Qparadox Μάρτιος 9, 2006 #21 Μάρτιος 9, 2006 Εξαρταται απο την αξια που εχει δηλωθει στα χαρτια. Αν εισαι και τυχερος, υπαρχει περιπτωση να μην πληρωσεις τιποτα (δηλαδη να μην κρατηθει στο τελωνειο), και να σου ερθει κατευθειαν σε σενα. Εγω εχω γλυτωσει καμποσα λεφτα ετσι, παρ'οτι η αξια ηταν σχετικα μεγαλη (πανω απο 150-200 δολλαρια).Τωρα, αμα περασει τελωνειο, θα πληρωσεις την δηλωμενη αξια ΕΠΙ 18% (περιπου) ΣΥΝ καποια (μικρο)εξοδα (οπως για το ταμειο εκτελωνιστων, για τη συνταξη των εκτελωνιστων, πρακτορειακα δικαιωματα, φυλαξη του πακετου) και κατι αλλες π@π@ριες. Βεβαια, τα μικροεξοδα μπορουν να φτασουν και τα 20-30 ευρω, αναλογα.Αμα το εκτελωνησεις εσυ το δεμα, θα γλυτωσεις περιπου 60-80 ευρω (αλλα θα χασεις και 2-3 ωρες στο αεροδρομιο + την μετακινηση προς αυτο), οσο θα σου επαιρνε ενας εκτελωνιστης για να διεκπεραιωσει την διαδικασια για σενα.
2cpu Μάρτιος 9, 2006 #22 Μάρτιος 9, 2006 Το κοστος αγορας ηταν 370 Usd.Μαλλον με βλεπω να χωνω αρκετα λεφτα ακομα Βασικα ακομα δεν εχω ουτε φωνη ουτε ακροαση απο ταχυδρομειο η γενικα οτιδηπωτε...(τους εστειλε υποτιθεται 4 μαρτιου).Γαργαρα μαλλον.....
tristeno1416003162 Μάρτιος 9, 2006 #23 Μάρτιος 9, 2006 Η την εκτιμώμενη αξία + 30% περίπου συνολικά (δασμοί, εκτελωνισμοί κτλ) αν η αναγραφείσα αξία είναι εμφανώς πλαστή.Κατά κανόνα δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά είναι σαν ρώσικη ρουλέτα. Αν την πονηρευτούν τότε παρακαλάς ο μάντης αντικειμενικών αξιών να είναι στις καλές του.
nickthegreek Μάρτιος 9, 2006 #25 Μάρτιος 9, 2006 Έχω ακούσει πως αν έρθει το πακέτο απο Αμερική με το Αμερικάνικο Ταχυδρομείο δεν πληρώνεις τελωνείο κτλ. Τελωνείο πληρώνεις μόνο αν έρθει με εταιρείες cοurier. Επίσης δεν πληρώνεις αν γράφει πάνω στο πακέτο "Gift".
tristeno1416003162 Μάρτιος 9, 2006 #26 Μάρτιος 9, 2006 Αν ανοιχτεί και είναι μεγαλύτερης της προβλεπόμενης αξίας δεν έχει καμμία σημασία ο χαρακτηρισμός δώρο. Αλλίμονο. Θα αγοράζαμε αυτοκίνητα ως "δώρα".
YiorgosX Μάρτιος 9, 2006 #27 Μάρτιος 9, 2006 Απ' ό,τι ξέρω, δεν έχει διαφορά αν έρχεται με ταχυδρομείο ή courier.Τα "δώρα" λειτουργούσαν κάποτε αλλά απ' ό,τι φαίνεται τελευταία όλο και περισσότεροι -από όλη την Ευρώπη- ζητάνε κάτι τέτοιο από τους πωλητές, και τα πράγματα έχουν σφίξει. Επί πλέον, τα καταστήματα -συνήθως- δεν δέχονται να κάνουν κάτι τέτοιο, γιατί συμπληρώνουν διαφορετική φόρμα εξαγωγής από τους ιδιώτες.
