Jump to content

win64 bit σε acer Turion laptop?

jogi

Recommended Posts

Εχω την απορια: πές ότι βρίσκουμε δεξιά και αριστερά τα 64μπιτά windows, υπάρχει περίπτωση να βρούμε οδηγούς κλπ για το acer 5024wlmi η θα αναγκαστούμε να μείνουμε στα 32μπιτα??? Ξέρει κανείς? Γιατί έιναι κρίμα να μένει το laptop χωρίς να μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε πλήρως.

Πριν λιγες μερες ειχα και γω την ιδια απορια μιας και ζαχαρωνω ασχημα εναν turion, αλλα νομιζω πως την απαντηση θα την δωσει ο κατασκευαστης μιας και αυτος θα δωσει τους drivers στο κοινο!

Λογικα ομως μεχρι το τελος του ετους θα πρεπει να υπαρχουν ολοι οι drivers...

κανε μου μια χαρη και συγνωμη για το offtopic...

τρεξε cpuz και δες που τρεχει η μνημη, σε ενα review ειχε τυχει να τρεχει στα 128,χ.... δε ξερω γιατι...

Παιζει να τον παρεις με μια 512 μνημη?

Ρε παιδιά, κοίταζα κι εγώ τους Turion και πραγματικά "έμεινα"! Φοβερές επιδόσεις και φοβερή τιμή! Αρκεί να μην προκύψουν τίποτα προβλήματα στην πορεία.

Δείτε αυτό το review του Acer 5024:

http://www.notebookreview.com/forums/topic.asp?TOPIC_ID=17907&whichpage=1

Αν πιστέψουμε τον τύπο, πρόκειται για πολύ καλό εργαλείο!

Και ερωτώ τώρα:

Γιατί το Πλαίσιο το έχει 1339 ενώ το e-Shop μόνο 1199?

Επίσης, το Πλαίσιο λέει και για bluetooth (ενώ στο review λέει ξεκάθαρα ότι δεν έχει) ενώ και η VRAM είναι μόλις 64ΜΒ αντί για τα κανονικά 128ΜΒ! :blink::wall: :wall:

Λοιπον ο 5024 εχει x700 128 mb, και η μνήμη τρέχει στα 133 mhz. Ο επεξεργαστής στα 1.8 με fsb 200. Οι μνημες μπορούν να τρέξουν στα 166 αλλα η acer δεν ξέρω γιατί τις εχει στα 133... Είναι εντελως χαζό και ελπίζω με κάποιο βιοσ update να διορθωθεί. Bluetooth δεν εχει. Ο 5022 εχει την x600 και όχι την x700. Γιαυτό προσοχή!!! ΤΟν είδα τον 5022 και το εγραφε ξεκάθαρα το αυτοκόλητο πάνω του... Απο αυτονομία με σωστή χρήση, δηλαδή internet με ενεργοποιημένο το wireless και το winamp να παίζει μεσω δικτύου κομματάκια εχει 3 ωρες αυτονομια. Τώρα με prime 95 να τρεχει εχει περίπου μία ωρα. Ετσι για να ξέρουμε τα χειρότερα (αν και δεν νομίζω να συμπιέσει κανείς video ενώ είναι στον δρόμο)

Και εγω το ιδιο review ειχα διαβασει (αν και ηταν σε κανικη σελιδα, οχι φορουμ)

Τι μλκια ειναι αυτο με την μνημη ρε γμτ... κοβει πολυ σιγουρα...

Μου ειπε ο ξαδερφος που ενδιαφερεται για λαπτοπ, οτι το αντιστοιχο με centrino της acer μπορεις να το ζητησεις με 1χ512, ωστε να βαλεις και μια αλλη στο καπακι και να πας 1gb, γινεται αυτο στο 5024? Με ενδιαφερει παρα πολυ.. γλυτωνεις μια 80 ετσι... και δε σου μενουν τα 256αρια στο χερι...

Οσο για μπαταρια... ειναι τελειο... που να ειχε τον 25W πανω λεμε!!!

Απ την αλλη το bluetooth ειναι μεγαλο μειον...

Εντάξει μωρέ, μην τρελλαίνεστε με το bluetooth... Ένα απλό dongle έχει κάτω από 20 και είσαι μια χαρά! ;)

Όσο για τη μνήμη, οι περισσότερες εταιρείες που έχω δει επιτρέπουν την αλλαγή των 2χ256 σε 1χ512, με κάποια μικρή επιβάρυνση βέβαια! Λογικά θα γίνεται και σε αυτό.

