CaptainMilo Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2005 Καθώς έψαχνα σήμερα στον γούγλο για ιδέες πάνω σε case modding , βρήκα αυτό http://case-mods.linear1.org/hard-drive-window-2/1/ Πλέξι σε σκληρό , παρακινδυνευμένο μεν , εντυπωσιακό δε! Φαντάσου να ανοίξεις και μια τρύπα ακριβώς στις διαστάσεις του μονταρισμένου σκληρού στο top από το κουτί , να τον προσαρμόσεις εκεί και να τον βλέπεις σε πλήρη λειτουργία :turn: (Ελπίζω να μην έχει ξαναποστάρει παρόμοιο θέμα , μια γρήγορη αναζήτηση πάντως δεν έβγαλε αποτέλεσμα ) @κοπρίτης : θα το δούμε σε καμμιά μελλοντική σου δημιουργία? :whistling
magicman Ιούνιος 4, 2005 #3 Ιούνιος 4, 2005 πολυ καλο!!! ΑΛΛΑ και ΠΟΛΥ επικινδυνο... ενας κοκκος σκονης και παπαλα ο σκληρος.
flameboy Ιούνιος 4, 2005 #4 Ιούνιος 4, 2005 Φοβερό mod Αν και αρκετά δύσκολο να πετύχει, αν θυμάμαι καλά το έχει επιχειρήσει ο μπλεοθόνης οπότε μπορεί να μας δώσει μερικές πληροφορίες.
aspirin Ιούνιος 4, 2005 #5 Ιούνιος 4, 2005 συγνώμη αλλά έβγαλε όλο το πάνω μέρος του σκληρού δίσκου? Και πώς το προστάτευσε μέχρι να ξαναβάλει πίσω το καπάκι? Δεν έχει πολλές φωτογραφίες για το όλο εγχείρημα. Τέσπα είναι πολύ ωραίο όντως.
magicman Ιούνιος 4, 2005 #6 Ιούνιος 4, 2005 Αρχική απάντηση από aspirin [Σήμερα, στις 00:58] συγνώμη αλλά έβγαλε όλο το πάνω μέρος του σκληρού δίσκου? Και πώς το προστάτευσε μέχρι να ξαναβάλει πίσω το καπάκι? Δεν έχει πολλές φωτογραφίες για το όλο εγχείρημα. Τέσπα είναι πολύ ωραίο όντως. Εβαλε το δισκο αφου αφαιρεσε πρωτα το πανω μερος μεσα σε ενα σακουκακι, απο αυτα που κανουν για ηλεκτρονικα μερη που λενε αντι-στατικα και τετοια.
aspirin Ιούνιος 4, 2005 #7 Ιούνιος 4, 2005 ααααααα αφαίρεσε το καπάκι μέσα σε σακουλάκι+ το έβγαλε, το επεξεργάστηκε έξω και το τοποθέτησε πάλι στο σακουλάκι. Καλή φάση. Πάντως ένας 20άρης δίσκος WD του έσκισα με ένα αιχμηρό αντικείμενο το πλαινό κατα λάθος. Με το που το πήρα χαμπάρι και να βάλω ένα σελοτέιπ για να καλύψω την τρύπουλα που είχε δημιουργηθεί δεν θα πέρασε 5 δευτερόλεπτα. Εεεε μετά απο αυτό ο δίσκος άρχισε τα κουλά ώσπου τον σούταρα γιατί δεν άντεξα. Πότε πρόλαβε η σκόνη κ μπήκε... Περίεργο..
jpavly Ιούνιος 4, 2005 #8 Ιούνιος 4, 2005 Είχα σκεφτεί να κάνω κι εγώ ένα τέτοιο mod, αλλά στην πορεία βαρέθηκα... Το θύμα: ένα WD περίπου 350ΜΒ ! Τελικά τον άφησα χωρίς καπάκι να δουλεύει και του έβαλα ένα page file 256ΜΒ! Ήταν τρομερό θέαμα, και λέω ήταν γιατί άντεξε μόλις 10-15 μέρες χωρίς καπάκι...!
magicman Ιούνιος 5, 2005 #9 Ιούνιος 5, 2005 αφου σου κρατησε τοσο παλι.. καλα. μαλλον δεν θα ειχες σκονη στο κουτι!!
