vazelo Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2005 Σπιτι εχω 2 υπολογιστες αλλα δεν τους εχω συνδεσει με καλωδιο δικτυου... Γνωριζω οτι εχοντας την ip του ενος μπορω να "μπω" στα αρχεια του απο τον αλλον,αλλα δεν γνωριζω πως.Υπαρχει καποιος που μπορει να βοηθησει??Εδω ή με pm Υ.Γ. Αν για οποιοδηποτε λογο το θεμα που ανοιγω δεν εμπιπτει στους κανονες παρακαλω διαγραψτε το! Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Ιούνιος 10, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2005 Χωρις καλωδιο....Υποθετω οτι υπαρχει WLAN ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vazelo Ιούνιος 10, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2005 χμμ ουτε!απλα οταν ειναι κ οι δυο συνδεδεμενοι στο ιντερνετ(παραδειγμα ο ενας με pstn ο αλλος με dsl συνδεση) Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherryman Ιούνιος 10, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2005 Αν υποθέσουμε πως με κάποιον τρόπο πετυχαίνεις την σύνδεση μεταξύ τους μέσω internet, εάν ο ένας είναι με pstn τότε η μεταφορά θα είναι τραγικά αργή. Ακόμα και με dsl να ήταν και οι 2 τότε πάλι θα ήταν πολύ αργή, σε σχέση φυσικά με την ταχύτητα που μπορεί να σου προσφέρει το LAN. Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Ιούνιος 10, 2005 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2005 Δεν ταιριάζει εδώ που το έβαλες. Όλο και κάποιος θα το βάλειΛοιπόν. Υπάρχουν πολλές μα πάρα πολλές λύσεις για το πρόβλημα σου.Η κλασικότερη όλων είναι να κάνεις ένα ethernet lan. Εάν τα μηχανίματα σου είναι καινούργια τότε θα έχουν ένσωματομένη κάρτα ethernet. Εάν πάλι όχι τότε με 10 ευρώ μπορείς να αγοράσεις μία. Τότε χρειάζεσαι μόνο ένα καλώδιο utp με RJ-45 βίσματα ανάστροφο (ή αλλίως το λένε laplink utp). Εδώ έχεις πολύ καλή ταχύτητα (θεωρητικά 12.5MB/s).Η επόμενη και ευκολότερη είναι αυτή του usb cable link. Αγοράζεις ένα ειδικό καλώδιο και απλά συνδέοντας το καλώδιο σε δυο usb θύρες.Υπάρχουν και άλλοι τρόποι όπως. Parallel cable, infrared, bluetooth, wifi.Το parallel είναι πάρα πολύ αργό και σπάνια πλέον κάνει κάποιος αυτής της μορφής το δύκτιο.Το infrared αν και είναι σχετικά γρηγορότερο από το parallel απαιτει οπτική επαφή και είναι και αυτό αρκετα αργό αλλά είναι ασύρματο.Το bluetooth είναι ασύρματο αλλά αργό.Το wifi είναι ασύρματο και γρήγορο αλλά δεν είναι τόσο ασφαλές στην χρήση και θα σε μπερδέψει εάν είσαι αρχάριος. Ακόμα είναι αρκετά ακριβό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vazelo Ιούνιος 10, 2005 Author #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2005 παιδια δεν ξερω αν με καταλαβαινετε... ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας αλλα θελω να γινει μ ε βαση την Ip του υπολογιστη μου!Το ξερω ειναι δυσκολο Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Ιούνιος 10, 2005 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2005 Αρχική απάντηση από vazelo παιδια δεν ξερω αν με καταλαβαινετε... ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας αλλα θελω να γινει μ ε βαση την Ip του υπολογιστη μου!Το ξερω ειναι δυσκολο Ένας υπολογιστής δεν έχει μια IP. Ο κάθε adaptoras έχει την δική του.Εάν θες να κάνεις δύκτιο ο ένας με pstn και ο άλλος με dsl έχει και μόνο έναν λόγο...Καθαρά εκπαιδευτικό. Θα κάνεις κάτι σε VPN μέσο internet.? Tunneling? Πως τα λένε... Δεν ξέρω ακριβώς. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cherryman Ιούνιος 10, 2005 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2005 Μωρέ γίνεται, αλλά σου ξαναλέω πως θα είναι απίστευτα χρονοβόρο και κατά συνέπεια ασύμφορο. Υπάρχουν προγράμματα που μπορείς να το κάνεις όπως το PCAnywhere, που αν δεν κάνω λάθος υποστηρίζει και σύνδεση μέσω Internet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vazelo Ιούνιος 10, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2005 Ευχαριστω!Το κατεβασα αλλα μια βοηθεια για το πως χρησιμοποιηται θα ηταν ευπροσδεκτη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.