Jump to content

Μάνα χάσαμε τα data

MasterDAL

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ήταν που λέτε ένα ωραίο βράδυ παρασκευής όπου αποφάσισα να μουχλιάσω στο σπίτι βλέποντας φιλαράκια. Εκεί λοιπών που γέλαγα αμέριμνα με την τρελοπαρέα, βούισμα ανατριχιαστικό και απόκοσμο ακούστει εκ των έσω του pc. Με μία κίνηση ανοίγω το κουτί και εντώς ολίγου διαπίστωσα ότι ο θόρυβος θόρυβος προέρχονταν από το ανεμιστιράκι της κάρτας γραφικών. Οι θερμοκρασίες έμειναν σχετικά χαμηλές (άλωστε τις βλέπω διαρκώς στο κουτάκι μου) οπότε αποφάνθηκα ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Είπα στον εαυτό μου ΠΣΚ είναι που να τρέχω τώρα. Πάω την κάρτα από δευτέρα για αλλαγή. Όμως κάποια στιγμη (ω τι εκπληξη) το pc κόλισεεεεεεε. Αυτά σημβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες είπα στον εαυτό μου και εκνευρίστικα που κοπικε στη μέση το επεισόδιο. Από την άλλη λέω δεν πηράζει, ευκαιρία να βάλω και μία μπυρίστα. Έλα όμως που όταν γύρισα από την κουζίνα το pc δεν είχε κάνει boot...

Αυτή ήταν η εισαγωγή του δράματος. Το τελικό απότέλεσμα ήταν ότι για κάποιο διεστραμένο λόγο καταστράφηκε πλήρως το σύστημα αποθήκευσης των αρχείων στον boot δίσκο μου (και στα δύο partition) Μετά από κάποιες τιπικές κινήσεις, τα data από το δεύτερο partition ανασύρθηκαν (τελικά είναι εξαιρετικά χρήσιμο να έχεις έναν πρόχειρο μικρό δίσκο με λειτουργικό και βασικά προγράμματα). Βέβαια είχε καταστραφεί η δενδρική δομή και η ονοματολογία των root folders, αλλά τα data σώθηκαν (mp3, avi, κλπ) ....

ΟΜΩΣ τα βασικά μου αρχεία (doc, xls, cad κλπ) είναι στο primary partition το οποίο δεν μπορώ να ανακτίσω. Το file system τα win το βλέπουν ως raw. To chkdsk λεει ότι είναι ntfs αλλά δεν μπορεί να το διαβάσει. Το partition magic λέει κάτι για περίεργο format..

Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο θέλω τα αρχεία μου και όπως φαντάζεστε δεν έχω κάνει backup

Οτι πρόταση έχετε δεκτή.....

(Αν δελεάσει κανέναν έχω πολλές ωραίες φίλες.......:o )

Θα έλεγα να δοκιμάσεις με το easy recovery, αλλά εγώ προσωπικά δεν τον έχω δουλέψει ποτέ. Δοκίμασες να βάλεις τον δίσκο ως 2ο σε άλλο σύστημα?

Αρχική απάντηση από SirGeorge [Σήμερα, στις 00:45]

Θα έλεγα να δοκιμάσεις με το easy recovery, αλλά εγώ προσωπικά δεν τον έχω δουλέψει ποτέ.

Αν δεν κάνω λάθος το εν λόγω πρόγραμμα είναι για να ανακτάς σβησμένα αρχεία. Στην περίπτωσή μου υποθέτω ότι θέλω ένα πρόγραμμα να διορθώση το fat του ntfs (υποτίθετε ότι υπάρχουν 2?)

Δοκίμασες να βάλεις τον δίσκο ως 2ο σε άλλο σύστημα?

Οχι διότι δεν πρόλαβα να τον πάω πουθενά, και δεν έχω κανένα γνωστό, ο οποίος αφενός να έχει sata controller και αφετέρου, να να μην πάθει συγκοπή όταν του πω ότι θέλω να ανοίξω το pc του πιστεύοντας ότι μπορεί να κολίσει ιο από τις απότομες αλλαγές του καιρού. Εξάλου το ότι έβαλα άλλο δίσκο με λειτουργικό ψιλοκαλύπτει αυτή την περίπτωση

Ok το κατέβασα από τη σελίδα του κατασκευαστή. Δουλεύει (trial) κανονικά χωρίς serial? Στη σελίδα του λέει για ide δίσκους οπότε φαντάζομε καλύπτει τους sata

Πάντως φαίνεται πολλά υποσχόμενο προγραμματάκι

Βάλε το Easy Recovery που υποστηρίζει και ελληνικά filenames όπως σου ανέφεραν και ποιο πάνω.

Αρχική απάντηση από NoDsl [Σήμερα, στις 01:18]

Ε τότε δοκίμασε να κατεβάσεις :

αυτό

αυτό και

αυτό

Ολα μαζί θα σου κάνουν το αρχείο που θές

ούφ κουράστηκα:giveup:

Είδες ο pathfinder.... :inlove:

Ελπίζω να δουλέψει...

