Jonys Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 10, 2005 Λοιπόν έχουμε και λέμε διάβασα στο awmn διάφορα και αναριωτίεμαι και εγώ άν πάρω μια μεγάλη κεραία και την συνδέσω στήν κάρτα wireless θα μπορώ να συνδεθώ σε απόσταση 5km? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Ιούνιος 10, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2005 Γιατι δεν ρωτας εκει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonys Ιούνιος 10, 2005 Author #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2005 ρώτησα δεν μου έχουν απαντήσει ακόμα όμως και σκέφτηκα μήπως με διευκολήνει κανείς απο εδώ είναι κακό αυτο?>? Link to comment Share on other sites More sharing options...
YDinopoulos Ιούνιος 10, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2005 Oχι, αλλα δεν το αναεφερες κ μου φανηλε περιεργο. Εγω πιστευω οτι γινεται, αλλα με ενα σετ πολυ καλων κεραιων και οχι τις απλή (την "Στελλα" οπως την λενε ).... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonys Ιούνιος 10, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2005 Η κεραία θα είναι 2.4ghz 20db και είτε με πιάτο είτε Grid... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούνιος 10, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2005 24άρα καλύτερα με καλό radio από πίσω (cisco, prism 2,5...)Ακόμα καλύτερα διαφορετική κεραία στο trasmit(24άρα) και πολύ μεγαλύτερη στο receive (30άρα όπου δεν έχεις πρόβλημα έντασης). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonys Ιούνιος 10, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2005 Χρηάζομαι αναγκαστηκά και transmit και recieve και επίσης ξέρεις κανένα καλό site που να πουλάει κεραίες...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούνιος 10, 2005 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2005 Δεν ξέρω αν χρειάζεσαι διπλή κεραία, εγώ για καλύτερη λύση το ανέφερα. 5 χλμ είναι πολύ μεγάλη απόσταση και δεν ξέρω τι επίπεδο θορύβου επικρατεί εκεί που θες να κάνεις link. Site να πουλάει κεραίες δεν ξέρω, ξέρω όμως μερικά μαγαζιά.Δοκίμασε στο www.priveshop.gr και www.wirelesslan.gr να πάρεις ένα feeder poynting γραμμικής πόλωσης για 2,4GHz και βάλε το πάνω σε πιάτο διαμέτρου 80εκ για 24dBi κεραία. Με 1,2μ πιάτο πας στα 30dBi αν θυμάμαι καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jonys Ιούνιος 10, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2005 Οκ θα πάρω 1.2μ να είμαι στα 30db μιας και για κεραία reciever επιτρέπεται... και βλέπουμε το πολύ πολύ να πάρω και μεγαλύτερη για σιγουριά πάντως υπάρχουν πολές πολυκατοικίες και πολές κεραίες στην γειτονιά μου μένω βύρωνα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Ιούνιος 10, 2005 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2005 Και για transmit κεραία επιτρέπεται να βάλεις 1,2 πιάτο αλλά θα πρέπει με κάποιο τρόπο να ρίξεις την ισχύ με την οποία εκπέμπει στα ~20dBm. Πχ οι prism 2.5 κατεβάζουν την ισχύ κάτω από τα 0dBm. Αλλιώς βάζεις επιπλέον καλώδιο. Τέλος να έχεις υπ'όψη σου ότι όσο μεγαλύτερη κεραία τόσο στενότερη δέσμη, άρα και πιο δύσκολη στόχευση. Καλύτερα κάνε και μία νύξη στο awmn μήπως μπορούν να σε βοηθήσουν σε scan κλπ. Αν και νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να ενώσεις τα 2 σημεία που θες να ενώσεις στο awmn και να επικοινωνούν μέσω αυτού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.