unseen Ιούλιος 10, 2005 #21 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2005 Σε οσα εχω φτιαξει μεχρι τωρα η διαφορα θερμοκρασιας επεξεργαστη (εσωτερικη-διοδου) με την θερμοκρασια του heatsprider ηταν το πολυ 7-8 βαθμους πανω. Δηλαδη αν ελεγε το hs -20 ο επεξεργστης ηταν -15 ας πουμε. Τωρα θελω να μου πεις αν οταν τρεχεις 32mb η dfi σου λεει 220 ή εστω 230. Αν ναι τοτε κατι κανω λαθος τοσο καιρο. Γιατι ενα heatexchanger οσο και καλα φτιαγμενο να ειναι δεν μπορει να δωσει ενα κερδος πχ 20 βαθμων απο την επιστροφη. Ειναι απλη φυσικη. Το οτι bencharατε περιπου το ιδιο με τον chroma χωρις να εχει -44 σε full load αλλα αυτος βλεπωντας ~ +2 με προβληματιζει. Μια διαφορα μαξ 10 βαθμων την καταλαβαινω λογω 410 που εχεις εσυ.Επισης λεμε οτι δεν ειναι αξιοπιστες οι μετρησεις μιας μητρικης σιγουρα ομως οταν μιλαμε για ιδιες μητρικες και παρομοιους επεξεργαστες δεν μπορει να εχουν τετοια διαφορα στις θερμοκρασιες.Αν ειναι τοσο μεγαλο μυστικο το heatexchanger σου θα το σεβαστω να μην το αποκαλυψεις αλλα μου ειναι δυσκολο να πιστεψω οτι απο αυτο κερδιζεις 30 βαθμους. Ολα τα παραπανω το ξερεις πως τα γραφω φιλικα απλα πρεπει να καταλαβω αν κανω κατι εγω λαθος τοσο καιρο. Οι συμμφορουμιτες εδω και ιδιως οι παλιοι ξερουν ποσο χρονο - χρημα εχω σπαταλησει απλετα σε ολα αυτα. Διαφωτισε με σε παρακαλω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Ιούλιος 10, 2005 #22 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2005 Αρχική απάντηση από unseen Σε οσα εχω φτιαξει μεχρι τωρα η διαφορα θερμοκρασιας επεξεργαστη (εσωτερικη-διοδου) με την θερμοκρασια του heatsprider ηταν το πολυ 7-8 βαθμους πανω. Δηλαδη αν ελεγε το hs -20 ο επεξεργστης ηταν -15 ας πουμε. Τωρα θελω να μου πεις αν οταν τρεχεις 32mb η dfi σου λεει 220 ή εστω 230. Αν ναι τοτε κατι κανω λαθος τοσο καιρο. Γιατι ενα heatexchanger οσο και καλα φτιαγμενο να ειναι δεν μπορει να δωσει ενα κερδος πχ 20 βαθμων απο την επιστροφη. Ειναι απλη φυσικη. Το οτι bencharατε περιπου το ιδιο με τον chroma χωρις να εχει -44 σε full load αλλα αυτος βλεπωντας ~ +2 με προβληματιζει. Μια διαφορα μαξ 10 βαθμων την καταλαβαινω λογω 410 που εχεις εσυ. Επισης λεμε οτι δεν ειναι αξιοπιστες οι μετρησεις μιας μητρικης σιγουρα ομως οταν μιλαμε για ιδιες μητρικες και παρομοιους επεξεργαστες δεν μπορει να εχουν τετοια διαφορα στις θερμοκρασιες. Αν ειναι τοσο μεγαλο μυστικο το heatexchanger σου θα το σεβαστω να μην το αποκαλυψεις αλλα μου ειναι δυσκολο να πιστεψω οτι απο αυτο κερδιζεις 30 βαθμους. Ολα τα παραπανω το ξερεις πως τα γραφω φιλικα απλα πρεπει να καταλαβω αν κανω κατι εγω λαθος τοσο καιρο. Οι συμμφορουμιτες εδω και ιδιως οι παλιοι ξερουν ποσο χρονο - χρημα εχω σπαταλησει απλετα σε ολα αυτα. Διαφωτισε με σε παρακαλω. Χρηστο μην αγχωνεσαι