Jump to content

Φωτιά οι νέοι Hitachi Deskstar T7K250

mariosalice

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από mariosalice [Σήμερα, στις 01:10]

Επιτέλους. Διαβάστε το.

http://www.cluboc.net/reviews/hard_drives/hitachi/T7K250/p3.htm

μου φαινεται λιγο ανισο το συγκριτικο μεταξυ ενος ραπτορα και ενος ζευγους raid sata ii

οπως και τα αποτελεσματα που δειχνει

μιας και με τα δικα μου παλια 36αρια ραπτορακια

βγαζω τα ακολουθα αποτελεσματα τα οποια σε καμια περιπτωση (πλην του burst speed)

δεν ειναι τα μισα απο αυτα των hitachi...(οπως ισχυριζεται το cluboc)

ριξε μια ματια στην database του hdTach εδω στον Λαμπη να δεια ακομα καλυτερα αποτελεσματα απο αλλους χρηστες...

hitachi.jpg

post-166-1416071981,8931_thumb.jpg

Θα συμφωνησω με τον Κοπριτη. Ποσα πηρανε για αυτην την διαφημιση. Δεν αντιλεγω οτι ειναι γρηγοροι δισκοι αλλα αν ειχαν τα @@ να συγκρινουν με τους Raptor, ας στηνανε κι εκει ενα Raid_0 για να μαθουν απο που κλανει το μπαρμπουνι.

Αρχική απάντηση από jax7480 [Σήμερα, στις 01:51]

Θα συμφωνησω με τον Κοπριτη. Ποσα πηρανε για αυτην την διαφημιση. Δεν αντιλεγω οτι ειναι γρηγοροι δισκοι αλλα αν ειχαν τα @@ να συγκρινουν με τους Raptor, ας στηνανε κι εκει ενα Raid_0 για να μαθουν απο που κλανει το μπαρμπουνι.

Αυτό που μου άρεσε ήταν το στήσιμο του μηχανήματος που έχει μητρική DFI LANPARTY Ultra-D NF-4 w/ Native SATA II. Έχω δει και άλλα τεστ που όμως στηρίζονται σε δοκιμαστικές εκδόσεις chipset που ψάχνονται να υποστηρίξουν εγγενώς τους SATA 2. Τα αποτελέσματα δεν φαίνονται να είναι ψεύτικα πάντως. Εν μέρει νομίζω οτι αδικούν τον Τ7Κ250 των 140$ όταν τον συγκρίνουν με ένα πανάκριβο Single Raptor 74gb στις 10000 στροφές. Μόνο και μόνο για να ψάξουν οι κεφαλές να βρουν στοιχεία σε ένα τριπλάσιας + χωρητικότητας δίσκο θα ήθελαν λογικά τριπλάσιο χρόνο. Στο συγκεκριμένο μηχάνημα του τεστ o WDC WD740GD έδωσε Average read 64 MB/s και burst speed 127,4 MB/s, ενώ ο Τ7Κ250 έδωσε Average read 55,4 MB/s και burst speed 133,8 MB/s.

Σε Raid 0 o Hitachi έδωσε Average read 110 MB/s και burst speed 349,1 MB/s.

ΥΓ. Θα δούμε σύντομα τέτοιους δίσκους και επιδόσεις στο theLab οπότε θα μάθουμε και την ανατομία του μπαρμπουνιού.

:jump:

Αρχική απάντηση από unstoppable [Σήμερα, στις 10:48]

Οπως εχω ξαναπει παλαιοτερα, ριχτε μια ματια εδω

http://www.hardcoreware.net/reviews/review-277-1.htm

Το πρώτο που κοίταξα ήταν το στήσιμο του μηχανήματος που έγινε το τεστ.

To test the drives, we used the following setup. Note the SATA drives were powered off the Promise PDC20579 which is the first third party controller chip with the SATA-II extensions which means that is has support for NCQ and TCQ, but it does not support the full 300 MB/s bandwidth unlike the Nvidia controllers. It really doesn't make a difference at this point, but I thought I'd mention it.

Περισσότερα δεν διαβάζω μια και το έγραψα και πριν οτι είναι σημαντικό να υποστηρίζεται το SATA2. Δηλαδή βάζουμε ένα δίσκο SATA2 σε μηχάνημα SATA1 και λέμε τι;

Μέχρι τώρα λέγαμε οτι δεν έχει διαφορά αν οι δίσκοι είναι σε RAID 0 ή όχι. Με το SATA2 το RAID 0 έχει νόημα και θα φανεί ακόμα περισσότερο η διαφορά με τα 64μπιτα Windows και με τους διπλοπύρηνους επεξεργαστές. Δεν είναι μακρυά αυτά τα τεστ. Θα τα δούμε σύντομα.

Νομιζεις οτι τα w64 θα δωσουν ωθηση στους δισκους?Πολυ αμφιβαλλω...

Αρχική απάντηση από mariosalice

.................