2cpu Μάρτιος 9, 2006 #28 Μάρτιος 9, 2006 Απλα οσο λιγακι που ρωτησα ακουσα αυτα που λεει ο tristeno και ο Qparadox .Ηθελα να βεβαιωθω οτι αν οντως ειναι αληθεια(η τι γινεται εντελει). @nickthegreek:οσο επισης με ειπε ενας αλλος φιλος επειδη το αμερικανικο ταχυδρομειο δεν εχει καποιο "αντιπροσωπο" η "συνεργατη" πες το καπως ετσι το ολο σκηνικο γινεται μεσω Ups η Feedex.Αν σε ερθει με Ups ειναι κορυφαιοι γιατι σε παιρνουν τηλ. σε λενε τοσα ειναι τα εξοδα σε δινουν ενα λογαριασμο τραπεζης καταθετεις και σε φερνουν το αντικειμενο.Οσο για την Feedex (εδω ειναι πλεον Speedex) σε ζητανε ενα καραβι χαρτια και γενικα ειναι ενα μπλεξιμο τεραστιο.Τι να πω ρε παιδια εχω χασει το μπαλακι.... Και το ελεγα στον εαυτο μου μην μπλεξω... ιδωμεν ιδωμεν. Ευχαριστω για ολες τις πληροφοριες και οποιαδηπωτε αλλη ευπροσδεκτη
Qparadox Μάρτιος 9, 2006 #29 Μάρτιος 9, 2006 Η καλυτερη δουλεια ειναι να ερθει με ΕΛΤΑ (δε ξερω αν τωρα εχουν συμφωνιες με τα αμερικανικα ταχυδρομεια...παλια ειχαν ,μετα σταματησαν , μετα ξαναειχαν, τωρα δε ξερω).. Τα πραγματα ειναι πολυ χαλαρα εκει, και μια φορα, εκτελωνησαν εκεινοι το δεμα για μενα... απλα πηγα σε ενα υποκαταστημα τους (εμπορευματικο-στην Ποσειδωνος, κοντα στην Ελ. Βενιζελου) , πληρωσα μονο το 18% της δηλωμενης αξιας (την οποια την καθορισαμε τηλεφωνικως με μια ευγενεστατη υπαλληλο, που καταλαβε οτι ελεγα π@π@ριες για την αξια, και στο τελος βαλαμε κατι στη μεση...). Ουτε εκτελωνιστικα, ουτε δικαιωματα , ουτε τιποτα.... βεβαια, αυτο συνεβη μια φορα (ουτε απο αλλον δεν εχω ακουσει παρομοια ιστορια).Το κακο ειναι , οτι οι ιδιωτικες εταιρειες, εχουν κερδος απο τα δεματα που περνανε τελωνειο, και ετσι ειναι αρκετα σχολαστικοι..... μια φορα περασε δεμα με δηλωμενη αξια $50...ξεφτιλα δηλαδη, αλλα τι να πεις... να ζησουν κι αυτοι.
2cpu Μάρτιος 10, 2006 #30 Μάρτιος 10, 2006 Eπανερχομαι(παλι ).Σημερα ειπα να κανω ενα τηλ.στο τοπικο υποκαταστημα των ΕΛΤΑ στην Επανωμη (εκει υπαγομαι). Το δεμα ηρθε οπως με πληροφορησαν και τα εξοδα ανερχονται στα 75 ευρω. Θα πρεπει να παω με ΑΦΜ,λεφτα (εννοειτε ) και ταυτοτητα να τους παραλαβω. Αυτα ,σε γενικες γραμμες.Περισσοτερα νεα οταν τους παρω επιτελους και μπορω να σας τους δειξω.Ευχαριστω ολους οσους απαντησαν και βοηθησαν να δω φως στο τουνελ ΕDIT:Ξαναεπανερχομαι .Σας επισυναπτω το χαρτι απο τα εξοδα που πληρωσα.Συμφωνα με αυτη την συνομιλια που ειχα με τον πωλητη των επεξεργαστων--> "Also if is possible to tell me the value (if ) of the insurance so i > cant calculate the > costs of the customs.Just few details so i know wich is the costs when arrive Yes, $369, the auction value. I also checked "gift" on the customs declaration" Πληρωσα το κατωθεν ποσο.Οπως βλεπετε τα εξοδα ειναι 67 ευρω +5 ευρω που εγραψε ο υπαλληλος των ΕΛΤΑ στο κατω μερος της σελιδας οταν τους παρελαβα.(δεν φαινονται ειναι διπλωμενη η σελιδα)
ανιχνευτής Δεκέμβριος 18, 2007 #31 Δεκέμβριος 18, 2007 Παιδια καλησπερα,Θελω να κανω μια αγορα απο Αμερικη,ποσο ειναι το αφορολογιτο για να μην περασει τελωνειο?θα επιλεξω να μου το στειλουν με us.ps.περιμενω απαντηση μαγκες!ευχαριστω.
greekfragma Δεκέμβριος 18, 2007 #32 Δεκέμβριος 18, 2007 κατω των 50ευρω εαν δεν κανω λαθος ή εαν εχει την ενδειξη Gift.στην περιπτωση της αναγραφης Gift δεν δικαιουσαι αποζημιωση εαν παθει κατι ή χαθει το δεμα σου.
