Jump to content

Raid ή RAM?

Λαλάκης

Recommended Posts

καλυφθηκες μονο και μονο επειδη εστω και στο περιπου συμφωνει μαζι σου, οσο για το word/excel, οχι να μην προσ8εσεις και το gaming... εκτος αν αυτο ειναι τπτ pacman tetris κτλπ...

• Replies 56
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από jax7480 [Σήμερα, στις 11:37]

Ξεκινα να φορτωνεις ενα παιχνιδια π.χ. Far Cry, Doom3, UT 2004 μια με τον εναν δισκο και μια με τον αλλον.

Δεν παιζεις παιχνιδια? Υπαρχει κι αλλος τροπος. Ξεκινα ενα Photoshop-Corel και ξαναμετρα, ενα Excel, Word, Powerpoint, κατι τελοσπαντων.

τσουκ, ελαχιστη διαφορα, που να δικαιολογει το "Look ma, i got raid". ειδικα στο Photoshop, που ηταν το πρωτο που ετρεξα.

ειμαι αναισθητος τελικα, πρεπει να αρχισω τις αμφεταμινες, μπας και καταλαβω την αξια του raid. :p

@zarras: εεε... και από σένα καλύφθηκα!!! :turn:

Και δεν ποστάρω με σκοπό να αποδείξω το δίκιο μου, το κάνω για να βγάλω κάποιο ασφαλές συμπέρασμα. Δεν περιμένω κάποιον να συμφωνήσει μαζί μου για να "καλυφθώ"! Θα έπρεπε να είναι κατανοητό αυτό νομίζω.

@Jax: ΟΚ μαν, got your point! Αλλά πιστεύω πιο πολύ τον .38-.45!!! :p

Αλλά επειδή φαίνεται ότι δεν μπεντσάρω "πραγματικά" με το 3D Mark (τι εννοείς?) και δε βλέπω διαφορά, δώσε μου αν μπορείς αποτελέσματα με και χωρίς RAID.

Ε ρε σεις, αν βάλω RAID και δε δω διαφορά, θα έρθω με την τούρτα δώρο αλλά θα την τρώω ΕΓΩ μπροστά σας!! :drool:

@all: ρε παίδες, μην ποστάρετε τόσο γρήγορα! Δεν προλαβαίνω ν' ανεβάσω την απάντηση και βλέπω 1-2 ενδιάμεσα!!!:woot:

[edit] Τα χει παίξει η σύνδεση και κάνω quote τα δικά μου...

Jim, στη φαση που ο φωτοσοπις θα αρχισει να σκρατσαρει ανελεητα πανω στο δισκο, θα δεις διαφορα

(νταξει να ειναι μερικα MB η φωτο που επεξεργαζεσαι, δε μιλαω για τπτ gif png)

Εκεί που καταλήγω με τις απαντήσεις σας είναι ότι μάλλον,για μένα,είναι καλύτερο 1 GB RAM με raid0 και αυτό θα κάνω.Είναι λογικό να μην βλέπω διαφορά στο πέρασμα ενός dvd στο σκληρό,αλλά το σκεφτόμουν σε περίπτωση που περνάει ταινία και κάνει και συμπίεση μαζί.Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας:T:

πιο γρήγορη συμπίεση θα έχεις όταν η ριπαρισμένη ταινία είναι σε ένα σκληρό και η συμπιεσμένη να αποθηκεύεται σε δεύτερο παρά να είναι οι ίδιοι δίσκοι σε raid 0, . πάντως και από εμένα, 2Χ200Giga σε raid0 είναι πολύ μεγάλο ρίσκο ανεξάρτητα από τι αισθάνεται ο καθένας...

το θεμα χρησιμοτητας του raid νομιζω οτι καλυφθηκε απο τους προλαλισαντες

επειδη ομως χθες ,μετα απο πολλαπλα εγκεφαλικα αρχικα,

αντικατεστησα τον χτυπημενο baracuda στο raid 0/1

θα ηθελα απλα να πω οτι τα 250 ευρω που εκαναν οι 2 εξτρα 200αρηδες

τα αξιζαν και με το παραπανω...

