peris72 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2005 Υπάρχουν κάπου οδηγίες για να βάλω έναν διακόπτη, που να κλείνει ταυτόχρονα 5 ανεμιστηράκια που έχω στο pc; Δεν ξέρω τι διακόπτη ακριβώς πρέπει να έχω. Κάτι σαν και αυτόν κάνει: Πως ακριβώς θα κάνω την σύνδεση; Αρκεί το ένα καλώδιο από την τροφοδοσία του τροφοδοτικού, να μπει σε κάποιο ποδαράκι του διακόπτη και με το άνοιξε κλείσε να δίνει ή όχι ρεύμα; Στο παραπάνω σχήμα π.χ., στα ποδαράκια του διακόπτη, που πρέπει να βάλω τα 2 καλώδια που θα βγαίνουν απο το φις που δίνει 5v ή 7v ή 12v; Θέλω να τους δώσω 5v όταν θα ανοίγω τον διακόπτη. Έκανα μια δοκιμή αλλά δεν κατάφερα κάτι (παρολίγον κάποιο τσαφ μόνο).
trendy Ιούνιος 11, 2005 #2 Ιούνιος 11, 2005 Θα πρέπει να ενώσεις παράλληλα τα 5 καλώδια των ανεμιστήρων και να συνδέσεις το 1 καλώδιο που θα βγαίνει απο αυτά στο διακοπτη. Το molex δε δίνει 7vdc, μονο 5,12 και γείωση. Για αυτο και αν θέλεις να δώσεις 5vdc στα ανεμιστηράκια θα ενώσεις απο τη μία άκρη του διακοπτη το κοκκινο και το μάυρο.
peris72 Ιούνιος 11, 2005 Author #3 Ιούνιος 11, 2005 Αρχική απάντηση από trendy [Σήμερα, στις 14:34] Θα πρέπει να ενώσεις παράλληλα τα 5 καλώδια των ανεμιστήρων και να συνδέσεις το 1 καλώδιο που θα βγαίνει απο αυτά στο διακοπτη. Το molex δε δίνει 7vdc, μονο 5,12 και γείωση. Για αυτο και αν θέλεις να δώσεις 5vdc στα ανεμιστηράκια θα ενώσεις απο τη μία άκρη του διακοπτη το κοκκινο και το μάυρο. Ok ευχαριστώ για την απάντηση. Στα 2 κάτω ποδαράκια του διακόπτη εννοείς ότι θα συνδέσω το ένα καλώδιο (μαύρο) που έρχεται από την τροφοδοσία και το κόκκινο στο δίπλα ποδαράκι. Θα δοκιμάσω να δω τι γίνεται. Θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με το τροφοδοτικό, αν κλείνουν και ανοίγουν οι ανεμιστήρες μέσω εξωτερικού διακόπτη;
trendy Ιούνιος 11, 2005 #4 Ιούνιος 11, 2005 Αρχική απάντηση από peris72 Ok ευχαριστώ για την απάντηση. Στα 2 κάτω ποδαράκια του διακόπτη εννοείς ότι θα συνδέσω το ένα καλώδιο (μαύρο) που έρχεται από την τροφοδοσία και το κόκκινο στο δίπλα ποδαράκι. Θα δοκιμάσω να δω τι γίνεται. Μάλλον έτσι πρέπει να μπαίνουν. Δες με ένα πολύμετρο (λειτουργία buzzer-βραχυκύκλωμα) πώς πρέπει να πάνε τα καλώδια στα ποδαράκια.Αρχική απάντηση από peris72Θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα με το τροφοδοτικό, αν κλείνουν και ανοίγουν οι ανεμιστήρες μέσω εξωτερικού διακόπτη; Στο κλείσιμο δε νομίζω. Στο άνοιγμα και επειδή τραβάνε λίγο παραπάνω για να πάρουν μπρος αν δεν έχεις καλό τροφοδοτικό μπορεί να στο ρίξει.
gsmaster1416003178 Ιούνιος 22, 2005 #5 Ιούνιος 22, 2005 επισυνάπτω και μια παραλλαγή για να αλλάζει ο ανεμιστήρας απο 7 σε 12 V. Αν θέλετε και να κλείνει τελείως, υπάρχει ίδιος διακόπτης ο οποίος έχει τα ίδια ακριβώς πιν, αλλά έχει επιπλέον μία θέση όπου δεν συνδέεται τίποτα. (Διακόπτης ON-OFF-ON)
aspirin Ιούνιος 22, 2005 #6 Ιούνιος 22, 2005 γιατί κ τους 5 ανεμιστήρες σε έναν διακόπτη? Σε τί θα σε εξυπηρετεί? Εγώ έχω βάλει 4 διακοπτάκια και έπαιξά με τους ανεμιστήρες και τις ταχύτητες περιστροφής απο το aerogate και βρήκα τη ιδανικότερη σχέση ανεμιστήρα κ στροφών.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.