fonzi Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 7, 2005 Κουτί φοβερά στριμωχτό.Μόνο μερικές τρύπες στο πλαινό καπάκι πάνω απο τον επεξεργαστή.2 ανεμιστήρια λειτουργούν: cpu και psuΕχει μια χάλκινη ψύκτρα στον επεξεργαστή και αποπάνω ανεμιστήρι που ρουφάει αέρα προς τα κάτω και ο αέρας διαχέεται μετά απο τα πλαινά της ψύκτρας χαμηλά. Θερμοκρασία cpu (celeron D 2,4) 46 με ανεμιστήρι στις 1800 και 54 με ανεμιστήρι σε 900 στροφές.Λέω τώρα αν αλλάξω φορά στον αέρα του ανεμιστήρα θα είναι καλύτερα;Δεν μπορώ να δοκιμάσω εύκολα την αλλαγή της φοράς (έχει γίνει πολύ ιστορία στο ανεμιστηράκι με προσαρμογέα απο 70μμ σε 80μμ κλπ) γι αυτό ρωτάω τη γνώμη σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Ιούνιος 7, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2005 μια δοκιμη μονο θα μας πισει.καθε ψυκτρα αντιδρα διαφορετικα απο αυτο το κολπακι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deadlock7 Ιούνιος 7, 2005 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2005 Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr [Σήμερα, στις 13:50] μια δοκιμη μονο θα μας πισει.καθε ψυκτρα αντιδρα διαφορετικα απο αυτο το κολπακι. Αυτη ειναι μονη λυση.Αν εχεις την ΧΡ120(απ'οτι ειδα σε αλλα ποστ) δε νομιζω να δεις αποτελεσμα...προσεχε μονο μην ανεβει αποτομα η θερμοκρασια!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
K.K Ιούνιος 7, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2005 Αυτό το κολπάκι το δοκίμασα σε ψύκτρα SLK-948U αλλά τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά. Η θερμοκρασία ανέβηκε. Νομίζω ότι μόνο αν βρεις τρόπο ώστε ο αέρας να βγαίνει απευθείας έξω και να μην διαχέεται στο κουτί, θα δεις αποτελέσματα. Έχω δει κάποιες custom καταστάσεις όπου με σωλήνα οδηγείται έξω ο αέρας από το cpu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Ιούνιος 7, 2005 Author #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2005 Δεν έχω χρ-120 σε αυτό το κουτί (μοντάρω 3πσ ταυτόχρονα...). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Ιούνιος 7, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2005 Αρχική απάντηση από fonzi Δεν έχω χρ-120 σε αυτό το κουτί (μοντάρω 3πσ ταυτόχρονα...). σε εμενα μαλλον πιγενε αυτο......... βασικα στην XP-120 εχω καλητερο idle με αναποδη ροη ενο σε φουλ 2 βαθμους απανο.......... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιούνιος 7, 2005 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2005 Λογικά θα έχεις χειρότερα αποτελέσματα καθώς θα ρουφάει αέρα από άλλα υποσυστήματα και συνήθως δίπλα είναι και τα mosfets που τσουρουφλίζουν οπότε πιάνεις πάλι το ζεστό αέρα και τον ρίχνεις στον επεξεργαστή... Αν μπορείς να κάνεις καμιά πατέντα με air duct θα έχεις αρκετή βελτίωση πιστεύω απ'τη στιγμή που λες οτι είναι πατείς με πατώ σε. Για τι κουτί μιλάμε; Να υποθέσω κρίνοντας απο άλλο post οτι πρόκειται για sff; Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιούνιος 7, 2005 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2005 Οι περισσοτερες ψυκτρες δεν δουλευουν σωστα με την τοποθετηση του ανεμιστηρα αναποδα(pull VS push). Παλιοτερα,μονο καποιες ψυκτρες της Alpha το εκαναν αυτο, αλλα και παλι ηταν ιδιαιτερος ο σχεδιασμος τους, γι'αυτο τον λογο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonzi Ιούνιος 7, 2005 Author #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2005 asus pundit-r το κουτάκιhttp://www.asuscom.de/products/desktop/pundit-r/overview.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.