Jump to content

Rambus

NaS

Recommended Posts

Γεια χαρα σε ολους.

Πριν σχεδον 3 χρονια εψαχνα την την πιο γρηγορη μνηνη που υπηρχε στην αγορα. Τελικα μετα απο πολυ ψαξιμο καταληξα στην RAMBUS PC1066 (16bit)--(2 Χ 256). Ηταν αρκετα ακριβη (και γρηγορη) τοτε και πιστευα οτι μετα απο 1-2 χρονια η τιμη της θα επεφτε. Ελα ομως που ακομα και σημερα η τιμη της ειναι σχεδον ιδια οπως πριν 3 χρονια!!! Σκεφτομαι να βαλω αλλα 1024 για να ειμαι καλυμενος για τον επομενο χρονο αλλα κοστιζει 600+ ευρω!!! Τρελη τιμη!

Απο την αλλη σκεφτομαι πως με τα ιδια χρηματα μηπως θα ηταν καλυτερο να αγορασω ενα αλλο motherboard και να βαλω 2 Χ 1024 DDR 400( PC3200) αλλαζοντας αναγκαστηκα και το επεξεργαστη απο Ρ4@ 2.6 που εχω τωρα σε Α64@ 3.2;

Πια ειναι η γνωμη σας; Υπαρχουν σημαντικες διαφορες αναμεσα σε rambus PC1066 kai ddr PC3200;

θα ήταν καλό να κάνεις την επιλογή σου βάση μιας προοπτικής χρόνου.Οι Pc1066 θεωρούνται πεθαμένη υπό8εση,από την αλλη ο Α64 είναι κάτι που σπαρταράει!Και θα σπαρταράει για πολύ καιρό....

Ευχαριστω παιδια για τις απαντησεις σας.

Δεν μπορω να καταλαβω ομως γιατι ειναι ακομα τοσο εξωφρενικες οι τιμες για τις rambus...

Για την εποχη ηταν ο καλυτερος συνδιασμος επεξεργαστη-μνημης παντως.

Τωρα οσον αφορα τους Α64 κατι ακουσα οτι απο φετος 8α αρχισουν να υποστηριζουν ddr2. Παντως αποφασισα οτι δεν αξιξει να δωσω τοσα χρηματα για αλλες rambυs. Θελω να σας ρωτησω ομως αν γινεται να βαλω για αρχη 2 Χ 1024 και αργοτερα αλλα τοσα. Ρωταω γιατι σε κατι compatibility list της asus για το A8N SLI Deluxe υποστηριζε μεν 2 Χ 1024 σε dual channel αλλα οχι για 4 Χ 1024-ΕΔΩ για περισσοτερες πληροφοριες.

Αρχική απάντηση από NaS

Δεν μπορω να καταλαβω ομως γιατι ειναι ακομα τοσο εξωφρενικες οι τιμες για τις rambus...

Για τον ίδιο λόγω που και οι SDRAM είναι ακριβότερες από τις DDR

Λόγω της «σπανιότητας»

Κατα τα αλλα οποιοδήποτε συστημα με διαταξη Dual DDR ειναι ταχύτερο απο τις πανακριβες rambus...

Ένα διάστημα στους P4 απλά δεν υπήρχε άλλη επιλογή

Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker

Αυτό εξερτάται από τον επεξεργαστή και όχι από την μητρική...μιας και ο controler είναι πάνω στον Α64

Δηλαδη γινεται να βαλω 4 Χ 1024 σε Α64;

Αρχική απάντηση από kaynd

Για τον ίδιο λόγω που και οι SDRAM είναι ακριβότερες από τις DDR

Λόγω της «σπανιότητας»

Κατα τα αλλα οποιοδήποτε συστημα με διαταξη Dual DDR ειναι ταχύτερο απο τις πανακριβες rambus...

Ένα διάστημα στους P4 απλά δεν υπήρχε άλλη επιλογή

Με καλυψε απολυτα η απαντηση σου! Και εγω που νομιζα οτι εκανε κατι καλυτερο η rambus.

Οποτε τωρα πρεπει να ψαχνω για αλλο motherboard που συνεπαγεται αμεσος σε αλλαγη καρτας γραφικων λογου pci-e (εχω την 9700 pro). Αντε τωρα να δω αν 8α βαλω m/b με nvidia nforce 4 ή ati express X200...αλλα μαλλον πρεπει να γραψω τους προβληματισμους μου στο αντιστοιχο μερος :).