Αρχική απάντηση από MasterDAL [Σήμερα, στις 01:43]

Είδες ο pathfinder.... :inlove:

Ελπίζω να δουλέψει...

Me 2...αμαρτία να σκάς μαλλιοκέφαλα για databack :(

Αλλά απο την άλλη κλέφτες θα γίνουν και αυτοί?

Αρχική απάντηση από NoDsl [Σήμερα, στις 01:46]

Me 2...αμαρτία να σκάς μαλλιοκέφαλα για databack :(

Αλλά απο την άλλη κλέφτες θα γίνουν και αυτοί?

Θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι hardware failure οπότε η κατάσταση να σώνεται με software του εμπορίου. Αν είναι hardware οι τιμές είναι τραγικές :rip:

Αυτή τη στιγμή έχω τουλάχιστον καμία 50αρια άδεια dvd να κάθονται και κανένα backup... Κάθε φορά λέω αργότερα, κάτσε να τα ταχτοποιήσω πρώτα και μετά. Έχω αρχεία που άμα χάσω χάθηκα και ο απαράδεχτος δεν έχω backup. Η πλάκα είναι ότι μου έχουν χτηπήσει 4 δίσκοι έως τώρα (από το 90 περίπου) αλλά πάντα ή κάπου είχα αντίφραφα ή (τώρα τελευταία) ο δίσκος προιδοποιούσε πριν τα παίξει (ibm tools). Ασε που πήρα και On line ups για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Να την πάθω έτσι από software (?) failure....

Θα το δω αύριο στο σπίτι..:bye:

Θα σου πρότεινα ένα μηνυματάκι στον hipro αν τελικά είναι θέμα hardware. Ίσως να μπορεί να βοηθήσει.

Ας αρχίσουν οι χοροί και θα βρούμε αλλιώτικα....... :jump: :jump: :jump: :jump:

Παιδιά σας ευχαριστώ ΑΠΕΙΡΟΣ. NoDsl το προγραμματάκι που πρότεινες δούλεψε άψογα:clap: :clap: :clap: :worship: :worship: :worship: :hi: :hi: :hi:

Το ιστορικό: Πηγαίνοντας σπίτι προκειμένου να δοκιμάσω το προγραμματάκι, με οδήνη φρίκη, απελπισία και απόγνωση διαπίστωσα ότι εκτός τα data στο primary partition που μου παίζανε κρυφτούλι, χωρίς προφανή λόγο και αιτία, αποφάσισαν να ξανακρυφτούν και τα data στo secontary partition. Τώρα γιατί μόνο ο billακος πιθανόν να ξέρει. Παντως την τελευταία φορά που έκλεισα το pc τα έβλεπα κανονικά. Ακολουθόντας τη λύση της προηγούμενης μέρας, τα ξαναβρήκα και ετοιμάστηκα ψυχωλογικά (ξέρετε μπύρες τσιγάρα κλπ) να βρώ τα data μου στο primary. Το προγραμματάκι δούλεωε αυτόματα χωρίς να χρειάζετε καμία περίεργη ρύθμιση ή ιδιέτερες γνώσεις. Μετά από μία ώρα αγωνίας βρήκε το άτοιμο ΟΛΑ τα δεδομένα μου τα οποία και αντιγράφησαν πάραυτα σε άλλο δίσκο και έγιναν αμέσως τα απαραίτητα back-up. Κοιτόντας τα αρχεία είδα ότι όλα ήταν στη θέση τους, εκτώς από τα αρχεία των windows. Με μία πρώτη ματιά φαίνετε να έχει σπάσει τα αρχεία σε δύο folder με τα απαραίτητα subfolder. Μιάζει να είναι το ένα το "windows" και το άλλο το "system" Αύριο θα προσπαθήσω να κατασκευάσω χειροκίνητα τη δομή των win μπας και κάνω την εγκατάσταση να δουλέψει και να πάρω back-up τις ρυθμίσεις και των διάφορων προγραμμάτων.....

ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ:T: :T: :T: :T:

Και εμένα με είχε σώσει το get data back παλιά. Απλά επειδή η έκδοση τότε δεν υποστήριζε Ελληνικά filenames είχε επιστρατευτεί και το Easy recovery pro.

To μόνο κακό που έχει το πρόγραμμα είναι πως μερικές φορές αν κάνει ανάκτιση μερικά αρχεία(σε μπ3 μου έχει τύχει περισσότερο) τα βάζει μπερδεμένα.. δηλ ξεκινάει κανονικά το κομμάτι και μέσα πετάγεται ένα άλλο. δεν ξέρω ίσως σε αυτά να έχει χαθεί η δομή γιαυτό. αλλά τα περισσότερα μου τα ελχε βρεί οκ.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.