Jump to content

Απορίες....

ikaros19

Recommended Posts

Επειδή δεν γνωρίζω πολλά για το θέμα water cooling Και σκέφτομαι να κάποια στιγμή να το κάνω θα ήθελα να μου λύσετε μερικές απορίες....

Καταρχάς μιλάμε για ένα water cooling που θα είναι ένα από τα καλύτερα και πάντοτε θα μπορεί να καλύψει τις εξής ανάγκες:

1: Επεξεργαστής

2: Κάρτα γραφικών

3: Προυπόθεση αναβάθμισης ώστε να καλύπτει διάταξη SLI....

Αυτά είναι τα βασικά....

Τώρα ήρθε η ώρα για τις απορίες....:

1. Είναι καλύτερο κάποιο έτοιμο kit ή κάτι κατασκευασμένο by the user...

Αν ειναι καλύτερο κάποιο έτοιμο kit,, υπάρχει κάποιο που να καλύπτει τις παραπάνω ανάγκες?

2. Η αντλία πόσα λίτρα/ώρα πρέπει να βγάζει και ποια είναι η καλύτερη?

3. Οι σωλήνες τι μέγεθος πρέπει να έχουν και ποιοι είναι οι καλύτεροι?

4. Τα radiator που είναι εξωτερικά και χωρίς ανεμιστηράκια είναι αποδοτικά?

5. Το μέρος για το νερό (δεν ξέρω πως να το πω) πόσα τ.εκ. πρέπει να είναι?

6. Για τις συγκεκριμένες ανάγκες χρειάζεται radiator με 2 ή 3 12 ανεμιστηράκια?

7. Πόσο θα κοστίσει κάτι τέτοιο αν είναι έτοιμο kit ή αν πάρω τα κομμάτια ξεχωριστά εγώ.

Νομίζω πως αυτές ήταν όλες οι απορίες μου....

Περιμένω την γνώμη σας..... :)

Κανε μια αναζητηση στο foroum και θα βρεις παρα πολλες πληροφοριες και ολες σου οι αποριες θα λυθουν.!;) Καλα θα ηταν να το ειχες κανει πριν ανοιξεις το καινουριο θεμα αλλα το λεω αυτο γιατι τωρα τελευταια υπαρχουν παρα πολλα ιδια θεματα (ενα απο αυτα και το δικο μου...) και γενικα καλο θα ηταν να κανουμε μια αναζητηση στο φορουμ πριν ανοιξουμε καινουριο θεμα γενικα μιλαω και παντα φιλικα;) Τωρα επειδη ειμαι και εγω νεος στο club των "νερουλαδων" δεν ειμαι καταληλος για να λυσω τις αποριες σου. Πιστευω και ειμαι σιγουρος πως οι πιο εμπειροι θα σε βοηθησουν και θα μπορεσεις να λυσεις τις αποριες σου χωρις να χρειαστει μεγαλο ψαξιμο. καλη επιτυχια στο καινουριο σου εγχειρημα γιατι πιστευω το καλυτερο ειναι να κατασκευασεις μονο σου ενα watercooling kit:) :)

Έχω ψάξει κατά καιρούς το forum....Απλά μιλάω για συγκεκριμένα πράγματα με συγκεκριμένες απαιτήσεις.....Επομένως αυτά χρειάζονται και συγκεκριμένες απαντήσεις...Αλλιώς είναι να κατασκευάσεις ένα kit που θα είναι μόνο για να ψύχει τον επεξργαστή σου και αλλιώς για αυτά που θέλω εγώ...Για αυτό άνοιξα το καινούργιο θέμα!!!

Και για να έχω όλες τις απαντήσεις συγκεντρομένες κάπου.........

Πάντοτε μιλάμε φιλικά..... !!!

Καταρχήν πρέπει να ξέρεις ότι με τόσα μπλοκ δεν θα έχεις και τις καλύτερες επιδόσεις.

1. Σίγουρα με μια δικιά σου σύνθεση θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

2. Πιστεύω ότι με μια eheim 1250 θα είσαι εντάξει.

3. Η διάμετρος τον σωλήνων θα πρέπει να είναι μισή ίντσα. Καλύτεροι είναι οι tygon αν δεν έχεις πρόβλημα με το κόστος.

4. Όχι.

5. Αν κατάλαβα καλά εννοείς το tank, πιστεύω ότι αυτό που μετράει είναι η σωστή σχεδίαση και όχι το μέγεθος.

6. Με 4 12ριδες σε διάταξη push-pull δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.

7. Το κόστος εξαρτάτε από τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις.