νομίζω παίζουν 4*1024 αλλά εξαρτάται από το τι πυρήνα φοράει ο επεξεργαστής....

Αν είναι venice ή san diego τότε θα παίζουν στα 400 αλλά με cpc 2T

Αν είναι Clawhammer - Winchester θα παίζουν στα 333 και πάλι με 2Τ

Το θέμα ΔΕΝ ειναι η χωριτηκότητα αλλά τα 4 αρθρώματα...

Σίγουρα αξίζει να κάνεις την αναβάθμιση. Οι Rambus ήταν αποτυχία γιατί μπορεί να δουλεύανε στα 800 και 1066MHz ωστόσο ήταν 16bit + το οτι ήταν πανάκριβες. Οι DDR παίζουν από 266MHz μέχρι 533 και πιο πάνω νομίζω αλλά είναι 64bit και άμα μπούνε σε dual channel αυξάνεται στα 128bit. Ο λόγος που δεν έχουν πέσει οι τιμές είναι το οτι (νομίζω) έχουν σταματήσει να παράγονται και υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που τις ζητάνε για να αναβαθμίσουν συστήματα σαν το δικό σου. Πιστεύω δεν αξίζει να βάλεις παραπάνω μνήμη αλλά αντίθετα θα ευχαριστηθείς μια αναβάθμιση. :)

Επίσης μήπως ξέρει κανείς τη σωστή ονομασία αυτών των μνημών; Γιατί απ'όσο ξέρω αυτό είναι το όνομα της εταιρίας που τις φτιάχνει και όχι ο τύπος μνήμης...

Aν και εληξε το θεμα απο οτι θυμαμαι οι rambus ηταν οντως πιο γρηγορα απο τις ddr στα 100 και 133Μηζ(200,266δδρ αντισοιχα)!Οταν βγηκαν στα 166 και ηταν λιγο πιο πισω(και λογω chipset-δεν υπηρχε καν nforce2) και μετα τις 200 σχεδον εξαφανιστηκαν!Ηταν και πολυ πιο ακιβες απο τις 166 που δεν αξιζαν και τα λεφτα!!Βεβαια τωρα μιλαμε για 300(600ddr) και παλι μερικοι εδω μεσα θελουν περισσοτερα!!!(Υποψιν ποτε δεν αναφερθηκα σε duall.)

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis

Επίσης μήπως ξέρει κανείς τη σωστή ονομασία αυτών των μνημών; Γιατί απ'όσο ξέρω αυτό είναι το όνομα της εταιρίας που τις φτιάχνει και όχι ο τύπος μνήμης...

Όχι...Rambus είναι το κανονικό όνομα...

Αρχική απάντηση από ΝTG

Aν και εληξε το θεμα απο οτι θυμαμαι οι rambus ηταν οντως πιο γρηγορα απο τις ddr στα 100 και 133Μηζ(200,266δδρ αντισοιχα)!Οταν βγηκαν στα 166 και ηταν λιγο πιο πισω(και λογω chipset-δεν υπηρχε καν nforce2) και μετα τις 200 σχεδον εξαφανιστηκαν!Ηταν και πολυ πιο ακιβες απο τις 166 που δεν αξιζαν και τα λεφτα!!Βεβαια τωρα μιλαμε για 300(600ddr) και παλι μερικοι εδω μεσα θελουν περισσοτερα!!!(Υποψιν ποτε δεν αναφερθηκα σε duall.)

Βασικά εγώ νομίζω πώς με τις 333 οι rambus ήταν χειρότερες....σε επιδόσεις....και έτσι ακόμα και αυτοί που λέγανε να πάνε σε rambus....

Αρχική απάντηση από ΝTG

!Βεβαια τωρα μιλαμε για 300(600ddr) και παλι μερικοι εδω μεσα θελουν περισσοτερα!!!(Υποψιν ποτε δεν αναφερθηκα σε duall.)

:whistling :banging: :p

Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker

Βασικά εγώ νομίζω πώς με τις 333 οι rambus ήταν χειρότερες....σε επιδόσεις....και έτσι ακόμα και αυτοί που λέγανε να πάνε σε rambus....

:whistling :banging: :p

μπορει να ειναι ετσι και απλα οι 133 να ηταν λιγο χειροτερες απο απο rambus!

Μολις ειδα και τις μνημες στην υπογραφη σου!! :whistling :

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.