου, το θέμα ειναι οτι οσο και αν προσπαθω δε καταφερα κατι, anyway. Στο desktop εχω μια κάρτα netgear ενω στο laptop μια της intel αν μπορει καπιος να με καθοδιγήση ωστε να φτίαξω ενα wireless δίκτυο για να μοιράζομαι αρχεία και ιντερνετ θα του ήμουνα πραγματικα υπόχρεως Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogi Ιούνιος 16, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2005 Δενείναι τίποτα το δύσκολο. Ανοιξε το pc φτιάξε ενα ahdoc δικτυο δώσε ips στήσε και ενα internet connection sharing και είσαι έτοιμος. Κοίτα λίγο google αν δεν κατάλαβες κάτι. Θα επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα μιας και εγώ είμαι στν ίδια ακριβώς φάση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malkav Ιούνιος 16, 2005 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2005 1. Πρέπει να παίζουν και οι δύο κάρτες στο ίδιο πρότυπο 802.11b ή 802.11g το πρώτο έχει μεγαλύτερη εμβέλεια, το δεύτερο μεγαλύτερο bandwidth. 2. Και οι δύο κάρτες πρέπει να παίζουν στο ίδιο κανάλι απο 1 εώς 11. Συνήθης κανάλια 1,6,11 τα ενδιάμεσα δεν χρησιμοποιούνται συνήθως γιατι κάνουν overlap με τα παραπάνω. 3. Και οι δύο κάρτες πρέπει να παίζουν με το ίδιο SSID. 4. Good Luck Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούνιος 16, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 16, 2005 Μέσα στο σπίτι πολύ δύσκολα θα έχεις πρόβλημα παρεμβολών για να δυσκολευτείς να επιλέξεις κανάλι. Όσο πιο χαμηλά τόσο πιο καλά.Τα κανάλια είναι 13, δεν έχουμε υιοθετήσει το Αμερικάνικο Κανονισμό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cronogr Ιούνιος 17, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2005 Thnx Guys Καλα όλα αυτα αλλα θέλω βοήθεια για να κανω τις ρυθμίσεις αυτές μεσα απο τα windows και πραγματικά με δυσκολεύει αρκετά :cry: Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Ιούνιος 17, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 17, 2005 Αρχική απάντηση από Cronogr Thnx Guys Καλα όλα αυτα αλλα θέλω βοήθεια για να κανω τις ρυθμίσεις αυτές μεσα απο τα windows και πραγματικά με δυσκολεύει αρκετά :cry: Αρχικά σκέψου πoια συσκευή θα είναι στο ιντερνετ.Θα πας στο ιδιότητες του δικτύου αυτού του υπολογιστή και θα επιλέξεις ως IP στον wifi adaptora σου την 192.168.0.1 και για subnet mask την 255.255.0.0Μετά θα πας στο άλλο pc και στον wifi adaptora του θα επιλέξεις την 192.168.0.2 και Subnet mask thn 255.255.0.0 και ως gateway θα βάλεις το 192.168.0.1Μετά θα πάρεις τηλέφωνο τον provider σου και θα τους ζητήσεις να σου πούν τα dns.Θα τα βάλεις και αυτά εκεί που λέει dns.Μετά θα ρυθμίσεις τις κάρτες σου σε add hoc mode. Θα πας πίσω στο pc εκεί που είναι η σύνδεση του ίντερνετ και θα την κάνεις Shared.Τέλος θα πατήσεις δημιουργία νέας σύνδεσης στο pc που δεν έχει internet και ακολουθόντας τις οδηγίες θα το βρεις.Έτσι το κάνω εγώ στο ethernet και στο addhoc είναι το ίδιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.