Jump to content

Μικρόφωνο

Makis Hourdakis

Recommended Posts

Θα ήθελα να μου προτείνετε ένα μικρόφωνο για ηχογραφήσεις γιατί μου φαίνεται οτι το αρχαίο του ΤΕΕ που έχω είναι για τα μπάζα και δεν αποδίδει καθόλου σωστά τη φωνή. Λοιπόν, θέλω κάτι σχετικά καλό, κάτω από 100 Pleaze! Ενσύρματο ενωείται... Το θέλω για ηχογραφήσεις και γενικώς για μουσική. Θα μπει προς το παρόν πάνω σε μια audigy και στο μέλλον σε πιο βαρβάτη κάρτα :cool: . Ελπίζω δλδ... :(

Περίπου... Που και που τραγουδάμε και λίγο γιατί να παίζω όλη την ώρα ξερά δε λέει... :p Απλώς επειδή μου φαίνεται οτι δεν τα πάει καλά αυτό που έχω στα μπάσα φωνές (ναι, αυτό φταίει τώρα, όχι οτι έχω χάλια φωνή :p ).

Λοιπόν, τι πρέπει να προσέξω στην αγορά μικροφώνου;

καλο ειναι να εχεις και μια μικρη κονσολα με ποτοσιομετρα για μπασα μεσαια πριμα γιατι σκετο μικροφονο Μακη δεν λεει,εκτος και αν εχεις κανενα μικτη

βασικα και μεσα απο τις ρυθμισεις της Audigy γινεται αυτο που λες Λευτερη.

αλλα και μεσα απο προγραμα ηχογραφησης μπορεις να το κανεις Μακη!

για παραδειγμα με το cubase ή το cool edit pro γραφεις αυτο που θες

και μετα με equalizer ή καποιο φιλτρο που θα περασεις στο track αυτο μπορεις

να το φτοιαξεις!

Αρχική απάντηση από Bobi Rhoads

βασικα και μεσα απο τις ρυθμισεις της Audigy γινεται αυτο που λες Λευτερη.

αλλα και μεσα απο προγραμα ηχογραφησης μπορεις να το κανεις Μακη!

για παραδειγμα με το cubase ή το cool edit pro γραφεις αυτο που θες

και μετα με equalizer ή καποιο φιλτρο που θα περασεις στο track αυτο μπορεις

να το φτοιαξεις!

:T: :T: :T:

αλλα ενα καλο μικροφωνο.......δεν κανει και κακο!:T:;)

και εγω βασικα ηθελα να παρω ενα καλο μικροφωνο γιατι με αυτο που εχω(σαν το

δικο σου περιπου Μακη!μπορει και χειροτερο!)δεν γινεται δουλεια!

Ρε συ έκανε ηχογράφηση με το laptop ο πληροφορικάριος την τελευταία γιορτή που επειδή δεν είχαν πολλά μικρόφωνα πήγα και το δικό μου και είχα πει ένα τραγούδη και ακουγόταν χάλια. Και εγώ που έχω κάνει διάφορα επίσης.

Λοιπόν, τι λέτε; Τι να προσέξω;

Αρχική απάντηση από Bobi Rhoads [Σήμερα, στις 16:08]

μαλλον για να ηχογραφησει κιθαρα θελει ο Μακης!

EDIT Μακη με προλαβες!

Αν θέλετε μόνο για να ηχογραφείτε κιθάρα,γιατί δυσκολεύετε τα πράματα?????

Πάρτε το καλόδιο που συνδέετε η κιθάρα με τον ενισχυτή πάρτε ένα βίσμα που κάνει το μεγάλο καρφί σε μικρό,και βάλτε το στο Line in ή στην είσοδο μικροφώνου;)

Έτσι το είχα κάνει με το μπυζουκί;)

Maki προτείνω το Shure SM57 ή to Shure SM58. Είναι κλασικά μικρόφωνα δυναμικά, πάρα πολύ καλής απόδοσης. Ολα τα studio έχουν δεκάδες τέτοια αν γνωρίζεις!

Το SM57 είναι πιο "λαμπερό" και κάνει για φωνή και για οποιαδήποτε κιθάρα! (Αυτό το γράφω γιατί κατάλαβα οτι παίζεις κιθάρα).

Το SM58 είναι πιο συνηθισμένο για φωνή (αλλά κάνει και για οτιδήποτε άλλο!!).

Προτείνω καλύτερα το Shure SM58 μιας και είναι πολύ καλό και είναι και πολλών χρήσεων.

