stefangi Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 9, 2005 Γεια σας και απο 'μένα! Ειναι η πρώτη φορά που γράφω στο φορουμ αυτο για να σας ζητήσω τη γνωμη σας για το συστημα που θελω να αγορασω. Βασικό κριτήριο της επιλογής που έκανα ήταν ο μικρότερος θόρυβος και η καλές επιδοσεις.Εχουμε και λέμεΚουτι: Thermaltake VA8000BWS ARMORτροφοδοτικό: ENERMAX EG495AX-VE(W) 485W NOISE TAKERCPU: Intel P4 540 (3,2 Hz, 800MHz)Cooler: THERMALTAKE SONIC TOWERRAM : 2 x 512 DDR2 (533MHz)M/B: ASUS P5GD2 DELUXEΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ: SAPPHIRE RADEON X600PRO 256 ή PROLINK PIXELVIEW NVIDIA GeForce PCX 6600 (δεν ενδιαφέρομαι για παιχνιδια)H/D: μαλλον θα επιλεξω καποιον S-ATA maxtor.Τι λετε; Θα ήθελα να μου πειτε τις παρατηρήσεις ή τις αντιπροτάσεις σας!Thanks!
YDinopoulos Ιούνιος 9, 2005 #2 Ιούνιος 9, 2005 Βασικα, εχεις ποσταρει σε λαθος κατηγορια... Αλλξαξε... - CPU ( Προτεινω σειρα 6χχ) - CPU Cooler. Κατι σε Zalman. Ησυχια και μετρια προς καλη ψυξη
totally_wired Ιούνιος 9, 2005 #3 Ιούνιος 9, 2005 Καλώς ήρθες. Αν και άκυρο το μέρος που έβαλες το ποστ σου στο forum θα σου πω την γνώμη μου.Ουσιαστικά θές να πας σε intel. Εάν δεν έχεις λόγο να πας σε intel (λογός μπορεί να είναι ο και γιατί έτσι θέλω / δεν πάω την amd) τότε καλό θα ήταν να πας σε amd.Σε κάθε περίπτωση όμως ο επεξεργαστής είναι λίγος για intel στις μέρες μας (για νέο και δυνατό pc όπως το θές) και θα μπορούσες να βρείς κάτι ποίο δυνατό.Όσο αφορά το ddr2. Όλοι εδώ θα σου πούν ΟΧΙ ddr2. Δεν θα διαφωνίσω και εγώ. Οι λόγοι υπάρχουν σε δεκάδες άλλα thread. To κουτί σου είναι πραγματικά κτήνος και το έχω και εγώ στα υπ' όψιν για αγοράΌλα τα άλλα είναι ΟΚ.Κατεπέκταση εάν αυτή η asus δεν πέρνει και ddr1 θέλεις και άλλη μητρική
haris1984 Ιούνιος 9, 2005 #4 Ιούνιος 9, 2005 αν σε παιρνει οικονομικα γιατι δεν πας για μια 6600gt?σκεφτεσαι καθολου το ενδεχομενον να πας σε athlon 64?
FrOsT Ιούνιος 9, 2005 #5 Ιούνιος 9, 2005 Αρχική απάντηση από YDinopoulos Βασικα, εχεις ποσταρει σε λαθος κατηγορια... Αλλξαξε... - CPU ( Προτεινω σειρα 6χχ) - CPU Cooler. Κατι σε Zalman. Ησυχια και μετρια προς καλη ψυξη +Πάρε DDR2 με καλά timmings μιας και υπάρχουν πλέον...
sotiris Ιούνιος 9, 2005 #6 Ιούνιος 9, 2005 moved:Dwelcome stefangi :flower:στο θέμα:έχω την εντύπωση ότι ένας athlon 64 θα σου προσφέρει χαμηλότερες θερμοκρασίες και άρα χαμηλότερο θόρυβο. οπότε ίσως πρέπει να προτιμήσεις αυτή τη λύση, αλλάζοντας μητρική και μνήμη.επίσης, αφού δεν ενδιαφέρεσαι για παιχνίδια, μια 6600 είναι υπεραρκετή (μη σου πω 6200). βέβαια δεν επωφελούνται μόνο τα παιχνίδια από μια κάρτα γραφικών, για τι χρήση το θέλεις?
stefangi Ιούνιος 9, 2005 Author #7 Ιούνιος 9, 2005 Συγνωμη για τη λαθος κατηγορια αλλα δεν ηξερα που να το στειλω! Παντως ευχαριστω για τις απαντησεις. Τωρα στο θεμα μας. Εχω ηδη AMD, αλλα δεν ξερω, ισως το συστημα που εχω δεν ειναι τοσο καλο, αλλα γενικα οι amd θερμαινουν πολυ και οι ανεμιστηρες που εχω βαλει μεχρι τωρα (σχεδον εχω κανει συλλογη) το μονο μπου κανουν ειναι να μου παιρνουν τ' αυτιά! Γι' αυτο και σαν βασικο κριτηριο εβαλα τον θορυβο. Επισης οι intel εχουν L2 1ΜΒ ενω οι αλλοι 512, εκτος και παμε σε AMD 64 Χ2 που η τζεπη δεν σηκωνει. Αυτος ειναι και ο λογος που δεν πηγα στην κατηγορια των 6χχ. Με αυτά που διαλεξα εχω την δυνατοτητα να το κανω αργοτερα.Η DDR2 γιατι δεν ειναι καλη επιλογή;
sotiris Ιούνιος 9, 2005 #8 Ιούνιος 9, 2005 οι θερμικές ισορροπίες έχουν αλλάξει, και είναι υπέρ της AMD στους 64ρηδες.η ddr2 έχει αργά timings, αλλά τώρα έχουν βγει και με καλύτερα, οπότε δεν είναι πρόβλημα.
