Jump to content

Οι άποψεις σας για το Dual Channel

totally_wired

To dual channel στην ζωή μας  

33 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Κάνω αυτό το poll με βάσει αυτά που ειπώθηκαν εδώ

Εσείς τι πιστεύετε?

Εγώ πιστεύω το 2ο όπως και αυτό ψήφισα. Αλλά ακολουθώ την 3η επιλογή γιατί απλά δεν με ενδιαφέρουν τα bences αλλά τι βλέπω όταν δουλεύω.

Κατα τι γνωμη μου πιστευω θα επρεπε να υπαρχει και μια ακομα επιλογη στο poll πχ:

''Ειναι μια τεχνολογια που προσφερει παραπανω επιδοσεις στον υπολογιστη (σε καθημερινη χρηση)''

ετσι ωστε να να ειναι πιο ολοκληρωμενο. Γιατι η πρωτη επιλογη ειναι υπερβολικη και οι υπολοιπες εχουν αρνητικο η ουδετερο χαρακτηρα σχετικα με το dual channel.

:)

Εξαρταται πιστευω απο την πλατφορμα που χρησιμοποιειται το Dual Channel. Π.χ. στους P4 η διαφορα απο Dual σε single channel ειναι σχετικα μεγαλη γιατι το memory bandwith που προσφερει η πλατφορμα ειναι αρκετα μεγαλο και δυσκολα το "γεμιζεις" με αποτελεσμα, οταν δεν χρησιμοποιειται Dual Channel, να χανεις σε επιδοσεις, μιας και οριζεις σαν bottleneck του συστηματος το memοry bandwith το οποιο ειναι χαμηλα. Απο την αλλη στους A64, οπως και στους Athlon XP, η διαφορα ειναι σχετικα μικρη, λογω του οτι δεν εξαρτωνται και πολυ απο το bandwith της μνημης.

Βεβαια αυτα ολα δεν ισχυουν παντου, αλλα μονο σε συγκεκριμενες περιπτωσεις εφαρμογων. Εξαρταται δηλαδη παντα, τι δουλευεις πανω στο συστημα σου(προγραμματα-παιχνιδια κτλ). Απο την αλλη, μιας που το εχουν περασει σαν standar σε ολες τις πλατφορμες, δεν βρισκω τον λογο να μην παρω 2 μνημες των 512ΜΒ αντι μια του 1GB. (ασε που η 1GB θα μου κοστισει και περισσοτερα).

Αρχική απάντηση από Spooky

Κατα τι γνωμη μου πιστευω θα επρεπε να υπαρχει και μια ακομα επιλογη στο poll πχ:

''Ειναι μια τεχνολογια που προσφερει παραπανω επιδοσεις στον υπολογιστη (σε καθημερινη χρηση)''

ετσι ωστε να να ειναι πιο ολοκληρωμενο. Γιατι η πρωτη επιλογη ειναι υπερβολικη και οι υπολοιπες εχουν αρνητικο η ουδετερο χαρακτηρα σχετικα με το dual channel.

:)

Εδω θα συμφωνησω με τον Spooky. Τεχνολογικο θαυμα εκτος του οτι ακουγεται καπως ειρωνικο απο μερους σου, ετσι τουλαχιστον το ελαβα εγω, δεν μπορεις να το χαρακτηρισεις. Τεχνολογικο θαυμα για μενα ειναι ο επεξεργαστης του PS3, που ειναι ΕΤΗ μπροστα. Οχι η Dual DDR.

Αρχική απάντηση από Spooky

Μόνο η 4η έχει αρνητικό χαρακτήρα. Η δεύτερη λέει-> 'δεν σημαίνει και πολλά σε καθημερινή χρήση'. ’ρα σημαίνει λίγα.

Σε κάθε περίπτωση μπορεί να μπει και μια ανάμεσα στην 1η και την 2η για να είμαστε ΟΚ. Εξάλλου αυτό που λές είναι συμαντικό για αρκετούς φαντάζομαι.

Αρχική απάντηση από totally_wired [Σήμερα, στις 13:34]

Μόνο η 4η έχει αρνητικό χαρακτήρα. Η δεύτερη λέει-> 'δεν σημαίνει και πολλά σε καθημερινή χρήση'. ’ρα σημαίνει λίγα.

Σε κάθε περίπτωση μπορεί να μπει και μια ανάμεσα στην 1η και την 2η για να είμαστε ΟΚ. Εξάλλου αυτό που λές είναι συμαντικό για αρκετούς φαντάζομαι.

Και εγω αυτο εννοω να μπει μεταξυ 1ης και 2ης δηλαδη να εχει επιλογη καποιος που εχει διαφορες σε καθημερινες εφαρμογες.

