Jump to content

6600gt vs x700pro

GruntGR

ποια ειναι η καλυτερη ?  

53 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker [Χθες, στις 23:12]

Ξεκλειδωμένη? ή εντελώς μαμά?

Ρε παιδιά εγώ θυμάμαι την 6800 με 16 πιπογραμμες να βγάζει γύρο στα 4800 με 4600 στι χειρότερη

Το ξανάτρεξα σε default clocks (ήταν ευκαιρία να δοκιμάσω φρέσκους drivers) , με ξεκλείδωτη την κάρτα , αλλά "γεμάτο" λειτουργικό (DB2...) και έβγαλε 4170.

4800 περίπου βγάζει μια 6800GT στα default της , που έχει πολύ υψηλότερους χρονισμούς (Link : 4425 με quality )

Μπορεί να τα πιάσει και η 6800nu , αλλά χρειάζεται oc (όχι και τόσο πολύ).

Αρχική απάντηση από Teodor_ch [Σήμερα, στις 00:43]

5123 έβγαλα.

μαμα συχνότητες έχω.το είπα και πιό πάνω.

για default συχνότητες δεν είμαι εντάξει?

δεν είναι αργά για να πάρω την 6600gt και τα 50 ευρώ πίσω...

αν βέβαια παίζει καμιά μλκία.

Ξεκλείδωτη είναι η κάρτα σου.

Το νούμερό σου είναι ελαφρώς μικρό , αλλά μπορεί να φταίει η ελλειψη tweaking ή οτιδήποτε άλλο.

Λεπτομέρειες , δεν βλέπω λόγο ανησυχίας.

Τα marks του 05 ΔΕΝ είναι στραγάλια , 600 πόντοι διαφορά ΔΕΝ είναι λίγοι.

H διαφορά ανάμεσα στην 6800nu και την 6800GT είναι περίπου 1000 marks και η διαφορά τους στα παιχνίδια είναι ΧΑΟΤΙΚΗ.

Και το 3DMark δεν χρησιμοποιεί το υπέρτατο πλεονέκτημα της 6800 έναντι της 6600GT , το antialiasing.

Look Here τι γίνεται με AA.

Εγώ βλέπω διαφορές από 20% εώς ασταναπανε%.

Υπολόγισε τώρα οτι για να ανέβει η απόδοση μιας κάρτας κατά x% πρέπει να υπερχρονίσεις κατά τουλάχιστον x% πυρήνα ΚΑΙ μνήμες.

Μετάφραση : στα ζόρια , μια default 6800nu είναι δυνατότερη από μια 6600GT @ 600/1200.

’λλη μια παρατήρηση , το ξεκλείδωμα δεν διπλασιάζει την απόδοση , ένα 10-15% δίνει.

Που από μόνο του δεν λέει και τόσο πολλά , αλλά μαζί με το overclock βγάζουν πολύ μεγάλα κέρδη (το κάθε mhz μετράει περισσότερο).

• Replies 98
  • Created
  • Last Reply

έπαιξα Play Splinter Cell Pandora Tomorrow και είναι εντάξει.το ίδιο με το nsfu2.

οβερκλοκ θα κάνω όταν έρθει μπλόκ και ψυγείο για τη cpu επειδή τώρα με τη ψύξη που έχω όλος ο ζεστός αέρας πέφτει επάνω στη gpu.και γενικά δουλεύω το πσ σε πολύ χηλές θερμοκρασίες (cpu 58 20%load)την είχα ανεβάσει 400/880 αλλά δεν είχα κάνει μετρήσεις και μέσα στα παιχνίδια μου έιχε κολλήσει 1-2 φορές. agp voltage +0.3.αλλιώς δεν ανέβαινε αν θυμάμαι καλά.μόλις έρθει το μπλόκ να ανεβάσω στα 175 to fsb γιατί η κάρτα πρέπει να τραβάει και το πσ να σέρνεται...

για το χαμηλό σκόρ δε φταίει ή θερμοκρασία που η κάρτα ρίχνει απόδοση μόνη της?κάτι τέτοιο είχα διαβάσει...

Σε περίπτωση υπερθέρμανσης ή αν καταλάβει σφάλμα , η κάρτα ρίχνει αυτόματα την τάση του πυρήνα και την συχνότητά του , στα 325mhz.

’ρα είναι αδύνατο να επηρεάσει το σκόρ που βγάζεις στα default , αλλά μπορεί να κάνει ζημιά αν έχεις κάνει overclock (καθώς δεν θα δουλεύει σε αυτή την συχνότητα , αλλά στα 325).

