Jump to content

P4 και συμβατότητα...

Cyan_lio

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σας παιδιά! Λοιπόν.... επειδή αυτές τις μέρες θέλησα να κάνω μια αναβαθμιση του cpu μου, έψαξα να βρω Ρ4 με FSB 533 @ 3,06GHz... Ε, όπου ρώτησα, η απάντηση ήταν: "Έχει καταργηθεί και δεν πρόκειται να τον βρεις!!!!!:eek: " Μα είναι ρε παιδιά δυνατόν να καταργείται τόσο γρήγορα???? Αλλά αυτό που με κούφανε πιο πολύ, ήταν ότι επέμεναν πως ο επόμενος Ρ4 με FSB 800 (και φυσικά socket το ίδιο), ήταν ασύμβατος με την motherboard του παλιού λογω διαφορετικού FSB.... Ξέρετε αν ισχύει κάτι τέτοιο??

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Γιάννης

Οπως ακριβως σου τα ειπαν ειναι. Ο 3.06 P4 εχει καταργηθει και δεν καταργηθηκε τωρα. Εχει καμια 2ετια περιπου που σταματησε λογω του οτι κυκλοφορησαν τοτες οι FSB800 επεξεργαστες. Επισης αυτο που σου ειπαν για την μητρικη ισχυει. ΑΝ η μητρικη σου δεν ειναι συμβατη με FSB800 επεξεργαστες(δωσε ενα λινκ για να σε βοηθησουμε, ποια μητρικη εχεις) τοτε οποιο μοντελο και να παρεις, θα δουλεψει μεν, αλλα πολυ πιο κατω απο την κανονικη συχνοτητα λειτουργιας του.

Σ' ευχαριστω πολύ για το ενδιαφέρον!!! Για το χαμηλότερο FSB το ξέρω, το θέμα είναι αν θα τρέξει στο μηχάνημά μου και φυσικά με χαμηλότερο FSB... Η motherboard που έχω είναι της GIGABYTE με το 845ΡΕ chipset.... Συγκεκριμένα ποιον Ρ4 μπορώ να βάλω??? Ο P4 3Ε είναι συμβατός??

Πες μου λιγο αν σου ειναι ευκολο πιο ακριβως μοντελο ειναι. Πανω στο manual λογικα θα το γραφει. Γιατι υπαρχει περιπτωση να υποστηριζει τους συγκεκριμενους επεξεργαστες.

Εγώ απ' ότι βλέπω στην λίστα των CPU, όσοι είναι στα 800 γράφει Ν/Α. Οπότε μάλλον δεν θα τους υποστηρίζει.

Λίστα.

Απ οτι θυμαμαι εβγαλε ενα μοντελο 1200 (?) για τους 800.. [200 δλδ]...

εγω ειχα την 8PE667... πολυ μουφα λεμε.... πανω απο 163 με τιποτα δε πηγαινε!

αν τα 2 motherboard ειναι πανομοιοτυπα παιζει να παιξει bios απο το μεγαλυτερο μοντελο που υποστηριζει τους 800αριδες? λεω εγω τωρα.... :devil:

Αρχική απάντηση από SlotKiller

Απ οτι θυμαμαι εβγαλε ενα μοντελο 1200 (?) για τους 800.. [200 δλδ]...

εγω ειχα την 8PE667... πολυ μουφα λεμε.... πανω απο 163 με τιποτα δε πηγαινε!

αν τα 2 motherboard ειναι πανομοιοτυπα παιζει να παιξει bios απο το μεγαλυτερο μοντελο που υποστηριζει τους 800αριδες? λεω εγω τωρα.... :devil:

8IPE1000 ηταν το μοντελο που υποστηριζε τους 800ρηδες. Παντως εγω με την σειρα μου θα προτεινα να παρεις εναν 800αρη 3Ghz και να τον κλοκαρεις οσο παει. Με 15 μουλτι και 166FSB θα εισαι στα 2.5GHz. Στην τελικη αν ψαξεις θα βρεις μια μητρικη με 55-60 τελικη, οποτε αλλαξε την μητρικη και ξενοιαζεις.

Αρχική απάντηση από amartolos

δεν πρεπει να αλλαξει και μνημες??μαλλον 266αρες εχει...θα χρειαστει 400αρες

Οχι απαραιτητα. Υπαρχουν οι καταλληλοι διαιρετες γι'αυτον τον λογο. Π.Χ. στην Asus βαζοντας ρυθμιση στις μνημες 266 τις δουλευει με τον καταλληλο διαιρετη, το ιδιο και για 333αρες μνημες κτλ.

Το πρόβλημα δεν είναι αν θα τρέξει τον επεξεργαστή σε χαμηλότερη ταχύτητα αλλά αρχικά άν θα τον αναγνωρίσει.. Το πιθανότερο είναι όχι μιας και το 845 δεν υποστηρίζει Prescot εκτός από κάποιες καινούριες υλοποιήσεις που έχουν όμως άλλο microcode support.

Το φτηνότερο καινούριο motherboard θα σου σκοστίσει 45-50 ευρώ και είναι μια λύση που θα πρέπει να σκεφτείς!

Έχω βάλει Ρ4 3Ε σε MSI 845 PE MAX2...και μέχρι 200 δλδ την κανονική του συχνότητα έπαιζε μιαχαρά...παραπάνω δεν έδινε fsb...

