giody Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2005 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 5, 2005 Παιδια θελω να παρω ενα custom watercooling kit κ εχω διαλεξει αυτα αλλα δεν ξερω τι waterblocks να παρω.Μπορειτε να μου πειτε μερικα waterblocks για cpu,gpu,chipset κ την γνωμη σας για τα παρακατω.Και απο που να παρω σωληνες γιατι δεν βρισκω;;; Water Block HDD Asetek 3.5' Pump Asetek Hydor L-30 Radiator Black Ice Pro II 120mm Dual w/10mm fittings Reservoir Asetek DYO Blue UV anti-corrosion addative Συγνωμη για τα greeklish Ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zul Ιούνιος 5, 2005 #2 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2005 πρωτον γραφουμε μονο Ελληνικα και δευτερον κοιτα λιγο forum εχει απειρα τετοια θεματα Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Ιούνιος 5, 2005 #3 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2005 Αρχικά διόρθωσε το Post και γράψ'το με EΛΛHNIKA είναι κανόνας του forum, με τον οποίο έχεις συμφωνήσει... μετά θα σε βοηθήσουμε όσο θέλεις!:flower: Link to comment Share on other sites More sharing options...
spresv Ιούνιος 5, 2005 #4 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2005 Τοσο ζεστος ειναι ο σκληρος σου που θα βαλεις μονο σε αυτον block? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoriLLakoS Ιούνιος 5, 2005 #5 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2005 Καλως ηρθες:daisy: αλλα,διορθωσε το ποστ σου σε ελληνικα γιατι ειναι κανονας του φορουμ.... στο θεμα μας τωρα.... στο chipset γιατι να βαλεις νερο??? τωρα για vga+cpu τα πιο ωραια και αποδοτικα ειναι του 11(eleven)...κανε ενα search απο την αρχικη σελιδα για water blocks ή eleven και θα βρεις απειρα και πολλες εικονες.....επισης ριξε και μια ματια εδω...και για block και για λαστυχα..... http://www.multirama.gr/Multirama/category.aspx?a_id=111&cc_id=WaterComponentCooling λαστυχα προτιμησε tygon αλλα ειναι λιγακια ακριβα.....η clearflex που ειναι καλα και φτηνα,δεν σπανε και ειναι μαλακα....και τα eheim καλα ειναι και θα τα βρεις σε pet shop ευκολα.... PET SHOPS Ενυδρεία Τροπικά Ψάρια Tarek Ezzat. Έβρου 8, Αιγάλεω. (κάθετη στην Ιερά Οδό. Έχει μια ταμπέλα που λεει προς ΤΕΙ) Τηλ: 210. 5980673 _______________________________________ Exotic Petshop (Φώτης Μάρκος) οδος Μακρυγιάννη 31 , Μοσχάτο Τηλ: 210 9403253 _______________________________________ Ζωοφιλία (Σπύρος Κακούρης) Αρχελάου 9-11 11635 Παγκράτι Αθήνα τηλ. 210 7295478 _______________________________________ Υδρόκοσμος (Ανδρέας Καμαρινός) Γαλατσίου 104.Γαλάτσι τηλ 210 2136616 _______________________________________ Αβυσσος (Σταύρος Τσιπάς) Λεωφ. Αλεξάνδρας 48 (Πεδίον του Αρεως) τηλ: 210 8838334 ριξε και εδω μια ματια για λαστυχα.... Για tygon εδω.... Στην Καβάλας απέναντι από τον Σαρακάκη στην Μητροδώρου είναι ο www.stambolidis.gr αλλά είναι ακριβός στην Tygon σιλικόνης. Εκτός αν πάρεις Γαλλικές σιλικόνης που τις δίνει φτηνά. ΕΠΙΣΗΣ αμα θες να τα ψυξεις ολα αυτα που λες θα χρειαστεις kai μεγαλυτερη αντλια aka eheim 1048.. Ελπιζω να σε βοηθησα.... αμα θες καμια αλλη info...απλα ρωτα... EDIT στον σταμπολιδη κοιτα εδω... http://www.stambolidis.gr/plastikaelastikabiomix2.htm γιατι μαλλον δεν θα τα εβρισκες.