Ελπίζω να βοήθησα :)

Αρχική απάντηση από ikaros19 [Σήμερα, στις 21:39]

Επειδή δεν γνωρίζω πολλά για το θέμα water cooling Και σκέφτομαι να κάποια στιγμή να το κάνω θα ήθελα να μου λύσετε μερικές απορίες....

Καταρχάς μιλάμε για ένα water cooling που θα είναι ένα από τα καλύτερα και πάντοτε θα μπορεί να καλύψει τις εξής ανάγκες:

1: Επεξεργαστής

2: Τσιπ motherboard

3: Κάρτα γραφικών

4: Προυπόθεση αναβάθμισης ώστε να καλύπτει διάταξη SLI....

μεχρι εδω καλα. το τσιπσετ δεν εχει τοσοι αναγγη για ψυξη.επομενος αστο..............

Αυτά είναι τα βασικά....

Τώρα ήρθε η ώρα για τις απορίες....:

Αν ειναι καλύτερο κάποιο έτοιμο kit,, υπάρχει κάποιο που να καλύπτει τις παραπάνω ανάγκες?

7. Πόσο θα κοστίσει κάτι τέτοιο αν είναι έτοιμο kit ή αν πάρω τα κομμάτια ξεχωριστά εγώ.

Νομίζω πως αυτές ήταν όλες οι απορίες μου....

Περιμένω την γνώμη σας..... :)

1) καλητερα δικο σου.

2)οσο μεγαλητερι τοσο καλητερη απο 1000 λιτρα ανα ωρα και πανο.

3)οι καλητεροι ειναι αυτη με 1/2 ιντσα εσοτερικοι και προτιμισε κατι σε tygon πιοτικη και καλοι

4)το που θα μπει το ψυγειο δεν παιζει και μεγαλο ρολο. αλα το τι ψυγειο θα ειναι(χαλκινο η αλουμινενιο, κυψελοτο η σολινοτο, με 1, 2 η 3 ανεμιστιρια)

5)αυτο που λες λεγετε τανκ και υπαρχουν και πολλα ετιμα στην αγορα αλλα μπορεις να φτιαξεις και μονος σου ενα οπως το θες.

6) να θερεις οτι οσο περισοτερα τοσο καλητερα αλλα ειναι και θεμα χορου και αισθητικης.

7) κοματι κοματι θα σου στιχισει γυρο στα 250-300. ενο σε ενα ετιμο απο 100-400 αλλα στο ετιμο μπορει να εχεις και 5-10 βαθμους παραπανο.

αυτα απο εμενα οτι αλλο θες εδω θα ειμαι. ;)

Αρχική απάντηση από flameboy [Σήμερα, στις 23:12]

4. Όχι.

6. Με 4 12ριδες σε διάταξη push-pull δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.

Ελπίζω να βοήθησα :)

4 12ριδες????

Που θα το βάλω αυτό το πράμα........!!!!!! :eek::confused:

Έχω δει αρκετά εξωτερικά radiators χωρίς ανεμιστήρες.....από αλουμίνιο αλλά είναι ακριβά και έλεγα αν τελικά θα είχαν αποτέλεσμα.....Ώστε να γλιτώσω τελείως από τους ανεμιστήρες!!!!

Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr [Σήμερα, στις 23:31]

μεχρι εδω καλα. το τσιπσετ δεν εχει τοσοι αναγγη για ψυξη.επομενος αστο..............

1) καλητερα δικο σου.

2)οσο μεγαλητερι τοσο καλητερη απο 1000 λιτρα ανα ωρα και πανο.

3)οι καλητεροι ειναι αυτη με 1/2 ιντσα εσοτερικοι και προτιμισε κατι σε tygon πιοτικη και καλοι

4)το που θα μπει το ψυγειο δεν παιζει και μεγαλο ρολο. αλα το τι ψυγειο θα ειναι(χαλκινο η αλουμινενιο, κυψελοτο η σολινοτο, με 1, 2 η 3 ανεμιστιρια)

5)αυτο που λες λεγετε τανκ και υπαρχουν και πολλα ετιμα στην αγορα αλλα μπορεις να φτιαξεις και μονος σου ενα οπως το θες.

6) να θερεις οτι οσο περισοτερα τοσο καλητερα αλλα ειναι και θεμα χορου και αισθητικης.

7) κοματι κοματι θα σου στιχισει γυρο στα 250-300. ενο σε ενα ετιμο απο 100-400 αλλα στο ετιμο μπορει να εχεις και 5-10 βαθμους παραπανο.

αυτα απο εμενα οτι αλλο θες εδω θα ειμαι. ;)

Θα συμφωνήσω για το chip....Το σκεφτόμουνα και εγώ αυτό....

