Jump to content

Δημιουργείται πρόβλημα στον H.D. αν τοποθετηθεί κάθετα?

jpavly

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Highlander [27-06-2005 13:33]

Ίσως παίζει ρόλο, ίσως να ήταν και τύχη.

Έβαλα ένα δίσκο κάθετα και μου χτύπησε κεφαλές σε 3 ημέρες από την αλλαγή.

Θυμάμαι βεβαια αρκετά μηχανάκια IBM που είχαν κάθετα τους δίσκους.

Τώρα.... τι να πω...

Ευτυχώς χάσαμε δεδομένα μόνο 5 ωρών, οπότε η απώλεια ήταν μικρή.

Κάτι άλλο έφτιξε μάλλον γιατι η κάθετη διάταξη είναι η καλύτερη για να ... μην χτυπάνε οι κεφαλές....

Οι ποιοτικά κατασκευασμένοι σκληροί μάλλον δεν έχουν να φοβηθούν κ πολλά :p Από φυσικής πλευράς τουλάχιστον και όσον αφορά τα platters δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά. Τώρα για τις κεφαλές, εξαρτάται απο το πόσο καλοί ειναι οι μηχανισμοί. Από τη στιγμή που τοποθετείς τον HDD κάθετα, ασκείται δύναμη στις κεφαλές κατά μήκος λόγω του μικρού έστω βάρος τους. Έτσι έχουν πλέον μια θέση ισορροπίας, όπως κ ενα εκκρεμές. ’λλα δε νομίζω να αποτελέσει ποτέ αιτία αυτή η πρόσθετη δύναμη για απώλεια δεδομένων η κάτι παρόμοιο. Επιπλέον, στο "παρκάρισμα" των κεφαλών δεν υπάρχει πρόβλημα αν είναι κάθετα ο σκληρός.

• 5 years later...

πανω που ημουν ετοιμος να ανοιξω νεο θεμα, βρηκα αυτο οποτε και το ξεθαβω:p

διαβασα και τα προηγουμενα ποστς αν και ολιγον παλια (2005!) και θα θελα να ακουσω αν εχουμε κατι νεωτερο...

Σκεφτομαι να παρω μια θηκη (αυτη) για να εχω τους εξωτερικους μου και επειδη δεν θα θελα να εχω προβληματα παλι με την "αποθηκη" μου, τι γνωμη εχετε για την καθετη τοποθετηση τους (στον κατακορυφο αξονα δηλ:p)? Υπαρχει εστω και η παραμικρη πιθανοτητα να επηρεασει την λειτουργια τους ή γενικως το lifespan?

ειχα στο γυμνασιο (πανε 15 χρονια τωρα) ενα κουτακι με τετοια τοποθετηση σκληρων και δεν ειχα προβληματα αλλα οπως λενε "φυλαγε τα data σου, να εχεις τα μισα" :)

Καταρχήν συγχαρητήρια για το 1-Gold.jpg

:dance3::dance3::dance3:

Κατά δεύτερον προχώρα άφοβα....

Αν θές να είσαι ποιό ήσυχος, βάλε τους δίσκους κάθετα και μετά κάνε τους διαμόρφωση και format. (ήταν ένα παλιό tip αυτό αλλά μιλάμε για 10ετία+++ )

Ο δίσκος δεν πειράζει. Αν βαλεις CD-Rom κάθετα, πχ ένα Xbox360 τότε είναι θέμα χρόνου να σου χαλάσει. Για να το φτιάξει θα πρέπει να πειράξεις το ποτενσιόμετρα να δώσουμ περισσότερη τάση για να καταφερει να το διαβασει κάθετα.

Ο δίσκος δεν πειράζει. Αν βαλεις CD-Rom κάθετα, πχ ένα Xbox360 τότε είναι θέμα χρόνου να σου χαλάσει. Για να το φτιάξει θα πρέπει να πειράξεις το ποτενσιόμετρα να δώσουμ περισσότερη τάση για να καταφερει να το διαβασει κάθετα.

