Jump to content

Raid ή RAM?

Λαλάκης

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από darkCount [Σήμερα, στις 07:21]

Δεν θέλω να σου χαλάσω το τεστάκι σου...και μπράβο για την όρεξη σου, αλλά έχει μια σημαντική παρατυπία.

Στο 1giga είσαι σε dual channel ενώ στα 512 είσαι single. Η διαφορά που παρατηρείς σίγουρα επιρρεάζεται από αυτό και μόνο.

Το σωστό τεστ θα ήταν με 2*512 και 2*256 ίδιες μνήμες ίδιοι χρονισμοί.

Μα σαφώς και τη διαφορά την κάνει πρώτα η ταχύτητα και μετά το μέγεθος, το θέμα είναι ότι ο rayden είχε 512 πριν και μετά 1024, οπότε "υποθέτω" ότι τώρα σε 1024 οι μνήμες του τρέχουν σε dual ενώ πριν όχι (εκτός αν είχε πριν 2Χ256). Όπως και να χει, 256άρες έχω αλλά είναι στα 333 και τώρα βαριεμαι...:zzz::laughing:

Αρχική απάντηση από Rayden [Σήμερα, στις 07:30]

Τα πιο αξιόπιστα test είναι τα παιχνίδια (και θα έλεγα ούτε καν τα timedemos, περισσότερο η ένδειξη των fps σε διάφορα "βαριά" σημεία

Εδώ ένα θα πω, σε έναν athlon64 οι διαφορές από dual ddr σε single ddr και από 512ΜΒ σε 1024ΜΒ -τουλάχιστον αυτές που είδα εγώ- είναι μεγάλες. Ενδεικτικά το DOOM 3 τώρα το τρέχω σε 1280*1024 ultra high και δεν κολλάει ούτε για αστείο, κάτι το οποίο δε θα το λεγα για τα 512 στα οποία κολλάει άσχημα σε αυτές τις ρυθμίσεις. Στην ίδια μοίρα είναι και το half-life 2 και το rome total war. Από τη στιγμή που το σύστημα χρησιμοποιεί 800+ ΜΒ για το παιχνίδι (το San Andreas φλέρταρε με το GB) είναι λογικό τα 1024ΜΒ να δίνουν καλύτερη απόδοση από τα 512ΜΒ+το page file των windows.

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply

Όχι, και πριν σε Dual ήμουν, είχα 2x256 και τώρα έχω +1χ512. (Μη με κάνετε να ξαναναλύσω το γιατί είναι DDR, το έχω γράψει σε άλλο thread, πάντως είναι θέμα nForce2)

Και μάλιστα, το Sandra έδειχνε μια μικρή διαφορά (1%) υπέρ του 2χ256!

Θα (ξανα)συμφωνήσω για τα παιχνίδια, εγώ είδα μεγάλες διαφορές, κυρίως βέβαια στο φόρτωμα. Στο Doom3, ασφαλώς βελτιώνεται η κατάσταση, αλλά η μηχανή του είναι λίγο χαζή στο θέμα αυτό και εξακολουθεί να κάνει στάσεις για φόρτωση! Αμφιβάλλω ότι με RAID θα κέρδιζα FPS! (για να μην ξεχνάμε και το αρχικό θέμα!)

Αρχική απάντηση από Rayden [Σήμερα, στις 13:53]

Αμφιβάλλω ότι με RAID θα κέρδιζα FPS! (για να μην ξεχνάμε και το αρχικό θέμα!)

δε νομιζω οτι το αρχικο θεμα ηταν αν με raid0 κερδιζουμε fps σε παιχνιδια...

Ξέρω ποιο είναι το θέμα. Και αυτό που έγραψα έχει άμεση σχέση, απ' τη στιγμή που κάποιοι λένε ότι κερδίζουν στο 3d Mark με το RAID...

κοιτα αν το 3d mark διαβαζει το δισκο κατα τη διαρκεια του τεστ.. τοτε θα εχει διαφορα...

αν παλι δε τον διαβαζει θα ειναι μια απο τα ιδια....

(απο οτι θυμαμαι ΔΕΝ τον διαβαζει...)

Ομως πχ σε game H' ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ που... αναγκαστηκα θα ρουφηξει το δισκο θα εχει διαφορα σε ραιντ...

