Jump to content

καινουρια AGP ή καινουριο mobo;

psyber

Recommended Posts

hi guys!εχω ενα mobo της msi (865PE NEO 2)απο το οποιο ειμαι ικανοποιημενος και δεν ηθελα να το αλλαξω.ωστοσο πρεπει να αλλαξω καρτα γραφικών.τι να κανω ; να παρω καινουρια καρτα AGP ή να αλλαξω mobo για να βαλω pci express;μιλαμε για καλη σχετικα καρτα( 150- 200 ευρώ).τι συμφερει πιο πολύ ;

αμα παρει μομπο με Pci-e θα πρεπει να παρει και επεξεργαστη...

εχει 478 και τα Pci-e mobos ειναι σοκετ 775&939 αν δεν κανω λαθος...

και το παιδι θελει να δωσει καμια 200αρια ευρα...

τι επεξεργαστη εχεις?

Δεδομένου οτι και η νέας γενιάς κάρτες θα βγουν σε AGP θα έλεγα οτι το AGP θα είναι μαζί μας για αρκετό καιρό ακόμα.

Το τι σε συμφέρει μόνο εσύ το ξέρεις. Θες 64-bit ή όχι? Το σύστημα πόσο σκοπεύεις να το κρατήσεις? Έχεις τους οικονομικούς πόρους να αντέχεις αναβαθμίσεις κάθε χρόνο? Μερικές φορές δε συμφέρει να πουλήσεις αυτά που έχεις για να αναβαθμιστείς. Τα κρατάς και κάνεις LAN.

Θες κάρτα των 200. Θα την αξιοποιήσεις όμως? Παίζεις παιχνίδια? Όταν συζητάνε SLI με 4 πυρήνες να ξέρεις οτι σύντομα θα βγούν και παιχνίδια που θα το θέλουν. Οπότε όλες οι μονές κάρτες θα απαρχαιωθούν πολύ πιο γρήγορα απ'ότι συνήθιζαν (Την Τi4200 μου την είχα 2,5+ χρόνια πριν την αλλάξω. Αμφιβάλλω αν το ίδιο γίνει και με την 6800GT μου...)

Προσωπιή μου άποψη: Πάρε τώρα μια απλή 6600. Κλοκάρουν πολύ καλά. Έχω μια Pixelview 6600 απλή και την κλόκαρα 520/675. Αποδίδει ελάχιστα πιο κάτω ή τα ίδια με μια stock 6600GT. Πολύ δυνατή καρτούλα με πολυ καλό value for money.

Αλλά να ξέρεις οτι σύντομα θα την αλλαξεις όπως και όλο το σύστημά σου. Αυτό βέβαια εξαρτάται από την πορεία των Windows 64 και τις δικές σου ανάγκες. Έως τότε όμως πιστέυω οτι η GeForce 6600 ή μια μεταχειρισμένη 9800 θα τα έχει βγάλει τα λεφτά της.

Αυτά.

Εγώ πιστεύω οτι από τη στιγμή που κοιτάς στην μικρομεσαία κατηγορία τότε δεν αξίζει να αλλάξεις το σύστημα... Καλύτερα όπως είπαν και οι άλλοι πάρε μια 6600GT ή μια 9800Pro και θα σε κρατήσει για πολύ ακόμα... Επίσης είναι κάπως κακή εποχή πιστεύω για να κάνεις ολική αναβάθμιση...

Σου προτείνω μια απλή 6600 στα 130 περίπου. Κλοκάρουν καλά.

Με λιγότερο από 200 μπορείς να πάρεις μια 6600GT.

Προσωπικά, προτιμώ την απλή 6600 γιατί σου γλυτώνει τουλάχιστον 50 και έχει πολύ μεγαλύτερο περιθώριο υπερχρονισμού (ποσοστιαία). Όταν πάς από 300 στον πυρηνα στα 520 μιλάμε για υπερχρονισμό πάνω από 70%. Ενώ και οι μνήμες αν τις φτάσεις 700 από 500 τότε μιλάμε για 40%. Δεδομένου οτι οι απλές DDR είναι πιο γρήγορες από τις DDR3 τότε με ένα καλό αλλά εύκολο overclocking μπορείς να έχεις τις επιδόσεις μιας GT έχοντας πληρώσει για την απλή.

’σχετο και συγνώμη για το offtopic:

Αποδίδει καλύτερα μία 6600 από μια 9600XT? (4 pipes vs 8 pipes) αλλά αρκετά καλύτερος χρονισμός μνήμης στην 9600XT (BGA μνήμες 2.8ns vs 4ns)...

