Jump to content

ΤΕΛΩΝΕΙΟ.ποσα θα πληρωσω?

098328

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

μεσω του e bey αγορασα απο την αμερικη ενα φθηνο ζευγαρι ηλιου.περιπου 15 δολλαρια.ενας φιλος μου ειπε πως δεν θα ερθει μεσω ελτα αλλα μεσω τελωνειου. προκειται να λαβω ειδοποιηση απο το τελενειο?επισης προκειται να πληρωσω τιποτα δασμους?και αν ναι ποσα?

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από 098328

μεσω του e bey αγορασα απο την αμερικη ενα φθηνο ζευγαρι ηλιου.περιπου 15 δολλαρια.ενας φιλος μου ειπε πως δεν θα ερθει μεσω ελτα αλλα μεσω τελωνειου. προκειται να λαβω ειδοποιηση απο το τελενειο?επισης προκειται να πληρωσω τιποτα δασμους?και αν ναι ποσα?

όχι για τόσο μικρή αξία.

πάνω από 20 ευρώ εκτελωνίζονται νομίζω, και πάλι όχι όλα.

οτι σου ειπε ο sotiris.....

20-25 νομιζω ειναι το οριο αλλα μπορεις να φερεις και πιο ακριβα πραγματα αν δεν αναγραφεται η τιμη απ εξω ή ερθει σαν δωρο ,αν η περιγραφη του ειναι δυσνοητη !! ,μικρο μεγεθος κλπ

γιατί να πληρώσεις τελωνείο? από που γίνεται η αγορά?

παίζει μήπως το ότι αγόρασες γυαλιά? εγώ έχω κάνει γύρω στις 20 αγορές από ebay και ποτέ δεν πλήρωσα τελωνείο.

Tίποτα...:cool:

Και στο λέω από εμπειρία...

Έχω παραγγείλει πολλές φορές από Αμερική(και τις geil μου από εκεί τις πήρα :D )

Κανένα πρόβλημα για χαμηλού κόστους είδη,αλλά από 50 ευρό και πάνω ας πούμε χρειάζεται καμιά κομπινούλα,αλλά αυτό είναι άλλο θέμα! :):cool:

Αρχική απάντηση από SlotKiller

Δεν υφισταντε τελωνειακοι δασμοι μεταξυ των κρατων της Ε.Ε.

Σίγουρος? Γιατί απο ότι ξέρω η Ελλάδα σε αυτό δεν έχει συμμορφωθεί και της επιβάλλονται πρόστιμα απο την E.E...

Ποιος ο λογος υπαρξης "ΕΝΩΣΗΣ" αν υπαρχουν δασμοι μεταξυ των συνορων;

φυσικα και ειμαι σιγουρος...

Παιδιά σε καμιά μα καμιά περίπτωση δε πληρώνετε φόρο,όσο κι αν κάνει αυτό που αγοράσεε,γιατί θεωρείται ότι λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι πληρώνεις τους φόρους(ΦΠΑ) στην χώρα που το αγοράζεις.Φυσικά έχει και ισχύει και εγγύηση,και άν σου πάθει κάτι η αντιπροσωπία εδώ είναι υποχρεωμένη να στο φτιάξει,αν υπάρχει απόδειξη κτλ.........

Αρχική απάντηση από Seeker

Σίγουρος? Γιατί απο ότι ξέρω η Ελλάδα σε αυτό δεν έχει συμμορφωθεί και της επιβάλλονται πρόστιμα απο την E.E...

αυτοκίνητα δεν μπορείς να τα περάσεις άνευ τελωνείου.

στα υπόλοιπα δεν περνάει τελωνείο εντός Ε.Ε.

Αρχική απάντηση από sotiris [Χθες, στις 23:13]

αυτοκίνητα δεν μπορείς να τα περάσεις άνευ τελωνείου.

στα υπόλοιπα δεν περνάει τελωνείο εντός Ε.Ε.

Συμφωνο με τον σωτηρη,αν φερεις αυτοκινητο απο γερμανια αναλογα με χρονολογια και εξοπλισμο πληρωνεις χαλαρα τελωνειο

Nαι αλλά το φόρουμ είναι για υπολογιστές!’ρα προφανώς για τέτοια αναφέρομαι!;)

Όσο για τα αμάξια ,μιας και αναφέρεται,ισχύουν άλλα πράγματα,αλλά κάποια στιγμή σύντομα θα υπάρξει μια κοινή πολιτική αγοραπωλήσεων μεταχειρησμένων αμαξιών εντός ΕΕ.

• 2 weeks later...
Αρχική απάντηση από 098328

Συγγνώμη αλλά λέει AMERICA.........

Από ΕΕ δεν πληρωνεις τίποτα εκτός από αυτοκίνητα, σκάφη και ζώα..... :)

Εχω κάνει πααααααααρα πολλές αγορές εξάλλου και μια χαρα παντα!

Αρχική απάντηση από leontas

Συγγνώμη αλλά λέει AMERICA.........

Από ΕΕ δεν πληρωνεις τίποτα εκτός από αυτοκίνητα, σκάφη και ζώα..... :)

οχι ρε γμτ... και σκεφτομουνα παντρευτω ξενη ...

• 4 weeks later...

Πριν λίγο παρέλαβα ένα cdrw για τον ibm thinkpad μου από usa κατευθείαν από ταχυδρομείο,

ούτε τελωνείο ούτε τίποτα.

Αρχική απάντηση από ysemer [Σήμερα, στις 16:21]

Πριν λίγο παρέλαβα ένα cdrw για τον ibm thinkpad μου από usa κατευθείαν από ταχυδρομείο,

ούτε τελωνείο ούτε τίποτα.

ντροπη σου. εμεις τι ημαστε δηλαδη;

κερνας μπριζολιδια, προφιτερολ και τον καφε καπακι για να εξιλεωθεις.

Αρχική απάντηση από ergotelis

Παιδιά σε καμιά μα καμιά περίπτωση δε πληρώνετε φόρο,όσο κι αν κάνει αυτό που αγοράσεε,γιατί θεωρείται ότι λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι πληρώνεις τους φόρους(ΦΠΑ) στην χώρα που το αγοράζεις.Φυσικά έχει και ισχύει και εγγύηση,και άν σου πάθει κάτι η αντιπροσωπία εδώ είναι υποχρεωμένη να στο φτιάξει,αν υπάρχει απόδειξη κτλ.........

Όπως δεν υπάρχουν δασμοί μεταξύ χωρών της ένωσης, άλλο τόσο δεν υφίσταται πλέον και η έννοια της αντιπροσωπείας.... δυστυχώς ή ευτυχώς...

• 7 months later...

Επαναφερω το θεμα, με μια ερωτηση.

Οι επεξεργαστες μου θα ερθουν απο αμερικα.Θα πληρωσω τελωνειο ?

αν ναι ποσα?Αγορα μεσω e bay για μεταχειρισμενους επεξεργαστες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.