SirGeorge Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2005 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 4, 2005 Σε πολλά forum του εξωτερικού, έχω διαβάσει συζητήσεις επί συζητήσεων αλλά και έχω δει και ειδικό site που να αφορά το πως δεν θα μεταφέρονται οι κραδασμοί του σκληρού δίσκου στο κουτί. Ειδικα άμα το κουτί είναι της πλάκας οι κραδασμοί του δίσκου μπορούν να παράγουν ιδιαίτερα ενοχλητικούς θορύβους λόγω συντονισμού.... Σας παρουσιάζω λοιπόν την απόλυτη λύση και όλα τα προαναφερόμενα είναι παρελθόν:
SirGeorge Ιούνιος 4, 2005 Author #2 Ιούνιος 4, 2005 Και αυτά είναι τα καλύμματα των 5,25" bays...και ξενοιάσαμε από τον θόρυβο και τους κραδασμούς του δίσκου μια για πάντα....
K.K Ιούνιος 4, 2005 #3 Ιούνιος 4, 2005 Φίλε μου επειδή έχω ασχοληθεί πολύ με θέματα θερμοκρασίας, ηχομόνωσης και θορύβου θα σε συμβούλευα να προσέξεις αυτές τις πρόχειρες κατασκευές διότι υπάρχει κύνδινος φωτιάς. Αυτό το υλικό που χρησιμοποίησες είναι έφλεκτο και δεν συνίσταται η επαφή του με σώματα που ανεβάζουν θερμοκρασία. Μπορεί να απόσβεσες τους κραδασμούς και ομολογουμένως να μείωσες τον θόρυβο αλλά εγγυμονεί κυνδίνους. Υπάρχουν έτοιμα καλύμματα αλουμινίου για σκληρούς στην αγορά μόνο που είναι λίγο ακριβά.
CaptainMilo Ιούνιος 4, 2005 #4 Ιούνιος 4, 2005 Έτσι όπως το έγραψες στον τίτλο φίλε , νόμιζα ότι σου έσκασε με κάποιο τρόπο ο σκληρός σαν να ήταν πυκνωτής
jpavly Ιούνιος 4, 2005 #5 Ιούνιος 4, 2005 Κι εγώ νόμιζα ότι θα δω κάνένα δίσκο να κάνει μπαμ !!!Τον έχεις βάλει μέσα σε 5.25 bay ακουμπώντας τον επάνω στο μονωτικό υλικό? Καλύτερα να μελετήσεις λίγο ακόμα τον χώρο σου εκεί, προτίμησε κάτι σε λάστικο για δεξιά-αριστερά για τους κραδασμούς και ηχομονωτικό τριγύρω. Δεν χρειάζεται να ακουμπάει το ηχομονωτικό επάνω στο δίσκο για να κάνει τη δουλειά του! Ελπίζω να μη δούμε όντως το σκληρό να σκάει !!
Vasot Ιούνιος 4, 2005 #6 Ιούνιος 4, 2005 Αρχική απάντηση από SirGeorge [Σήμερα, στις 02:20] Σε πολλά forum του εξωτερικού, έχω διαβάσει συζητήσεις επί συζητήσεων αλλά και έχω δει και ειδικό site που να αφορά το πως δεν θα μεταφέρονται οι κραδασμοί του σκληρού δίσκου στο κουτί. Ειδικα άμα το κουτί είναι της πλάκας οι κραδασμοί του δίσκου μπορούν να παράγουν ιδιαίτερα ενοχλητικούς θορύβους λόγω συντονισμού.... Σας παρουσιάζω λοιπόν την απόλυτη λύση και όλα τα προαναφερόμενα είναι παρελθόν: Tοσο θορυβωδεις ειναι ο δισκο σου??Τι μοντελο ειναιΕμενα και οι δυο δισκοι μου ειναι εντελως αθορυβοιΚαλυτερα να πας να αγορασεις κανενα καλο καινουργιο κουτι με καλο χωρο μεσα για τον υπολογιστη σου παρα να βαζεις ηχομονωτικα υλικα τριτης διαλογηςΕιναι και καλοκαιρι και ερχονται και οι ζεστες μην μπουκωνεις και πειραματιζεσαι με αυτα τα πραγματαΠαρε ενα καινουργιο tower της προκοπης δεν ειναι και τοσο ακριβα
astrolabos Ιούνιος 4, 2005 #7 Ιούνιος 4, 2005 Όχι άλλους δίσκους, καλύτερο κουτί, γιατί από ότι κατάλαβα, ο θόρυβος προέρχεται από τον συντονισμό του κουτιού.
theHitma@n Ιούνιος 4, 2005 #8 Ιούνιος 4, 2005 Φιλε μου ετσι οπως το εβαλες τον σκληρο σου θα καει. Και τωρα ειδικα που αρχιζει να ανεβαινει και η θερμοκρασια προβλεπω να δημιουργεις καινουργιο thread με τιτλο "Τι εκανα για να γινει καρβουνο ο σκληρος". Αν δεν καει τοτε σιγουρα του μειωνεις την διαρκεια ζωης του γιατι θα δουλευει σε θερμοκρασιες ανωτερες απο αυτες που πραγματικα αντεχει.
