Jump to content

BH-5 ή UTT?

deadlock7

Recommended Posts

Παιδια σκεφτομαι να αγορασω καινουριες μνημες με low timings!Λεω να παρω bh-5 κι οχι UTT γιατι τα δευτερα χαλανε πιο ευκολα.Θα ηθελα να ρωτησω αν αξιζει περισσοτερο η αγορα των πρωτων και γιατι(μιλαω παντα για 2-2-2-5κλπ,κλπ)?Απλα να αναφερω οτι θα μπουν πανω σε DFI Lanparty Ultra-D...ευχαριστω!

τα utt ακουνε πιο γρηγορα στο στρωσιμο και με λιγοτερα βολτ πανε πιο ψηλα...τα δικα μου πανε 257 με 3.2 βολτ...τα bh5 ειναι πιο ανθεκτικα...αλλα δεν ξερω πως πανε οι καινουριες παρτιδες...οτι και να παρεις καλα ειναι πιστευω...

Αρχική απάντηση από jax7480 [Σήμερα, στις 01:24]

Εχεις δικιο. Chromaaaaaaaaaaaa, αυτος μολις σε εβρισε... :p

Εχω χασει επεισοδια και δεν καταλαβαινω???:confused:

Αρχική απάντηση από FrOsT [Σήμερα, στις 01:25]

Γιατί δεν βλέπεις κάτι σε Mushkin Redline XP4000 ή OCZ PC4000 gold VX?

Σαφως δεν παιζουν τοσα χρηματα!Λεω για Speed Premium οπως αναφερθηκε(140 που???)

στο site παντως δεν τις εχει..ποτε τις πηρες?Ειχε κομματια?Νομιζω οτι ειναι λογικο να μην πηγαινουν οπως τα παλια που ηταν 2*256 κι ανεβαζαν περισσοτερο,απ'την αλλη μπορει να εχεις και δικιο γιατι δεν τις εχω δοκιμασει εγω απλα μια σκεψη κανω..;)

Eψαχνα reviews για τις παραπανω μνημες και βρηκα αυτο.Εχετε δει πουθενα αυτο το Α64tweaker με περισσοτερες ρυθμισεις?:blink:.Παντως εχουν σφιξει τα timings οσο δεν παει αλλο!!!Επισης να αναφερω οτι στο site της twinmos λεει οτι οι pc3200 ειναι ch-5 ,ενω οι pc3500 ειναι bh-5!

Αρχική απάντηση από deadlock7

Θελω 2*512 και τα παλια νομιζω δεν τραβανε τοσο,οσο τα καινουρια..;)

Δε νομίζω οτι τίθεται θέμα παλιού και καινούργιου, απλά πλέον η πλατφορμα του Α64 εκμεταλλευεται καλύτερα τις μνήμες γενικά. Σίγουρα δεν πήγαιναν όλα αδιακρίτως τα "παλιά" ΒΗx αλλά ούτε τα νέα πηγαίνουν πάντα. Απλά όπου βλέπεις πολλά κεράσια (πολλα mhz) ρίχνε και μια ματιά στα timings πχ. μπορεί ένα trtw=2 από =1 να δίνει και 7-9mhz δε σημαίνει ουσιαστικά οτι κέρδισες κάτι σε επιδόσεις.

Αρχική απάντηση από deadlock7

Eψαχνα reviews για τις παραπανω μνημες και βρηκα αυτο.Εχετε δει πουθενα αυτο το Α64tweaker με περισσοτερες ρυθμισεις?:blink:.Παντως εχουν σφιξει τα timings οσο δεν παει αλλο!!!Επισης να αναφερω οτι στο site της twinmos λεει οτι οι pc3200 ειναι ch-5 ,ενω οι pc3500 ειναι bh-5!

Δε θα έλεγα οτι τα έσφιξαν, trfc=15 και trtw=2 όταν τα ΒΗ έχουν αντίστοιχα =12 και =1 εύκολα και δεν είναι μικρή η διαφορά σε απόδοση.