Δες τo sticky ("Απο 6800 σε 6800 Ultra") , περιέχει πληροφορίες για το πως να απενεργοποιήσεις διάφορα ενοχλητικά όπως αυτό το κόλπο.

με λίγο πείραγμα κατέλειξα στα..

Α1,16χ1,6vp 398/891 +0,3Vagp στα 4639

δε ξέρω τι μπορώ να κάνω για να ανεβάσω απόδοση αλλά νομίζω πως πρέπει να είμαι ευχαριστημένος.

τελικά πώς κρίνεται το κομμάτι μου?

βαθμολογίστε απο 1-10 !!!

Το νούμερο που βγάζεις είναι ΠΟΛΥ μικρό για τις συχνότητες που λες.

Στα 400/900 πέρασα τα 5k και κατέληξα στο maximum των ~5600 στα 440/960.

Το γιατί συμβαίνει αυτό , έχω μερικές προτάσεις.

1) λάθος drivers -> πήγαινε στο guru3d.com και κατέβασε τους 77.30

2) η κάρτα είναι ασταθής και κάνει throttling -> πάλι απο το guru3d κατέβασε το nvtweak και με αυτό ενεργοποίησε την debug page των forceware , από εκεί και πέρα όταν γίνεται throttling θα προστίθενται μυνήματα σε αυτήν την σελίδα.

3) δεν έχεις ρυθμίσει σε high performance τους drivers ή έχεις άλλο πρόβλημα σχετικό με software (chipset drivers ίσως?).

"Ξεκλείδωσε" το 3DMark , τρέξε όλα τα test και ανέβασε ένα screenshot με τα αναλυτικά αποτελέσματα.

398/891 είναι πολύ καλά , αν είναι με την stock ψύξη και χωρίς bios voltmod.

silent running: stress test transition L2-> L1

με τέτοια είναι γεμάτο το debug.

κατεβάζω και τα drivers...

πώς το κάνω?

3) δεν έχεις ρυθμίσει σε high performance τους drivers ή έχεις άλλο πρόβλημα σχετικό με software (chipset drivers ίσως?).

Αρχική απάντηση από Teodor_ch [Σήμερα, στις 23:25]

silent running: stress test transition L2-> L1

με τέτοια είναι γεμάτο το debug.

κατεβάζω και τα drivers...

πώς το κάνω?

Το stress test transition είναι το throttling , η αλλαγή από performance 3D σε low power 3D και το κατέβασμα της συχνότητας του πυρήνα στα 325mhz.

Που εξηγεί το χαμηλό 3DMark.

Πιθανότατα σημαίνει οτι η κάρτα σου ΔΕΝ είναι σταθερή σε αυτή την συχνότητα.

Αλλά , αν αισθάνεσαι τυχερός , μπορείς να απενεργοποιήσεις το throttling και να δεις τι θα γίνει.

Το high performance το επιλέγεις από τις ρυθμίσεις των forceware , έχει ένα slider που πάει high performance - performance - quality - high quality.

Βολεύει να έχεις high performance για benchmarks και quality ή high quality για τα παιχνίδια.

στο performance & quality settings

Επιλέγεις να σου εμφανίζει τα advanced settings.

και πρέπει να έχεις:

antialiasing : application controlled

anisotropic : application controlled

system performance : high performance

color profile : δεν μας ενδιαφέρει

vertical sync : application controlled

force mipmaps : none

conformant texture clamp : on

extension limit : off

acceleration : single display

trilinear optimization : on

anisotropic mip optimization : off

anisotropic sample optimization : on

negative LOD bias : allow

Αυτά για benchmarks , για παιχνίδια είναι καλύτερα να βελτιώσεις κάπως την ποιότητα απεικόνισης.

Δεν είμαι σίγουρος , αλλά ίσως μετά την αλλαγή driver να χρειαστεί να ξαναξεκλειδώσεις την κάρτα.

Στην δική μου δεν χρειάζεται , είναι μόνιμα ξεκλείδωτη (ήταν ξεκλείδωτη out-of-the-box).

2ο βήμα , στις ρυθμίσεις του overclocking , επέλεξε force constant performance level : performance 3D

Θα χρειαστεί reboot , μετά από το οποίο η κάρτα θα δουλεύει μόνιμα στις συχνότητες που επέλεξες.

Ακόμα και σε 2D , ακόμα και αν υπερθερμένεται (έχει ένα ρίσκο το εγχείρημα).

post-159-1416072012,29_thumb.gif

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.