Χαμηλή είναι αλλά πρόσεξε ότι τρέχει στα 800MHz ο επεξεργαστής, δηλαδή δεν είναι και τόσο... κανονικές οι συνθήκες. Είναι ΟΚ για (απλές) εφαρμογές γραφείου, αλλά για ένα παιχνίδι που θα χρησιμοποιηθεί η κάρτα γραφικών στο φουλ ενώ και η CPU θα παίζει στα 1800MHz θα έχουμε πολλαπλάσια κατανάλωση.

Θα μου πείτε βέβαια να μη ζητάω και 3D Gaming στο δρόμο και θα έχετε δίκιο, απλώς πρέπει να τα ζυγίσουμε όλα. :book:

Αρχική απάντηση από jogi [Χθες, στις 13:33]

Ο 5022 εχει την x600 και όχι την x700. Γιαυτό προσοχή!!! ΤΟν είδα τον 5022 και το εγραφε ξεκάθαρα το αυτοκόλητο πάνω του...

Ισως να κυκλοφορεί σε 2 εκδόσεις.Διότι και σε e-shops του εξωτερικού Χ700 γράφει.Δεν μπορεί να κάνουν όλοι λάθος.

Yπάρχουν διάφορες εκδόσεις.Υπάρχουν και με Χ600 και με Χ700.Παίζει ρόλο τι κωδικό κατασκευαστή έχουν.Υπάρχουν διάφοροι.π.χ

LX.A4605.049 ,LX A4605 052 , με Χ700.Το μπέρδεμα είναι με το LX.A4705.032 και LX.A4705.030 που κυκλοφορούν και με Χ700 και με Χ600.

Το διευκρινίζει και η ACER Ιταλίας

Basato sulla tecnologia AMD Turion 64 Mobile e potenziato con tecnologia HyperTransport, display da 15,4" Wide CristalBrite potenziato con la scheda grafica ATI

Πολυ μπερδεμα ρε guyz γαμοτο... απο την τιμη δεν μπορεις να καταλαβεις ποια εχει πανω; Λοττο θα βγει;

Anyway εγω θα το τρεναρω μεχρι αρχες Σεπτεμβρη που μπορω... ελπιζω να εχει βγαλει ΜΤ34 η Acer ή τουλαχιστον ML37...

Αν τον παρω απο Σκωτια που θα ειμαι παιζει να βρω καλυτερη τιμη; Εχει κανεις ιδεα τι παιζει με τιμες εκει;

Κι εγώ λέω να περιμένω... ’λλωστε οι μόνοι Turion που έχω δει είναι απ' την Acer και HP/Compaq (αλλά όχι τόσο εξοπλισμένοι). Καθήστε λίγο να ωριμάσει, να βγουν κι άλλα προϊόντα και βλέπουμε. Στην Αμερική να σκεφτείτε (στα e-shops) η Acer δίνει μόνο τον 5002! Και από άλλες εταιρείες όμως τίποτα το ιδιαίτερο... Πιστεύω πως μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν κυκλοφορήσει πολύ περισσότερα μοντέλα που λογικά θα συμπιέσουν και τις τιμές των Centrino.

• 4 weeks later...

παιδια acer δινει οδηγουσ για τα windowsxp 64 bit πηγαινετε σην ιστοσελιδα της εκει που λεει να κατεβασετε οδηγους.καπου λεει για τα windows64bitαν το ανοιχετε λεει υποστηριζομενα μοντελα και εχει και τα 5020..

θα δειτε οτι δινει οδηγους.το προβλημα ομως ειναι οτι χρειαζετε το bios 1.08 εγω εκανα τη βλακεια και νομιζοντας πως αυτη την εκδωση εχουν στην ιστοσελιδα τουσ την κατεβασα και τελικα ηταν η 0.10 ετσι απο 1.07 που ειχα τωρα εχω thn πολυ παλια...

αν μπορει καποιος να μου δωσει καποια νεοτερη εκδωση θα ημουν ευγνομων

.....παντως οσον αφορα τις μνημες μου φαινεται οτι η Acer στα περισσοτερα μοντελα της εχει κανονικες ddr μνημες και οχι so-dimm ...οποτε αμα αλλαξεις μετα μπορεις να τις πουλησεις ;)

....κατι ειπατε για ML37 link link :)

Αρχική απάντηση από mortisboy

.....παντως οσον αφορα τις μνημες μου φαινεται οτι η Acer στα περισσοτερα μοντελα της εχει κανονικες ddr μνημες και οχι so-dimm ...

δεν νομίζω ότι ισχύει αυτό.....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.