Jump to content

Κατεύθυνση ροής αέρα σε cpu ψύκτρα;

fonzi

Recommended Posts

Κουτί φοβερά στριμωχτό.

Μόνο μερικές τρύπες στο πλαινό καπάκι πάνω απο τον επεξεργαστή.

2 ανεμιστήρια λειτουργούν: cpu και psu

Εχει μια χάλκινη ψύκτρα στον επεξεργαστή και αποπάνω ανεμιστήρι που ρουφάει αέρα προς τα κάτω και ο αέρας διαχέεται μετά απο τα πλαινά της ψύκτρας χαμηλά. Θερμοκρασία cpu (celeron D 2,4) 46 με ανεμιστήρι στις 1800 και 54 με ανεμιστήρι σε 900 στροφές.

Λέω τώρα αν αλλάξω φορά στον αέρα του ανεμιστήρα θα είναι καλύτερα;

Δεν μπορώ να δοκιμάσω εύκολα την αλλαγή της φοράς (έχει γίνει πολύ ιστορία στο ανεμιστηράκι με προσαρμογέα απο 70μμ σε 80μμ κλπ) γι αυτό ρωτάω τη γνώμη σας.

Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr [Σήμερα, στις 13:50]

μια δοκιμη μονο θα μας πισει.

καθε ψυκτρα αντιδρα διαφορετικα απο αυτο το κολπακι.

Αυτη ειναι μονη λυση.Αν εχεις την ΧΡ120(απ'οτι ειδα σε αλλα ποστ) δε νομιζω να δεις αποτελεσμα...προσεχε μονο μην ανεβει αποτομα η θερμοκρασια!!!

Αυτό το κολπάκι το δοκίμασα σε ψύκτρα SLK-948U αλλά τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Η θερμοκρασία ανέβηκε. Νομίζω ότι μόνο αν βρεις τρόπο ώστε ο αέρας να βγαίνει απευθείας έξω και να μην διαχέεται στο κουτί, θα δεις αποτελέσματα. Έχω δει κάποιες custom καταστάσεις όπου με σωλήνα οδηγείται έξω ο αέρας από το cpu.:)

Αρχική απάντηση από fonzi

Δεν έχω χρ-120 σε αυτό το κουτί (μοντάρω 3πσ ταυτόχρονα...).

σε εμενα μαλλον πιγενε αυτο......... βασικα στην XP-120 εχω καλητερο idle με αναποδη ροη ενο σε φουλ 2 βαθμους απανο..........

Λογικά θα έχεις χειρότερα αποτελέσματα καθώς θα ρουφάει αέρα από άλλα υποσυστήματα και συνήθως δίπλα είναι και τα mosfets που τσουρουφλίζουν οπότε πιάνεις πάλι το ζεστό αέρα και τον ρίχνεις στον επεξεργαστή... ;) Αν μπορείς να κάνεις καμιά πατέντα με air duct θα έχεις αρκετή βελτίωση πιστεύω απ'τη στιγμή που λες οτι είναι πατείς με πατώ σε. Για τι κουτί μιλάμε; Να υποθέσω κρίνοντας απο άλλο post οτι πρόκειται για sff;

Οι περισσοτερες ψυκτρες δεν δουλευουν σωστα με την τοποθετηση του ανεμιστηρα αναποδα(pull VS push). Παλιοτερα,μονο καποιες ψυκτρες της Alpha το εκαναν αυτο, αλλα και παλι ηταν ιδιαιτερος ο σχεδιασμος τους, γι'αυτο τον λογο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.