trendy Ιούνιος 13, 2005 #21 Ιούνιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από Legend [Σήμερα, στις 02:45] Είχα την εντύπωση πως οι Sunon είναι αθόρυβοι ανεμιστήρες. Έχω πάρει αρκετούς 80άριδες Sunon και δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα. Great work btw! Μετά από λίγο καιρό και πολύ σκόνη όλοι οι αθόρυβοι ανεμιστήρες γίνονται ενοχλητικοί. Θέλουν το καθάρισμά τους και αυτοί.
Ilias83 Ιούνιος 13, 2005 #22 Ιούνιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από jax7480 1)Δεν μπορω να αντιληφθω τι δεν καταλαβες απο αυτο που ειπα. Ειπα οτι σε ΟΛΑ τα site αναφερουν οτι ειναι serial η συνδεση με τον υπολογιστη. Ε, αυτη η ΣΥΝΔΕΣΗ απλα ΔΕΝ υπαρχει πουθενα. Οπως επισης αυτο που λενε για το φιλτραρισμα της γραμμης DATA, αν εχεις, ενα απλο πυκνωτακι εχει.(τους αισχρους και γυφτους μαζι). Αυτό είπα οτι δεν κατάλαβα...Το δεν κατάλαβα ήταν λίγο ειρωνικό πως τους μαγαζάτορες απ'όπου το πήρες.Δηλαδή ουσιαστικά άλλο σου είπαν οτι θα πάρεις και άλλο πήρες.Μα καλά σοβαρολογούμε;(Προσωπικά θα το είχα στείλει πίσω έτσι όπως μου ήρθε)Απλά το λέω επειδή είμαι στο τσακ να αγοράσω UPS και φυσικά θέλω να έχει σύνδεση με τον υπολογιστή...
Highlander Ιούνιος 13, 2005 #23 Ιούνιος 13, 2005 Με την περίπου 10ετή εμπειρία που έχω πάνω σε PC και stuff μπορώ σχεδόν με σιγουριά να πω, ότι η APC φτιάχνει UPS με @@.Μπορεί να πληρώνεις κάτι παραπάνω, αλλά έχεις UPS. Και με επικοινωνία και έξτρα ρυθμίσεις, και μπαταρίες που έχουν κρατήσει 8 χρόνια χωρίς να βραχυκυκλώσουν.Απλά έχει μειωθεί ο χρόνος αναμονής.
jax7480 Ιούνιος 13, 2005 Author #24 Ιούνιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από Ilias83 (Προσωπικά θα το είχα στείλει πίσω έτσι όπως μου ήρθε) Κοιτα, το συγκεκριμενο UPS το πηρα μεταχειρισμενο. Οποτε για τα 70 που εδωσα δεν με χαλασε ΤΟΣΟ πολυ το οτι δεν ειχε συνδεση με τον υπολογιστη. Απλα οταν πηρα λινκ με τα χαρακτηριστικα εγραφε οτι ειχε serial συνδεση και οταν το ανοιξα...εψαχνα κανα 10λεπτο να την βρω.
Trooper Ιούνιος 13, 2005 #25 Ιούνιος 13, 2005 Ωραιος ο Ζαχος. Εχω παρει κι εγώ το ιδιο ακριβώς απο το Πλαίσιο, (το 1100) σε καλή τιμή για τοσο μεγάλο UPS. Αυτονομία εχει καλή αλλα αυτός ο ανεμιστήρας ειναι το ελεος το ιδιο. Και εγω ειχα παει να το ανοίξω αλλά αυτές οι 2 βίδες στη μέση που θέλουν 10 μετρα κατσαβίδι δε τις καταλαβαίνω. Ο ανεμιστήρας ειναι 6άρης δηλαδή ? Πακέτο δλδ και εγω που τον ειχα κοψει για 8αρη απο μακριά. Μπράβο πάντως που το βόλεψες. Εγω σκεφτόμουν να πάρω καποιο APC να ησυχάσω αλλά τα 300 ευράκια για 1000αρι ειναι κομματάκι πολλά.
