Jump to content

Οι άποψεις σας για το Dual Channel

totally_wired

To dual channel στην ζωή μας  

33 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

μια χαρα χρισημο ειναι το dual channel πολυ πιο γριγορο απο το να εισαι σε μονο...

Στον Αθλον ΧΡ που έχω οι διαφορές είναι πολύ μικρές και έτσι ψήφισα το δεύτερο.

Βοηθαει περιπου 10-15% θα ελεγα!Μπορει οντως να μην ειναι πανακεια να μην φαινεται στα παιχνιδια μιας και οι περισσοτεροι ειχατε παλιολτερα 9600χτ/προ 9800χτ/προ και 5900/5950 ολες κλοκαρισμενες που πηγαιναν μαμιωντας οποιοδηποτε παιχνιδι τοτε!ΚΑτι αντιστοιχο με Χ800 και 6600/6800!ΚΑι τα θηρια π4@3 και πανω γιγα δεν μιλαω για αυτους που παιζαν απο περυσι με 4 γιγα καθως και ενας ταπεινος βαρτον 2400 και πανω ειναι αρκετα γρηγορα μηχανηματα για να κανεις οτιδηποτε!!ΠΑρολα αυτα 10%(το ελαχιστο παιρνω) στα 2400 (πχ βαρτον) ειναι 2640!Ποσοι αλλαξατε απο desktop se mobile πριν 2 χρονια?Καθως επισης σε ενα μετριο Ρ4 εστω 3γιγα που κυκοφορει επισης καμποσα χρονια το 10% παραπανω ειναι 3300!Να μην ρωτησω ποσοι παλι ψαχνατε τον καλο Ρ4 που θα ανεβει 10% παραπανω!!

Πανακεια λοιπον δεν ειναι αλλα θεωρω ******* να το εχω και να μην το δουλευω!!Αν και πιστευω οτι για καποιον που περναει πολυ καιρο πανω απο pc διαπιστωνει την αλλαγη απο single se duall!!Αυτα (δυστηχως δεν μπορω να ψηφισω!!Δεν εχω επιλογη που να με εκφραζει)

καλη φαση!Εγραψα μαμακια και βγηκαν αστερακια!!!!!!!!:p

"μην εισαι τοσο αστερακιας!!!"->"μην εισαι τοσο μαμακας!!!"

Στον ΧΡ τα πράγματα όντως ήταν περισσότερο για τα bench, μια διαφορά του 10-15% στη καλύτερη περίπτωση. Συχνά δε ήταν προτιμότερο να το αφήσεις single για να κερδίσεις σε FSB. Ήταν και η υλοποίηση τέτοια (NF2) που δε μπορούσε να παίξει ασύχρονα σωστά. Στον Α64 το single από το dual προσωπικά το καταλαβαίνω ειδικά στα παιχνίδια, δεν είναι η χαωτική διαφορά αλλά είναι μετρήσιμη και πολύ αισθητή. Ρ4 σε single ομολογώ δεν έχω δουλέψει, δεν είμαι μαζοχιστής.

Αρχική απάντηση από Spooky [Σήμερα, στις 13:29]

Κατα τι γνωμη μου πιστευω θα επρεπε να υπαρχει και μια ακομα επιλογη στο poll πχ:

''Ειναι μια τεχνολογια που προσφερει παραπανω επιδοσεις στον υπολογιστη (σε καθημερινη χρηση)''

ετσι ωστε να να ειναι πιο ολοκληρωμενο. Γιατι η πρωτη επιλογη ειναι υπερβολικη και οι υπολοιπες εχουν αρνητικο η ουδετερο χαρακτηρα σχετικα με το dual channel.

