Jump to content

Απορίες....

ikaros19

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr [Σήμερα, στις 01:40]

δεν το νομιζω να υπαρχει λογος να την επιρεαση....

ποσο χωρο εχεις απο το case στο γραφιο???

Μην φανταστείς πάρα πολύ....

Maximum 10 πόντοι.......

Ακόμα δεν μετράει δηλαδή πόσο νερό θα έχει το tank.....?

Το φανταζόμουν πόσο όσο πιο πολύ έχει τόσο το καλύτερο...γιατί δεν θα ζεστένεται εύκολα!!!!

Αρχική απάντηση από ikaros19

Ακόμα το ψυγείο τι είναι καλύτερο να είναι....Από αλουμίνιο ή από χαλκό?

Ποιο αποροφά καλύτερα την θερμότητα?

χαλκινο παντα ρε συ

Μην φανταστείς πάρα πολύ....

Maximum 10 πόντοι.......

χλομο το βλεπο να σε περνει............ το ψυγιο 4,5+2,5 ανεμιστιρας + πλεξυ + αλλος ανεμιστιρας............. δεν παιζει

Με έφτιαξες τώρα..........

Δεν θα χωράει....???

Που να το χώσω....στο πατάρι???

Ακόμα δεν μετράει δηλαδή πόσο νερό θα έχει το tank.....?

Το φανταζόμουν πόσο όσο πιο πολύ έχει τόσο το καλύτερο...γιατί δεν θα ζεστένεται εύκολα!!!!

αναλογα εσυ λες για αντλια μεσα σε τανκ η οχι???

Την αντλία σκεφτόμουν να την βάλω μέσα στο κουτί...Μια που μπορώ να τη βιδώσω και εκεί....αλλά να γλυτώσω και λίγο από το θόρυβο που κάνει...

Με έφτιαξες τώρα..........

Δεν θα χωράει....???

Που να το χώσω....στο πατάρι???

μαλλον σ εκανα κουτακι εξοτρικο οπως εχει κανει ο athens2004

Την αντλία σκεφτόμουν να την βάλω μέσα στο κουτί...Μια που μπορώ να τη βιδώσω και εκεί....αλλά να γλυτώσω και λίγο από το θόρυβο που κάνει...

ναι αλλα να ειναι ανετο το κουτακι να μην σου ζεστενει και πολυ το νερο η αντλια

Δηλαδή την αντλία να μην τη βάλω μέσα στο κουτί όπως έλεγα???

Και κάτι ακόμα......τα fans για το radiatora θα πρέπει να είναι ρυθμιζόμενα λογικά έτσι???

Σε τι ταχύτητες?

Έχω βρει κάποια που μου άρεσαν αλλά δεν είναι ρυθμμιζόμενα....1.400 rpm και 19 db....

Δηλαδή την αντλία να μην τη βάλω μέσα στο κουτί όπως έλεγα???

Και κάτι ακόμα......τα fans για το radiatora θα πρέπει να είναι ρυθμιζόμενα λογικά έτσι???

Σε τι ταχύτητες?

Έχω βρει κάποια που μου άρεσαν αλλά δεν είναι ρυθμμιζόμενα....1.400 rpm και 19 db....

δεν παιζει ρολο αν θα ειναι ρυθμιζομενα αλλα αν θα μεταφερουν αρκετο αερα για να διατιρι το ψυγιο κρυο

οσο για την αντλια δεν θα υπαρξη προνλημα να ειναι μεσα στο υανκ αλλα θα σου ανεβασει λιγο την θερμοκρασια κατα 1-2 βαθμους

Δεν πειράζει....Τουλάχιστον θα γλυτώσω από τη φασαρία της!!!

Θα δω τελικά τι θα κάνω....Τώρα σκεφτόμουν πως να βάλω το tank Και το raiator (ίσως και την αντλία) σε ένα κουτάκι και που θα το βάλω αυτό.....

Να ρωτήσω και κάτι ακόμα τελευταίο?

Ποια είναι η καλύτερη διαρομή για το νερό....?

Από το tank..στην αντλία....blocks...radiator....

ή από tank....αντλία...radiator....blocks....ή κανένα από τα δυο!!!!

στο καθε συστημα ειναι διαφορετικα.. γιατι δεν κανεις μια αναζητηση νομιζω θα λυσεις ολες τις αποριες σου και θα μαθεις πολλα πραγματα που δεν τα ηξερες. οι περισσοτεροι χρησιμοποιουν τι διαταξη αντλια-ψυγειο-block-tank-αντλια ή αντλια-block-τανκ-ψυγειο-αντλια.

η διαταξη εξαρταται απο το block Που θα χρησιμοποιησεις...

αν παρες του 11 καλυτερα ειναι να πας τανκ αντλια ψυγειο μπλοκ μιας και δεν χρειαζεται μεγαλη ροη για να αποδοσει...