Όπως σωστά προαναφέρθηκε,και η επόμενη γενιά καρτών γραφικών θα περάσει σε AGP Bus.

Εξαρτάται από το πόσο δυνατός gamer είσαι.Αν δε παίζεις και πολλά παιχνίδια ή δεν είσαι πολύ απαιτητικός σε AA/AF,τότε η 6600 ή μια used 9700pro/9800pro θα σε καλύψει.

Tα win64 φαίνεται αργούν ακόμα να ωριμάσουν,σημαντικότατη έλλειψη από drivers, επομένως θα σε βγάλει ακόμα η πλατφόρμα σου...

Ναι βρέ Μάνο,το ξέρω αυτό εννοώ (4p vs 8p) αλλά ταχύτατες μνήμες η 9600XT (2.8ns BGA) έναντι 4ns TSOP της 6600,απλά το έγραψα ανάποδα.

Xμμμ,θα benchάρω και βλέπουμε...

Jimmyfox,σε μαμά καταστάσεις,πως είναι τα πράγματα?

Πάντως για τη σύγκριση που λέτε, ένα άλλο μέλος είχε κλοκάρει μια GeForce 2 GTS και στο 3D Mark 2001 έπιανε περισσέτορα από τη 9500 (stock)... :p Οπότε... μην είστε τόσο σίγουροι... ;)

Αρχική απάντηση από Gabriel

Ναι βρέ Μάνο,το ξέρω αυτό εννοώ (4p vs 8p) αλλά ταχύτατες μνήμες η 9600XT (2.8ns BGA) έναντι 4ns TSOP της 6600,απλά το έγραψα ανάποδα.

Xμμμ,θα benchάρω και βλέπουμε...

Jimmyfox,σε μαμά καταστάσεις,πως είναι τα πράγματα?

Σε default?

Πάνω στον Α64 3200+@2,5GHz και στοκ χρονισμοί

3dMark2001: 15000+marks

Aquamark3: 38000+marks

3dmark03: 5500+marks

3dmark05: 2200+marks

Πάλι στον Α64 3200+@2,5GHz αλλά με overclock

3dMark2001: 19000marks

Aquamark3: 54550marks

3dMark03: 75000marks

3dmark05: 3200marks

Tην 9600ΧΤ την είχα. Χώμα η κάρτα. Δεν κλοκάρει κιόλας γιατί είναι ήδη μια κλοκαρισμένη 9600προ. ’σε που η 6600 σε παιχνίδαι OpenGL (Riddick, Doom3) την αφήνει χιλιόμετρα πίσω...

Εγώ λέω -αν έχεις διάθεση να τρέχεις στη Μεταμόρφωση- να πάρεις από το stock house του Πλαισίου μια 6800LE με 95,2 τελική (http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=26176060&Nav_Section_Id=&Catalog_Id=4&Product_Id=257530&Merchant_Id=1&sts_cid=3)

Μάλιστα, μπορείς με softmod να τη μετατρέψεις σε GT!!!!

Αρχική απάντηση από dimcar

Εγώ λέω -αν έχεις διάθεση να τρέχεις στη Μεταμόρφωση- να πάρεις από το stock house του Πλαισίου μια 6800LE με 95,2 τελική (http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=26176060&Nav_Section_Id=&Catalog_Id=4&Product_Id=257530&Merchant_Id=1&sts_cid=3)

Μάλιστα, μπορείς με softmod να τη μετατρέψεις σε GT!!!!

μπραβο dimcar ειναι πολυ καλη επιλογη παρολο που ειναι LE αλλα και το site με στοκ

θα βοηθησει πολλους για μια αγορα με λιγα χρηματα,με αυτα τα χρηματα που εχει 96 ευρο καλυτερη δεν θα επαιρνε

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis

Πάντως για τη σύγκριση που λέτε, ένα άλλο μέλος είχε κλοκάρει μια GeForce 2 GTS και στο 3D Mark 2001 έπιανε περισσέτορα από τη 9500 (stock)... :p Οπότε... μην είστε τόσο σίγουροι... ;)

Bέβαια, η GTS δεν θα έτρεξε το Nature test μιας και δεν υποστηρίζει καν DX8...

Με το softmod ενεργοποιούνται (στις περισσότερες από τις LE) τα κομμένα pixelκαι vertex shaders (8/4 σε 16/6, με πιο πιθανό το 12/5). Η πιθανότητα επιτυχίας είναι χαμηλή, ωστόσο αν πετύχει, ακόμα και χωρίς oc οι επιδόσεις αυξάνονται αρκετά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.