Αρχική απάντηση από chroma [Σήμερα, στις 14:09]

Δε νομίζω οτι τίθεται θέμα παλιού και καινούργιου, απλά πλέον η πλατφορμα του Α64 εκμεταλλευεται καλύτερα τις μνήμες γενικά. Σίγουρα δεν πήγαιναν όλα αδιακρίτως τα "παλιά" ΒΗx αλλά ούτε τα νέα πηγαίνουν πάντα. Απλά όπου βλέπεις πολλά κεράσια (πολλα mhz) ρίχνε και μια ματιά στα timings πχ. μπορεί ένα trtw=2 από =1 να δίνει και 7-9mhz δε σημαίνει ουσιαστικά οτι κέρδισες κάτι σε επιδόσεις.

Δε θα έλεγα οτι τα έσφιξαν, trfc=15 και trtw=2 όταν τα ΒΗ έχουν αντίστοιχα =12 και =1 εύκολα και δεν είναι μικρή η διαφορά σε απόδοση.

Eχεις δικιο,αλλα δεν θυμαμαι να ειχε καποιος 2*512 bh-x και να ανεβαζε καλα(ασε που ηταν ακριβα τοτε).Για τα timings παρατηρησα κι εγω το trfc=15 το οποιο σιγουρα θα μπορεις να το πας πιο κατω(βεβαια με cas1.0,tras2 δεν ξερω αν μπορουσαν!),αλλα νομιζω οτι για το trtw=2 παιζει ρολο ο controller,οποτε δεν το βαζω σαν προβλημα της μνημης(μπορει να κανω και λαθος βεβαιως βεβαιως..).Καθως επισης το Μax async latency 8 δεν μου καθεται καλα,αλλα τι αν πεις..

[ΟΤ mode on]Γιατι ο Zαχος πιο πανω ειπε οτι σε εβριζα?Εχεις παλια bh και στα εθιξα μηπως?[ΟΤ mode off]

Για το tras δε σχολιάζω το "σφίξιμο", μάλλον ο reviewer "σφίχτηκε" μήπως πάρει τα win στο χέρι. Η αλήθεια είναι οτι με 2-2-2 στο tras 5-6 παίρνεις τη μέγιστη απόδοση, μετά αρχίζει να χάνει. Ακόμα και 0 μπορεί να γίνει, μόνο για να το βλέπεις να το χαίρεσαι. Για το trtw όντως παίζει ρόλο ο controller αν οι μνήμες το έχουν εύκολα. Εγώ το διαπίστωσα με την αλλαγή από 754 που έπαιζε 1, σε winnie που μετά τα 250 έχανε το κόσμο με 1 και ξανά 1 με venice μέχρι που τερματισαν οι μνήμες 260κάτι με όλα σφικτά, εκεί που ο winnie αυτοκτονούσε. Μπλα μπλα μπλα.. η ουσία είναι οτι αξίζει το trtw=1 σε σχέση με 2, προσωπικά δε λαμβάνω καν υπόψη τέτοια review, τα ΒΗ συγκεκριμένα είναι για να τα παίζεις 2-2-2-5-7-12-2-2-1-1 αντε και cas=1.5. Όλα τα υπόλοιπα είναι μεσοβέζικα, εκεί ανεφέρεται και ο Ζάχος μάλλον (οχι δε με έθιξες προς θεού).

Εμενα αυτο που μου εκανε εντυπωση σε ειναι το cas1 στα 266MHz!!!Το tras ακομη και με τις δικες μου γινεται 0!Να κανω δυο τελευταιες ερωτησεις αν γνωριζεις(λογω οτι εχεις bh)..με τα UTT σφιγγουν τοσο πολυ τα timings?Επισης για το Α64tweaker εχετε ιδεα που ειναι αυτες οι παραπανω ρυθμισεις?Δεν τις εχω δει πουθενα.Στο λινκ που δινει ειναι το γνωστο 0.31 του codered..;) .Ευχαριστω για τις απαντησεις..:happy2:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.