Μέχρι τώρα λέγαμε οτι δεν έχει διαφορά αν οι δίσκοι είναι σε RAID 0 ή όχι. Με το SATA2 το RAID 0 έχει νόημα και θα φανεί ακόμα περισσότερο η διαφορά με τα 64μπιτα Windows και με τους διπλοπύρηνους επεξεργαστές. Δεν είναι μακρυά αυτά τα τεστ. Θα τα δούμε σύντομα.

Γιατι με sata 2 θα δουμε διαφορα στο raid 0??? Τα 150MBps ανα καναλι του SATA 1 ειναι αρκετα ή κανω λαθος???

Αρχική απάντηση από unstoppable [04-06-2005 13:18]

Γιατι με sata 2 θα δουμε διαφορα στο raid 0??? Τα 150MBps ανα καναλι του SATA 1 ειναι αρκετα ή κανω λαθος???

Φίλοι unstoppable και vadergr,

Η δουλειά μου δεν είναι οι υπολογιστές και έτσι δεν μπορώ να πω οτι κατέχω τα θέματα που κουβεντιάζουμε. Απόψεις εκφράζουμε, ακούμε τι μας λένε οι υπόλοιποι εδώ μέσα που έχουν πείρα και μαθαίνουμε.

Η περίπτωση μου θυμίζει AGP. Βγήκε το AGPX2, στη συνέχεια το AGPX4, το AGPX8 και τώρα το PCIeX16. Πάντα σε κάθε νέά αύξηση λέγαμε οτι οι κάρτες αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν τόσο Bandwidth και οτι οι επιδόσεις είναι ίδιες. Εϊναι; Δηλαδή δεν υπάρχει διαφορά στην ταχύτητα; Ποτέ μα ποτέ δεν είδα πουθενά γραμμένο "πάρτε το νέο είναι πιό γρήγορο". Παντού έβλεπα τεστ που αποδείκνυαν το αντίθετο. Το ίδιο λένε και σήμερα για το PCIex16, οτι είναι το ίδιο γρήγορο με το Χ8. Με αυτή τη λογική θα μέναμε στο AGPX1.

Απάντησα με πλάγιο τρόπο γιατί πραγματικά δεν μπορώ να σας απαντήσω στα ίσια.

Τα μετροπρογράμματα λένε ένα μέρος μόνο της αλήθειας. Μετράνε κάτι συγκεκριμένο. Με τη λογική των μετροπρογραμμάτων, οι πολυπύρηνοι επεξεργαστές θα έπρεπε να πεταχτούν στο καλάθι των αχρήστων.

Από όσα έχω διαβάσει μου έχει δημιουργηθεί η αίσθηση (χωρίς να έχω αντικειμενικά στοιχεία για να το στηρίξω) οτι σε 64bit Windows με πολυπύρηνους επεξεργαστές και πολυεπεξεργαστικό περιβάλλον (ταυτόχρονη λειτουργία πολλών προγραμμάτων) το 3Gb/s SATA-IO θα αποδειχτεί must.

Ξέρετε γιατί με το RAID-0 ενώ έχουμε φοβερές επιδόσεις στα μετροπρογράμματα στην πράξη δεν τις βλέπουμες;

Η άποψη μου είναι οτι το RAID-0 θα δείξει διαφορά με τους νέους δίσκους (το πρότυπο 3Gb/s SATA-IO δεν είναι μόνο τα 300ΜΒ/s αλλά το NCQ και άλλα) σε λίγο καιρό όταν θα δουλεύουμε πολλά προγράμματα και μεγάλα αρχεία λόγω των διπλων επεξεργαστών και των WIN64.

Το SATA II πρωτοκολλο ακομα δεν εχω καταλαβει που θα χρειαστει ΠΕΡΑ απο το NCQ... Ta 150 ΜΒ/s ακομα δεν εχουν ξεπεραστει απο 1 δισκο...

Κατι ειχε ποσταρει ενας πιο σχετικος πριν κατι μερες σχετικα με caching και διαφορα αλλα παπατζιλικια αλλα δεν καταλαβα τον χριστο μου. Αν δει το ποστ ο χρηστης ας ριξει μια ξηγα σχετικα με τα πλεονεκτηματα του sata 2 ΠΕΡΑΝ του οτι θα μεταφερει 300mB/s (και το sata 3 θα βγαζει 600...) Δεν χρειαζεται να πορωνομαστε με το Sata 2... Ολοι εκει θα καταληξουμε, το θεμα ειναι να δουμε τι προσφερει στην παραξη ΤΩΡΑ και οχι το τι ΜΠΟΡΕΙ να προσφερει στο μελλον. Εδω δεν υπαρχει 15K σκληρος SCSI που να δινει 150MB/s και μιλαμε για τον hitachi των 100 ευρω και τα 300mB/s ???

Aυτα τα Benchmarks ειναι υπερβολικα οπως γινεται και σε πολλα συγκριτικα σκληρων

Οπως ειναι και το RAID...μια υπερβολη με πολλα νουμερα που δεν προσφερει πραγματικες επιδοσεις ουτε στα παιχνιδια αλλα και ουτε σε πολλα αλλα προγραμματα μονο για τα ματια των Benchmarks

Οταν τα δοκιμασεις τετοιου ειδους hardware ο ιδιος απο χερι η διαφορα στις επιδοσεις ειναι μηδαμiνες και σε σχεση με το προηγουμενη σου λυση....

