_Chris_ Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2008 #1 Δημοσιεύτηκε Σεπτέμβριος 11, 2008 Πηγα χθες να περασω νεο bios στην P5K Premium με το asus update και δυστυχως δημηιουργηθηκε προβλημα.. Σβηστηκε το παλιο bios, γραφτηκε το καινουργιο αλλα στο τελευταιο σταδιο (verification του νεου bios) μου εβγαλε failure... Πατησα retry (οπως ελεγε) αλλα δεν ξεκιναγε καν η διαδικασια γιατι δεν εβρισκε υποστηριζομενο bios. Κοινως εμεινα χωρις bios! O υπολογιστης πλεον δεν ανοιγει, ουτε καν κανει post. Με το που ανοιξει κλεινει και επανεκκινει μονος του συνεχεια Το αρχειο με το bios το εχω και εχω σε φλασακι το afudos αλλα δεν ξερω αν μπορουν να χρησιμευσουν καπως.. Υπαρχει καποιος τροπος να λυσω μονος μου το προβλημα??? Αν το παω στο Πλαισιο μπορουν να ξαναπερασουν το bios? Το rma το ξεχναω? Please help!!!! Εχω μεινει χωρις υπολογιστη και τον εχω αναγκη αυτες τις μερες!!!
Vatos_locos Σεπτέμβριος 11, 2008 #2 Σεπτέμβριος 11, 2008 για βάλε μια photo από το CMOC chip να δούμε αν μπορείς να κάνεις hotflash
_Chris_ Σεπτέμβριος 11, 2008 Author #3 Σεπτέμβριος 11, 2008 Να υποθεσω οτι το cmos chip ειναι εκει που ειναι τα juperakia? Sorry για την χαζη ερωτηση αλλα δεν το βρισκω.. Να προσθεσω οτι ανοιξα το manual και λεει οτι σε αποτυχημενη προσπαθεια update του bios υποτιθεται οτι ανοιγει και βγαζει μηνυμα "bad bios checksum" και αναζητα αρχειο bios σε floppy, usb και οτι αλλο ειναι συνδεδεμενο. Αυτο εμενα δεν το κανει. Κανει απανωτα restart πριν προλαβει να κανει οτιδηποτε. Η οθονη δεν ανοιγει καν. Εχω κανει και clear cmos μπας και δω αυτο το μηνυμα αλλα δεν..
Vatos_locos Σεπτέμβριος 11, 2008 #4 Σεπτέμβριος 11, 2008 αν βλέπω και εγώ καλά πρέπει να είναι αυτό που είναι δίπλα στον κρύσταλλο πάνω από το αυτί της pci e όντως έπρεπε να το κάνει αυτό που λες δοκίμασε να βάλεις το δισκάκι που την συνόδευε μπας και το πάρει από εκεί μιας και εκεί το έχουν όλες οι asus αλλιώς rma και τον shamino
_Chris_ Σεπτέμβριος 11, 2008 Author #5 Σεπτέμβριος 11, 2008 Το cd της μητρικης πρεπει να εχει μεινει μεσα απο χθες, οταν εβαζα το asus update και δεν γινεται τπτ. Πηγα να ανοιξω το drive και φαντασου δεν προλαβαινει να βγει εξω... λολ!Οποτε rma ε?
_Chris_ Σεπτέμβριος 12, 2008 Author #7 Σεπτέμβριος 12, 2008 Η μητρικη πηγε ακλαφτη.. Το asus update της τιναξε τα πεταλλα! Δεν ξερω γιατι δεν λειτουργησε το crash free αλλα οπως και να εχει... Αυτο που βγαινει ειναι οτι δεν ξανακανω bios upgrade απο τα windows! Την θεση της πηρε μια Maximus II Formula και η πρωτη επαφη ειναι πολυ καλη!! (Εχει και 2 bios για να διαλεξεις με ποιο θα μπουταρεις :D:D) Αναμενεται να δουμε τα περετερω.. Σε ευχαριστω πολυ Vatos!
giorgos_saxo Σεπτέμβριος 12, 2008 #8 Σεπτέμβριος 12, 2008 Πο πο ρε Chris με παρεξενεψε που δε σου πετυχε με το asus update!H αληθεια ειναι οτι μ'εχεις τρομαξει λιγο και το σκεφτομαι το επομενο bios update αν κατι δε παει καλα.
