jax7480 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2005 Το προβλημα λοιπον ηταν αυτος. Παρακατω φαινεται και το ηλιθιο ασπρο-μαυρο χρωμα του Δεν ελεγε με τιποτα να σκασει. Ειναι σπαστικο το γεγονος καθε φορα που πρεπει να ανοιγεις το pc να ανοιγεις ΚΑΙ το UPS. Απο την αλλη ο ηλιθιος θορυβος που εβγαζε ο εξαρης ανεμιστηρας του, δεν με αφηνε να κοιμηθω οποτε αναγκαστικά το εκλεινα. Ημουν λιγο διστακτικος, ως προς την εγχειρηση μιας και δεν ειχα ξανανοιξει UPS. Απο την αλλη σκεφτηκα οτι 70 δεν ηταν πολλα, οποτε βουρ στον πατσα. Η πρωτη κρυαδα ηρθε οταν ειδα τις βιδες. TORX. Ελεος, ειχανε ελλειψη σταυροκατσαβιδων στην MGE? Τεσπα, με τα πολλα καταφερα να βρω ενα και να ανοιξω τις περισσοτερες βιδες. Οχι ολες ομως. Υπηρχαν 2 βιδες πανω στο UPS, οι οποιες ηταν χωνευτες μεσα στο πλαστικο και διαπερνοντας ολο το πλαστικο καλλυμα, εφταναν στην αλλη πλευρα. Χρειαζοταν δηλαδη κατσαβιδι τουλαχιστον 35 εκατοστα. Μια βολτα στα μαγαζια, δεν εδωσε την λυση μιας και τετοιο κατσαβιδι ΔΕΝ υπηρχε πουθενα. Η μεσσοβεζικη λυση δοθηκε με ενα απλο κατσαβιδι ΙΣΙΟ, τεσσαρι, 40 εκατοστων, το οποιο φαγωθηκε λιγο στην μυτη του ωστε να ποιασει οριακα την TORX βιδα και να την γυρισει. Μετα απο αρκετη ωρα, ιδου το αποτελεσμα. Και παρακατω ο υπαιτιος της ολης μανουρας...(δουλεια δεν ειχαμε Σαββατιατικα, δουλεια αποκτησαμε) Αφου λοιπον βρηκαμε τον αντικαταστατη του, ενα απλο 8αρι fan, επρεπε να μεγαλωσουμε και την τρυπα απο την οποια θα εξερχεται ο ζεστος αερας. Ευκολη δουλεια (υποτιθεται), ποτηροτρυπανο 8αρι, δραπανο και ιδου λοιπον: Δυστυχως δεν ειχα ενα fan grill να βαλω, αλλα αυτο γινεται και αργοτερα. Αφου (ειπαμε) οτι τελειωσαμε παμε να συναρμολογησουμε...και "Ω, ΤΑΤΑ, δεν κλεινει"... Βρισκει σε αυτη την περιεργη ασπρη παπαρουνιτσα ...που δεν εχω ιδεα τι ειναι...αλλα ειναι κολλημενη πανω στην πλακετα. Ζεσταμα το κολλητηρι, ξεκολλημα, 2 καλωδιακια για προεκταση και ξανακολλημα. Τωρα ειμαστε ετοιμοι. Ανοιγμα, χαρακτηριστικος θορυβος, οτι δωσαμε ρευμα στο UPS, και σκυβω να δω αν δουλευει ο ανεμιστηρας...και ομως, δουλεψε. Χωρις να ακουγεται καθολου. Χαμογελο ευτυχιας, που χασαμε 3 ωρες απο την ζωη μας για αυτη την παπαρουνιτσα...αλλα μια φορα αξιοθηκαμε και πηραμε UPS, ας του κανουμε κι ενα μοντ γιατι θα ειναι το πρωτο και τελευταιο. Τωρα, για το συγκεκριμενο UPS, το μονο που εχω να πω ειναι. Αρκετα καλο απο αποψης αυτονομιας. Κρατησε τον υπολογιστη κλοκαρισμενο στα 3GHz με συνδεμενο το VAPO και την οθονη σε FULL LOAD( S&M) κοντα στα 10 λεπτα ανοιχτο. Το μεγαλο για μενα μειωνεκτημα του: Αυτο που αναφερουν σχεδον ολα τα καταστηματα για συνδεση με τον υπολογιστη μεσω σειριακης, απλα ειναι ΨΕΜΑ. Κανενας καρναβαλος δεν εχει ανοιξει το UPS, να δει πως ειναι. ΔΕΝ ΕΧΕΙ συνδεση με τον υπολογιστη. Το αλλο μεγαλο μειων ο θορυβος, αλλα αυτος πλεον εξαλειφθηκε, χεχε
haris1984 Ιούνιος 11, 2005 #2 Ιούνιος 11, 2005 well done boss...σαν αισθητηρας θερμοκρασιας μου κανει αυτο το ασπρο...ειναι και κολλημενο στην ψυκτρα...