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Ιούνιος 5, 2005 #6 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από ΒασιληςΕΠΙΣΗΣ αμα θες να τα ψυξεις ολα αυτα που λες θα χρειαστεις kai μεγαλυτερη αντλια aka eheim 1048.. η L30 ειναι πιο δυνατη απο την 1048 και η 1250 περιπου στα ιδια...ψυγειο αν παρεις διπλο παρε το black ice extreme 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Ιούνιος 5, 2005 #7 Κοινοποίηση Ιούνιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από giody Παιδια θελω να παρω ενα custom watercooling kit κ εχω διαλεξει αυτα αλλα δεν ξερω τι waterblocks να παρω.Μπορειτε να μου πειτε μερικα waterblocks για cpu,gpu,chipset κ την γνωμη σας για τα παρακατω.Και απο που να παρω σωληνες γιατι δεν βρισκω;;; Water Block HDD Asetek 3.5' Pump Asetek Hydor L-30 Radiator Black Ice Pro II 120mm Dual w/10mm fittings Reservoir Asetek DYO Blue UV anti-corrosion addative Συγνωμη για τα greeklish Ευχαριστω λοιπον μιας και ειμουνα προσφατα στην θεση σου ακου τι θα παρεις. μια hydor l25 (1000 λιτρα) ψυγειο black ice extreme II (να σκεφτεις με το pro εχει μια διαφορα 4αρων βαθμον) μπλοκ απο τον eleven για cpu gpu(to chipset δεν εχει τοσο μεγαλη αναγκη με ενα ανεμιστιρακι εισαι οκ) το τανκ που λες ξεχνατο ειναι μαπα. ενα πολυ καλο ειναι τις oclabs που βγενει σε διαφανο και μαυρο. και με το Blue UV anti-corrosion addative θα εισαι οκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickstamat Ιούνιος 6, 2005 #8 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2005 Λοιπόν, κανονικά δεν θα έπρεπε να απαντήσω, γιατί τελευταία λέμε όλο τα ίδια και τα ίδια. Αν πας στην κατηγορία Water Cooling θα δεις τουλάχιστον 3-4 πρόσφατα θέματα για custom-made υδρόψυξη. Θα κάνω όμως ένα ψυχικό να πω δυο-τρία πραγματάκια...Έχουμε και λέμε:1) Αντλία. Διαλέγεις ανάμεσα σε: Hydor L20 (700 l/hr), Hydor L30 (1200 l/hr), Eheim 1048 (600 l/hr), Eheim 1250 (1200 l/hr). Επιλέγεις ανάλογα με τη διάμετρο των σωληνών, το ψυγείο και τα εξαρτήματα που θέλεις να ψύξεις (επεξεργαστή, κάρτα γραφικών, chipset).2) Ψυγείο. Θα ακούσεις πολλούς να λένε για ψυγείο από Ford Transit. Είναι καλή λύση, αλλά αν δεν θέλεις να πάρεις μεταχειρισμένο και να μπλέξεις με καθαρισμούς και πατέντες για να στερεώσεις τους ανεμιστήρες, πάρε ψυγείο της Black Ice (θα βρεις στο Multirama / http://www.multirama.gr) και κατά προτίμηση τη σειρά Extreme, με 2 ή 3 ανεμιστήρες.3) Waterblocks. Τα waterblocks που θα διαλέξεις πρέπει να έχουν χαμηλό περιορισμό της ροής, να επιτρέπουν δηλαδή στο νερό να ρέει ελεύθερα με μεγάλη ταχύτητα. Ο eleven κατασκευάζει τα καλύτερα (απ' ότι έχω ακούσει και μάλλον αλήθεια είναι) blocks. Αν δεν έχεις την "τύχη" να αποκτήσεις ένα, πάρε block από τη Silverprop (http://www.silverprop.com).4) Τανκ. Το τανκ που διάλεξες δεν είναι καθόλου καλό. Αν δεν έχεις όρεξη και μεράκι να φτιάξεις ένα δικό σου τανκ, τότε δεν θα βρεις κάτι πραγματικά αποδοτικό. Αυτό της OCLabs που είπε ο D.J.AleXXX_gr πρέπει να είναι καλό.5) Ψυκτικό υγρό. Η απλή λύση του απεσταγμένου νερού είναι η καλύτερη. Αν θέλεις μπορείς να βάλεις το ειδικό υγρό της Coolermaster για κυκλώματα υδρόψυξης, το οποίο παρέχει προστασία ενάντια στη σκουριά και στη διάβρωση και στην ανάπτυξη μικροοργανισμών. Το υγρό που διάλεξες δεν αρκεί από μόνο του. Θα βάλεις νερό και θα προσθέσεις μια ποσότητα από αυτό. Δεν ξέρω όμως αν είναι καλό, αν αφήνει κατάλοιπα ή μειώνει την ικανότητα ψύξης κ.