midkin Σεπτέμβριος 12, 2008 #9 Σεπτέμβριος 12, 2008 Το έχω πάθει και εγώ πριν περίπου 6-7 μήνες, πάλι με asus, πάλι μέσω τον windows :/
_Chris_ Σεπτέμβριος 13, 2008 Author #10 Σεπτέμβριος 13, 2008 Πο πο ρε Chris με παρεξενεψε που δε σου πετυχε με το asus update!H αληθεια ειναι οτι μ'εχεις τρομαξει λιγο και το σκεφτομαι το επομενο bios update αν κατι δε παει καλα. Απλα μην το κανεις με το asus update, καν' το με το το ΕΖ πατοντας Alt+F2 οταν κανει boot. Θα το βρεις και μεσα στο bios. Οσο εψαχνα στο internet να λυσω το προβλημα ειδα οτι το asus update δεν φημιζεται. Κι εγω αυτο χρησιμοποιουσα αλλα δεν προκειται ξανα. Επισης να εχεις γυρισει απο πριν ολες τις ρυθμισεις του bios στα default, να μην ειναι oc'ed.
GeorgeVasil Σεπτέμβριος 13, 2008 #11 Σεπτέμβριος 13, 2008 Απλα μην το κανεις με το asus update, καν' το με το το ΕΖ πατοντας Alt+F2 οταν κανει boot. Θα το βρεις και μεσα στο bios. Οσο εψαχνα στο internet να λυσω το προβλημα ειδα οτι το asus update δεν φημιζεται. Κι εγω αυτο χρησιμοποιουσα αλλα δεν προκειται ξανα. Επισης να εχεις γυρισει απο πριν ολες τις ρυθμισεις του bios στα default, να μην ειναι oc'ed. Ο καλυτερος τροπος για update ever..ειναι μεσο DOS. Προχτες που δοκιμαζα to EZ δεν εβλεπε το φλασακι με το ROM file. οποτε.. afudos /i<bios.rom> Και αντε γεια..
_Chris_ Σεπτέμβριος 13, 2008 Author #12 Σεπτέμβριος 13, 2008 Επειδη ειδα το review σου, αυτο εγινε με την Maximus ΙΙ??? Χθες της περασα το τελευταιο bios με φλασακι απροβληματιστα.. Το ειδε κανονικα! Μηπως ηταν ntfs αυτο που χρησιμοποιησες? Με σκαλωσες! Xθες την πηρα, μη με κανεις να βλεπω εφιαλτες!!! To afudos τρεχει απο φλασακι? To floppy εχει χαλασει απο καιρο..
GeorgeVasil Σεπτέμβριος 13, 2008 #13 Σεπτέμβριος 13, 2008 Επειδη ειδα το review σου, αυτο εγινε με την Maximus ΙΙ???Χθες της περασα το τελευταιο bios με φλασακι απροβληματιστα.. Το ειδε κανονικα! Μηπως ηταν ntfs αυτο που χρησιμοποιησες? Με σκαλωσες! Xθες την πηρα, μη με κανεις να βλεπω εφιαλτες!!! To afudos τρεχει απο φλασακι? To floppy εχει χαλασει απο καιρο.. Ναι στην Maximus. To Flashακι το δοκιμασα σε NTFS/FAT32/FAT ..τπτ. Επισης το εβαλα να παιξει σαν Floppy/Forced FDD/CD-ROM/Auto και παλι τπτ. Και εγω παραξενευτικα γιατι σε μια P5Q που ειχα κανει το ειχε δει κανονικα. Δεν σημαίνει απαραίτητα οτι DOS=Floppy. Εβαλα στο Flashακι bootdisk αρχεια απο win98 και φόρτωσα DOS απο εκει. Στα Utilities στην κατηγορια Boot Disk Utilities θα βρεις οτι χρειαζεσαι για αυτη την δουλεια.
_Chris_ Σεπτέμβριος 13, 2008 Author #14 Σεπτέμβριος 13, 2008 Thanks for the info!:finger001: PS: Καλη συνεχεια και με το review!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.