SirGeorge Ιούνιος 4, 2005 Author #9 Ιούνιος 4, 2005 Αρχική απάντηση από K.K [Σήμερα, στις 07:56] Φίλε μου επειδή έχω ασχοληθεί πολύ με θέματα θερμοκρασίας, ηχομόνωσης και θορύβου θα σε συμβούλευα να προσέξεις αυτές τις πρόχειρες κατασκευές διότι υπάρχει κύνδινος φωτιάς. Αυτό το υλικό που χρησιμοποίησες είναι έφλεκτο και δεν συνίσταται η επαφή του με σώματα που ανεβάζουν θερμοκρασία. Μπορεί να απόσβεσες τους κραδασμούς και ομολογουμένως να μείωσες τον θόρυβο αλλά εγγυμονεί κυνδίνους. Υπάρχουν έτοιμα καλύμματα αλουμινίου για σκληρούς στην αγορά μόνο που είναι λίγο ακριβά. Σοβαρά μιλάς ότι υπάρχει κίνδυνος φωτιάς?? Μην ξεχνάς ότι αρκετά καλύμματα για δίσκους (όχι όλα) λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ενώ εγώ έχω αφήσει και μερικά εκατοστά στο πάνω μέρος του δίσκου για να παίρνει αέρα....Αυτά τα κουτιά που χρησιμοποίησες εσύ στο project σου νομίζω ότι είναι τα καλύτερα, αλλά είναι πανάκριβα.
SirGeorge Ιούνιος 4, 2005 Author #10 Ιούνιος 4, 2005 Αρχική απάντηση από CaptainMilo [Σήμερα, στις 10:57] Έτσι όπως το έγραψες στον τίτλο φίλε , νόμιζα ότι σου έσκασε με κάποιο τρόπο ο σκληρός σαν να ήταν πυκνωτής To thread σε λίγο θα αλλάξει τίτλο και θα ονομαστεί "Τι έκανα για να σκάσει ο δίσκος από τη ζέστη!!!!"
haris1984 Ιούνιος 4, 2005 #11 Ιούνιος 4, 2005 μα λογικο ειναι να κανει μπαμ καποια στιγμη ο δισκος ετσι...ειχα κανει κατι παρομοιο με ρικοφον μονο στο κατω μερος του δισκου και οχι στα drives αλλα στον πατο του δισκου και ο δισκος εφτανε 45-50 βαθμους....μετα απο 2-3 μηνες εσκασε...εφτυχως ηταν αποθηκη....
magicman Ιούνιος 4, 2005 #13 Ιούνιος 4, 2005 μετα τους πυκνωτες, της οθονες, ηρθαν και οι δισκοι... στο θεμα μας, εγω ειναι τησ γνωμης να τα αφαιρεσεις ολα αυτα. κακο κανεις, καλο δεν κανεις.παρε καλυτερα ενα αλλο κουτι οπως ειπαν και τα παιδια. με τα ιδια λεφτα οταν σου σκασει ο δισκος θα παρεις ενα ωραιο κουτακι.
SirGeorge Ιούνιος 4, 2005 Author #14 Ιούνιος 4, 2005 Ε τώρα με 50 δεν παίρνεις σοβαρό κουτί που να σου εγγυάται ότι δεν θα έχεις κραδασμούς. Εδώ στο δικό μου το WaveMaster που το πήρα 220 και επειδή ίσως έχω βάλει 2 δίσκους, καμιά φορά γίνεται ένας ανεπαίσθητος συντονισμός.
Ujin Ιούνιος 4, 2005 #15 Ιούνιος 4, 2005 Αρχική απάντηση από unseen [Χθες, στις 18:45] και οπως λεει ο vag "Mπουγατσα με δισκο" :D :D
jpavly Ιούνιος 4, 2005 #16 Ιούνιος 4, 2005 Δεν βάζεις καλύτερα δεξια αριστερά μια πατεντούλα από λάστιχο για να σου αποροφήσει κραδασμούς?Βάλε ένα κομάτι από σαμπρέλα δεξια και ένα αριστερά, άνοιξε λίγο το χώρο του bay 3.5" και βάλ΄τον.Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά πιστεύω κάτι θα κάνει και σίγουρα είναι πολύ πιο ασφαλές.
unseen Ιούνιος 5, 2005 #17 Ιούνιος 5, 2005 το hec6a19 εχει λαστιχακια για τους κραδασμους και εχει γυρω στα 50 ευρω.
SlotKiller Ιούνιος 5, 2005 #18 Ιούνιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από unseen το hec6a19 εχει λαστιχακια για τους κραδασμους και εχει γυρω στα 50 ευρω. Εχω ακουσει εναν seagate 160 και εναν maxtor 300 (οχι ταυτοχρονα) σε ενα τετοιο hec και δεν υπηρχε φαινομενο συντονισμου... ειναι πολυ καλο κουτι! Παντως και το δικο μου p160 που εχει ειδικη θηκη με λαστιχα στις βιδες εχω την εντυπωση οτι εκανε πιο δυνατο τον θορυβο του ραπτορ, το διαπιστωσα οταν τον εβγαλα εξω απο το κουτι και τον αφοισα πανω σε χαρτι!
deadlock7 Ιούνιος 5, 2005 #19 Ιούνιος 5, 2005 Αρχική απάντηση από unseen [Χθες, στις 09:46] το hec6a19 εχει λαστιχακια για τους κραδασμους και εχει γυρω στα 50 ευρω. Παιζει να το βρεις και φθηνοτερα αν ψαξεις.Αυτο εχω κι εγω και λειτουργει αψογα σ'αυτον το τομεα.Ουτε θορυβος,ουτε κραδασμοι+εχει και 120mm να βαραει.Σιγουρα παντως η πατεντα σου...ΔΕΝ ενδεικνυται γιατι μετα θα αποθηκευεις σε δισκετες !
Μπελλος Ευαγγελ Ιούνιος 9, 2005 #20 Ιούνιος 9, 2005 Θα σου σκασει σιγουρα... αλλα απο ζεστη!!!!!! Κριμα θεος σχωρεστον τον αμοιρο Δισκο!!!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.