tristeno1416003162 Ιούνιος 10, 2005 #21 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2005 Το είπες και μόνος σου. Καταργείς τα case fan. VGA την βάζεις και αυτή στο νερό (20-30E επιπλέον και η διαφορά στον θόρυβο είναι πολύ μεγάλη) και όσο για τους δίσκους δεν έχω δει καμμία διαφορά με χρήση ή όχι case fans. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Ιούνιος 10, 2005 #22 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2005 Αρχική απάντηση από Κοπρίτης [Σήμερα, στις 15:47] δεν θα επιμεινω αλλο γιατι σεβομαι το οτι καποιοι εδω μεσα εχουν δοκιμασει και τις δυο λυσεις... αρα ξερουν κατι παραπανω αλλα θελετε να μου πειτε οτι βαζοντας τo big water, δεν χρειαζεται πλεον airflow ουτε η vga αλλα ουτε κι οι σκληροι? τα καταργησατε τελειως τα case fans δλδ? εαν οχι τοτε ποιο ειναι το πλεονεκτημα θορυβου εναντι της XP? (γιατι στις επιδοσεις αποτι εχω δει δεν προσφερει κατι σημαντικα παραπανω) να πω οτι φτιαχνεις ενα custom WC setup και βαζεις ενα τριπλο ψυγειο μια δυνατη αντλια και blocks σε cpu, vga ισως και chipset τοτε αξιζει αλλα πραγματικα το μονο σημειο που βλεπω το bigwater να υπερτερει μιας XP-120 ειναι το οτι ανηκει στην πιο μουρατη κατηγορια του watercooling... και τπτ παραπανω... Προς το παρον αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη ξαναλεω ΧΩΡΙΣ να το εχω δοκιμασει απο κοντα παρα μονο αποσα εχω διαβασει...και φανταζομαι επιφυλασσομαι λοιπον μεχρι να εχω και ιδια εμπειρια... Αν θες ακου την δικια μου εμπειρια και πιστευω θα κρινεις και μονος σου. συστημα: Athlon 64 3500+@2600 mhz Asus SLI Leadtek 6800 GT@NV4 silencer cooled-425/1100 με 1.3 μαμα ταση κουτι ΛΙΑΝΛΙ Β 1000Σ Ειχα ΧΠ-120 με φαν 19 db στα 38 cfm,δοκιμασα και με τον coolermaster που λες στα 22 db,η διαφορα ζητημα να ειναι 1 βαθμος καθοτι ο coolermaster ειναι 42 cfm. με εναν ιδιο 12αρη στο πισω μερος του κουτιου με κλειστο κουτι ειχα σε μια καθημερινη εφαργμογη οπως το WOW 59-60 βαθμους...ΕΒΡΑΖΕ το συμπαν μεσα στο κουτι οπως καταλαβαινεις...ιδιαιτερα η vga ανεβαζε θερμοκρασιες τσαμπα.Το ΜΕΓΑΛΟ πλεοναικτημα του artic cooling ειναι οτι σου βγαζει τον αερα εξω απο το κουτι οποτε η καρτα εχει μικρο μεριδιο στην θερμοκρασια του κουτιου.Αλλα αμα εχεις ενα θεριο απο κατω που ειναι στους 60 τι να κλασει.. Φυσικα αυτο ηταν μονο για δοκιμη καθοτι δεν θα ειχα ποτε τον επεξεργαστη μου στους 60 ολη μερα ετσι...Ετσι λειτουργουσα το μηχανημα με ανοιχτο κουτι(θερμοκρασια καμπινας=θερμοκρασια δωματιου).Η θερμοκρασια στο WOW ηταν 54-56 Bigwater με 2 ανεμιστηρες 5v δηλαδη κατω απο τα cfm(εννοειται πιο σιγανοι) του αθορυβου 12αρη που ειχα στην ΧΠ με κλειστο κουτι στο WOW 52 MAX.... με ψυγειο Black Ice xtreme αντι για του Bigwater εχω 48-49 max με κλειστο κουτι παντα... case fan εχω εναν 12αρη στα 5 βολτ στους δισκους,οι δυο του ψυγειου και ο ΕΝΑΣ της καρτας γραφικων. ΥΓ:Καποτε και ο tristeno μου ελεγε για αεροψυξη και του ειπα τοτε...η υδροψυξη εγκλωβιζει μεσα στα σωληνακια την θερμοτητα...Τωρα μπορει να το καταλαβει μονος του.Απλα εχει μειον στους βαθμους σε ιδια ισως και χαμηλοτερα επιπεδα θορυβου...Οτι και να παρεις ειναι καλυτερο..