FrOsT Ιούνιος 9, 2005 #9 Ιούνιος 9, 2005 Αν είναι να πας σε intel γνώμη μου να πάς μόνο σε 6ΧΧ...Μην κοιτάς μόνο την l2 οι επεξεργαστές έχουν διαφορετική αρχιτεκτονική και τρόπο χρήσης της l1 και l2...Tι ΑΜD έχεις και ζεσταίνεται τόσο?Οι Athlon64 είναι κρύα cpu με πάρα πολύ καλή απόδοση...Αν πάρεις 939 αργότερα μπορείς με ένα bios update να βάλεις και dual core στο ίδιο m/b!Ένας Α64 είναι ποιο ήσυχος από ένα p4, και διαθέτει και το cool'n'quiet που μπορεί να τον κάνει ακόμα ποιο αθόρυβο και κρύο ρίχνοντας την συχνότητά του και την τάση του όταν δεν απαιτείται επεξεργαστική ισχύς.Αν πάρεις A64 θα πάρεις DDR και όχι DDR2To πρόβλημα με τις ddr2 είναι τα μεγάλα latency που τις κάνου αργές, αλλά έχουν κάνει την εμφάνισή τους ddr2 με χαμηλά latency όποτε προτίμησε αυτές.
tomhel Ιούνιος 9, 2005 #10 Ιούνιος 9, 2005 Εφοσον η ησυχια ειναι η βασικη σου επιλογη , τοτε εαν θελεις intel θα πρεπει να κοιταξεις κατι σε northwood ( η προηγουμενη γενια απο τους presHOT...) . Οι northwood σε συγκριση με τους τοτε amd athlon xp ειχαν καλυτερη ( αναλογα με το μοντελο ) θερμικη συμπεριφορα , αρα και περισσοτερη ησυχια . Απο τοτε ομως τα πραγματα εχουν αλλαξει λιγακι , northwood και athlon xp δεν υπαρχουν πια και μιας και εχουμε πλεον περασει στα 64bit , οι πλεον μονες σου επιλογες ειναι amd64intel σειρα 6χχ Εγω σου προτεινω ΑΜΔ...
stefangi Ιούνιος 10, 2005 Author #11 Ιούνιος 10, 2005 Εχετε υποψη σας καποια συγκεκριμενη μνημη ddr2 με χαμηλο latency;Επισης μια καλη motherboard για amd 64;
Seeker Ιούνιος 10, 2005 #12 Ιούνιος 10, 2005 Να μαντέψω οτι ο AMD σου ήταν απλός Athlon? Οι Athlon64 είναι βελτιωμένοι σχεδόν σε όλα και ιδιαίτερα στις θερμοκρασίες οπου είναι πολύ κρύοι. Κι εγώ συνιστώ AMD Athlon64 απο 3500+ και πάνω.
Myralis Ιούνιος 10, 2005 #13 Ιούνιος 10, 2005 ανάλογα τα χρήματα σου! Για κοιτα τις asus a8n-SLI και a8n SLI deluxe! http://www.plaisio.gr/IWCatSectionView.process?IWAction=Load&Section_Id=1034&Catalog_Id=1 είναι πιστευω πολύ καλές λίγο φθηνότερες και υποστηρίζουν SLI, αν και δεν παιζεισ παιχνίδια. Εγω p4 prescott εχω και το έχω μετανιώσει, πήγαινε σε amd οπωσδήποτε
tomhel Ιούνιος 10, 2005 #14 Ιούνιος 10, 2005 Αρχική απάντηση από stefangiΕπισης μια καλη motherboard για amd 64; Η μοβο ( εαν πας για amd64 ) πρεπει ειναι υλοποιηση του Nforce 4 chipset (939) οποτε εισαι σε αυτην την κατηγωρια ... ( διαλεγεις nf4 ).....http://www.e-shop.gr/search_per.phtml?category=ΜΗΤΡΙΚΗ%20ΚΑΡΤΑ&category2=SOCKET%20939Διαλεγεις αναλογα με την λειτουργια και τα λεφτα που διαθετεις , αναμεσα σε - gigabyte , asus , msi , dfi.....
stefangi Ιούνιος 13, 2005 Author #15 Ιούνιος 13, 2005 Εχω βρει μια motherboard την MSI K8N NEO4 PLATINUM. Φαινεται πολυ καλη.
deadlock7 Ιούνιος 13, 2005 #16 Ιούνιος 13, 2005 Kαλη ειναι η μητρικη που προτεινεις αλλα αν σ'ενδιαφερει πολυ το overclocking καλυτερα θα ηταν να πας στην DFI Lanparty Ultra-D(αφου δεν ενδιαφερεσαι για παιχνιδια..δεν χρειαζεται και το SLI).Βεβαια αν πας σε AMD δεν μπορεις να βαλεις DDR2 και θα βαλεις απλες DDR(για να μην ψαχνεις αδικα στο λεω).Για επεξεργαστη καλο θα ηταν να προτιμησεις 3200,3500 αλλα με πυρηνα Venice που σε γενικες γραμμες ειναι καλυτερος απο τους υπολοιπους.Για καρτα γραφικων οπως ειπαν τα παιδια και με μια ΑΤΙχ300,Nvidia 6200 θα εισαι υπερκαλυμενος για τις περισσοτερες εφαρμογες σου..
Seeker Ιούνιος 13, 2005 #17 Ιούνιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από deadlock7 [Σήμερα, στις 12:45] Βεβαια αν πας σε AMD δεν μπορεις να βαλεις DDR2 και θα βαλεις απλες DDR(για να μην ψαχνεις αδικα στο λεω). Ενημερωτικά για τον φίλο που ρωτάει: Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.