εγω το θεμα πιστευω οτι εστιαζεται η εχει διαφορα η δεν εχει,οπως πολυ σωστα αναφερθηκε ο Ζαχος για τους PENTIUM οτι η διαφορα ειναι αισθητη

Σε "καθημερινες" εφαρμογες δεν νομιζω οτι η διαφορα ειναι ιδιαιτερα αισθητη. Απο την αλλη ο jax το εθεσε πολυ σωστα. Γιατι να μην παρεις 2*512 εφ'οσων και πιο οικονομικα θα ερθει και θα εκμεταλλευτεις εστω και τη μικρη αυξηση επιδωσεων... Προσωπικα, εχω δει μεγαλυτερη διαφορα αλλαζοντας timmings παρα ενεργοποιωντας το dual channel... (σε AMD πλατφορμα παντα)

Αρχικ

ή απάντηση από saxon_747

Σε "καθημερινες" εφαρμογες δεν νομιζω οτι η διαφορα ειναι ιδιαιτερα αισθητη. Απο την αλλη ο jax το εθεσε πολυ σωστα. Γιατι να μην παρεις 2*512 εφ'οσων και πιο οικονομικα θα ερθει και θα εκμεταλλευτεις εστω και τη μικρη αυξηση επιδωσεων... Προσωπικα, εχω δει μεγαλυτερη διαφορα αλλαζοντας timmings παρα ενεργοποιωντας το dual channel... (σε AMD πλατφορμα παντα)

Αυτό σχετικά με το οικονομικό του πράγματος εντάσεται στην 3η απάντηση

Ειμαι αναμεσα στη 2 και στην 3. Δεν μπορουσα να ψηφισω παρα μονο μια... Στην αρχη του ποστ μου ομως λεω οτι Σε "καθημερινες" εφαρμογες δεν νομιζω οτι η διαφορα ειναι ιδιαιτερα αισθητη

Αρχική απάντηση από totally_wired

Αυτό σχετικά με το οικονομικό του πράγματος εντάσεται στην 3η απάντηση

Να κανω κι εγω μια ερωτηση? Εσυ στο δικο σου μηχανημα εχεις 1GB στικ, ή 2χ512ΜΒ? Και αν εχεις 1GB σε ενα στικ, πως ξερεις οτι με τα 2χ512 δεν θα εχεις διαφορα. Μην μου πεις οτι το εχεις δει αλλου να δουλευει, γιατι ο δικος σου υπολογιστης και οι εφαρμογες που δουλευεις δεν συγκρινονται με κανεναν αλλο

Αρχική απάντηση από jax7480

Να κανω κι εγω μια ερωτηση? Εσυ στο δικο σου μηχανημα εχεις 1GB στικ, ή 2χ512ΜΒ? Και αν εχεις 1GB σε ενα στικ, πως ξερεις οτι με τα 2χ512 δεν θα εχεις διαφορα. Μην μου πεις οτι το εχεις δει αλλου να δουλευει, γιατι ο δικος σου υπολογιστης και οι εφαρμογες που δουλευεις δεν συγκρινονται με κανεναν αλλο

Είμαι 2x512. Αυτό το έχω δουλέψει και σε DC και σε SC.

Αρχική απάντηση από totally_wired

Είμαι 2x512. Αυτό το έχω δουλέψει και σε DC και σε SC.

Και η διαφορα που ειδες ποια ηταν/ειναι? Δεν σε ρωταω αν αξιζει ή οχι, απλα να μας δωσεις τα νουμερα ωμα...π.χ. 300FPS στο ταδε game με SC, Και 400 με DC. 15 λεπτα render το ταδε αρχειο στο 3dstudiomax με SC, 12 με DC κλπ.

Θελω με αυτο να καταληξω στο εξης. Εχοντας ή οχι κανει καποια τεστ, εσυ εχεις βγαλει τα συμπερασματα σου. Δηλαδη αν αξιζει ή οχι, αν ειναι ενα κολπο του μαρκετινγκ για αλλη μια φορα ή οχι. Το θεμα ειναι ομως οτι για καποιον αλλο, αυτα τα 5 FPS παραπανω που θα δει στο Doom3, τα 2 λεπτα γρηγοροτερα που θα τελειωσει το 3d render μιας σκηνης να αξιζουν και με το παραπανω. Ολα ειναι σχετικα δηλαδη, αναλογα τι δουλευει και πως το βλεπει ο καθενας. Αλλωστε να καταληξουμε ολοι στα ιδια συμπερασματα δεν γινεται. Αν ισχυε κατι τετοιο, ολοι θα ειχαμε την ιδια VGA, τον ιδιο επεξεργαστη, ιδια μητρικη και ποσοτητα μνημης, ιδιο κουτι και ιδια οθονη.

Υ.Γ. Ελπιζω να μην το φιλοσοφησα παρα πολυ το θεμα.

Αρχική απάντηση από jax7480

Και η διαφορα που ειδες ποια ηταν/ειναι? Δεν σε ρωταω αν αξιζει ή οχι, απλα να μας δωσεις τα νουμερα ωμα...π.χ. 300FPS στο ταδε game με SC, Και 400 με DC. 15 λεπτα render το ταδε αρχειο στο 3dstudiomax με SC, 12 με DC κλπ.