Οι τιμές τους απ οτι είδα είναι λίγο πιο πάνω (115euro για SM57, 132euro για SM58). Τα μικρόφωνα αυτά τα φέρνει ο Στόλλας. (www.stollas.gr).

Αν δεν θές Shure μικρόφωνο προτείνω μετά σε AKG μάρκα. Πάντως ένα καλό μικρόφωνο είναι πολύ βασικό, πιο βασικό απ' οποιοδήποτε πρόγραμμα ή κονσόλα!! Αν δεν έχεις καλή πηγή να σου δώσει το μικρόφωνο, δεν κάνεις τίποτα!

@Manolof_Ps: THNX! Θα το κοιτάξω... :)

Ρε παιδιά, είπαμε, δεν με ενδιαφέρει διόλου για την κιθάρα, δεν είπα κάτι τέτοιο, απλώς δεν κατάλαβε στην αρχή ο Μπάμπης τι ζητούσα. :) Για την κιθάρα είναι απλό. Ένα καλωδιάκι από τον ενισχυτή στο PC και τέλειωσες... ;)

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis

@Manolof_Ps: THNX! Θα το κοιτάξω... :)

Ρε παιδιά, είπαμε, δεν με ενδιαφέρει διόλου για την κιθάρα, δεν είπα κάτι τέτοιο, απλώς δεν κατάλαβε στην αρχή ο Μπάμπης τι ζητούσα. :) Για την κιθάρα είναι απλό. Ένα καλωδιάκι από τον ενισχυτή στο PC και τέλειωσες... ;)

ok Μακη!η αληθεια βεβαι α ειναι οχι πως δεν καταλαβα αλλα οτι σκεφτηκα οτι θες να

ηχογραφησεις οχι μεσω line in αλλα μεσω μικροφωνου!

τελως παντων!

αυτα τα μικροφωνα που σου λεει ο Manolof_Ps πρεπει να ειναι καλα!

δεν τα ξερω ακριβως!

εψαξες πουθενα να δεις χαρακτηρηστηκα?

• 7 months later...
Αρχική απάντηση από Manolof_Ps

Maki προτείνω το Shure SM57 ή to Shure SM58. Είναι κλασικά μικρόφωνα δυναμικά, πάρα πολύ καλής απόδοσης. Ολα τα studio έχουν δεκάδες τέτοια αν γνωρίζεις!

Το SM57 είναι πιο "λαμπερό" και κάνει για φωνή και για οποιαδήποτε κιθάρα! (Αυτό το γράφω γιατί κατάλαβα οτι παίζεις κιθάρα).

Το SM58 είναι πιο συνηθισμένο για φωνή (αλλά κάνει και για οτιδήποτε άλλο!!).

Προτείνω καλύτερα το Shure SM58 μιας και είναι πολύ καλό και είναι και πολλών χρήσεων.

Οι τιμές τους απ οτι είδα είναι λίγο πιο πάνω (115euro για SM57, 132euro για SM58). Τα μικρόφωνα αυτά τα φέρνει ο Στόλλας. (www.stollas.gr).

Αν δεν θές Shure μικρόφωνο προτείνω μετά σε AKG μάρκα. Πάντως ένα καλό μικρόφωνο είναι πολύ βασικό, πιο βασικό απ' οποιοδήποτε πρόγραμμα ή κονσόλα!! Αν δεν έχεις καλή πηγή να σου δώσει το μικρόφωνο, δεν κάνεις τίποτα!

Χθες μου έδωσε ο καθηγητής μου ένα Fame MS-58 ολοκαίνουριο, στο βαλιτσάκι του για 40. Μου είπε οτι έχει την κάψα ενός Α άλλου, πολύ ακριβότερου, μικροφώνου το οποίο δε συγκράτησα αλλά πρέπει να 'ναι αυτό που λες! :p

Τι λέτε, καλή αγορά έκανα; Είναι δυναμικό, σαν ποιότητα κατασκευής πολύ καλό και "στιβαρό" και μια στιγμή που το δοκίμασα στον ενισχυτή μια χαρά μου φάνηκε. ’ντε τώρα, πάμε για κονσόλα... :hehe:

ΥΓ: Βασικά πάω πρώτα για μια ντραμς γιατί μαζευτήκαμε πολλοί που τη θέλουμε... Μόλις πάρω ντραμς, ακολουθεί μια κονσόλα και μετά ένα ζευγάρι καλά ηχεία... :D

ΥΓ2: Και οτι είχα την απορία που ένας απο την 3η λυκείου έχει δικά του ηχεία, μικρόφωνα, κονσόλα κτλ.... :hehe:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.