Jump to content

ΤΕΛΩΝΕΙΟ.ποσα θα πληρωσω?

098328

Recommended Posts

Εκανα μια δοκιμαστικη αγορα για να καταλαβω τι παιζεται διοτι δεν εχω ξαναπαραγγειλει ποτε απο ιντερνετ.

Λοιπον,οταν εφτασα στο σταδιο να επιλεξω τροπο αποστολης...δειτε την φωτο.

εγω τι να επιλεξω τωρα??:jump:

39519751uh8.png

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Προφανώς αναφέρεται σε κάτι που το στέλνεις σαν δώρο σε κάποιον τρίτο. Οσο για τα μεταφορικά, μπορείς να τα υπολογίσεις με βάση την αξία της παραγγελίας σου.

Εδώ και μια βδομάδα έχω φέρει από την Αμερικη το Asus V1S με τον T7700. Ιδρωσα μέχρι να περάσει από το τελωνείο ως ανοικτό λαπτοπ του παιδιού που το έφερνε αλλά δεν πλήρωσα δραχμη...και θα ηταν πολλά τα ευρώ αν επιαναν το λαπτοπ 2200 dollars....γουστάρω ομως που τους ξεγελασα τους ανικανους και τα λαμογια του αεροδρομιου..

Αρχική απάντηση από speedster [Σήμερα, στις 13:38]

Εδώ και μια βδομάδα έχω φέρει από την Αμερικη το Asus V1S με τον T7700. Ιδρωσα μέχρι να περάσει από το τελωνείο ως ανοικτό λαπτοπ του παιδιού που το έφερνε αλλά δεν πλήρωσα δραχμη...και θα ηταν πολλά τα ευρώ αν επιαναν το λαπτοπ 2200 dollars....γουστάρω ομως που τους ξεγελασα τους ανικανους και τα λαμογια του αεροδρομιου..

Αμα σε πιάνανε και θα επρεπε να πληρώσεις θα έλεγες "μπράβο στους επαγγελματιες και στους άξιους τελωνειακους μας"?

ΒΤW Το τελωνείο του αεροδρομιου δεν κυνηγάει τα laptop και τις videoκάμερες... δεν εκανες και εγκλημα....

αυτο δεν εισαι σε θέση να το ξέρεις εσυ όμως...αλλο τι βλέπεις και αλλο τι γινεται... ;)

Είναι 50 $ / Ε .

Αν έρθει με εταιρία courier τότε 100% και 50,50$ να είναι θα περάσει τελωνείο γιατί παίρνουν +60Ε έξοδα εκτελωνιστή. Και αυτό συμβαίνει με όλες τις εταιρίες κούριερ.

Επίσης η τιμή που φαίνεται να περάσει τελωνείο είναι η αναγραφώμενη της αγοράς + τα μεταφορικά. Δλδ, αν πάρουμε κάτι που έχει 45$ και μεταφορικά 20$ τότε αν περάσει τελωνείο θα μας φορολογήσουν για 65Ε (φυσικά δεν κάθονται να κάνουν υπολογισμούς συναλάγματος γιατί 65$ είναι λιγότερα από 50Ε). Ο φόρος μετά βγαίνει ανάλογα με το προϊόν που έχεις πάρει συν τον φπα.

Έστω ότι εκτελωνίζεται κάτι για 65Ε. Η κατηγορία του έχει φόρο +15% οπότε εμείς θα πληρώσουμε. 65+15%=74,75+19%=88,95Ε Δλδ 23,95 έξτρα από την αξία που ήδη έχουμε πληρώσει.

Με το αμερικάνικο ταχυδρομείο και γενικότερα τα ταχυδρομεία ανά την υφήλιο (επίσημο ταχυδρομείο κάθε χώρας) οι πιθανότητες να περάσει τελωνείο προϊόν που σε μέγεθος είναι σαν κούτα τσιγάρα είναι πάρα πολύ λίγες. Αν φυσικά δεν γράφει από έξω καμιά αστρονομική τιμή.

Αυτό που επίσης παίζει ρόλο όπως είπε ένας φίλος παραπάνω είναι η όρεξη που θα έχει κάθε τελωνιακός. Μπορεί να περάσει ελεύθερο μπορεί να σου κόψει και τα πόδια και να βγει πιο ακριβό από ότι αν το αγόραζες από εγχώριο μαγαζί.

Από Ε.Ε. δεν παίζει καθόλου τελωνείο.