Για κοίτα λίγο αυτό εδώ: http://www.gigabyte.com.tw/MotherBoard/FileList/NewTech/tech_8pe800_fsb8002.htm

Ό,τι και να κάνεις όμως, η μητρική θα υποστηρίζει ΜΟΝΟ επεξεργαστές με πυρήνα Northwood ή τον πιο παλιό Willamette. Αν πας και ζητήσεις τώρα έναν Pentium 4 3.0 GHz με FSB800, θα σου δώσουν με πυρήνα Prescott, ο οποίος ΔΕΝ δουλεύει με αυτήν τη μητρική! Δύσκολο πλέον να βρεις Northwood...

Εγώ πάντως θα βοηθήσω...

Πρέπει να κατεβάσεις το τελευταίο BIOS για τη μητρική σου και να το αναβαθμίσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ: H αναβάθμιση του BIOS είναι πολύ επικίνδυνη διαδικασία! Πρόσεχε να μην κλείσει ο υπολογιστής από π.χ. διακοπή ρεύματος, ενώ γίνεται αναβάθμιση! Η αναβάθμιση του BIOS πρέπει να γίνει σταδιακά, δηλαδή πρέπει να βάζεις μία-μία τις επόμενες εκδόσεις και ΟΧΙ να κάνεις αναβάθμιση π.χ. από την F5 κατευθείαν στην F9.

Δες εδώ πώς να κάνεις αναβάθμιση στο BIOS.

Συνεχίζω...

Την τρέχουσα έκδοση θα την δεις στην αρχή, όταν κάνει boot το σύστημα. Θα γράφει κάτι σαν: "... BIOS for 8PE800-L Fx" (όπου x είναι ο αριθμός της έκδοσης του BIOS σου)

Κατέβασε από τα παρακάτω links ΌΛΕΣ τις εκδόσεις που είναι μετά από τη δική σου.

8PE800-L BIOS version F4: Download

8PE800-L BIOS version F5: Download

8PE800-L BIOS version F6: Download

8PE800-L BIOS version F7: Download

8PE800-L BIOS version F8: Download

8PE800-L BIOS version F9: Download

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ BIOS:

1) Αποσυμπίεσε τα αρχεία που κατέβασες στο δίσκο σου.

2) Το κάθε αρχείο που αποσυμπίεσες έχει 3 αρχεία μέσα. Κράτα μόνο το ένα, αυτό που έχει επέκταση .Fx (όπου x είναι ο αριθμός της έκδοσης του κάθε BIOS) και μέγεθος 256 ή 512 KB.

3) Βάλε τα αρχεία που κράτησες σε δισκέτες (νομίζω στην δισκέτα χωράνε 2 ή 5 αρχεία BIOS ανάλογα το μέγεθος).

4) Κάνε επανεκκίνηση και πάτα το Del για να μπεις στο BIOS.

5) Στο κύριο μενού του BIOS, πάτα F8 για να μπεις στο πρόγραμμα αναβάθμισης.

6) Σε μια άδεια δισκέτα κάνε Backup το τρέχον BIOS σου για να το έχεις αν κάτι δεν πάει καλά. Πήγαινε δηλαδή στο "Save current BIOS to floppy"

7) Βάλε την πρώτη δισκέτα με τα BIOS και ξεκίνα το update. (Update BIOS from floppy)

8) Κάνε επανεκκίνηση και μπες πάλι στο BIOS. Κάνε "Load Optimized Defaults".

9) Πάτα πάλι F8 και ακολούθησε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα BIOS και μην ξεχνάς να κάνεις "Load Optimized Defaults".

Κάνε αναβάθμιση στο BIOS και μετά θα σου πω και για τον επεξεργαστή.

Όπως είπα ο επεξεργαστής κατα πάσα πιθανότητα θα είναι unknown αλλά θα μπορεί να επιλέξει το μέγιστο fsb που δίνει η μητρική του και να δουλεύει κανονικά

Αρχική απάντηση από Chosen

Ένα "ευχαριστώ" στον nickstamat για την βοήθεια και το γαμάτο post. :T:

Fffffffffff....

Δεν τα είχα δεί.....:blink::confused::boxed:

ΜΠΡΑΒΟ nickstamat:T: :T:

Αρχική απάντηση από Chosen

Ένα "ευχαριστώ" στον nickstamat για την βοήθεια και το γαμάτο post. :T:

Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker [Χθες, στις 20:09]

Fffffffffff....

Δεν τα είχα δεί.....:blink::confused::boxed:

ΜΠΡΑΒΟ nickstamat:T: :T:

Ευχαριστώ ρε παιδιά, αλλά γιατί μου λέτε "μπράβο";;; ΟΚ, έψαξα λίγο στο Internet, σε κάποια sites που έτυχε και είχα στα αγαπημένα για αυτό ακριβώς το θέμα (BIOS flashing σε Gigabyte και ενεργοποίηση του FSB800 σε 8ΡΕ800), βρήκα κάποιες πληροφορίες και τις έγραψα για να βοηθήσω τον Cyan_lio. Αυτό είναι όλο! Ευχαριστώ πάντως για τα καλά σας λόγια!!! :D

EDIT: Εκτός βέβαια αν τις θέλατε κι εσείς αυτές τις πληροφορίες, γι' αυτό με ευχαριστείτε. :hmm:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.