οσο για την μνημη ειναι παλι το ιδιο... αν εχεις 2χ256 και η εφαρμογη που εχεις θελει... 200mb, εε και 1TB να εχεις...παλι τα ιδια θα δεις...

αν το bench ειναι τρελλο σε απαιτησεις και ζηταει +512mb και πανω... τοτε παλι θα δεις διαφορα υπερ φυσικα του 1gb το ιδιο φυσικα και για τα games...

δε νομιζω οτι υπαρχει καποιος που να πιστευει οτι το raid0 και το 1GB ειναι πεταμενα λεφτα...

απλως τα πλεονεκτηματα που σου δινουν αυτα τα 2 δεν φαινονται παντου....

και ειναι ακυρο να λεμε οτι εχω raid0 αλλα απο το δισκο που μεταφερω μου κανει 2 μερες (γιατι απλα συγκρινουμε raid δισκους με απλους, οποτε λογω του οτι ο απλος θα καθορισει τη μεγιστη ταχυτητα ειναι σαν να μην υπαρχει το raid). To σωστο ειναι να βαλουμε απο raid σε raid

E το ιδιο παλι και για την ραμ... εφοσον η εφαρμογη ζητησει μνημη και εχεις...ε θα παει πιο γρηγορα....

αν δεν ζηταει μνημη... οση και αν του βαλεις.... τσαμπα θα πανε

τωρα για το 3d mark δε νομιζω να θελει 1GB...

θα ριξω 2 bench το απογευμα σε raid και μη raid και θα βαλω τα αποτελεσματα....

απο οτι θυμαμαι το '01 δε διαβαζει το δισκο την ωρα που τρεχει... δεν θυμαμαι ομως καθολου για το '05

Νομίζω ότι και το 05 δε διαβάζει καθόλου ακόμα και με 512.

Αν πάντως βγάλεις διαφορετικά αποτελέσματα (στα όρια του στατιστικού σφάλματος εε??? Για 3d Mark μιλαμε - στοχαστικό σύστημα!) θα έρθεις για τη black forrest που θα κεράσει ο gznp !!!!!!!! :fun: :magic: :jump:

αμε... αμε... :)

για την ιστορια, θα προσπαθησω και με 512 και με 1024 χωρις dual (αν γινεται απο το dfi)

καθως και 3 αντιγραφες

1. απο μονο δισκο σε raid

2. απο raid σε raid

3. και απο μονο σε μονο

και το αναποδο για το write...

και οτι κατσει...

...λολ.. να σου πω αμα κερδισουμε γινεται να ανταλλαξω το black forest με οτιδηποτε φραουλοϊδες?

Ό,τι θες, ο gznp πληρώνει!

(Ο gznp έλεγε οτι θα ΕΧΕΙ διαφορά στο 3d Mark (δεν αναφέρθηκε σε RAID), αλλά δεν το έχει πάρει χαμπάρι ότι τον χώνω ούτως η άλλως σσσσσσσσστ!!!

:whistle2: :whistling :whistle2: :whistling )

RaydeN: Είναι φανερό--->έχεις πανικοβληθεί. :jump:

:D

Είναι λίγο ανούσιο να "κόβουμε" το dual ddr πιστεύω...Ποιος λογικός άνθρωπος δε θα βαζε dual ddr όταν θα είχε τη δυνατότητα αφού...τζάμπα είναι...?:...:

Πάντως είμαι περίεργος να δω τι θα κάνει το raid...Δοκίμασε αν μπορείς και loading times σε doom, far cry & half life, θέλω να δω πόσο μεγάλη διαφορά θα χει. Πάντως γενικά, επειδή είχα ψάξει αρκετά σε ξένα forums, τη μετάβαση από 512 σε 1024 όλοι την υποστήριζαν όσον αφορά τα παιχνίδια για τον απλό λόγο που προανέφερα, το page file. Γιατί να έχεις το δίσκο να ταλαιπωρείται με όλη τη μνήμη να χρησιμοποιείται ενώ μπορείς να "ταλαιπωρείς" μόνο τη μνήμη σου?

Αρχική απάντηση από gznp [Σήμερα, στις 17:15]

RaydeN: Είναι φανερό--->έχεις πανικοβληθεί. :jump:

:D

1. Πάντως είμαι περίεργος να δω τι θα κάνει το raid...Δοκίμασε αν μπορείς και loading times σε doom, far cry & half life, θέλω να δω πόσο μεγάλη διαφορά θα χει.