Για τη αντλία απλώς κάπου είχα διαβάσει ότι δεν πρέπει να είναι και μεγάλη σε δύναμη....γιατί μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα!!!!!

Ισχύει κάτι τέτοιο?

Καλύτερο radiator τι θεωρείς.....Σωλινοτό ή κυψελωτό.....Έχουν μεγάλη διαφορά?

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας....Πραγματικά με βοηθήσατε αρκετά!!!!

Αρχική απάντηση από ikaros19

4 12ριδες????

Που θα το βάλω αυτό το πράμα........!!!!!! :eek::confused:

Έχω δει αρκετά εξωτερικά radiators χωρίς ανεμιστήρες.....από αλουμίνιο αλλά είναι ακριβά και έλεγα αν τελικά θα είχαν αποτέλεσμα.....Ώστε να γλιτώσω τελείως από τους ανεμιστήρες!!!!

να σκεφτεις μερικα ψυγεια περνουν 6 ανεμιστιρες σε διαταξη puss-pull διλαδη τα 3 φισανε και τα αλλα τραβανε...

αυτα που βλεπεις χωρις ανεμιστηρια δεν ειναι τοσο καλα αποδοτικα σε θερμοκρασιες.

Θα συμφωνήσω για το chip....Το σκεφτόμουνα και εγώ αυτό....

Για τη αντλία απλώς κάπου είχα διαβάσει ότι δεν πρέπει να είναι και μεγάλη σε δύναμη....γιατί μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα!!!!!

Ισχύει κάτι τέτοιο?

Καλύτερο radiator τι θεωρείς.....Σωλινοτό ή κυψελωτό.....Έχουν μεγάλη διαφορά?

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας....Πραγματικά με βοηθήσατε αρκετά!!!!

για την αντλια μην ανισιχεις δεν υπαρχει κανενα προβλημα σκεψου οτι πολυ εδομεσ αχρισιμοποιουν αντλιες με 1200 λιτρα ανα ωρα.

τωρα για τα ψυγεια τα καλητερα ειναι κυψελοτα. τα σολινοτα κουραζουν παρα πολυ την αντλια και κοβουν την ροη.

1.custom σιγουρα

2.με τοσα μπλοκ που θες να βαλεις τοτε ή την eheim1250 ή την L30 κοιτα

3. 1/2" εσωτερικης διαμετρου αν ταιριαξουν με τα μπλοκ που θα παρεις..καλυτεροι αλλα και ακριβοτεροι ειναι οι tygon.

4.οχι...παρε ενα χαλκινο κυψελωτο ψυγειο 2πλο ή τριπλο...αν πας σε black ice κοιτα τα extreme 2 & 3

5.αναλογα τις αναγκες σου

6. αναλογα το μεγεθος του ψυγειου...σε 2πλο ψυγειο βαζεις 2 12αρια ή 4 αν βαλεις και στις 2 μεριες...σε 3πλο βαζεις 3 ή 6 αντιστοιχα...

7.αναλογα ποσα μπλοκ και τι μπλοκ θα βαλεις...θα σου προτεινα του eleven...ψυγειο απο 50-100ευρω αναλογως τι θα βαλεις παλι...αντλια 50-70...λαστιχα απο 1 εως 15 ευρω το μετρο...και τα υπολοιπα ειναι φτηνα...ρακορ σφηκτιρες κτλ...

παντως ψαχτο λιγο γιατι θα δωσεις πολλα λεφτα χωρις λογο αν πας σε ετοιμα...και το μπλοκ στο chipset δεν χρειαζεται...αναλογα τις αναγκες του καθενα...και τα αυτια του...

’κυρο για το chip.....Λεω να μην βάλω.....

Καλύτερα μάλλον 3πλο ψυγείο.....έτσι το σκέφτομαι!!!!

Μπλοκς από τον eleven θα έπερνα έτσι και αλλιώς!!!

Έριξα και μια ματιά στα έτοιμα kit αλλά δεν βρήκα κάτι ικανοποιητικό.....Τουλάχιστον όχι για αυτά τα λεφτά!!!

’κυρο για το chip.....Λεω να μην βάλω.....

Καλύτερα μάλλον 3πλο ψυγείο.....έτσι το σκέφτομαι!!!!

Μπλοκς από τον eleven θα έπερνα έτσι και αλλιώς!!!

Έριξα και μια ματιά στα έτοιμα kit αλλά δεν βρήκα κάτι ικανοποιητικό.....Τουλάχιστον όχι για αυτά τα λεφτά!!!

εχεθς σκεφτει πανο κατο που θα τοποθετισεις το τριπλο???

στην οροφη στον πατο η σε ξεχοριστο κουτι???