Όπως είπα δεν με ενδιαφέρουν τα benches. Ούτε γνωρίζω τα νούμερα. Σου λέω ότι ή διαφορά για μένα φαίνεται στο πως την αντιλαμβάνομαι έγω με τις αισθήσεις μου. ('το έκανε γρηγορότερα-αργότερα' ) Και για μένα (τον χοντροκομένο) δεν υπάρχει διαφορά (στις δικές μου εφαρμογές). ’λλος που έχει καλύτερο ενσωματομένο ADC στα αισθητήρια όργανα του θα δει τις διαφορές.

Όσο αφορά κάποια μεγέθει που μπορείς και να τα μετράς (εάν δεν τα νοιώθεις) (χρόνος render στο 3dstudiomax) δεν το έχω μετρησή μιας και δεν είναι στις εφαρμογές μου.

Εάν θέλετε όμως να βάλω να μετράω με DC και SC τα FPS των games δεν έχω καμία αντίρηση να το κάνω.

Δεν αντιλεγω σε αυτα που λες. Απλα το poll στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι ακυρο, εφοσον συμφωνα με τα λεγομενα σου περιμενεις να παρεις απαντησεις αναλογα με την "αισθηση" που αποκομιζει ο καθενας. Οταν μιλαμε για μικρες ή μεγαλες διαφορες αλλα σε μεγεθη των sec τι αισθηση να αποκομισει καποιος. Αν π.χ. με Single Channel, καποιος εκκινει τα Windows σε 50 δευτερα και με Dual Channel σε 40 εχει μια διαφορα της ταξης του 20% αλλα στην καθημερινοτητα δεν μπορει να την δει. Ακομα χειροτερα οταν μιλαμε για χρονους μικροτερους. Αν π.χ. ανοιγεις το Photoshop σε 5 δευτερα με SC και σε 4 με DC, παλι εχεις 20% καλυτερες επιδοσεις, αλλα πιστευεις εσυ το θα αισθανθεις τις διαφορες? Αλλωστε απο την στιγμη που υπαρχει αυτη η διαφορα και ειναι ΤΣΑΜΠΑ, γιατι να μην την "δεχτεις". Αλλο αν καποτε επρεπε να πληρωσεις τα μαλλια της κεφαλης σου για να την αγορασεις. Τωρα ομως, η διαφορα ειναι αμελητεα για να μην πω μηδαμινη, οποτε ακομα και για 1% παραπανω στις επιδοσεις, νομιζω οτι την αποδεχεσαι, αφου σου δινεται απλοχερα χωρις ανταλλαγμα.

To Dual Channel δίνει μια σαφώς καλυτερη αίσθηση στο σύστημα. Δεν είναι πανάκεια αλλά είναι κάτι που οφελεί τα μάλα εφαρμογές βαριές που χρησιμοποιούν πολύ την μνήμη. Σε προγράμματα συμπίεσης και επεξεργασίας video έχω παρατηρήσει καλύτερους χρόνους ακόμα και πάνω από 10%. Επίσης βοηθάει σε βαριά παιχνίδια και στο photoshop που χρησιμοποιώ και προφανώς σε άλλες βαριές εφαρμογές.

Από τη στιγμή που δεν κοστίζει κάτι ουσιαστικά παραπάνω (τι να έχω 1GB σε SC, τι σε DC) δίνει κάτι παραπάνω που οφελεί αρκετά.

να σημειωθεί βέβαια οτι ο Αthlon επωφελήθηκε από το DC με τον A64 καθώς στα nForce2 και K8T880 δεν είχε κανένα απόλύτως νόημα. Η προσφορά του DC σε Intel βέβαια ήταν από την αρχή σημαντική.

Δηλαδή επιλέγω την επιλογή 5¨ "Καλή φάση, δίνει παραπάνω χωρίς να ζητάει παραπάνω και χαίρομαι που το έχω".

εγω πιστευω οτι σε ενα σημερινο συστημα με win Xp την διαφορα την κανουν: ποσοτητα μνημης-δισκοι-HT/Dual core.

Στα παιχνιδια το 85% το εχει αναλαβει η καρτα γραφικων...ειδικα με τα τερατα που θα βγουν σε λιγο καιρο.

από τη στιγμή που αυξάνει για την σημερινή τεχνολογία της μνήμης το memory bandwidth "τζάμπα", σε άλλες πλατφόρμες πολύ σε άλλες λίγο (προσωπικά έχω δει διαφορά και σε Nforce2, εδώ κάναμε αμάν να πάνε οι μνήμες 5Mhz πάνω να αυξηθεί λίγο το bandwidth), με ότι συνεπάγεται αυτό δηλαδή η αύξηση του bandwidth σε πραγματικές επιδόσεις, είναι πολύ καλή τεχνολογία. με τη λογική να τα απαξιώνουμε όλες τις νέες τεχνολογίες ότι δεν προσφέρουν καμία ιλλιγιώδη διαφορά σε σχέση παλαιότερες θα είχαμε μείνει με AGP2X, ATA33, ΙSA κοκ. όλες όμως αυτές οι μικροβελτιώσεις αθροιστικά κάνουν ένα πολύ καλύτερο σύστημα. δυστυχώς έτσι λειτουργεί το marketing και όχι με άλματα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.