Φίλε μου είσαι σίγουρος για αυτό που λες για το Xbox 360 γιατί πρόσφατα από οριζόντια το έβαλα σε κατακόρυφη θέση;

Μόνο για το 360 ισχύει αυτό; Τόσο σάπιο?

Έχω το ps2 πάνω από 7 χρόνια κάθετα και μια χαρά παίζει!

Περισσότερη τάση? Σε τι?

Στο μοτέρ? Την ίδια ροπή αδράνειας έχει το δισκάκι.

Θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες και links για να πεισθώ, μιας και η ίδια η MS το λανσάρει τοποθετημένο κατακόρυφα.

Φίλε μου είσαι σίγουρος για αυτό που λες για το Xbox 360 γιατί πρόσφατα από οριζόντια το έβαλα σε κατακόρυφη θέση;

Κι εγώ το είχα κάθετα, και μετά από ένα χρόνο άρχισε να μου πετάει το μύνημα ότι δεν μπορεί να διαβάσει το δισκάκι.

Μόνο για το 360 ισχύει αυτό; Τόσο σάπιο?

Έχω το ps2 πάνω από 7 χρόνια κάθετα και μια χαρά παίζει!

Του Ανδρέα στην Κύπρο έτσι έπαθε. Για PS2 δεν ξερω κάτι.

Περισσότερη τάση? Σε τι?

Στο μοτέρ? Την ίδια ροπή αδράνειας έχει το δισκάκι.

Θα ήθελα περισσότερες πληροφορίες και links για να πεισθώ, μιας και η ίδια η MS το λανσάρει τοποθετημένο κατακόρυφα.

Ναι στο μοτέρ είχα πειράξει. Η MS λανσάρει το καινούριο το Slim Black, εγώ μιλάω για το πιο παλιό Xbox360. Δεν ξέρω βέβαια αν παίζει ρόλο ότι έχω περάσει το LT Firmware και δεν διαβάζω από το original δισκάκι.

Μπορείτε να ρωτήσετε περισσότερα στην ελληνική κοινότητα του Xbox. Τα παιδιά έχουν πολύ καλές πληροφορίες μέσα στο forum τους. Απλά σας μεταφέρω ένα περιστατικό που συνεβει τόσο σε μένα όσο και σ'ένα φίλο μου που είχαμε κάθετα τα Xbox μας, μετά από έναν χρόνο περίπου χρήσης.

Καταρχήν συγχαρητήρια για το 1-Gold.jpg

:dance3::dance3::dance3:

Κατά δεύτερον προχώρα άφοβα....

Αν θές να είσαι ποιό ήσυχος, βάλε τους δίσκους κάθετα και μετά κάνε τους διαμόρφωση και format. (ήταν ένα παλιό tip αυτό αλλά μιλάμε για 10ετία+++ )

η θηκη ειναι εν ενεργεια εδω και 2 μερες!

πολυ βολικο αυτο το βγαλε-βαλε! (εχω και 2 μικρους 2,5" τους οποιους και ξεθαψα για αποηθηκη :) )

εκανα και το φορματ μου σε 2 δισκους so far, και ας ελπισουμε να μην εχουμε προβληματα:fun:

Σε DVR έχω δίσκο που δουλεύει κάθετα 24/365. Συμφωνώ με προλαλύσαντες ότι αρκεί να μην είναι σε άλλες κλίσεις εκτός των πλήρως οριζοντίων ή πλήρως καθέτων. Είναι κάπως σαν την ρόδα του ποδηλάτου, όταν περιστρέφεται έχει την τάση να μένει κατακόρυφη ή σαν την σβούρα που όταν περιστρέφεται έχει την τάση να μένει οριζόντια. Οτιδήποτε άλλο είναι ασταθές. Το μοναδικό που δεν είμαι σίγουρος είναι για τις κεφαλές αλλά είναι πολύ θεωρητικό για να δημιουργεί πρακτικά πρόβλημα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.