αν παρεις μπλοκ του τυπου asetek antarctica, lrww τοτε καλο ειναι να τα βαλεις ψυγειο αντλια μπλοκ μιας και αυτα τα μπλοκ αποδιδουν καλα οταν η ροη ειναι μεγαλη...

Κατάλαβα τι λέτε.....

Νομίζω πως τις έλυσα όλες τις απορίες μου...Τώρα μένει να πάρω την απόφαση να αγοράσω τα πράγματα!!!

Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!!!

Επειδή δεν γνωρίζω πολλά για το θέμα water cooling Και σκέφτομαι να κάποια στιγμή να το κάνω θα ήθελα να μου λύσετε μερικές απορίες....

Καταρχάς μιλάμε για ένα water cooling που θα είναι ένα από τα καλύτερα και πάντοτε θα μπορεί να καλύψει τις εξής ανάγκες:

1: Επεξεργαστής

2: Κάρτα γραφικών

3: Προυπόθεση αναβάθμισης ώστε να καλύπτει διάταξη SLI....

Αυτά είναι τα βασικά....

Τώρα ήρθε η ώρα για τις απορίες....:

1. Είναι καλύτερο κάποιο έτοιμο kit ή κάτι κατασκευασμένο by the user...

Αν ειναι καλύτερο κάποιο έτοιμο kit,, υπάρχει κάποιο που να καλύπτει τις παραπάνω ανάγκες?

2. Η αντλία πόσα λίτρα/ώρα πρέπει να βγάζει και ποια είναι η καλύτερη?

3. Οι σωλήνες τι μέγεθος πρέπει να έχουν και ποιοι είναι οι καλύτεροι?

4. Τα radiator που είναι εξωτερικά και χωρίς ανεμιστηράκια είναι αποδοτικά?

5. Το μέρος για το νερό (δεν ξέρω πως να το πω) πόσα τ.εκ. πρέπει να είναι?

6. Για τις συγκεκριμένες ανάγκες χρειάζεται radiator με 2 ή 3 12 ανεμιστηράκια?

7. Πόσο θα κοστίσει κάτι τέτοιο αν είναι έτοιμο kit ή αν πάρω τα κομμάτια ξεχωριστά εγώ.

Νομίζω πως αυτές ήταν όλες οι απορίες μου....

Περιμένω την γνώμη σας..... :)

Καταρχήν να σε χαιρετήσω και εγώ και ας μπουμε στο ψητό.

Το καλύτερο σύστημα που κυκλοφορεί αυτή την στιγμή σε θέμα ψύξης είναι το vaporchil το οποίο μπορεί να ποιάσει θερμοκρασίες -40 βαθμούς Κελσίου.

Αν πάς σε ένα έτοιμο κιτ υδρόψυξης ναι μεν θα έχεις κάτι πιό ολοκληρωμένο αλλά ενδέχεται πάλι κάτι να σου τα χαλάει. Για παράδειγμα το πιο αθόρυβο κιτ υδρόψυξης είναι πάλι έτοιμο και όχι κάποιο custom που θα μπορέσει να φτιάξει ο καθένας μας. Αυτό είναι το reserator της Zalman που έχει μπλοκ και για επεξεργαστή και για κάρτα και τροφοδοτικό με υδρόψυξη από εταίρίας όλα αυτά. Σίγουρα αν φτιάξεις κατι μόνος σου θα πετυχαίνεις καλύτερες θερμοκρασίες αλλά δεν θα μπορέσεις να τα μανατζάρεις όλα (λειτουργικότητα, θόρυβο, ποιότητα κατασκευής). Τυπικά αν θες και απαντήσεις στα ερωτήματα σου να ξέρεις ότι μια πολύ καλη αντλία είναι με δυνατότητα 1000-1200cc/h Ένα τέτοιο σύστημα θα σου βγεί περί τα 250-300 ευρώ. Εγώ έχω πάντώς το TWC-A04 TITAN δες http://www.ram-shop.gr/showproduct.jsp?prodid=4645 και μου βγήκε 230ευρώ και δες τι σύστημα έχω και που το έχω φτάσει χωρίς να ψυνεται στην "ηλιοθεραπεία" .

Αρχική απάντηση από helloween

Καταρχήν να σε χαιρετήσω και εγώ και ας μπουμε στο ψητό.

Το καλύτερο σύστημα που κυκλοφορεί αυτή την στιγμή σε θέμα ψύξης είναι το vaporchil το οποίο μπορεί να ποιάσει θερμοκρασίες -40 βαθμούς Κελσίου.

Το VapoChill ΔΕΝ είναι υδρόψυξη, είναι Phase Change, ένα είδος ψύξης που ελάχιστα διαφέρει από ένα κοινό ψυγείο. Το VapoChill είναι η καλύτερη ΕΤΟΙΜΗ λύση για ψύξη, γιατί αν ψάξεις λίγο στην κατηγορία Extreme Cooling θα δεις συστήματα ψύξης με LN2 (υγρό άζωτο) :whistling και θα σου πεταχτούν τα μάτια όξω!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.