Ilias83 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2005 Τον τελευταίο καιρό ψάχνω ηχεία για το 2ο PC.Μιας και ο χώρος δεν βολεύει για πάνω από 2 ηχεία κοιτάω για 2.1Μιας όμως και έχουμε καλομάθει απο τα Creative Inspire 5.1 5100, θα ήθελα κάτι με αρκετά καλό αποτέλεσμα, μιας και το pc προκειτε να παίξει πολλές ταινίες, πολλά παιχνίδια και μάλλον άπειρες ώρες μουσικής...Αυτό που δεν μου αρέσει στα 2.1 είναι η τιμές τους, μιας και είναι αρκετά ανεβασμένες, τόσο που μπορείς εύκολα να πάρεις κάτι σε 5.1.Καλοκοίταζα πάλι Creative (μια συμπάθεια την έχουμε στην συγκεκριμένη εταιρία), αλλά να πω την αλήθεια μου φάνηκαν κάπως τα Τ3000 τη στιγμή που με 20 ακόμα πάω για 5.1 πάλι σε Creative.Λοιπόν τι λέτε; Μπορείτε να με διαφωτίσετε λίγο να καταλήξω; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιούνιος 5, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2005 Μην συγκρίνεις ηχεία μόνο από τον αριθμό τους... Προσωπικά θα προτιμούσα ένα ζευγάρι ακριβά 2.1 από ένα ζευγάρι φτηνά 5.1... Μπορεί να είναι της ίδιας εταιρίας αλλά μην ξεχνάς οτι κάθε εταιρία έχει και σειρές προϊόντων όπως π.χ. στην Creative είναι τα "φτηνά" Inspire και τα ακριβά "megaworks" και "gigaworks". Σίγουρα δεν συγκρίνονται τα μεν με τα δε... Προσωπικά δεν ξέρω να σου προτείνω συγκεκριμένα μοντέλα αλλά θα σου πρότεινα κάτι σε συνεργασία Cambridge-Creative ή κάτι σε Logitech. Μακρυά από τα Ozaki λόγω προσωπικής εμπειρίας και με κάποια επιφύλαξη θα σου πρότεινα τα Altec Lansing. Τώρα, ας ρίξουν και οι άλλοι τα φώτα τους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Ιούνιος 5, 2005 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2005 συμφωνω απολυτως με τον απο πανω...ποσα θες να δωσεις?αν θες ενταση και λιγοτερο απο 100 ευρω ειναι κατι γκριζομπλε altec lansing και ειναι θηρια...πολυ δυναμη...τα ακουσα σε εναν φιλο και εμεινα λαλακης...με την onboard καρτα και πανω απο 90% η ενταση των ηχειων δεν παραμορφωναν καθολου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ATi Ιούνιος 5, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2005 Για ρίξε μια ματιά εδώΕγώ είμαι ένας ευτυχής κάτοχος των 2100 εδώ και 5 μήνες (μου φαίνεται).Και αποκλειστικός διανομέας το Πλαίσιο ε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
feanorian82 Ιούνιος 5, 2005 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2005 http://www.alteclansing.com/product_details_intl.asp?pID=621®ion=europe&country_code=grαυτά έχω εγώ (τα γκριζομπλέ που λέει και ο φίλος από πάνω). Εκπληκτική σχέση ποιότητας/τιμής. Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Ιούνιος 5, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2005 http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=26176779&Nav_Section_Id=&Catalog_Id=1&Product_Id=91042&Merchant_Id=1&sts_cid=3τα βρηκα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Ιούνιος 5, 2005 Author #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2005 Τα ηχεία προορίζονται να δουλέψουν με την On-board κάρτα ήχου. Δεν είναι η ένταση αυτό που με συγκινεί, όσο το πόο καθαρός είναι ο ήχος... Για παράδειγμα σας είπα είμαι ικανοποιημένος από τον ήχο των 5.1 που έχω, αν και μας τα χαλάνε όταν τα δυναμώσεις πολύ... Οστόσο ούτε με ενδιαφέρει η ένταση, ούτε και πρόκειτε να χρησιμοποιήσω τόσα RMS (έχουμε το στερεοφωνικό για τα πάρτυ ) @haris1984: είναι πολλά τα λεφτά για τα ηχεία που λες, όπως είπα είναι για το 2ο PC (που απλά θα μπει στο δωμάτιό μου) @Makis Hourdakis: Δεν τα συγκρίνω με το πόσα ηχεία έχουν, έτσι και αλλιώς δεν με παίρνει στο δωμάτιο για 5.1. Κάτι άσχετο: Τα 2.1 πόσα βισματάκια έχουν, σε τι εξόδους συνδέονται γιατί υπάρχει ενδεχόμενο πρόβλημα με την on-board κάρτα ήχου? Και κάτι ακόμα: Έχει δει κανείς στο Ελλάδα τα Creative Inspire 2.1 1300? Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Ιούνιος 5, 2005 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2005 Εγώ έχω αυτά τα teac και είμαι ευχαριστήμενος. Βέβαια δεν τα αγόρασα από τα oneway αλλά μόνο εκεί τα βγάζει ο skroutz. 'Εχουν πολύ καλό ήχο και καταπληκτική ποιότητα κατασκευής. Νομίζω αυτά είναι κάπως παλαίο μοντέλο αλλά ο skroutz εβγάλε και αυτά σε teac² που έχουν και ωραίο σχήμα. Τώρα γιατί σου λέω για teac εγώ ένας θεός ξέρει. Πάντος εάν θες κάτι αρκετά καλό πήγαινε σε yamaha.ilias83 είναι κανονικό stereo jack βύσμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιούνιος 5, 2005 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2005 @llias83: Τα 2.1 έχουν ένα απλό στερεοφωνικό mini jack οπότε μην ανησυχείς... Τουλάχιστον δλδ όσα σετ έχω δει έτσι είναι...@totally_wired: Δεν θα την πρότεινα τη Yamaha... Πολύ ακριβή χωρίς να προσφέρει κάτι το φοβερό. Δεν ξέρω δλδ για τα PC speakers της αλλά σε άλλα μουσικά είδη που βγάζει δε δικαιολογείται η τιμή τους. Εκτώς άμα τα βρεις εκτός Νάκα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Ιούνιος 5, 2005 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis@totally_wired: Δεν θα την πρότεινα τη Yamaha... Πολύ ακριβή χωρίς να προσφέρει κάτι το φοβερό. Δεν ξέρω δλδ για τα PC speakers της αλλά σε άλλα μουσικά είδη που βγάζει δε δικαιολογείται η τιμή τους. Εκτώς άμα τα βρεις εκτός Νάκα... Μα δεν του είπα να πάρει αρμόνιο ούτε μοτοσυκλέτα και να την έχει για ηχείο.Τα pc speakers της Yamaha (με εξαίρεση τα πολύ φθηνα) είναι κορύφαια σε απόδοση και ποιότητα σε όλες της κατηγορίες.Όσο αφορά τον νάκα -> ούτε πένα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιούνιος 5, 2005 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2005 Τι να σου πω... Δεν το έχω ψάξει συγκεκριμένα για τα ηχεία αλλά γενικώς στα μουσικά είδη η Yamaha (λόγω Νάκα κυρίως) δε λέει τπτ φοβερό για το κόστος της... Όσο για το Νάκα... Πράγματι ούτε πένα! Δε μ'αρέσουν οι PickBoy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnnyBoy Ιούνιος 6, 2005 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2005 Εμένα και τα 5.1 μου πουτα έχω στο σαλόνι στο DVD και τα 2.1 που τα έχω στο pc είναι Τeac και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένως, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thresh86 Ιούνιος 6, 2005 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2005 Για τα Yamaha YST-m201 νομίζω είναι ο πλήρης κωδικός του μοντέλου(2.1) τα έχει ένας φίλος μου και τα είχε πάρει 50ευρώ πρίν απο 2 χρόνια.Πολύ καλή απόδοση σε παιχνίδια και μουσική με πόλύ γεμάτα μπάσα και αρκετά καλά σε ψηλές.Και η κάρτα ήχου ήταν μια SB Live.Τα προτείνω ανεπιφύλακτα ως value for money 2.1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Ιούνιος 7, 2005 #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2005 50????? Καλά, πού τα βρήκε τόσο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Ιούνιος 7, 2005 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2005 Αρχική απάντηση από Makis HourdakisΔεν θα την πρότεινα τη Yamaha... Πολύ ακριβή χωρίς να προσφέρει κάτι το φοβερό. Δεν ξέρω δλδ για τα PC speakers της αλλά σε άλλα μουσικά είδη που βγάζει δε δικαιολογείται η τιμή τους. Εκτώς άμα τα βρεις εκτός Νάκα... Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis Τι να σου πω... Δεν το έχω ψάξει συγκεκριμένα για τα ηχεία αλλά γενικώς στα μουσικά είδη η Yamaha (λόγω Νάκα κυρίως) δε λέει τπτ φοβερό για το κόστος της... Όσο για το Νάκα... Πράγματι ούτε πένα! :slap: [ακολουθεί σκληρό offtopic] τι λες ρε μάκη, είπαμε! μη γενικεύεις έτσι αόριστα! εντάξει π.χ. κιθάρες μπορεί να μη λέει και πολλά, αλλά πιάνα - αρμόνια clavinova είναι κορυφή για τα λεφτά τους (τουλάχιστον τα πιάνα). το δικό μου το χω 17 χρόνια και είναι σε άψογη κατάσταση. το ίδιο ισχύει και για τη yamaha φλογέρα μου επίσης όπως σου είπε ο totally_wired, άλλο είναι το θέμα εδώ! όχι τα μουσικά όργανα κι οι μοτοσυκλέτες [τέλος σκληρού offtopic] όσον αφορά τα ηχεία, τα 2.1 της yamaha έχουν όντως αρκετά καλή απόδοση. παρ' όλ' αυτά, θα πρότεινα τα ηχεία του feanorian. (τα altec lansing). πιστεύω ότι είναι πολύ καλό 2.1 σύστημα, ιδιαίτερα για 100 ευρώ! επίσης (μάκη) όταν είχαν βγει τα πρώτα creative με dolby digital decoder, τα αντίστοιχα της yamaha είχαν και dts ( μάθημα ιστορίας ). Ξέχασα... και το στερεοφωνικό μου yamaha είναι (μήπως δεν είμαι αντικειμενικός??) Link to comment Share on other sites More sharing options...
feanorian82 Ιούνιος 7, 2005 #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2005 Πολύ καθαρός ήχος ακόμη και σττο φουλ. Βάζω την ένταση των Win κάπου στη μέση και είναι άψογα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilias83 Ιούνιος 7, 2005 Author #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2005 Παιδιά όπως σας είπα, τα ηχεία είναι ουσιαστικά για το 2ο pc.Θα παίζουν σε δωμάτιο, με την On-board κάρτα ήχου...100 θεωρώ οτι είναι πολλά λεφτά για το τι μπορώ εγώ να δώσω για ηχεία υπολογιστή.(Τα δώσαμε για τα ηχεία του αυτοκινήτου ήδη)Το συγκεκριμένο δωμάτιο καλύπτεται πλήρως με τον ήχο των Inspire 5100 (που εκ των πραγμάτων δεν έχουν ισχύ) και μάλιστα χωρίς να έχεις κανένα απολύτως παράπονο ως προς την ποιότητα.Δεν θα διαφωνήσω σε καμια περίπτωση οτι τα Yamaha έχουν πολύ καλό ήχο, αλλά τα λεφτά είναι υπερολικά, ειδικά για το χώρο που έχω να καλύψω.Προσανατολίζομαι στα Creative Inspire P380 με 31.70 από e-shop ή στα Τ3000 με 38.90 από λόγω των tweeter. Δεν νομίζω οτι μπορώ να ανέβω πάνω από 40 στην τιμή των ηχείων...Μοναδική τέτοια λύση σε Antec Lansing είναι τα 121 που δεν νομίζω οτι λένε και τίποτα (και δεν πρέπει να έχουν καν ξύλινο sub) Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Ιούνιος 7, 2005 #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2005 Ε κάκο δεν κάνει να ξέρουμε τι παίζει από 2.1 ηχεία σε όλες τις τιμές. :flower: Link to comment Share on other sites More sharing options...
saxon_747 Ιούνιος 7, 2005 #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 7, 2005 Αρχική απάντηση από Ilias83Προσανατολίζομαι στα Creative Inspire P380 με 31.70 από e-shop ή στα Τ3000 με 38.90 από λόγω των tweeter. Δεν νομίζω οτι μπορώ να ανέβω πάνω από 40 στην τιμή των ηχείων...Μοναδική τέτοια λύση σε Antec Lansing είναι τα 121 που δεν νομίζω οτι λένε και τίποτα (και δεν πρέπει να έχουν καν ξύλινο sub) Μεταξυ των δυο προτιμησε σιγουρα τα T3000... Εχουν τα tweeter και νομιζω καποια watt παραπανω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.