SlotKiller Ιούνιος 5, 2005 #10 Ιούνιος 5, 2005 Εγω παλι γιατι νομιζα οτι ο σκληρος δισκος βρισκεται σε κενο και οχι αερα;
nobig Ιούνιος 5, 2005 #11 Ιούνιος 5, 2005 Έτσι είναι, ο σκληρός βρίσκεται σε μια περίεργη κατάσταση. Δεν πρέπει να είναι ακριβως κενό αλλά απλά όταν του βγάλουμε το καπάκι η το ακουμπήσουμε χαλαρα πάνω του χωρίς να το πιέζουμε δεν λειτουργεί. Δοκιμασμένο με ένα 20 western
Κοπρίτης Ιούνιος 5, 2005 #12 Ιούνιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από flameboy [Σήμερα, στις 00:54] Φοβερό mod Αν και αρκετά δύσκολο να πετύχει, αν θυμάμαι καλά το έχει επιχειρήσει ο μπλεοθόνης οπότε μπορεί να μας δώσει μερικές πληροφορίες. παιδια εδω ειναι τα posts απο το worklog του Πανουlink1 link2 και αποσο θυμαμαι ο σκληρος του δουλευε μια χαρα...Αρχική απάντηση από CaptainMilo@κοπρίτης : θα το δούμε σε καμμιά μελλοντική σου δημιουργία? Φιλε μου για να ειμαι ειλικρινης το ψιλοφοβαμαιδεν ρισκαρω καποιον εκ των σκληρων μου για ενα τετοιο mod....Μονο εαν εκανα καποιο κουτακι βιτρινας χωρις δλδ να παιζει ιδιαιτερο ρολο η αξιοπιστια των δεδομενωνθα το δοκιμαζα...αλλα μαλλον με καποιο αντιγραφο του καπακιου απο πολυεστερα παρα με plexiglass....
tasosmos Ιούνιος 5, 2005 #13 Ιούνιος 5, 2005 Οι πολυ παλιοι σκληροι δεν εχουν τοσο μεγαλο προβλημα με τη σκονη δεδομενου οτι η αποσταση μεταξυ κεφαλης - platter ειναι αρκετα μεγαλυτερη απο οτι στους σημερινους. Ετσι και αφησεις κανα καινουργιο σκληρο χωρις καπακι δεν θα αντεξει ουτε ωρα με τη σκονη που υπαρχει στον αερα ενος κουτιου.
aspirin Ιούνιος 5, 2005 #14 Ιούνιος 5, 2005 ρε παίδες και να μην δουλέυει ο δίσκος δεν τρέχει μία. Και πάλι είναι ωραία θέαμα. Εμείς γιατί θέλουμε να έχουμε και μουράτο δίσκο και να λειτουργεί? Δεν μας φτάνει που φαίνεται ωραία? ’λλωστε άντε να εμπιστευτείς έναν τέτοιο δίσκο. Πιστεύω ότι οι μέρες του είναι μετρημένες. Πάντως αν μου χαλάσει κάποιος απο αυτούς που έχω, θα τους βάλω πλέξι και τηα φιγουράρουν στη πρόσοψη του κουτιού. Καλή φάση!
Aligator21 Ιούνιος 7, 2005 #15 Ιούνιος 7, 2005 Όντως πολύ ςραίο αυτό, αλλά εγώ δεν πρόκειτε να το κάνω ποτε
Μπελλος Ευαγγελ Ιούνιος 8, 2005 #16 Ιούνιος 8, 2005 Παρε εναν χαλασμενο και καντω!! Αλλα οχι στον καλον σου!!! Τι φταιει ο δισκακος σου εεε;;;;
Seeker Ιούνιος 8, 2005 #17 Ιούνιος 8, 2005 Κι εγώ νομίζω πως οι δίσκοι είναι σε κενό αέρος... ξέρει κάποιος σίγουρα να μας πεί?
aggelopas Ιούνιος 9, 2005 #18 Ιούνιος 9, 2005 Γιατι να ειναι σε κενο αερος?? Για καθαρο περιβαλλον?Κανονικο αερακι εχει μεσα αφου περνα απο 1-2 φιλτρα ομως.
Μπελλος Ευαγγελ Ιούνιος 9, 2005 #19 Ιούνιος 9, 2005 Ρε παλιοπαιδα με βαζεται σε Ιδεες....... λες;;;;;; να......