deadlock7 Ιούνιος 11, 2005 #3 Ιούνιος 11, 2005 "Αφου (ειπαμε) οτι τελειωσαμε παμε να συναρμολογησουμε...και "Ω, ΣΚΑΤΑ, δεν κλεινει"...Βρισκει σε αυτη την περιεργη ασπρη παπαριτσα...που δεν εχω ιδεα τι ειναι...αλλα ειναι κολλημενη πανω στην πλακετα"ΛΟΛ..καλα εγραψες!Μα καλα κι αυτοι Sunon ανεμιστηρα εβαλαν?Μια χαρα τα καταφερες..μπραβο!
nobig Ιούνιος 11, 2005 #4 Ιούνιος 11, 2005 Αυτό το άσπρο παιδιά είναι αντίσταση ισχύος (κεραμικό νομίζω είναι το υλικό κατασκευής, πάνω πρέπει να λέει και τα watt της)
jax7480 Ιούνιος 12, 2005 Author #5 Ιούνιος 12, 2005 Αρχική απάντηση από nobig Αυτό το άσπρο παιδιά είναι αντίσταση ισχύος (κεραμικό νομίζω είναι το υλικό κατασκευής, πάνω πρέπει να λέει και τα watt της) 3W-100KJ γραφει επανω. Δεν εχω ιδεα τι ειναι, αλλα πηρε ποδι, τουλαχιστον απο εκει κοντα. Αρχική απάντηση από haris1984 well done boss... σαν αισθητηρας θερμοκρασιας μου κανει αυτο το ασπρο...ειναι και κολλημενο στην ψυκτρα... Δεν ειναι κολλημενο στην ψυκτρα. Απλα το εβαλα εκει πανω οταν κολλησα τις προεκτασεις για να το βγαλω φωτο
haris1984 Ιούνιος 12, 2005 #6 Ιούνιος 12, 2005 Αρχική απάντηση από jax7480 Δεν ειναι κολλημενο στην ψυκτρα. Απλα το εβαλα εκει πανω οταν κολλησα τις προεκτασεις για να το βγαλω φωτο oops...μαλλον αυτο που λεει ο nobig πρεπει να ειναι... παντως ωραια δουλιτσα...
trendy Ιούνιος 12, 2005 #7 Ιούνιος 12, 2005 Μα καλά ο ανεμιστήρας δουλεύει συνεχώς; Πάλι καλά που πήρα apc δηλαδή... Στο δικό μου τουλάχιστον ο 8άρης του δουλεύει μόνο όταν κόβεται το ρεύμα.
NoDsl Ιούνιος 12, 2005 #8 Ιούνιος 12, 2005 Ωραίος ο Ζαχούλης Παίδες αντίσταση πρέπει να είναι η @@ριτσα..