:)

Βρίσκω την ιδέα αυτή απόλυτα σωστή καθότι όπως έχω πει όχι μόνο εγώ αλλά και αρκετοί άλλοι και στα παιχνίδια και σε συστήματα που στηρίζονται σε Intel chipsets η διαφορά είναι αισθητή (ούτε τεράστια μα ούτε και ανεπαίσθητη), οπότε σε καμία περίπτωση δεν θα την χαρακτήριζα άχρηστη μα ούτε και τεχνολογικό θαύμα. Σαφώς όμως δεν είναι μόνο για να επιδεικνύει ο καθένας το σύστημά του μέσω benches (υπάρχουν αρκετοί άλλοι "πονηροί" τρόποι για να κάνει επίδειξη κάποιος μέσω benchmarks) αφού εγώ τουλάχιστον παρατήρησα διαφορές. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι μια 5η επιλογή με τη φράση που προτάθηκε θα ήταν σωστό να υπάρχει. Θεωρώ ηλίθιο εκ μέρους μου να απαντήσω ότι είναι θαύμα το dual ddr αφού δεν είναι (το V3 RAZR μου όμως είναι :hehe: ), μα και άδικο να το χαρακτηρίσω μόνο χρήσιμο στα benchmarks.

Βεβαίως και δεν είμαι απόλυτος και είμαι δεκτικός σε κάθε άλλη άποψη (έστω και κάθετα αντίθετη). Απλά θέλω να τονίσω ότι στον κάθε άνθρωπο το τι θεωρείται μεγάλη ή μικρή διαφορά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες οπότε πράγματι το dual ddr σε αρκετούς να φαίνεται παντελώς άχρηστο. Εμένα, στο βαθμό που ήθελα, το dual ddr με ικανοποίησε πλήρως.

οπως εγραψα πριν λιγο και σε παραπλησιο thread ενα πραγμα δειχνει οτι οντως το dual channel εχει διαφορα επιδοσεων..

A64 Newcastle 3400+ SOCKET 475 - SINGLE CHANNEL & 2200Mhz 1ΜΒ CACHE

A64 Newcastle 3500+ SOCKET 939 - DUAL CHANNEL & 2200ΜΗΖ 512Kb CACHE

Ιδια συχνοτητα , ΑΛΛΑ ο ενας με 1 ΜΒ cache και ο αλλος με λιγοτερη 512κb παραταυτα ο δευτερος οχι μονο βγαζει ιδιες επιδωσεις ΑΛΛΑ και ποιο γρηγορες και τον χριζουν 3500+ , Η ΜΟΝΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ?? η dual channel μνημη.

Επισης η ψηφοφορια εδω δεν ειναι σωστη καθοτι ουτε ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ θαυμα ειναι ΟΥΤΕ ΔΕΝ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΙναι μια ενδιαφερουσα και εξυπνη τεχνολογια η οποια δεινει ενα boost της ταξης του ~15% , δεν ειναι λιγο , αν σκεφτειτε οτι πολοι αλαζουμε μητρικες -μνημες - επεξεργαστες για να κερδισουμε ποσοστα της ταξης των 6-10%.. Ειδικα οσοι κοντραρουμε στα benches ακομα και το 1% μας λεει πολλα.

Οποτε μια ακομα επιλογη θα επρεπε να υπαρχει. αναμεσα απο την πρωτη και δευτερη.

Αρχική απάντηση από chroma [12-06-2005 22:05]

Στον ΧΡ τα πράγματα όντως ήταν περισσότερο για τα bench, μια διαφορά του 10-15% στη καλύτερη περίπτωση. Συχνά δε ήταν προτιμότερο να το αφήσεις single για να κερδίσεις σε FSB. Ήταν και η υλοποίηση τέτοια (NF2) που δε μπορούσε να παίξει ασύχρονα σωστά.

Ούτε καν 10% στον ΧΡ. 4-5% θα έλεγα και αυτό μόνο σε memory bench. Σε overall benches η διαφορά ήταν αμελητέα...

Χαζή (?) ερώτηση: για να καταλάβεις τη διαφορά στον Α64 δοκίμασες με 2χ256 και μετά 1χ512? Ή ήταν με ταυτόχρονη αύξηση της ποσότητας της RAM? Γιατί μου φαίνεται ότι στη 2η περίπτωση δε μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.