Jump to content

Παμε για αναβαθμιση

steven_04

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχοντας 3,5 χρονια στην κατοχη μου το συστημα της υπογραφης, λεω να προχωρησω τελος του μηνα σε μια αναβαθμισουλα (AMD based). Θα αλλαχτουν μητρικη, επεξεργαστης, μνημη και καρτα γραφικων. Στο περιπου κατεληξα σε καποια εξαρτηαματα:

CPU--> AMD Phenom X4 9950 Black edition

MOBO--> Asus M3A79-T Deluxe

GPU--> Sapphire 4870 512mb DDR5

RAM--> 2χ1GB Kingston HyperX 1066Mhz

Θελω την γνωμη σας ως προς την συμβατοτητα/επιδοσεις της παραπανω συνθεσης. θα τα παρω ολα μαζι απο τα zero1 και θα τα περασω μονος μου.

Αν μεινει κανα ψιλο στο τελος θα τσιμπησω και κανα sata dvd-recorder.

Ευχαριστω εκ των προτερων παιδες....

θα προτεινα 9850ΒΕ αν εχουν.

Xmm. εχουν 9850 αλλα γιατι τον προτεινεις? παει καλυτερα απο τον 9950? ειδα σε αλλο forum οτι ο 9950 χτυπαει 3,6GHZ με αερα σε υποδιαιστερη μητρικη... αυτο νομιζω λεει πολλα...:cool:

ναι και εγω ειχα εναν 9950 και δε πηγε ουτε 50ΜΗΖ επανω , αυτο και αν λεει πολλα

ο 9850 καιει 15 w λιγοτερο οσο και να παει σε σχεση με εναν 9950 , αν θελεις πρεσκοτακι τοτε προχωρα.

ναι και εγω ειχα εναν 9950 και δε πηγε ουτε 50ΜΗΖ επανω , αυτο και αν λεει πολλα

ο 9850 καιει 15 w λιγοτερο οσο και να παει σε σχεση με εναν 9950 , αν θελεις πρεσκοτακι τοτε προχωρα.

O 9950 που ειχες ηταν απλος η BE??? νομιζω βγαινει και στις 2 εκδοσεις. Επισης βγηκε και 9950 με 125 TDP...

9950 ΒΕ

Με εριξες τωρα.... Και ειχα τοσα σχεδια γι'αυτον τον επεξεργαστη...

Ο 9850ΒΕ ανεβαινει περισσοτερο ή το ιδιο καταναλωνοντας λιγοτερο?

να στο πω αλλιως δεν εχω δει 9850 να μην κλοκαρει ΕΣΤΩ 200ΜΗΖ. εχω δει ομως 9950 και ειδικα στο XS να μην πηγαινουν βημα. Και προσεξε αν θες να κλοκαρεις σε 64ΒΙΤ λειτουργικο τον ηπιες , ετοιμασου να χωσεις τεραβολτ ή απλα να μην κλοκαρεις. your choice

και ειχα κορυφαιο σεταπ , DFI , Ballistix , mushkin 1066 , enermax psu και δε πηγε ΒΗΜΑ σου λεω

ea6gka την DFI είχες? με SB600 να φανταστώ?

Λένε ότι τώρα με το 750, τα κομμάτια που δεν πήγαιναν καλά, πάνε αρκετά καλύτερα, ενώ αυτά που ήταν αστέρια, μένουν στα ίδια περίπου...

το τι λενε δε μου λεει τπτ , ας μου το δειξουν με αποτελεσματα. Δυσκολα θα πιστεψω οτι μια μπανανα εγινε αστερι σε αλλο μομπο.

Καλησπέρα. Εγώ έχω μόνο να κάνω μία παρότρυνση στο να προτιμήσεις (αν θες πάντα) αυτή εδώ τη μητρική. Εντάξει... δεν λέω να γίνει η αγορά από το συγκεκριμένο μαγαζί, αλλά μπορείς κάλλιστα να την αγοράσεις από άλλο μαγαζί. Την προτιμώ από τις επιλογές της asus γιατί είναι γνωστό ότι οι asus παρουσιάζουν μικροπροβλήματα με τα bios τους. Αυτά από εμένα :) .