nobig Ιούνιος 12, 2005 #9 Ιούνιος 12, 2005 Αρχική απάντηση από jax7480 3W-100KJ γραφει επανω. 3 watt 100 Κilo Joule φαντάζομαι. Καλό θα είναι αμα την έχεις πάνω στην ψήκτρα και η ψηκτρα ζεσταίνεται απο άλλο εξάρτημα να την βγάλεις απο εκει@Τρενδυ Αμα έχεις κάποιες γνώσεις ηλεκτρονικών μπορείς έυκολα να προσθέσεις ένα fun controller και να δίνει στο ανεμιστήρα όποτε η θερμοκρασία ξεπεράσει ένα κατώφλι. Ρίχτε μια ματιά όσοι ενδιαφέρεστε στο MAX6665. Έχω φτιάξει μια τέτοια εργασία για την σχολή με θέμα "προστασία τροφοδοτικού απο υπερθερμανση" και δούλεψε άψογα
trendy Ιούνιος 12, 2005 #10 Ιούνιος 12, 2005 Αρχική απάντηση από nobig@Τρενδυ Αμα έχεις κάποιες γνώσεις ηλεκτρονικών μπορείς έυκολα να προσθέσεις ένα fun controller και να δίνει στο ανεμιστήρα όποτε η θερμοκρασία ξεπεράσει ένα κατώφλι. Ρίχτε μια ματιά όσοι ενδιαφέρεστε στο MAX6665. Έχω φτιάξει μια τέτοια εργασία για την σχολή με θέμα "προστασία τροφοδοτικού απο υπερθερμανση" και δούλεψε άψογα Nobig δε νομίζω ότι χρειάζομαι κάτι τέτοιο. Τo apc έχει πολλές γρίλλιες εξαερισμού και για να το έχει φτιάξει έτσι η εταιρία κάτι παραπάνω θα ξέρει Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν που στου jax το fan δουλεύει συνεχώς. Μάλλον γιατί είναι μικρό το κουτί και ο μετασχηματιστής ζεσταίνει πολύ.
aspirin Ιούνιος 12, 2005 #11 Ιούνιος 12, 2005 έχω σαν το δικό σου αλλά το 600άρη μοντέλο. Μου έχει βγεί πάρα πάρα πάρα πολύ καλό, μόνο που δεν έχει σύνδεση με τον υπολογιστή. Αυτό είναι το μόνο μείον του. Κατα τ'΄΄αλλα δίνει πολύ καλά ρεύματα και έχει δουλέψει όσες φορές χρειάστηκε. Ωραία η μετατροπή που έκανες. Τώρα θα χαίρεσαι το αποτέλεσμα. Μπραβο.
sotiris Ιούνιος 12, 2005 #12 Ιούνιος 12, 2005 lol. έχω κι εγώ το 600άρι, όχι το 1100, και το πήρα έτσι μικρό για να μην έχει fan;) το χω δίπλα στο καλοριφέρ και δεν έχει βγάλει ακόμη κάποιο πρόβλημα.όσον αφορά σύνδεση με pc, κανένα από τα nova δεν είχε μέχρι πρότινος, αλλά τώρα έχουν έρθει με σειριακή (πρέπει να πωλούνται ακόμη και τα χωρίς όμως).
aspirin Ιούνιος 12, 2005 #13 Ιούνιος 12, 2005 sotiris όταν πήγα να το αγοράσω είχα δεί στο ινετ ότι είχανε σύνδεση με το πι-σι. Αλλά επέστρεψα στο σπίτι το ανακάλυψα και ομολογώ ότι τα είχα ψιλοπάρει. Απο το RAMSHOP το αγόρσα. Προφανώς θα είχαν καμιά παλιά παρτίδα. Θα μου πείς και τί έφταιγα? Τέσπα αφού δουλεύει μια χαρά δεν είχα όρεξη για τρεξίματα , φωνές και κακό.
spresv Ιούνιος 12, 2005 #14 Ιούνιος 12, 2005 Αρχική απάντηση από sotiris [Σήμερα, στις 14:49] το χω δίπλα στο καλοριφέρ και δεν έχει βγάλει ακόμη κάποιο πρόβλημα. [γκαντεμης]:nuke: tick tock tick tock Ειναι μεχρι να ανατιναχτει:devil: [/γκαντεμης]Και γω το 600ρι εχω, και no problem.
Ilias83 Ιούνιος 12, 2005 #15 Ιούνιος 12, 2005 Ερωτήσεις καθώς ενδιαφέρομαι για το ίδιο ακριβώς μοντέλο...1.Δεν το κατάλαβα ακριβώς το δεν έχει σύνδεση με τον υπολογιστή.Και όταν κοπεί το ρεύμα πρέπει να είσαι απο πάνω να πας να τον κλείσεις?2. Εγγύηση πόσο έχει? Σε περίπτωση που γίνει καμια μ@λακία πράγμα που απεύχομαι τί κάνεις μετά?