jax7480 Ιούνιος 13, 2005 Author #26 Ιούνιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από Trooper Ωραιος ο Ζαχος. Εχω παρει κι εγώ το ιδιο ακριβώς απο το Πλαίσιο, (το 1100) σε καλή τιμή για τοσο μεγάλο UPS. Αυτονομία εχει καλή αλλα αυτός ο ανεμιστήρας ειναι το ελεος το ιδιο. Και εγω ειχα παει να το ανοίξω αλλά αυτές οι 2 βίδες στη μέση που θέλουν 10 μετρα κατσαβίδι δε τις καταλαβαίνω. Ο ανεμιστήρας ειναι 6άρης δηλαδή ? Πακέτο δλδ και εγω που τον ειχα κοψει για 8αρη απο μακριά. Μπράβο πάντως που το βόλεψες. Εγω σκεφτόμουν να πάρω καποιο APC να ησυχάσω αλλά τα 300 ευράκια για 1000αρι ειναι κομματάκι πολλά. Το κατσαβιδι οπως ειπα και παραπανω ηταν μεγαλο πακετο. Δεν υπαρχει περιπτωση να βρεις αλλα και αν βρεις θα θελει καμια 20αρα για να το αγορασεις. Εγω οπως εγραψα και παραπανω, εκανα την πατεντα με ισιο κατσαβιδι. Δεν ειναι πολυ σφιχτες οι βιδες, οποτε ξεβιδωθηκαν σχετικα ευκολα. Με τον ανεμιστηρα εκανα κι εγω λαθος.Τον περασα για 5αρη. Οταν ειδα οτι ο καινουριος που αγορασα δεν ταιριαζε ειπα να βαλω τον 8αρι να τελειωνω μια και καλη. Απλα δεν θυμαμαι αν ρουφουσε ή φυσουσε αερα μεσα στο UPS. Αυτον που εβαλα τωρα τον εβαλα να ρουφαει αερα απο μεσα προς τα εξω. Πες μου λιγο ο 6αρης πως ειναι τοποθετημενος?
xrist Ιούνιος 13, 2005 #27 Ιούνιος 13, 2005 Εισαι και συ ενας μαστορακος ......!! Αλλα πολυ στο ροζ το εριξες τελευταια
Trooper Ιούνιος 13, 2005 #29 Ιούνιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από jax7480 Το κατσαβιδι οπως ειπα και παραπανω ηταν μεγαλο πακετο. Δεν υπαρχει περιπτωση να βρεις αλλα και αν βρεις θα θελει καμια 20αρα για να το αγορασεις. Εγω οπως εγραψα και παραπανω, εκανα την πατεντα με ισιο κατσαβιδι. Δεν ειναι πολυ σφιχτες οι βιδες, οποτε ξεβιδωθηκαν σχετικα ευκολα. Με τον ανεμιστηρα εκανα κι εγω λαθος.Τον περασα για 5αρη. Οταν ειδα οτι ο καινουριος που αγορασα δεν ταιριαζε ειπα να βαλω τον 8αρι να τελειωνω μια και καλη. Απλα δεν θυμαμαι αν ρουφουσε ή φυσουσε αερα μεσα στο UPS. Αυτον που εβαλα τωρα τον εβαλα να ρουφαει αερα απο μεσα προς τα εξω. Πες μου λιγο ο 6αρης πως ειναι τοποθετημενος? Βγάζει προς τα έξω.
tyxeros Ιούνιος 14, 2005 #30 Ιούνιος 14, 2005 Γενικα με ειχε καλυψει καλα το ups δεν ειχα κανενα παραπονο , εκτος βεβαια απο τον θορυβο του ανεμιστηρα, αλλα αυτο που ειχα παντα απορια ειναι γιατι οταν δουλευει στην μπαταρια , και αυτο αλλα και το ΑPC RS 1000 που εχω τωρα δινουν ρευμα 165+170Volt. Οσο για το serial ειχα δει αργοτερα στο Mgmanager πουλουσε το NOVA me serial και χωρις serial. Τωρα που το τσεκαρα παλι εχει μονο με serial. Τελος παντον αλλο αξιο αποριας ειναι οτι τουλαχιστον εγω δεν το εχω δει στο Site της MGE.
madmetal Ιούνιος 15, 2005 #31 Ιούνιος 15, 2005 ουτε εγω το εχω δει στην σελιδα της και εχω το ιδιο.οταν το ειχα αγορασει ειχα ρωτησει και μου ειπαν οτι παιζει περιπου ι δουλεια οπως cisco-linksys δηλαδη οτι βγαινουν με το brand name της τα ups αλλα δεν εχουν υποστηριξη.δεν ξερω αλλα.πολυ καλη δουλεια οντως αν και δεν το σκεφτομαι.φτιαχνω κουτι με ηχομονωση και ηχοπαγιδα για ups router-pc dsl modem poe(linksys).
madmetal Ιούνιος 15, 2005 #32 Ιούνιος 15, 2005 ουτε εγω το εχω δει στην σελιδα της και εχω το ιδιο.οταν το ειχα αγορασει ειχα ρωτησει και μου ειπαν οτι παιζει περιπου ι δουλεια οπως cisco-linksys δηλαδη οτι βγαινουν με το brand name της τα ups αλλα δεν εχουν υποστηριξη.δεν ξερω αλλα.πολυ καλη δουλεια οντως αν και δεν το σκεφτομαι.φτιαχνω κουτι με ηχομονωση και ηχοπαγιδα για ups router-pc dsl modem poe(linksys).
Jpp Δεκέμβριος 16, 2006 #33 Δεκέμβριος 16, 2006 Εγω εχω το 1100. Αρχικα αλλαξα τον ανεμιστηρα με εναν και καλα αθορυβο 6ρη ασχετα οτι δε ηταν 6ρης. Τωρα το ανοιξα ξανα και του μεγαλωσα την τρυπα για να μπει ο 8ρης. Μετα παρατηρησα οτι δε κλεινει!! Αλλα μου εδώσες λύση στο πρόβλημα. Παρολα αυτα εμενα ο ανεμιστηρας εβαζε αερα μεσα πραγμα που με ειχε παραξενεψει παρα πολυ. Αραγε πως να το κουμπώσω να βγαζει η να βαζει.
o polonos Δεκέμβριος 16, 2006 #34 Δεκέμβριος 16, 2006 Απλα θα τον βαλεις αναποδα Δλδ αν ηταν με το αυτοκολλητο εμπρος θα το κανεις να ειναι πισω Το επιασες ???