Στην οροφή δεν παίζει.....

Ίσως στο πάτο....Αλλά δεν είμαι σίγουρος αν χωράει.....Έχω το Armor......

Μπορεί και σε ξεχωριστό κουτί......ή το πιο πιθανό αν δεν χωράει να βάλω διπλό!!!!

Αυτό νομίζω θα χωράει........

λογο τις περιεργης κατασκευης του αρμορ θα σου προτινα η ενα 2πλο η ενα τριπλο μπροστα στερεομενο στα μπροστινα φανς μαζι με αλλη μια σηρα ανεμιστιρες απο πισο εστι θα εχεις την μεγιστη αποδοση.

απο ψυγεια κιτα τα black ice extreme II ή III

Μπροστά δεν νομίζω να με πέρνει...Μαζί με τα πανελάκια και τα drives έχω μόνο ένα bay άδειο.....Και στο όρθιο θα είναι λιγάκι δύσκολο.......

Σε ξεχωριστό κουτί δεν θα ήθελα τόσο...Αν και θα μπορούσα να βάλω ένα τριπλό με 6 fans!!!

Αλλά μετά που το βάζεις αυτό????

Μπροστά δεν νομίζω να με πέρνει...Μαζί με τα πανελάκια και τα drives έχω μόνο ένα bay άδειο.....Και στο όρθιο θα είναι λιγάκι δύσκολο.......

Σε ξεχωριστό κουτί δεν θα ήθελα τόσο...Αν και θα μπορούσα να βάλω ένα τριπλό με 6 fans!!!

Αλλά μετά που το βάζεις αυτό????

Πάντως το tank θα πάει σίγουρα έξω από το κουτί.........

τοτε κιτα να τα στεγασεις πλα σε ενα ομορφο εξοτερικο κουτακι........

Για το tank είχα σκεφτεί να φτιάξω μια βασούλα και να το βάλω πάνω από το case βιδομένο κάτω από γραφείο....και να παίξω λιγάκι με το φως και το νερό!!!!

Θα μπορούσα να βάλω κανένα leser led και να το φωτίζει...Από Plexy θα ήταν με κανένα uv χρώμα μέσα στο νερό....

Πιστεύω θα είχε ωραίο αποτέλεσμα....Θέλει μελέτη το θέμα!!!!

Θα μπορούσα να βάλω πιο μπροστα το tank και από πίσω το radiator....σε κανένα ωραίο κουτάκι.....Όμως από πάνω είναι το γραφείο...Πόσο θα πρέπει να του αφήσω ώστε να παίρνει αέρα???

Και πως να το βάλω???

Η πλευρά που ρουφάει προς τα πάνω (προς το γραφείο δηλαδή) ή ανάποδα....?

Για το tank είχα σκεφτεί να φτιάξω μια βασούλα και να το βάλω πάνω από το case βιδομένο κάτω από γραφείο....και να παίξω λιγάκι με το φως και το νερό!!!!

Θα μπορούσα να βάλω κανένα leser led και να το φωτίζει...Από Plexy θα ήταν με κανένα uv χρώμα μέσα στο νερό....

Πιστεύω θα είχε ωραίο αποτέλεσμα....Θέλει μελέτη το θέμα!!!!

Θα μπορούσα να βάλω πιο μπροστα το tank και από πίσω το radiator....σε κανένα ωραίο κουτάκι.....Όμως από πάνω είναι το γραφείο...Πόσο θα πρέπει να του αφήσω ώστε να παίρνει αέρα???

Και πως να το βάλω???

Η πλευρά που ρουφάει προς τα πάνω (προς το γραφείο δηλαδή) ή ανάποδα....?

αυτο ειναι θεμα κατασκευης θα μπορουσες καλιστα να το βαλεις να ρουφαει απο τα πλαγια. το θεμα απο εδω και περα θελει πολλα σχεσια υπολογυσμους και φαντασια.....

Κάπου θα τα βολέψω.....Που θα μου πάει....

Καλό θα ήταν το πλάγια αλλά θα μου πάρει χώρο στο ύψος!!!

Και δεν έχω τόσο!!!

Την ροή θα την επηρεάσει που θα είναι έξω από το κουτί και πιο ψηλά από αυτό?

Κάπου θα τα βολέψω.....Που θα μου πάει....

Καλό θα ήταν το πλάγια αλλά θα μου πάρει χώρο στο ύψος!!!

Και δεν έχω τόσο!!!

Την ροή θα την επηρεάσει που θα είναι έξω από το κουτί και πιο ψηλά από αυτό?

δεν το νομιζω να υπαρχει λογος να την επιρεαση....

ποσο χωρο εχεις απο το case στο γραφιο???

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.