ανιχνευτής Δεκέμβριος 18, 2007 #33 Δεκέμβριος 18, 2007 το καταστημα απο το οποιο θελω να αγορασω το προοιον,αρνητε κατηγορηματικα να γραψει πανω gift ή μικροτερη τιμη.Η αξια του ειναι 90$.Υπαρχει σε καποιο σιτε υπουργειου κατι αναλογο για τελωνειο και αφορολογιτο?δεστε εδω ρε παιδια λεει οτι μεχρι 45$ το αφορολογιτο.τελικα ποσο ειναι????http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=197291
kom Δεκέμβριος 18, 2007 #34 Δεκέμβριος 18, 2007 απο αμερικη πριν 1 μηνα που εφερα 2 θερμικα μοτερ για αερομοντελισμο τα οποια στοιχησαν μαζι με τα εξοδα αποστολης 215 ευρω τα εκτελωνισα για 37.5αν κανεις ο ιδιος τον εκτελωνισμο θα φας τρελη ταλαιπωρια σαν μπαλακι θα πηγαινεις απο το ενα γραφειο στο αλλοαν τον εκτελωνισμο αναλαβει η ετερεια courier θα σε χρεωσει απο 25-60διαλεγεις και πρατεις...@ στο δικο μου πακετο ο βλακας ο αμερικανος δεν ειχε γραψει gift@ μικρο η μεγαλο πακετο στο ανοιγει ο τσεκαδορος στο τελωνειο να δει τι περιεχει για να το βρει στους καταλογους του να το εκτελωνισεικαι το κουφοτην ημερα που ειχα παει Ελ.Βενιζελος ηταν δυο παλικαρια και ειχαν φερει απο αμερικη ( μα καλα @@ ηταν ) ψυκτρες για μνημες και να λενε στον τελωνιακο οτι ρε ανθρωπε δεν ειναι μνημες ειναι ψυκτρες για μνημεςαυτος φυσικα ελεγε τα δικα του οτι ειναι μνημες πιαστο αυγο και κουρευτο δηλαδη αντε βγαλε ακρη με τελωνη
ανιχνευτής Δεκέμβριος 18, 2007 #35 Δεκέμβριος 18, 2007 Αρχική απάντηση από kom απο αμερικη πριν 1 μηνα που εφερα 2 θερμικα μοτερ για αερομοντελισμο τα οποια στοιχησαν μαζι με τα εξοδα αποστολης 215 ευρω τα εκτελωνισα για 37.5αν κανεις ο ιδιος τον εκτελωνισμο θα φας τρελη ταλαιπωρια σαν μπαλακι θα πηγαινεις απο το ενα γραφειο στο αλλοαν τον εκτελωνισμο αναλαβει η ετερεια courier θα σε χρεωσει απο 25-60διαλεγεις και πρατεις... γνωριζεις ποσο ειναι το αφορολογιτο???????
YiorgosX Δεκέμβριος 19, 2007 #38 Δεκέμβριος 19, 2007 Δεν υπάρχει κανόνας. Ισως το αφορολόγητο να είναι 50Ε, όμως το αν θα πληρώσεις ή όχι εξαρτάται αποκλειστικά από τα κέφια του εκάστοτε τελώνη/ελεγκτή. Κάποτε για πακέτο αξίας 100Ε πλήρωσα 37Ε για εκτελωνισμό, ενω για πακέτα αξίας μεγαλύτερης απο 200$ δεν πλήρωσα τίποτε. Το θέμα με το gift το κάνει όλη η ευρώπη και το πήρανε χαμπάρι. Μπορείς να το κάνεις με ιδιώτη, αλλά πολύ δύσκολα με κατάστημα. Εκει δεν είναι κωλοχανείο. Αν πρέπει να πληρώσεις φόρο, θα πληρώσεις.Εκείνο που μπορώ να σου πω είναι ότι εγώ προτιμώ αποστολή με parcel post και όχι με USPS. Τα δέματα USPS ή courier ελέγχονται οπωσδήποτε από το τελωνείο ενώ τα άλλα όχι απαραίτητα. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο, όμως το έχω διαπιστώσει αρκετές φορές. Βέβαια δεν έχει tracking, αλλά έτσι κι αλλοιώς έρχεται συστημένο και συνήθως πιο γρήγορα.
gbak Δεκέμβριος 19, 2007 #39 Δεκέμβριος 19, 2007 παντως εγω guys παρελαβα ενα ρολοι αξιας 700$ διχως τελωνεια διχως τιποτα δεν ξερω πως εγινε και ουτε το ψαξα ποτε.... απο αμερικα ετσι αγορα απο ebay
ανιχνευτής Δεκέμβριος 19, 2007 #40 Δεκέμβριος 19, 2007 ειχα την εντυπωση οτι τα δεματα με usps δεν περνανε τελωνειο ,ενω με οτισηποτε αλλο περνανε συνηθως.το parcel post δεν το εχω ξανακουσει!πιστευω να ειναι οπως τα λετε για να γλιτωσουμε κανα φραγκο
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.