Jump to content

Απορία με κόληση θηκών για HDD

morius

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σε όλους,όπως λέει και ο τίτλος του thread,θέλω να μου πείτε αν ξέρετε,πως μπορώ να κολίσω την "θήκη" (θήκη->αυτό που είναι στην παρακάτω εικόνα) που μπαίνουν οι HDD γιατί μου ξεκόλησε σε ένα παλιό κουτί,μου είπαν ότι με ηλεκτροκόληση δεν γίνετε γιατί θα λιώσει με τι τρόπο μπορώ να το κάνω?????

και το από πάνω που μπαίνουν τα DRIVES πως μπορώ να τα κολήσω και μεταξύ τους, και πάνω στο case?????

post-1782-1416071986,0917_thumb.jpg

εαν εχει καποια πατουρα στο κατω του μερος (δεν φαινεται στη φωτο)

μπορεις ευκολα να ανοιξεις δυο τρυπουλες 2,5mm και να το βιδωσεις με δυο thumbscrews

για ευκολη απο-τοποθετηση (προαιρετικα βαζει και λιγη αυτοκολλητη αφρωδη ταινια για μειωση κραδασμων και εισαι οκ.)

Με κάποια ισχυρή κόλλα για μέταλλα θα σου έλεγα.

Όμως θα σε βάλω στον προβληματισμό?

Αξίζει? Με 25 τσιμπάς νέο.

’σε που μπορεί με την ισχυρή κόλλα να έχεις και κανένα ατυχήμα (/me κατεστραμένο tzin)

βασικα για να γλυτωσεις τσαμπα δουλεια

θα βοηθουσε εαν μας ελεγες πως ηταν στερεωμενο πριν σπασει....

με βιδες?

με πριτσινια?

συρταρωτο?

και καμια κοντινοτερη φωτο στο σημειο που εδενε...

οσο για την κολλα...

θα κολλησει σιγουρα και αρκετα καλα...

αλλα φοβαμαι οτι σε καποια απο-τοποθετηση καποιου σκληρου θα σου ξαναμεινει στο χερι

κυριως λογωτου υψους της θηκης και της αποστασης της απο τη βαση...

(εαν παντως θες να το δοκιμασεις, η Bison epoxy για μεταλλα ειναι πολυ καλη)

Φίλε κοπρίτη όχι ποτούρα δεν υπάρχει,τι εννοείς με το ...

και να το βιδωσεις με δυο thumbscrews
Δεν καταλαβαίνω

Μεταξύ τους πως θα τα κολίσω:D (Μεταξύ τους εννοώ αυτό που μπαίνουν τα drive με αυτό που μπαίνουν οι δίσκοι:confused: )

Αρχική απάντηση από morius [Σήμερα, στις 13:20]

Φίλε κοπρίτη όχι ποτούρα δεν υπάρχει,τι εννοείς με το ... Δεν καταλαβαίνω

Μεταξύ τους πως θα τα κολίσω:D (Μεταξύ τους εννοώ αυτό που μπαίνουν τα drive με αυτό που μπαίνουν οι δίσκοι:confused: )

αρα εαν καταλαβα καλα...

η θηκη των σκληρων επιανε απο το τη θηκη των cd-roms...

κρεμαστη ουσιαστικα...

σ'αυτην την περιπτωση...

καλυτερα να βιδωσεις τεσσερεις βιδουλες απο πανω προς τα κατω...

χωρις χοντρο κεφαλι για να μην εμποδιζουν τα cd-roms

και χωρις παξιμαδι για να μην ενοχλουν τους σκληρους απο κατω..

αρα θα πρεπει να ανοιξεις τρυπα λιγο μικροτερη απο το σπειρωμα της βιδας

ωστε αυτη να ποιασει απο μονη της τις βολτες που χρειαζεται

(μετρα το λιγο πρωτα για να βεβαιωθεις οτι δεν θα βρισκουν οι συσκευες στις βιδες)

post-166-1416071986,1213_thumb.jpg

να σου πω αυτο που ειχα κανει εγω σε αυτο το κουτι που εχω που ειναι noname. Λοιπον επειδη ηθελα να εξικονομισω χωρο για να βαλω την αντλια της υδροψυξης,εκοψα ολη αυτη τη ''στηλη'' που ειναι για τους δισκους και εβαλα μια αλλη απο ενα αλλο κουτι που χωραει 3 δισκους μονο.μου εφτανε, ενα δισκο εχω μονο.Ετσι για να το στερεωσω αυτο πανω στο στο κουτι και στα 5.25 το επιασα με 4 δεματικα ενα σε καθε ακρη. και ειναι πολυ σταθερο και δεν υπαρχει κανενα προβλημα και ουτε φιανεται. :D

Και εγώ αυτό θέλω να κάνω ανάμεσα σε HDD και DRIVES να το κόψω,και να το βάλω αλλιώς,MaGiCMaN δεματικά εννοείς σφικτράκια?????

αυτα που πιανουμε τα καλωδια. ή τους σωληνες της υδροψυξης. υπαρχουν σε διαφορα μεγεθη και χρωματα.

Αρχική απάντηση από YDinopoulos [Σήμερα, στις 19:50]

Οι θηκες λεγονται φατνια μου φαίνεται !

ανα μπραβο αυτη τι λεξη εψαχνα!! :confused::T:

Δεν σε πιάνω φίλε MagicMan τι εννοείς,κόλισες τις "βάσεις" για τους HDD με σωλήνες για W/C:blink: :blink:

Θερμοκόλλα που μπορώ να βρω?????

Αρχική απάντηση από morius [Χθες, στις 21:57]

Δεν σε πιάνω φίλε MagicMan τι εννοείς,κόλισες τις "βάσεις" για τους HDD με σωλήνες για W/C:blink: :blink:

Θερμοκόλλα που μπορώ να βρω?????

μην παιδευτεις αδικα με κολλα...

ειδικα με θερμοκολλα....

εχεις μηχανικες καταπονησεις που χρειαζονται βιδες (ή εστω tie-wraps)

για να αντεξει το φατνιο (thanks Dinopoulos) το βαρος και το ζορι

ειδικα οταν θα πας να βαλεις ή να βγαλεις καποιο σκληρο...

ολα αυτα αμα θες να εισαι σιγουρος και να εχεις και ενα καλο αισθητικο αποτελεσμα...

αλλιως παρε και σελοτειπ και πλαστελινη και uhu....και κανε εναν ωραιο αχταρμα

Τελικά βρήκα άκρη με έναν φίλο, μιας και είχε κοπεί είπα να το εκμεταλευτώ....

Τελικά είπαμε να το κάνουμε με πιρτσίνια,και να το κόψουμε το υπόλοιπο με Dremel

Πίστευω να γίνει κάτι καλό...!!!!!Η δουλειά θα αρχίσει από την μεθεπόμενη εβδομάδα...:flower:

Αρχική απάντηση από totally_wired [Σήμερα, στις 15:19]

Μπορείς να το πιάσεις και με συρματάκι. Όπως κάνουμε με το αρνί και το κοκορέτσι.

Ελάτε μην με δουλεύετε ρεεεεεεεεε:(

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.