Μια δοση που μου είχε στείλει παιδι απο αμερικη ενα πραγματάκι με αργό ταχυδρομείο βρέθηκε στα τελωνεία πειραιά, συν του οτι μου εστειλε γραμμα το τελωνείο το οποιο μου εφτασε μετα απο κανα μήνα (αλλο κουφό) οτι θέλουν αποδειξη με το ΑΦΜ μου !! Τους πήρα τηλέφωνο και μου είπε δεν γίνεται τίποτα, χρειαζεται αποδειξη με ΑΦΜ ?!? μετα φωναζει εναν υπάλληλο και βλέπει οτι το βάρος του ήταν μικρό (κανα κιλο) ααα λεει τοσο μικρό είναι ενταξει το στέλνουμε μου έιπε.

Και πλήρωσα τελωνειο 19%+3,5% στο τοπικο ταχυδρομείο μετα απο δύο μέρες που ήρθε το πακέτο. Συνολο κανα εναμιση μηνα μεχρι να τελειώσει η ιστορια.

Παιδια μπορειτε να μου εξηγησετε αυτη την εικονα (TRACK & CONFIRM)????

Εχω τρομερη αγωνια!!!

iphoneeu5.th.jpg

Νεχρι σημερα το μεσημερι δεν ελεγε κατι, πριν λιγο το ειδα ενημερωμενο. Για να καταλαβω, κολλησε στο τελωνειο? Τι γινεται?

Πάντα να προτιμάτε USPS μια και λιγότερο κόστος έχουν και γρήγορα έρχονται και έχουν και λιγότερα έξοδα εκτελωνισμού και σε 5 εργάσιμες ο κόσμος να χαλάσει.

Μέχρι 100$ έχουν περάσει τα πάντα αφορολόγητα αλλά πάντα USPS ακόμα και πολύ μεγάλα πακέτα .

Χριστούγεννα , Πάσχα, Αύγουστος η καλύτερες εποχές .

@reifen ωραιες πληροφοριες...

Κατι αλλο... Αν φερω πχ κατι αλλο μικρο αλλα για Λαρισα? Φανταζομαι θα περασει απο Θεσσ/κη λογικα, οχι απο Ελ βενιζελος. Ετσι? Απο εκει σε "πιανουν" πιο ευκολα?

Αρχική απάντηση από iced [Σήμερα, στις 00:17]

@reifen ωραιες πληροφοριες...

Κατι αλλο... Αν φερω πχ κατι αλλο μικρο αλλα για Λαρισα? Φανταζομαι θα περασει απο Θεσσ/κη λογικα, οχι απο Ελ βενιζελος. Ετσι? Απο εκει σε "πιανουν" πιο ευκολα?

Το θεμα δεν ειναι να περασει απο Ελ. βενιζελος ή απο καποιο αλλο τελωνειο.

Το θεμα ειναι,με ποιο μεσο θελεις να ερθει το πακετο σπιτι σου.

Αν επιλεξεις Fed EX,ups ,αυτοι εχοιυν δικους τους εκτελωνιστες,που δεν αφηνουν να περασει τιποτα αφορολογητο.

Στο δε απλο ταχυδρομειο usps,ειναι ποιο χαλαρα τα πραγματα,διοτι εχουν πολυ "κινηση",και περνανε δεματα απο καποιο ατυπο ποσο και κατω που εχουν συμφωνισει μεταξυ τους οι τελωνες.

ειναι θεμα τυχης παντως...

μπορειτε να πειτε στον πωλητη να αναφερει εξωτερικα στο δεμα οτι ειναι δωρο και η αξια του ειναι μικροτερι απο 30$.

Τοτε δεν περναει τελωνιο....

Τσεκαρισμενο καθως αγορασα κρανος με αυτον τον τροπο

(βεβαια παντα πρεπει να γνωριζεις οτι ιπαρχει η πιθανοτητα να γινει η στραβη)

μπα μη νομιζεις,πια οι τελωνες την εχουν ψιλιαστει και κοιτανε μονο την ασφαλεια που ανγραφει το πακετο.Εννοω το ποσο για το οποιο εχει ασφαλιστει το δεμα.

για να ψωνισω μια μητρικη-επειδη δεν υπαρχει ελλαδα- απο χωρα της ευρ. ενωσης πως γινεται? ποια καταστηματα να προτιμησω και τι κοστιζει? μεταφορικα η οτιδηποτε αλλο?

Αρχική απάντηση από cabdik

για να ψωνισω μια μητρικη-επειδη δεν υπαρχει ελλαδα- απο χωρα της ευρ. ενωσης πως γινεται? ποια καταστηματα να προτιμησω και τι κοστιζει? μεταφορικα η οτιδηποτε αλλο?

επελεξε οποιο τροπο αποστολης επιθυμεις!

μεταξυ χωρων Ε.Ε δεν τιθεται προβλημα τελωνειο και δεσμων.

Για ασφαλεια ομως,πηγαινε στην Κυπρου και βγαλε μια prepaid card

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.