ikaros19 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2005 Ας συνεχίσουμε εδώ την συζήτηση γιατί ξεφύγαμε για τα καλά πιο πριν... Σκέφτομαι να πάρω τροφοδοτικό..... Τώρα έχω ένα 400 Watt της Zalman... Όμως θέλω κάτι πιο δυνατό και να έχει την δυνατότητα να βάζω όποια καλώδια θέλω....Μια και αυτό θα βοηθήσει στο να μαζέψω λιγάκι και τα καλώδια!!! Στη συνέχεια θα ήθελα να είναι και uv reactive τα καλώδια! Να έχει και ένα στυλ ρε παιδί μου........ Ψάχνοντας βρήκα τα ακόλουθα: http://www.xoxide.com/x-connect-500-uvblue.html http://www.xoxide.com/thermaltake-twv500w-modular-psu.html http://www.xoxide.com/ocz-modstream-520w-modular-psu.html Το καθένα έχει τα καλά του έχει και τα κακά μου.... Κατέλληξα στης thermaltake....Γιατί βγάζει 4 SATA....2 PCI Express....9 Molex.... Επομένως τα χαρακτηριστικά του με υπερ καλύπτουν.... Όμως δεν με καλύπτει στο uv reactive...Μια που ούτε τα molex είναι αλλά ούτε και τα καλώδια όπως άλλα!!! Το frozencpu σου δίνει τη δυνατότητα κατά την παραγγελία να τα αλλάξεις αυτά....Όμως θα στοιχίσει όσο κάνει και το τροφοδοτικό.....Πράγμα που δεν συμφέρει.... ’ρα....Αυτό που σκέφτομαι να κάνω είναι να το πάρω όπως έχει και να του αλλάξω τα molex με uv reactive καθώς και sleeving στα καλώδια πάλι με uv reactive... Όμως δεν έχω ιδέα από αυτά.... Πως βγαίνουν τα pin από τα molex....? Έχω δει σε αρκετά sites εργαλεία που κάνουν αυτή την δουλειά...Με ένα τέτοιο η αλλαγή είναι εύκολη....? Όσον αφορά το sleeving στα καλώδια.....Αυτό είναι εύκολο? Τέλος θα ήθελα τη γνώμη σας για το τροφοδοτικό και αν έχετε υπόψην σας κάτι καλύτερο από αυτο!!!! Ουφ....τα πα όλα και ησύχασα!!!!!
Makis Hourdakis Ιούνιος 11, 2005 #2 Ιούνιος 11, 2005 Πάρε ένα OCZ modstream και άλλαξέ του τα μόνος σου... Αν και προσωπικά δε με συγκινεί το να φωσφορίζουν (κοινώς να δηλώνουν την παρουσία τους) τα καλώδια...
ikaros19 Ιούνιος 11, 2005 Author #3 Ιούνιος 11, 2005 Έχεις κάποιον ιδιαίτερο λόγο που προτιμάς της OCZ από αυτό της Thermaltake...Θέμα επιδόσεων ας πούμε...ή λόγο εταιρίας???
sotiris Ιούνιος 11, 2005 #4 Ιούνιος 11, 2005 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis Πάρε ένα OCZ modstream και άλλαξέ του τα μόνος σου... Αν και προσωπικά δε με συγκινεί το να φωσφορίζουν (κοινώς να δηλώνουν την παρουσία τους) τα καλώδια... το modstream είναι uv reactive (τουλάχιστον έτσι δηλώνει, δεν το χω δοκιμάσει -και δε σκοπεύω- )
ikaros19 Ιούνιος 11, 2005 Author #5 Ιούνιος 11, 2005 Το ξέρω ότι είναι uv reactive....Τα 2 από τα 3 είναι...Όμως με προβλημάτισαν λιγάκι οι εξόδους του...Βγάζει μόνο 2 SATA...και ήδη έχω 2 σκληρούς και θα πάρω και τρίτον μάλλον...Ακόμα βγάζει 1 PCI Express....Υπάρχει αντάπτορας που ένα απλό 4 pin Molex το κάνει PCI Express....?Απλώς θα ήθελα να αποφύγω αντάπτορες και τέτοια για αυτό είπα της Thermaltake...Ειδικά με τους SATA θα έχω πρόβλημα.....