GoriLLakoS Ιούνιος 9, 2005 #20 Ιούνιος 9, 2005 Η σκέψη οτι ο σκληρος δίσκος βρίσκεται σε ''κενο αερος'' ειναι λάθος με δύο τρόπους: δεν υπαρχει κανενα κενο μεσα, και η ίδια η κίνηση του μηχανισμου του δεν γινεται να σφραγγιστει , τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν. Στην πραγματικότητα, ο αέρας είναι ένα ουσιαστικό συστατικό για την κατάλληλη λειτουργία κίνησης. Οι κανονικοί σκληροί δίσκοι δεν σφραγίζονται συνολικά από τον εξωτερικό αέρα, αλλά είναι σίγουρα ''χωρισμένοι'' από αυτόν, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι ο ρύπος και η σκόνη του εξωτερικού αέρα κρατιούνται μακρυά από λεπτά platters και τις κεφαλές ανάγνωσης. Εάν ενα ξενο σωμα παει επάνω στα platters -- ακόμη και κάτι τόσο μικρό όσο τα μόρια καπνόυ -- μια τριβή μεταξύ platter και κεφαλής(επειδή ανάμεσα θα είχε σκόνη) θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαραξη του δισκου ή σε άλλα προβλήματα Οι σκληροί δίσκοι δεν σφραγίζονται, επειδή πρέπει να είναι σε θέση να περάσουν τον αέρα μεταξύ του εσωτερικού της κίνησης και του εξωτερικού, προκειμένου να εξισωθεί οποιοδήποτε διαφορ'α πίεσης αέρα που μπορεί να υπάρξει μεταξύ των δύο περιβαλλόντων. Αυτό επιτρέπει στο δίσκο να διατηρήσει την κατάλληλη ισορροπία όταν αλλάζει ο καιρός, ή η κίνηση του αερα γίνεται προς ένα διαφορετικό μερος του δίσκου εάν η πίεση δεν είναι ισορροπημένη,διοτι αν δεν γίνει η καταλληλη ''διανομη'' του αερα ,ισως ο μηχανισμος του σκληρου να μην αποδώσει κατάλληλα και να βλάψει τον σκληρο. Γι'αυτό υπαρχουν μικρές τρύπες που τοποθετούνται εκεί για αυτόν το λόγο. Φυσικά δεν θα υπήρχαν εκεί σε περίπτωση που προκαλούσε τη δυσλειτουργία της κίνησης του μηχανισμού, έτσι οι τρύπες καλύπτονται με ένα φίλτρο διαλειμμάτων που αφήνει τον αέρα να περάσει απο μέσα αργά αλλά δεν αφήνει ρύπους ή σκόνη. Αυτά τα φίλτρα τοποθετούνται μόνιμα και δεν πρέπει να συντηρηθούν ή να αντικατασταθούν. Οι σκληροί δίσκοι έχουν επίσης μια εσωτερική ροή αέρα μέσα στις σφραγισμένες αίθουσές τους (που προκαλούνται από την περιστροφή platters -- δεν υπάρχει κανένας ανεμιστήρας μέσα σε έναν σκληρό δίσκο). Αυτή η ροή αέρα χρησιμοποιείται για να φιλτραρίσει συνεχώς τον αέρα μέσα στη συνέλευση δίσκων. Παρά την κατασκευή των σκληρών δίσκων στις εξαιρετικά-καθαρές εγκαταστάσεις και τη λήψη τεραστίων προφυλάξεων κατά τη διάρκεια της κατασκευής, ένα μικρό φίλτρο αναδιανομής τοποθετείται στην ακρη του σκληρού ως προστιθέμενο μέτρο ασφάλειας. Αυτό το φίλτρο σχεδιάζεται για να λειτουργήσει οταν η συνέλευση του αέρα που ρέει μέσα στη σφραγγισμένη αίθουσα των σκληρών δίσκων, που πιάνει οποιαδήποτε μικρά κομμάτια των τριβών που γίνονται. Αυτό μειώνει τις πιθανότητες που ενας τέτοιος ρύπος θα καταλήξει στα platters δίσκων. Όπως και το φίλτρο διαλειμμάτων, ετσι και το φίλτρο αναδιανομής δεν είναι μεταβλητό!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.