Solid Snake Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 11, 2005 Καλησπερα. Προσφατα αποφασησα να αγωρασω μια ψηκτρα για την cpu μου που ειναι η 3200+. Υπαρχουν ομως τοσες πολλες που εχω μπερδευτει . Ποια ψυκτρα πιστευετε οτι ειναι η καλυτερη? Επισης εχω ακουσει πολυ καλα λογια για την σειρα "XP" της Thermalright. Ποιο μονελο απο αυτη τη σειρα ειναι το καλυτερο? Ευχαριστω Ακης :flower:
peris72 Ιούνιος 11, 2005 #2 Ιούνιος 11, 2005 Ρίξε μια ματιά σε αυτό το θηρίο.Δες και το post μου εδώ:http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=16397σχετικά με την XP-120 και με fan της Akasa.Σε full load και με oc απο 3GHz σε 3.6 GHz, δεν ανεβαίνει πάνω από 35c (πριν ανέβαινε στους 50+ κάτι), αλλά με την XP-120 έπεσε πολύ η θερμοκρασία (και ο θόρυβος λόγω του fan της Akasa).
Bobi Rhoads Ιούνιος 11, 2005 #3 Ιούνιος 11, 2005 οπως προαναφερθηκε η ΧP-120 και για μενα ειναι ισως η καλυτερη στην αεροψυξη!παρε αυτη με ενα καλο fan και θα εισαι αρχοντας!
Solid Snake Ιούνιος 11, 2005 Author #4 Ιούνιος 11, 2005 Ευχαριστω πολυ παιδια . Απ'οτι ειδα δεν ειναι και πολυ ακριβη
Bobi Rhoads Ιούνιος 11, 2005 #5 Ιούνιος 11, 2005 ειναι σε μια λογικη τιμουλα φιλε μου και κανει και καλη δουλεια!και μαλιστα κανει ακομα καλυτερη δουλεια απο τη stock ψυχτρα της cpu και με ανεμιστηρα σε πολυ χαμιλες στροφες! στο ειπα και πιο πανω φιλε!ειναι μονοδρομος στην αεροψυξη
jax7480 Ιούνιος 12, 2005 #6 Ιούνιος 12, 2005 Εχω κι εγω την συγκεκριμενη ψυκτρα και δεν μπορω να πω οτι ειμαι αρκετα ευχαριστημενος. Για τις θερμοκρασιες που αναφερετε, καλο θα ηταν να αναφερετε και θερμοκρασια περιβαλλοντος, ανοιχτο ή κλειστο κουτι, καθως επισης και πως την μετρησατε. Αν π.χ. ειδατε απλα τι λεει ενα προγραμμα, ή το BIOS, τοτε 99% ειναι λαθος. Καποτε οι χρηστες Abit NF7-S εβλεπαν 15-20 βαθμους διαφορα στις θερμοκρασιες απλα με αλλαγη BIOS.Δεν λεω οτι η συγκεκριμενη ψυκτρα δεν ειναι καλη, αλλα τα 100+ Watt που βγαζουν οι σημερινοι επεξεργαστες απλα δεν μπορει να τα "κανει καλα".
Braveheart1980 Ιούνιος 12, 2005 #7 Ιούνιος 12, 2005 ΧμμμΚομματακι offtopic αυτο που θα πω αλλα καλυτερη , ως ψυξη , ειναι η XP90 , το Aquagate ή το bigwater?
peris72 Ιούνιος 12, 2005 #8 Ιούνιος 12, 2005 Αρχική απάντηση από jax7480 [Σήμερα, στις 03:54] Εχω κι εγω την συγκεκριμενη ψυκτρα και δεν μπορω να πω οτι ειμαι αρκετα ευχαριστημενος. Για τις θερμοκρασιες που αναφερετε, καλο θα ηταν να αναφερετε και θερμοκρασια περιβαλλοντος, ανοιχτο ή κλειστο κουτι, καθως επισης και πως την μετρησατε. Αν π.χ. ειδατε απλα τι λεει ενα προγραμμα, ή το BIOS, τοτε 99% ειναι λαθος. Καποτε οι χρηστες Abit NF7-S εβλεπαν 15-20 βαθμους διαφορα στις θερμοκρασιες απλα με αλλαγη BIOS.Δεν λεω οτι η συγκεκριμενη ψυκτρα δεν ειναι καλη, αλλα τα 100+ Watt που βγαζουν οι σημερινοι επεξεργαστες απλα δεν μπορει να τα "κανει καλα". Δεν έχω κάνει τεστ κ.λ.π., αλλά με τα λίγα που δοκιμάζω (ακουμπάω τον επεξεργαστή μετά από αρκετές ώρες που έτρεχε παιχνίδι (και η κάρτα γραφικών oc από 412 σε 479 με την μνήμη της από 364 σε 378) και δεν βλέπω να είναι ζεστή η ψύκτρα αλλά χλιαρή έως παγωμένη. Επανεκκίνηση δεν κάνει στα καλά καθούμενα κ.λ.π. Δεν τον έχω oc τώρα τον P4 στα 3GHz και αναλογικά βλέπω τις θερμοκρασίες σε σχέση με πριν.Έστω ότι πριν οι 30c-33c σε idle που είχα με την ψύκτρα της Intel, δεν ήταν αληθινοί, όπως και να το κάνεις, τώρα με την XP-120 έχει πέσει στα 22c περίπου. Πριν ανέβαινε στους 50c-55c όταν έτρεχα βαριά παιχνίδια και τώρα δεν πάει πάνω από 35c.Αναλογικά λοιπόν, έστω και αν η θερμοκρασία είναι λάθος κατά 10c και το 22c που δείχνει είναι 32c, πάλι υπάρχει μεγάλη διαφορά με την XP-120 σε σχέση με πριν. Χωρίς μηχανήματα μέτρησης για θερμοκρασίες κ.λ.π., δεν την βλέπω να ζεσταίνεται όταν την ακουμπάω με το χέρι.Η θερμοκρασία του δωματίου είναι πάνω κάτω 18c έως 25c (ανάλογα τι ημέρες, γιατί ο καιρός τα έχει παίξει γενικώς στην Ελλάδα). Αλλά σε αυτές τις θερμοκρασίες είχα δοκιμάσει και την ψύκτρα της Intel.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.