λπ.6) Σωλήνες. Οι σωλήνες της Tygon (Saint-Gobain) είναι οι καλύτεροι. Χρησιμοποιούνται σε ιατρικές/εργαστηριακές εφαρμογές και γι αυτό είναι κατασκευασμένοι από σιλικόνη, είναι ανθεκτικοί, εύκαμπτοι, δεν σκληραίνουν, δεν θολώνουν, μένουν σαν καινούριοι μετά από πολύ καιρό! Είναι όμως αρκετά ακριβοί και αν δεν διαθέτεις τα χρήματα, πάρε κάτι φθηνότερο.Τα περισσότερα εξαρτήματα θα τα βρεις στο κατάστημα Multirama (http://www.multirama.gr) και στο HAC-Shop (http://www.hacshop.gr).Ουφφφ, τέλειωσα. Λοιπόν, ελπίζω μετά από όλη αυτή την ανάλυση να μην έχεις απορίες.Συγγνώμη για την μεγάλη έκταση του post! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickstamat Ιούνιος 6, 2005 #9 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2005 Α, επίσης το block της Asetek που έχεις διαλέξει εσύ είναι για ψύξη σκληρού δίσκου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Ιούνιος 6, 2005 #10 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2005 Αρχική απάντηση από nickstamat2) Ψυγείο. Θα ακούσεις πολλούς να λένε για ψυγείο από Ford Transit. Είναι καλή λύση, αλλά αν δεν θέλεις να πάρεις μεταχειρισμένο και να μπλέξεις με καθαρισμούς και πατέντες για να στερεώσεις τους ανεμιστήρες, πάρε ψυγείο της Black Ice (θα βρεις στο Multirama / http://www.multirama.gr) και κατά προτίμηση τη σειρά Extreme, με 2 ή 3 ανεμιστήρες. To transit δεν είναι απαρέτητο να είναι μεταχειρισμένο, υπάρχουν και καινούρια!Βάζεις τα ρακορ που θέλεις και είσαι έτοιμος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
magicman Ιούνιος 6, 2005 #11 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2005 να προσθεσω και εγω κατι για το φιλο μας.. προσεχε την διαμετρο του ολο συστηματος... πχ αλλα ψυγεια εχουν 1/2 εξωτερικη και αλλα 1/2 εσωτερικη.. το ιδιο να προσεξεις για ΟΛΟ το συστημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nickstamat Ιούνιος 6, 2005 #12 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2005 Αρχική απάντηση από FrOsT To transit δεν είναι απαρέτητο να είναι μεταχειρισμένο, υπάρχουν και καινούρια!Βάζεις τα ρακορ που θέλεις και είσαι έτοιμος! Well, OK... :giveup: Link to comment Share on other sites More sharing options...
FrOsT Ιούνιος 6, 2005 #13 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2005 Για δες και αυτή την σύνθεση:Water Block 11(universal block με καπάκι plexi)Pump Hydor L-20Radiator Transit ή Black Ice Pro II 120mm Dual w/ 1/2inc fittingsMην βάλεις tank βάλε ένα Τ και κάνε την εξαέρωση από εκεί! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexisferos Ιούνιος 6, 2005 #14 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2005 πολυ καλη συνθεση.. κ εγω αυτη εχω (transit rulez) κ μπορω να πω στον φιλο οτι ειναι οτι καλυτερο για τα L7 τους.ολα αυτα θα σου κοστισουν καπου στα 130 με 140 κ βαλε κ αλλα 10 για ρελεδακι,λαστιχα (του μετρου) κ νερακι κ εισαι ετοιμος.δεν θα σου πω ψεματα γιατι δεν εχω λογο αλλα εχω 2 pc με νερο (ενα με αυτη τιν συνθεση κ ενα με το κιτ τις asetek απο multirama με 100. το πρωτο απλα ειναι απεχτο σε αποδωση ,τιμη,τρελας. οποτε κ εγω σου λεω 1-block 112-hydor l203-transit Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Ιούνιος 6, 2005 #15 Κοινοποίηση Ιούνιος 6, 2005 Εγώ έχω να προτείνω κάτι άλλο...1)CPU Block από Skinny132)Hydor L303)Black Ice Extreme 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.