νομιζα πως μπορεις να κανεις "δουλεια" αμα εισαι νορμαλ σαν ολο τον απλο "λαο" αλλα δεν γινεται δυστυχως...με τα δικα μου αυτια τουλαχιστον οχι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Ιούνιος 10, 2005 #23 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2005 Εγώ έχω χαλαρά το μεγαλύτερο πρόβλημα από όλους σας.Κουτί μόνιμα ανοιχτό -> Και να θέλω να το κλείσω δεν μπορώ μιας και τα καλώδια από το tagan βγαίνουν έξω.Ανεμιστήρες-> Ένας 80άρις πίσω και ένας στο δίσκο.Το 3d rocket και η μαμά στης msi.Θερμοκρασία στο full με 4000rpm το rocket με όχι απλά ενοχλητικό ήχο... αλλά μιλάμε για φασαρία. Και θερμοκρασία cpu 72°C Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Ιούνιος 10, 2005 #24 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2005 Χμ...θερμαγώγημη έχεις βάλει?Έχει ακουμπήσει καλά?Το δακτύλωμα το δοκίμασες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Ιούνιος 10, 2005 #25 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2005 Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker Χμ...θερμαγώγημη έχεις βάλει?Έχει ακουμπήσει καλά?Το δακτύλωμα το δοκίμασες? Ναι... Όταν δεν είχε ακουμπήσει καλά υπάρχει το σχετικό thead... 80° o prescottΈχω βάλει πάστα. Μια silver. Όχι καμια σοβαρή μάρκα.Όταν λες δακτύλωμα τι εννοείς?Το πρόβλημα είναι το μεγάλο βάρος σε συνδιασμό με το μεγάλο ύψος της ψύκτρας που την κάμπτουν. Δεν κάνει καλή επαφή και αυξάνεται η θερμοκρασία. Γιαυτό σκέφτομαι το νεράκι... Φυσικά και η λύση μιας xp90 δεν ακούγεται άσχημα τώρα που το ψάχνω καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Ιούνιος 10, 2005 #26 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2005 Την πείπτωση εσύ να μην την έβαλες καλά?¨Ενας φίλο μου την έχει και δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...και είχε και καλύτερες τεμπς Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Ιούνιος 10, 2005 #27 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2005 Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker Την πείπτωση εσύ να μην την έβαλες καλά?¨Ενας φίλο μου την έχει και δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ...και είχε και καλύτερες τεμπς Ο μόνος τρόπος να το ελέγξω είναι να βάλω το κουτί οριζόντια και να πειραματιστώ. Ίσως να το προσπαθήσω το ΣΚ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ripper18 Ιούνιος 11, 2005 Author #28 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2005 To Big water χωραει ανετα σε Casetek 1018(7X80mm fans)?Τι θερμοκρασιες θα εχω περιπου σε Ρ4 prescott 3.0@4.0? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spanaks Ιούνιος 11, 2005 #29 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2005 55-60 full load, 35-40 idle....Μια εκτίμηση βασισμένη στα review που έχω δει.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Ιούνιος 11, 2005 #30 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2005 Για prescott θα σου έλεγα να κοιτάξεις σοβαρά είτε την αλλαγή του ψυγείου είτε την προσθήκη ενός δεύτερου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ripper18 Ιούνιος 11, 2005 Author #31 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2005 Αρχική απάντηση από Spanaks [Σήμερα, στις 13:11] 55-60 full load, 35-40 idle.... Μια εκτίμηση βασισμένη στα review που έχω δει.... Thanks:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ripper18 Ιούνιος 11, 2005 Author #32 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2005 To Big water χωραει ανετα σε Casetek 1018(7X80mm fans) Spanaks? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Ιούνιος 11, 2005 #33 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2005 ¨Εχει προσαρμογέα για να μπει σε θέση με 80χιλ. Μάλλον όμως θα πρέπει να μπει από την εξωτερική πλευρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spanaks Ιούνιος 11, 2005 #34 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2005 Αρχική απάντηση από Ripper18 [Σήμερα, στις 13:24] To Big water χωραει ανετα σε Casetek 1018(7X80mm fans) Spanaks? Θα χωράει άνετα, όπως είπε ο tristeno, απέξω από το κουτί...Το ψυγείο εσωτερικά στη θέση των πίσω ανεμιστήρων μάλλον αδύνατο. Ίσως πίσω από τους σκληρούς, αν θες ντε και καλά να είναι μέσα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Ιούνιος 11, 2005 #35 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2005 ΔΕν ξερω, το bigwater δεν μου χει γεμισει καθολου το ματι. Το asetek στα ιδια λεφτα μουυ φενεται πολυ καλυτερο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Ιούνιος 11, 2005 #36 Κοινοποίηση Ιούνιος 11, 2005 Τα έχουμε πει και σε άλλο thread. Δεν συγκρίνονται ούτε από άποψη τιμής (Asetek ακριβότερο από 90) ούτε από άποψη ευκολιών (12ν αντλία, ευκολότερη εγκατάσταση) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Ιούνιος 12, 2005 #37 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2005 Και εγώ μαζί με τον spresv...Ούτε εμάνα μου έχει γεμίσει το μάτι...Και πιστεύω πως την διαφορά που έχει το asatek την αξίζει.....Εγώ πάντως λέω να φτιάξει μόνος του custom...αφού νομίζω και πώς της asatek θέλουν συναρμολόγιση... Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Ιούνιος 12, 2005 #38 Κοινοποίηση Ιούνιος 12, 2005 Ουσιαστικα και το asetek ημι-custom ειναι. Και καλυτερη αντλια εχει, και καλυτερο ψυγειο. Για το block εχω καποιες επιφυλαξεις. +10-15 ευρω ενας ανεμιστηρας και θα εισαι κομπλε. Τη διαφορα σε ευρω θα την δεις σε επιδοσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
helloween Ιούνιος 13, 2005 #39 Κοινοποίηση Ιούνιος 13, 2005 Αρχική απάντηση από Nos-Dio Ρε σ Κοπριτη νιωσε ρε bro λιγο...συγκρινεις το νερο με την αεροψυξη??Τι να σου κανει η XP αμα βαλεις εναν 12αρη με λιγα Db και κατα συνεπεια CFM???@@ θα κανει και λογικο ειναι...και υστερα με την αεροψυξη θες και καλο εξαερισμο στο κουτι...πολυ καλο θες βασικα...αντε καντο αυτο με αθορυβους 12αριδες...τα εχω δοκιμασει και τα δυο..Αν η Xp-120 ειναι η καλυτερη αεροψυξη...τοτε καμια αεροψυξη δεν ειναι καλυτερη απο καμια υδροψυξη και φυσικα το Bigwater..Φιλικα NOS:) Και να προσθέσω σε όλα τα υπόλοιπα ότι δεν συγκρίνεται η θερμική αγωγιμότητα του νερού με του αέρα και είδικά σε ένα περιβάλλον στο κουτί του υπολογιστή που σχεδόν όλα ζεσταίνονται. Αρα σκέψου απώλειες που θα έχεις στην αερόψυξη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.