Λιγο ταχυτερο loading δεν λεει και τιποτα και με τετοιο κοστος δεν αξιζει

Θα προτιμουσα να αγοραζα κατι αλλο στο ιδιο κοστος που να μου προσφερει πραγματικες επιδοσεις

Αρχική απάντηση από Vasot [Σήμερα, στις 11:05]

.......

Οπως ειναι και το RAID...μια υπερβολη με πολλα νουμερα που δεν προσφερει πραγματικες επιδοσεις ουτε στα παιχνιδια αλλα και ουτε σε πολλα αλλα προγραμματα

Οταν τα δοκιμασεις τετοιου ειδους hardware ο ιδιος απο χερι η διαφορα στις επιδοσεις ειναι μηδαμiνες και σε σχεση με το προηγουμενη σου λυση....

......

Εγώ είδα τεράστια διαφορά με Raid0. Τόση που με έναν σκληρό πλέον ξενερώνω....

Αρχική απάντηση από vdeseris [Σήμερα, στις 09:15]

Απο λογια ολοι καλοι ειμαστε

Και εγω εχω δοκιμασει συστημα RAID0 και εκτος απο λιγο καλυτερο Loading δεν προσφερει τιποτα αλλο

Τωρα εσυ που ειδες της μεγαλες επιδοσεις (εκτος απο ενα ματσο νουμερα στα Benchmarks)που να σε ξενερωνει πια ο ενας δισκος μονο εσυ το ξερεις αυτο :laughing:

Ασe vdeseri... ;)

Αρχική απάντηση από Vasot [Σήμερα, στις 11:26]

Και εγω εχω δοκιμασει συστημα RAID0 και εκτος απο λιγο καλυτερο Loading δεν προσφερει τιποτα αλλο

Τωρα εσυ που ειδες της μεγαλες επιδοσεις (εκτος απο ενα ματσο νουμερα στα Benchmarks)που να σε ξενερωνει πια ο ενας δισκος μονο εσυ το ξερεις αυτο :laughing:

Ασe vdeseri... ;)

Χμμμμ. Το ότι έχω Raid και έχω αισθητή διαφορά σε loading σε παιχνίδια και αντιγραφή μεγάλων αρχείων είναι όλο λόγια. ΟΚ. Ό,τι πεις.....

Αρχική απάντηση από Vasot

Ασe vdeseri... ;)

Διαφορά υπάρχει και μάλιστα αρκετή τόσο στην αντιγραφή μεγάλων αρχείων όσο και στην σημαντική μείωση των καθυστερήσεων του συστήματος, έχεις και καλήτερο multitasking...

Αρχική απάντηση από vdeseris

μια απο τα ιδια και εδω

Εγω παλι ρε παιδια δεν ειδα καμια διαφορα , ειτε με 2 ραπτορες ειτε με 4 ραπτορες ολα ιδαι φαινοντουσαν στο μεμετεστ.

Αρχική απάντηση από Vagouridis

Εγω παλι ρε παιδια δεν ειδα καμια διαφορα , ειτε με 2 ραπτορες ειτε με 4 ραπτορες ολα ιδαι φαινοντουσαν στο μεμετεστ.

:clap: :clap: :clap: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: ελιωσααααααααα........:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

και σου πα να βγαλεις την πατατα που εχεις για αντιγραφικο και να βαλεις το 3540 :hehe::hehe::hehe:

Αρχική απάντηση από SlotKiller

:clap: :clap: :clap: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: ελιωσααααααααα........:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

και σου πα να βγαλεις την πατατα που εχεις για αντιγραφικο και να βαλεις το 3540 :hehe::hehe::hehe:

Λες?Αλλα δεν ξερω εαν εχει ide υποδοχη το bios της DFI

Αρχική απάντηση από Vasot [Σήμερα, στις 11:26]

Ασe vdeseri... ;)

Ρε Vasot δεν χρειζεται να εισαι τοσο απολυτος...

θες να πεις δλδ οτι ενα Raid 40αρηδων 5400rpm pata σε μητρικη τριετιας

εχει καμια σχεση με μια συστοιχια δυο 74ρηδων raptors?

ή οτι ολοι οι controllers ειναι ιδιοι...

το οτι αυτο που εσυ δοκιμασες δεν σε ενθουσιασε

δεν παει να πει οτι το raid ειναι γενικα αχρηστο....

εγω παντως συμφωνω με Vdeseris

και ο μονος λογος για τον οποιο θα αντικαθιστουσα το raid μου

ειναι αυτες οι πατεντες του στυλ iRam κτλ...

(τουλαχιστον για to λειτουργικο - ισως και κανα gb pagefile...)

ή μαλλον τωρα που το ξανασκεφτομαι....

δεν θα το αντικαθιστουσα...

απλα θα προσθετα και ενα iRam συμπληρωματικα:devil:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.