nobig Ιούνιος 12, 2005 #16 Ιούνιος 12, 2005 Αρχική απάντηση από trendy Nobig δε νομίζω ότι χρειάζομαι κάτι τέτοιο. Τo apc έχει πολλές γρίλλιες εξαερισμού και για να το έχει φτιάξει έτσι η εταιρία κάτι παραπάνω θα ξέρει Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν που στου jax το fan δουλεύει συνεχώς. Μάλλον γιατί είναι μικρό το κουτί και ο μετασχηματιστής ζεσταίνει πολύ. Σίγουρα δεν χρειάζεσαι τέτοιο. Το APC αλλώστε δεν το παίρνει για το ήσυχο ανεμιστηράκι του. Απλά σε μοντέλα που δεν έχουν μπορεί να προστεθεί κάτι τέτοιο <<σχετικά>> εύκολα. Παρεπιπτώντος πολύ ακριβά τα APC. Πάλι καλά που το δικό μου το πήρα 40
antonisk7 Ιούνιος 12, 2005 #17 Ιούνιος 12, 2005 Πολύ καλή δουλειά Ζάχο, αρχικα νόμιζα από τον τίτλο πως έψαχνες τρόπους για να το κάψεις ... (...αθάνατη chaintech) , πάντως η σύνδεση με το pc είναι άχρηστη είναι εκτός αν τη βρίσκεις να σου λέει κάθε τόσο ότι η καλή ΔΕΗ τώρα αντι για 220-240 V σου έδωσε μια 160αρα για να χαίρεσαι....
jax7480 Ιούνιος 12, 2005 Author #18 Ιούνιος 12, 2005 Αρχική απάντηση από Ilias83 Ερωτήσεις καθώς ενδιαφέρομαι για το ίδιο ακριβώς μοντέλο...1.Δεν το κατάλαβα ακριβώς το δεν έχει σύνδεση με τον υπολογιστή.Και όταν κοπεί το ρεύμα πρέπει να είσαι απο πάνω να πας να τον κλείσεις?2. Εγγύηση πόσο έχει? Σε περίπτωση που γίνει καμια μ@λακία πράγμα που απεύχομαι τί κάνεις μετά? 1)Δεν μπορω να αντιληφθω τι δεν καταλαβες απο αυτο που ειπα. Ειπα οτι σε ΟΛΑ τα site αναφερουν οτι ειναι serial η συνδεση με τον υπολογιστη. Ε, αυτη η ΣΥΝΔΕΣΗ απλα ΔΕΝ υπαρχει πουθενα. Οπως επισης αυτο που λενε για το φιλτραρισμα της γραμμης DATA, αν εχεις, ενα απλο πυκνωτακι εχει.(τους αισχρους και γυφτους μαζι).2) Απο εγγυηση λογικα οτι αναφερουν τα site, νομιζω ενα ή δυο χρονια. Αλλα συνηθως στα UPS αυτο που χαλαει ειναι η μπαταρια η οποια ΔΕΝ καλυπτεται απο εγγυηση, και αν καλυπτεται θα χαλασει ακριβως μετα το 2ο ετος.
trendy Ιούνιος 12, 2005 #19 Ιούνιος 12, 2005 Αρχική απάντηση από antonisk7 πάντως η σύνδεση με το pc είναι άχρηστη είναι εκτός αν τη βρίσκεις να σου λέει κάθε τόσο ότι η καλή ΔΕΗ τώρα αντι για 220-240 V σου έδωσε μια 160αρα για να χαίρεσαι.... Μέγα λάθος. Εκτός από logging των συμβάντων η σύνδεση με τον υπολογιστή φροντίζει το management σε περιπτώσεις προβλήματος, καθώς και ρυθμίσεις του ups.Ενδεικτικά να σου αναφέρω ότι στο apc μου μπορείς να ρυθμίσεις σε πόση ώρα θα κάνει hibernate o υπολογιστής, τα πάνω και κάτω όρια τάσης που θα εμπλακεί το ups στην παροχή, την απομόνωση ηλεκτρικού θορύβου και τέλος φροντίζει να κλείσει το ups για να μην καταναλώνει άσκοπα όλη τη μπαταρία του μιας και με αυτόν τον τρόπο μειώνεται ο κύκλος ζωής τους.
Legend1416003172 Ιούνιος 12, 2005 #20 Ιούνιος 12, 2005 Είχα την εντύπωση πως οι Sunon είναι αθόρυβοι ανεμιστήρες. Έχω πάρει αρκετούς 80άριδες Sunon και δεν είχα ποτέ κάποιο πρόβλημα. Great work btw!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.