Qparadox Δεκέμβριος 16, 2006 #35 Δεκέμβριος 16, 2006 Εχοντας κι εγω το ιδιο προβλημα με τον θορυβο του συγκεκριμενου UPS (1100), αντικατεστησα τον εργοστασιακο ανεμιστηρα, ακολουθωντας μια διαφορετικη προσεγγιση... ιδου το αποτελεσμα Ο 12αρης 'βλεπει' κατ'ευθειαν πανω στον μετασχηματιστη (βαζει αερα, δεν βγαζει) και η θερμοκρασια του ups ειναι χαμηλοτερη απο πριν (διαπιστωμενο με τη σιγουρη μεθοδο μετρησης της θερμοκρασιας με το χερι στο επανω μερος του ups.... :whistling ) Οπως ειπωθηκε παραπανω, η αφαιρεση των 2 συγκεκριμενων βιδων ειναι αρκετα 'διασκεδαστικη', αφου πρεπει οπωσδηποτε να γινει καποια πατεντα... κατι που απαιτει αρκετη σκεψη και αυτοσχεδιασμο...
blade_pan Δεκέμβριος 16, 2006 #36 Δεκέμβριος 16, 2006 Να προσθεσω πως το συγκεκριμενο ups του Ζαχου εχει ερθει στα χερια μου πλεον εδω και κανα χρονο και ειναι μια χαρα... Αρχική απάντηση από jax7480 3W-100KJ γραφει επανω. Δεν εχω ιδεα τι ειναι, αλλα πηρε ποδι, τουλαχιστον απο εκει κοντα. Ζαχουλη δε μου τα ειχες πει αυτα... Τεσπα μια χαρα ειναι,αλλα προσπαθησα να τον ανοιξω πριν απο καμποσο καιρο και δεν μπορεσα...τωρα ειδα οτι ειναι torx... Δε μου το ελεγες τοσο καιρο γμτ
Jpp Δεκέμβριος 16, 2006 #37 Δεκέμβριος 16, 2006 Θα το αλλαξω να βαζει αερα. Εγω ειχα τετοιο κατσαβιδι :devil: .Παντως εγω δε ξαναπαιρνω φτηνο ups !!
blade_pan Δεκέμβριος 16, 2006 #38 Δεκέμβριος 16, 2006 Αρχική απάντηση από Jpp [Σήμερα, στις 01:32] Θα το αλλαξω να βαζει αερα. Εγω ειχα τετοιο κατσαβιδι :devil: . Παντως εγω δε ξαναπαιρνω φτηνο ups !! ειχες?πεθανε? Γιατι δεν ξαναπαιρνεις?μια χαρα ειναι για τα λεφτα του!
sv3glw Δεκέμβριος 19, 2006 #39 Δεκέμβριος 19, 2006 Το μεγαλο για μενα μειωνεκτημα του: Αυτο που αναφερουν σχεδον ολα τα καταστηματα για συνδεση με τον υπολογιστη μεσω σειριακης, απλα ειναι ΨΕΜΑ. Κανενας καρναβαλος δεν εχει ανοιξει το UPS, να δει πως ειναι. ΔΕΝ ΕΧΕΙ συνδεση με τον υπολογιστη. Το αλλο μεγαλο μειων ο θορυβος, αλλα αυτος πλεον εξαλειφθηκε, χεχε Το δικό μου πάντως έχει σειριακή... (NOVA 1100 AVR) Ο θόρυβος είναι το μεγάλο του μείον. κατά τα άλλα είναι ΟΚ!
papakos Δεκέμβριος 19, 2006 #40 Δεκέμβριος 19, 2006 αλλα αυτο που ειχα παντα απορια ειναι γιατι οταν δουλευει στην μπαταρια , και αυτο αλλα και το ΑPC RS 1000 που εχω τωρα δινουν ρευμα 165+170Volt. Αυτο συνβαινει διοτι τα συγκεκριμενα UPS παραγουν τετραγωνικη κυματομορφη η οποια για να μετρηθει σωστα θελει βολτομετρο TRUE RMS. Κανενα συμβατικο δεν μετραει ετσι. Για να εχεις ακριβεια στην μετρηση χωρις να διαθετεις τετοιο οργανο πολλαπλασιαζεις αυτο που βλεπεις επι 1.41.Τελος μονο τα SMART ups της APC παραγουν ημιτονο.Αυτος ειναι και ο λογος της διαφορας τιμης τους, και να ξερεις οτι τα τροφοδοτικα στο τετραγωνο δεν αισθανονται και τοσο βολικα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.