2. Πάντως γενικά, επειδή είχα ψάξει αρκετά σε ξένα forums, τη μετάβαση από 512 σε 1024 όλοι την υποστήριζαν όσον αφορά τα παιχνίδια για τον απλό λόγο που προανέφερα, το page file. Γιατί να έχεις το δίσκο να ταλαιπωρείται με όλη τη μνήμη να χρησιμοποιείται ενώ μπορείς να "ταλαιπωρείς" μόνο τη μνήμη σου?

1. εχει σιγουρα εμφανη διαφορα, δε νομιζω στο συγκεκριμενο να αμφεβαλλε κανεις... αλλα θα δοκιμασω σε l2 και wow μονο και μονο για τους χρονους...

2. σωστα... αρχιζω να μην καταλαβαινω τελικα ποια ακριβως ηταν η διαφορα με τον rayden :blink: (επλιζω μονο να μην γινονται οοολα αυτα για...ενα black forest)

Χε χε, σας δίνω ελπίδες επειδή ξέρω ότι θα κερδίσω!!! Κάτι σαν την Εθνική στο Euro!

Πάντως κανείς δε διαφώνησε ότι το 1GB είναι σαφώς καλύτερο από τα 512 και το Dual DDR απ' το απλό. Απλώς αμφισβήτησα τη διαφορά στο 3D Mark για να δείξω πως αν δεν έχει με τη RAM, τότε δε θα έχει σίγουρα και με το RAID.

’λλωστε έχω και παράδειγμα:

Βγάζω _ακριβώς_ το ίδιο αποτέλεσμα στο 05 με ένα φίλο που έχει A64 3000+ σε NF3 με 1GB και 6600GT της Asus, με τις κάρτες στις ίδιες συχνότητες. Αυτό φανερώνει ότι το 3D Mark και επαναλαμβάνω ΚΥΡΙΩΣ το 05, επικεντρώνεται στη VGA. Είναι σίγουρο ότι στα παιχνίδια που παίζουν ρόλο και τα υπόλοιπα υποσυστήματα θα μου ρίχνει ξεκάθαρα!

Εγώ πάντως και στο 2005 -έστω και αυτή τη μικρή- είδα διαφορά. Το γιατί την είδα μάλλον οφείλεται στο dual ddr και όχι στα 1024ΜΒ. Όπως και να χει, δεν βλέπω να καταλήγουμε πουθενά...Εσύ λες δεν είδες, εγώ λέω είδα...κολοκυθιά παίζουμε.

Υ.Γ. Η τούρτα να γίνει παγωτό παρακαλώ, πιάσαν και ζέστες.

δυστηχως δε βρηκα 2x256 για αυτο που λεγαμε πιο πανω σε σχεση με το 3dmark (αν και δε θα ειχε σημασια).

επισης εντελως για την ιστορια

3DM'01 @raid0 defragmented: 29669

3DM'01 @single hdd No- defragmented: 29639

3DM'05 @raid0 defragmented: 5597

3DM'05 @single hdd No- defragmented: 5594

οι μετρησεις στα πινακακια ειναι φρεσκιες φρεσκιες....

((oι αντιγραφες απο raid σε raid οπως και απο 1HDD σε 1ΗDD

αφορουν 2 ξεχωριστα raid και 2 ξεχωριστα HDD))

post-363-1416072022,9867_thumb.jpg

Μισός χρόνος για αντιγραφή στο RAID δεν είναι άσχημα. Το κακό είναι πως εγώ τουλάχιστον συνήθως αντιγράφω από CD/DVD στο δίσκο, οπότε είναι αλλού το bottleneck. Για κάποιον που δουλεύει με μεγάλα αρχεία όμως (πχ Photoshop) θα είναι σημαντικό το όφελος.

Για το 3D Mark 05 έχω να πω: συμφωνώ με το παγωτό, αλλά να μην είναι παρφέ!!!

εσυ δε μας ειπες τι θα κερασεις ομως για τα γεννεθλια σου...

Χρονια πολλα... :flower:

Χε χε ευχαριστώ πολύ Zarras! :)

(Πήγα να σκαπουλάρω το κέρασμα αλλά δε θα τη γλυτώσω τελικά μου φαίνεται ότι και να λένε τα 3D Mark!!!) :whistle2:

:fun:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.