ειδικα σε περιπτωσεις οπου το raid χρησιμοποιειται για αποθηκη δεδομενων

και οχι απλα για προγραμματα και λειτουργικο

νομιζω οτι οτι επιβαλλεται να ειναι τουλαχιστον raid 5 ή εστω 0/1

"ειναι πολλα τα gigabyte Αρηηηηηηηηη.....

Ειμαι ασχετος απο raid.Αλλα:

Photoshop=μνημη.

Περασα απο το 1Gb στα 2gb και η διαφορα ειναι τεραστια,για μενα που δουλευω μεγαλα αρχεια. δεσμευει 1,8γιγα μνημης και δεν εχει ζητησει τιποτα απο τους σκληρους ακομα.Ενω πριν τραβαγε συνεχεια απο τους σκληρους.

Αν δουλευεις photoshop, βαλε μνημη.

Αρχική απάντηση από Zarras [Σήμερα, στις 11:52]

Jim, στη φαση που ο φωτοσοπις θα αρχισει να σκρατσαρει ανελεητα πανω στο δισκο, θα δεις διαφορα

(νταξει να ειναι μερικα MB η φωτο που επεξεργαζεσαι, δε μιλαω για τπτ gif png)

σαφεστατα!! αν δε του δωσεις ΜΒ να καταπιει, δεν το καταλαβαινεις οτι υπαρχει. εγω αναφερομουνα στην εκκινηση του photoshop, που περιμενα να δω καποια διαφορά μιας και φορτωνει ενα σωρο πραγματα, αλλα τελικα δεν. μετα ομως ανοιξε 180ΜΒ αρχειο για την πλακα..

Με το Raid εχεις καλυτερο boot και καλυτερη μεταφορα μεγαλων αρχειων...Καντε πχ δοκιμη με ενα δυνατο παιχνιδι απο image σε raid δισκους.Και παντα με τις σωστες ρυθμισεις που παιζουν ρολο.

Αρχική απάντηση από Rayden [10-06-2005 09:18]

Και ακόμα θα ήθελα κάποιος να μου δώσει 3D Marks πριν και μετά από RAID. Αν κάποιος βρει διαφορά (στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ πρόγραμμα), του κάνω μια τούρτα δώρο! :magic: Γιατί εγώ δεν είδα ουσιαστική διαφορά από τα 512 RAM -> 1GB, πόσο μάλλον με δίσκο ο οποίος δε διαβάζει καθόλου στη διάρκεια του τρεξίματος! (Αλληλένδετα αυτά τα δυο)

Είναι λίγο παλιό βέβαια το θέμα βλέπω αλλά...ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να μην είδες διαφορά με 512 -> 1024 στα 3DMARK!!! Θα με τρελάνεις τελείως?

aqua 64000@512 67000@1024,

2001 21000@512 22500@1024,

2003 11500@512 12550@1024,

2005 5350@512 5550@1024

(όλα στο περίπου βέβαια, που να τα θυμάμαι όλα)

Εδώ καλά λέει και ο

jax7480 με μια ανασυγκρότηση και πήρα παραπάνω πόντους, με το raid0 δε θα πάρεις? Έστω και λίγο, για κάποιον που ασχολείται αξίζει. Και σίγουρα έχει και εφαρμογές στην πραγματική ζωή με διαφορές στην ταχύτητα. Όλα γι αυτήν γίνονται άλλωστε.

3d Mark 05:

@512: 3472

@1024: 3472

No comment...

Όσο για τους δίσκους, να θυμάσαι ότι το 3d Mark (ειδικά τα πριν το 05) είναι αρκετά "στοχαστικό" και όπως ξέρεις δε βγάζει ποτέ την ίδια ακριβώς τιμή σε διαδοχικά τρεξίματα. Αν θες, να βρεθούμε μαζί να το κάνουμε και σου βάζω και στοίχημα! (Την τούρτα που λέγαμε...:fun: )

Και είναι πολύ εύκολο να αντιληφθεί κανείς ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να έχει διαφορά με Raid και χωρίς, απ' τη στιγμή που με 512 μνήμη δε διαβάζει ΚΑΘΟΛΟΥ ο δίσκος στη διάρκεια του τεστ!