BeetleJuice Ιούνιος 11, 2005 #6 Ιούνιος 11, 2005 το modstream για μενα κανει οσα θεςσατα καλωδια μπορει να εχει 2 ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΑ αλλα δεν σου απαγορευει κανενας να τροφοδοτησεις οσους σατα θες απο ενα κανονικο τετραπινο με ανταπτορακαι δεν υστερει ΠΟΥ - ΘΕ - ΝΑsleeving εχει ηδη ρε συασε που ειναι και εμφανισιακα απιστευτογιαυτο παραγεται ετσι αυτο , για να μην κανεις τιποτα απο μονος σουσυγγνωμη που στο λεω αλλα αν θες να κανεις sleeving στο modstream εισαι υπερβολικοςτο Powerstream ειναι καταπληκτικο τροφοδοτικο και ρυθμιζομενο στην 3αρα , 12αρα , 5αρα +/- 10% και εχει και 520 wattαλλα δεν εχει uv reactiveεχει ομως ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ sleeving και γραμμες ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΠΟΛΛΕΣ οσο για το sleeving να σου πω οτι θες μονο ενα αναπτηρα και ενα εργαλειο να βγαζεις τα πινακιααν πιανουν τα χερια σου μπορεις να κανεις sleeving οπως καναμε στον καιρο του κολοκοτρονη με μια βελονα και ενα ψιλο κατσαβιδακιδοκιμασε να στραβωσεις ΗΡΕΜΑ τα ποδαρακια που βλεπεις μεσα σε ενα Molex οταν το κοιτας απο την πλευρα με τα πινςμετα βγαινουν ευκολα τραβωντας ταγια να τα ξαναβαλεις απλα στραβωνεις αναποδα τις ασφαλειες και μολις μπει το πιν κανει ενα κλικ και το στραβομενο ποδαρακι (ασφαλεια) ασφαλιζει το πιν μεσα στο μολεξη επενδυση των καλωδιων γινεται με ενα "διχτακι" το οποιο ανοιγει οσο θες και ντυνει τα καλωδιααπλα στην ακρη μετα πρεπει να καψεις τις ακρες ωστε να μην ξετυλιχτει ολο και γινει φυτιλιακαι φυσικα να βαλεις και θερμοσυστελομενα στα ακρα οτι αλλο θες πες μουελπιζω να βοηθησα
nickthegreek Ιούνιος 11, 2005 #7 Ιούνιος 11, 2005 Για τροφοδοσία δύο καρτών γραφικών (SLI) τι γίνεται όμως με το modstream?
BeetleJuice Ιούνιος 11, 2005 #8 Ιούνιος 11, 2005 τοτε powerstream και μην κανει τα uv reactiveπροσωπικη μου γνωμη ειναι οτι να κανεις uv reactive τα καλωδια ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ SLEEVED ειναι υπερβολημπορεις να ριξεις uv fans συν τα καλωδια που εχει ας πουμε μια dfi που ειναι ηδη uv και εισαι κομπλε
unseen Ιούνιος 11, 2005 #9 Ιούνιος 11, 2005 @ikaros το τροφοδοτικο Τype - R το ειδες? 580 με sleeved uv καλωδια...
ikaros19 Ιούνιος 12, 2005 Author #10 Ιούνιος 12, 2005 Το είπα ότι με αντάπτορες θα έκανα την δουλειά μου.....Δεν αντιλέγω....Απλά θα ήθελα να τους αποφύγω....Αυτό σκέφτομαι....Γιατί να μπλέξω με αντάπτορες όταν μπορώ να τους αποφύγω.....Περισσότερα καλώδια θα βάλω και οι ενώσεις που δεν κρύβονται τόσο εύκολα μέσα στο κουτί.....Link μπορείς να μου αφήσεις και για το PowerStream αλλά και για το Type-R...?Να τα δω και εγώ...Γιατί δεν τα βρίσκω!!!Με ενδιαφέρει κυρίως τα molex να είναι uv reactive...και τα καλώδια απλώς sleeve σε μαύρο ας πούμε ή κάποιο άλλο χρώμα....Έχεις δίκιο ότι είναι υπερβολή....Το PowerStream βγάζει 2 PCI Express...?Γιατί δεν θέλω όταν μεταβώ κάποια στιγμή σε SLI να ψάχνω και για τροφοδοτικό.....ενώ το άλλαξα πριν από λίγο καιρό.....Εμφανισιακά σίγουρα το ModStream εντυπωσιάζει....και ειδικά το ότι στη γραμμή των 5V βγάζει 52Α....Κανένα άλλο δεν έχει τέτοια επίδοση........Όμως σας είπα το τι με προβληματίζει....’σχετα από τα uv reactive και αυτά....Είναι οι SATA...(για να αποφύγω τους αντάπτορες) αλλά και το SLI....Eσείς τι λέτε τελικά???