Καλησπέρα. Εγώ έχω μόνο να κάνω μία παρότρυνση στο να προτιμήσεις (αν θες πάντα) αυτή εδώ τη μητρική. Εντάξει... δεν λέω να γίνει η αγορά από το συγκεκριμένο μαγαζί, αλλά μπορείς κάλλιστα να την αγοράσεις από άλλο μαγαζί. Την προτιμώ από τις επιλογές της asus γιατί είναι γνωστό ότι οι asus παρουσιάζουν μικροπροβλήματα με τα bios τους. Αυτά από εμένα :) .

φιλε μου ευχαριστω για την παρατηρηση. το τελευταιο που μ'ενδιαφερει ειναι η αγορα απο ενα συγκεκριμενο μαγαζι. πρωτα θελω να κατασταλαξω στα κομματια. η μητρικη που λες μ'αρεσει αλλα δυσκολα θα παω σε SB600.

την asus την επαιλεξα επειδη ειναι απ'τις ελλαχιστες που υλοποιουν το SB750. ως ενναλακτικη της asus εχω την foxconn A79-S αλλα δεν βλεπω να κυκλοφορει ελλαδα...

Εξαρτάται όμως και τι θες να κάνεις το motherboard που θα πάρεις. Αμα θες να κάνεις υπερχρονισμούς και όλα τα συναφή, καλύτερα να μην προβείς στη λύση της asus, γιατί μια φορά θα πάει η cpu ,όπου πάει, και μετά δεν θα ανεβαίνει με τίποτα.

Έχω περάσει από 2 asus και οι 2 αυτό ακριβώς μου έκαναν. Μετά το 1ο clear cmos, αντιμετώπιζαν προβλήματα. Δεν ξέρω βέβαια ίσως είμαι γκαντέμης, άλλωστε οι 2 αυτές mobos ήταν s775.

κοιτα ο συνδιασμος 790FX + SB750 ειναι αυτος που μ'ενδοιαφερει ποιο πολυ και αυτο που ζηταω απο ενα Mobo. περα απο την υλοποιηση της asus δεν βλεπω κατι αλλο στην ελληνικη αγορα (αν εξαιρεσουμε τα mobo της gigabyte που δεν τα παω μια)...

Okay... παραιτούμαι.:D Αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί προτιμάς την asus από την gigabyte. Πάντως οφείλεις να παραδεχτείς πως δεν έχουν τα ίδια προβλήματα με τις asus στο bios.

Κι όσο για αυτά που λέει ο ea6gka , έχει απόλυτο δίκιο, πολύ λίγα κομμάτια της ΑMD (phenom 9950) μπορούν να "ταβανιαστούν". Υπάρχει περίπτωση να πάρεις το καλύτερο κομμάτι, αλλά υπάρχει περίπτωση που να μην ανεβαίνει ούτε και 100Mhz. Ο 9850 BE εχει σταθερές επιδόσεις (ανεβαίνει από 900mhz - 1ghz) αλλά πάντα.:)

Για τα bios της asus μπορει να εχεις δικιο, δεν αντιλεγω, ειδα καποια θεματα με αποτυχημενες αναβαθμισεις σε asus bios και το επιασα το μυνημα αλλα και με τις gigabyte εχουμε κατι ιστοριες απο το παρελθον και δεν μπορουμε να συμβιωσουμε πλεον. Αντιθετα για τις MSI δεν μπορω να πω κουβεντα, απο αυτη που εχω ειμαι ευχαριστημενος.

Παντως για τον επεξεργαστη σχεδον με πεισατε να βαλω Χ4 9850ΒΕ. Καλυτερα στανταρ επιδοσεις (στο o/c) παρα καθολου επιδοσεις....

Καλυτερα στανταρ επιδοσεις (στο o/c) παρα καθολου επιδοσεις....

Ακριβώς. Και άλλωστε αν "κόβεσαι" για τα 100Mhz παραπάνω, θα τα κερδίσεις και με το παραπάνω από το o/c. :)

Kαι άσε τα "σχεδόν" γιατί άμα πάρεις τον 9950 και βλέπεις fsb wall στα 201Mhz από τα 200 θα σου πω εγώ μετά.:p

Εάν θυμάμαι καλά, δεν νομίζω να υπάρχει άλλη διαφορά. Και πέρα από τα 100mhz, ο 9950 δεν αξίζει γιατί καίει και 15watt παραπάνω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.