Θα με κάνεις να ξανακάνω το τεστ πάλι... :zzz: Θα ποστάρω τα αποτελέσματα με 512 και 1024 μόλις κάνω τις δοκιμές και σε μερικές μέρες και τα αποτελέσματα με-χωρίς raid.

edit: Τα αποτελέσματα της διαφοράς μεταξύ 512ΜΒ και 1024ΜΒ μνήμης.

1024MB RAM DUAL DDR 2-3-2-6@225MHz GFX GPU@400MHz-DDR3 RAM@1100MHz SINGLE RAPTOR 36.7GB

FULL QUALITY SETTINGS, ALL TESTS AT DEFAULT.

aqua - gfx score 10082 / cpu score 10000 / total score 67039

2001 - 22251

2003 - 12567

2005 - 5567

512MB RAM SINGLE DDR 2-3-2-6@225MHz GFX GPU@400MHz-DDR3 RAM@1100MHz SINGLE RAPTOR 36.7GB

FULL QUALITY SETTINGS, ALL TESTS AT DEFAULT.

aqua - gfx score 9710 / cpu score 9143 / total score 63428

2001 - 21668

2003 - 12269

2005 - 5486

Όπως βλέπεις διαφορές στα benchmarks υπάρχουν και δεν θεωρούνται από κάποιον που ασχολείται αμελητέες. Όσον αφορά την αληθινή ζωή, έλα να δεις το doom 3 και το half life 2 τι διαφορά έχουν με 512 και 1024 (θα εκπλαγείς.)

Υ.Γ.1 Θέλω πραγματικά να δω αυτό το 3472 πριν και μετά...

Υ.Γ.2 Η τούρτα παρακαλώ να είναι black forest :D

Υ.Γ.3 Αν διαβάζει μόνο από τη μνήμη το τεστ...τότε γιατί αν κάνω defrag παίρνω +marks???

Δεν θέλω να σου χαλάσω το τεστάκι σου...και μπράβο για την όρεξη σου, αλλά έχει μια σημαντική παρατυπία.

Στο 1giga είσαι σε dual channel ενώ στα 512 είσαι single. Η διαφορά που παρατηρείς σίγουρα επιρρεάζεται από αυτό και μόνο.

Το σωστό τεστ θα ήταν με 2*512 και 2*256 ίδιες μνήμες ίδιοι χρονισμοί.

Με πρόλαβες! Και απ' τη στιγμή που έχει και Α64 παίζει ρόλο η διαφορά αυτή, ενώ στον ΧΡ το δικό μου το Dual DDR είναι άχρηστο...

Για τα παιχνίδια δε διαφωνώ καθόλου, γι' αυτό άλλωστε και έβαλα κι εγώ 1GB RAM! Μιλάω καθαρά για τα test (συγκεκριμένα το 3D Mark και δη το 05) το οποίο επικεντρώνεται κατά πολύ μεγάλο ποσοστό στην κάρτα γραφικών με αποτέλεσμα να μη μπορεί να δειξει τη συνολική βελτίωση ενός συστήματος με την προσθήκη RAM ή RAID.

Τα πιο αξιόπιστα test είναι τα παιχνίδια (και θα έλεγα ούτε καν τα timedemos, περισσότερο η ένδειξη των fps σε διάφορα "βαριά" σημεία).

Αν θες *πραγματικά* να δεις τα δικά μου αποτελέσματα, μπορώ να σου στείλω screenshots από διάφορα τρεξίματα του 3D Mark 05 που φαίνονται οι "διαφορές" - πίστεψέ με, δε θα είναι fake, δεν έχω να αποδείξω τίποτα, ούτε χρωστάω σε καμμιά εταιρεία για να την προωθήσω!! :whip:

Α, η black forest μ' αρέσει κι εμένα, στην τελική μπορούμε να οργανώσουμε μια 3d-Mark session ως αφορμή με σπόνσορα τα ζαχαροπλαστεία "Τζιβελέκας"!!

:flower:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.