Jump to content

Ζητειται VGA που να "δερνει"

jax7480

Recommended Posts

Λοιπον το προβλημα εχει ως εξης.

Ψαχνω για μια VGA η οποια να ειναι PCI-Express, να εχει VIDEO IN και VIDEO OUT και να μπορω να την αγορασω απο το ΠΛΑΙΣΙΟ.

Δεν με ενδιαφερει ποιας εταιριας ειναι υλοποιηση ΟΥΤΕ τι τσιπακι θα φοραει, καθως επισης ΔΕΝ με ενδιαφερει ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ.

ΘΕΛΩ ΑΠΛΑ να εχει το καλυτερο Video In και Video Out που μπορει να δωσει καρτα του εμποριου.

Ευχαριστω εκ των προτερων για το ενδιαφερον.

(link με τις προτασεις σας, οι οποιες θα ηθελα να ειναι δοκιμασμενες, ειναι ευπροσδεκτα).

Αν θυμαμαι καλα η μονη vga σε Pci-E που εχει το πλαισιο με VIVO ειναι η Asus Ati Radeon X700Pro 256MB .

Βεβαια μπορεις να βρεις και καμμια Asus Ati Radeon AX850XT /2DHTV , αλλα παρε πρωτα τηλ να ρωτησεις το ακριβες μοντελο...

Αρχική απάντηση από ΛΑΜΠΡΟΣ

6600gt msi vivo 220 ευρω καπου εκει φτηνη και καλη αυτην εχω:tomato:

εσύ την έχεις, το Πλαίσιο πάλι όχι (καθόλου MSI)

Αρχική απάντηση από jax7480

και να μπορω να την αγορασω απο το ΠΛΑΙΣΙΟ.

Θα συμφωνήσω με τον Vagouridis.

Έχω video-in και δε μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος με την ποιότητα, ειδικά με το frame rate. Αν και το έχω ψάξει αρκετά το θέμα και έχω ποστάρει και σε εξειδικευμένα forums, δεν κατάφερα να βρω λύση στο "πρόβλημα" των 25 fps. Μ' άλλα λόγια, το ίδιο βίντεο να φαίνεται πολύ πιο "ομαλό" στην βιντεοκάμερα απ' ότι στο PC.

Και το πρόβλημα γίνεται ιδιαίτερα αισθητό με home videos, όπου το ελαφρό "κούνημα" της κάμερας εντείνεται!

Για να μη μπλέκεις λοιπόν, να μην περιορίζεσαι και εφόσον σε ενδιαφέρει οι ποιότητα, πάρε μια καλή VGA για τα games και δώσε άλλα 50 (ή και λιγότερο, ανάλογα με τις απαιτήσεις σου) για μία καλή και full-featured κάρτα σύλληψης.

Δε μπορώ να σου εγγυηθώ ότι το εν λόγω πρόβλημα είναι του "φτωχού" chip της Philips που κάνει τη σύλληψη στη VGA μου και όχι εγγενές του ψηφιοποιημένου VHS σε MPEG, αλλά θεωρώ λάθος να πας σε "υβριδική" λύση απ' τη στιγμή που ενδιαφέρεσαι σοβαρά.

Πολλά έγραψα ε?

:toomuchne :yawn:

Η λυση μιας καρτας συλληψης ειναι οτι καλυτερο αλλα μετα μπλεκεις χειροτερα... Πχ υπαρχει η λυση της Avermedia (software encoding) με κοστος 50-80, αλλα και της Canopus (hardware encoding) που αναλογα με τις απαιτησεις του καθενος μπορει να κοστιζει απο 300-2000...

Προσωπικα οταν θελω να περασω καποιο βιντεακι απο την καμερα στο pc χρησιμοποιω το TV tuner... Εχω δουλεψει με επαγγελματικα ψηφιακα μηχανηματα μονταζ (Sony ES7 πχ) και εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι, απλα, χρησιμοποιοντας το pc για τετοιες δουλειες η πρεπει να συμβιβαστεις η να δωσεις παααρα πολλα φραγκα ωστε το αποτελεσμα να πλησιαζει αυτο που περιμενες.

Υποθετω ομως οτι ο jax θελει καποια vga με vivo για καποιο συγκεκριμενο λογο...

Το να μπορεί η κάρτα να κάνει on-the-fly MPEG encoding είναι κάτι ανεξάρτητο απ' το πρόβλημα που περιέγραψα εγώ και σίγουρα είναι κάτι που ενδιαφέρει περισσότερο επαγγελματίες...

Κάποιος χομπίστας δε νομίζω ότι θα έχει πρόβλημα με ένα raw capturing και κατόπιν κωδικοποίηση χωρίς να ζορίζει επεξεργαστή και κάρτα βίντεο ταυτόχρονα, προκειμένου να πάρει την καλύτερη ποιότητα με μικρό κόστος. Μεγάλο δίσκο άλλωστε έχουν όλοι πια...

Γι' αυτό και πρότεινα μια φτηνή κάρτα, πουο θα κάνει απλό capture χωρίς hardware encoding.

Όσον αφορά την ποιότητα του VIVO στις ATI θα μου επιτρέψετε να έχω τις αμφιβολίες μου, όχι τίποτα άλλο, αλλά επειδή το chip που κάνει τη δουλειά συνήθως είναι άλλης εταιρείας (Philips, Conexant) και εξαρτάται περισσότερο απ' τον κατασκευαστή της κάρτας και λιγότερο απ' τη GPU.

Αλήθεια βρε Jax, γιατί δε μας λες το "λόγο" ???

Η ολη φαση ειναι λιγο μπερδεμενη. Προκειται για ενα συστημα που θα συνεργαζεται με τον υπολογιστη, θα στελνει video σε αυτον και μετα το σημα θα φευγει στο Monitor. Δεν χρειαζεται να γινεται καποια συμπιεση, ουτε προκειται να επεξεργαστω το συγκεκριμενο input. Απλα θελω να φαινεται στο μονιτορ οτι θα βγαζει το συγκεκριμενο συστημα σε ενα παραθυρο και σε καποιο αλλο θα εμφανιζω καποια παραθυρα ξεχωριστα του υπολογιστη.Απλα στην ουσια ο υπολογιστης θα κανει τον ρολο του "διακλαδωτη" με οτι αυτο συνεπαγεται.

Ουσιαστικά δηλαδή θα χρησιμοποιείς το preview μόνο απ' ότι καταλαβαίνω... Το μέγεθος του παραθύρου μπορείς ασφαλώς να το αλλάξεις, ανάλογα και με το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς. Αυτή τη δουλειά μπορεί να την κάνει οποιαδήποτε απλή video capture device.

Ίσως με μια ξεχωριστή κάρτα να απέφευγες τα προβλήματα που δημιουργούν oi WDM video capture drivers (τουλάχιστον της nVidia) σε προγράμματα όπως το VirtualDub. Αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες...

• 2 weeks later...

Κοίτα Ζάχο, όπως σου είπαν τα παιδιά ανάλογα με τις απαιτήσεις σου θα επιλέξεις και το εξάρτημα. Αφου αναφέρεις πως δεν πρόκειται να γίνει συμπίεση νομίζω πως η καλύτερη λύση είναι μια απλή κάρτα TV (βγαίνει και πιο φθηνά απο VGA). Τώρα αν επιμένεις η δυνατότητα VIVO να είναι στην VGA, στον συγκεκριμένο τομέα δεν νομίζω πως θα υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ κάποιας απλής κάρτας και κάποιας high-end.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.