Makis Hourdakis Ιούνιος 12, 2005 #11 Ιούνιος 12, 2005 Αρχική απάντηση από ikaros19 Έχεις κάποιον ιδιαίτερο λόγο που προτιμάς της OCZ από αυτό της Thermaltake... Θέμα επιδόσεων ας πούμε...ή λόγο εταιρίας??? Και για τα δυο... @Beetlejuice: Το powerstream ενωούσα απλώς νόμιζα οτι ήταν και αυτό Modstream...
jax7480 Ιούνιος 12, 2005 #13 Ιούνιος 12, 2005 Αρχική απάντηση από ikaros19 Εμφανισιακά σίγουρα το ModStream εντυπωσιάζει....και ειδικά το ότι στη γραμμή των 5V βγάζει 52Α....Eσείς τι λέτε τελικά??? Προσωπικα δεν βρισκω κατι το εντυπωσιακο σε αυτο. Να εβγαζε τοσα στην 12αρα να πεις οτι ειναι εντυπωσιακο, αλλα στην 5αρα, δεν εχουν και λογο υπαρξης τοσα Amperes. Η 12αρα ειναι αυτη που πρεπει να κοιτας περισσοτερο. Απο εκει τραβανε οι σημερινοι επεξεργαστες και σχεδον ολα τα περιφερειακα.
def Ιούνιος 12, 2005 #14 Ιούνιος 12, 2005 Αρχική απάντηση από jax7480 Προσωπικα δεν βρισκω κατι το εντυπωσιακο σε αυτο. Να εβγαζε τοσα στην 12αρα να πεις οτι ειναι εντυπωσιακο, αλλα στην 5αρα, δεν εχουν και λογο υπαρξης τοσα Amperes. Η 12αρα ειναι αυτη που πρεπει να κοιτας περισσοτερο. Απο εκει τραβανε οι σημερινοι επεξεργαστες και σχεδον ολα τα περιφερειακα. πες ρε Ζαχο κανενα τροφοδοτικο που να ειναι μαματη η 12καρα του;
ikaros19 Ιούνιος 12, 2005 Author #15 Ιούνιος 12, 2005 Εντυπωσιακό το Type-R πραγματικά..... Όμως θα ξαναρωτήσω..... Βγάζει μόνο μία PCI Express....Τι γίνεται αν βάλω SLI? Tο PowerStream απορρίπτεται μιας και δεν βάζεις όσα καλώδια σου χρειάζονται!!!! @jax7480 έχεις δίκιο..Δεν ξέρω και πολλά για τροφοδοτικά για αυτό ρώτησα εδώ!!!
jax7480 Ιούνιος 12, 2005 #16 Ιούνιος 12, 2005 Αρχική απάντηση από def πες ρε Ζαχο κανενα τροφοδοτικο που να ειναι μαματη η 12καρα του; Πιστευω οτι το Type-R που εχει κανει review ο unseen ειναι αρκετα καλο(2 12αρες με 20 και 18Αmpere αντιστοιχα) και ειναι και αρκετα τιμιο για τα λεφτα που ζηταει. Ο μονος λογος που ΔΕΝ θα το αγοραζα ειναι γιατι δεν ειναι δοκιμασμενο ευρεως και δεν ξερω τι παιζει απο αποψης, αξιοπιστιας. Αρχική απάντηση από ikaros19 Εντυπωσιακό το Type-R πραγματικά..... Όμως θα ξαναρωτήσω..... Βγάζει μόνο μία PCI Express....Τι γίνεται αν βάλω SLI? Tο PowerStream απορρίπτεται μιας και δεν βάζεις όσα καλώδια σου χρειάζονται!!!! @jax7480 έχεις δίκιο..Δεν ξέρω και πολλά για τροφοδοτικά για αυτό ρώτησα εδώ!!! Συνηθως οι PCI-express καρτες εχουν μεσα ανταπτορα για αυτη την δουλεια.
ikaros19 Ιούνιος 12, 2005 Author #17 Ιούνιος 12, 2005 Αν ήταν να διαλλέξετε ανάμεσα σε αυτό της Thermaltake και το Type-Rποιο θα πέρνατε.....????
Solid Snake Ιούνιος 12, 2005 #18 Ιούνιος 12, 2005 Eγω θα επερνα το Type-R. Ειναι κτηνος και πανεμορφο
ikaros19 Ιούνιος 12, 2005 Author #19 Ιούνιος 12, 2005 Και εγώ προς τα εκεί κλείνω.......Είπαμε 98 ευρώ με ΦΠΑ ή χωρίς???Και από που μπορώ να το πάρω???
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.