καθολου, αν με ηξερες καλυτερα θα ηξερες οτι δεν παρεξηγουμε Ας ξεκινησω με τον chroma. ο οποιος benchαρει με ΕΛΑΧΙΣΤΑ volt. και ακομα και τα +2 που βλεπει δεν τον εμποδιζουν να benchαρει, εγω απο την αλλη δινω 1.5x1.23% δηλ περιπου 1.85V. νομιζεις με +2 η +3 θα μπορουσε να αντεξει 22 λεπτα τοσα volt? (με τιποτα). Οσο για το που clockαρα ενα θα σου πω... καθε τσικ σε ΜΗz + volt ηταν καινουργιο tune του αεριου. πιστευω πως επιανα περιπου το 90% της αποδοσης του συστηματος.και ακομα ειχα περιθωρειο σε +10 +20 Mhz. Απλα δεν ηθελα να συμβιβαστω με ενα tune σε XWatt και μετα αν αλαξει καποια παραμετρος οτι κατσει (δεν νομιζω ο chroma να ρυθμιζε μετα απο καθε αλαγη στο setup του) στα περισσοτερα δεν εχεις αδικο ... και η αληθεια ειναι οτι το DFI εδειχνε περιπου 240-245 στο full load. (δηλ -20 με -15, αλλα το τι δειχνει το smartguardian δεν με απασχολει, δεν θελω να σκεφτομαι ποση αποκλιση εχει στους τοσους -) επειδη δεν μπορω να εχω αξιοπιστα και αμεσα συγκρισιμα αποτελεσματα με τα monitor της motherboard εβαλα το CHY στο IHS για να εχω το κεφαλι μου ησυχο (και μια ατυπη συγκριση με τον hipro που δειχνει κοντα στα -40 το hiprommie του, αλλα με πολλα περισσοτερα watt) τωρα το ποσο αποκλησει εχει το DFI απο το IHS ειναι τρεχα γυρευε οσο για τον ΗΧ θα το συζητησουμε μεταξυ μας. δεν εχω κανενα προβλημα αν και ειναι κατι πολυ απλο. Το κυριοτερο παντως θεμα στην ολη ιστορια ειναι το tune του αεριου... πανω απο 4 κιλα ρ410 χαλασα. και πανω απο 15 ωρες μεσα σε δυο μερες. (εντελει δεν ξερω αν βγηκε καποιο συμπερασμα, αλλα δεν ερχεσαι καμια βολτιτσα απο Αθηνα, θα ειναι εποικοδομιτικη και για τους 2) Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιούλιος 10, 2005 #23 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2005 μου λες οτι παει ακομη καλυτερα απο αυτο που φανταζομαι εγω... Το δικο σου δηλαδη παει καλυτερα ακομη και με περισσοτερα βολτ.... Μαλιστα.... Να σου δειχνει 245 σε 32Mb Pi το δεχομαι και ειναι εφικτο με 410 + καλο μοτερ+καλο κενο. Δεν μπορω να αποκλισω τιποτα αλλα επετρεψε μου να εχω τις επιφυλαξεις μου. Οταν κατεβω καποια στιγμη θα συνατηθουμε εννοειτε. Εχω τοσα πολλα να μαθω By the way βαλε πανω στο condeser ενα mousepad. Κερδιζεις ~2 βαθμους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
crmaris Ιούλιος 10, 2005 #24 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2005 εμένα πάντος ο CAAC με 1,9 και στα 3 giga benchare για ώρες με +10 με +12 από το smart fan και το προμι μου χωρίς να κολήσει. Μια ερώτηση ακόμη με τον Venice 3500+ στα 1,85 και στα 3300 περίπου(γύρω στα 180 watt δηλαδή) με το snm fpu test δεν έδειχνε η dfi σε σένα θετικές; Από το bios πόσο είχες; Σε ρωτάω όλα τα παραπάνω γιατί έχω και εγώ ένα promie με μίγμα r410 και r507 μέσα και με τον CAAC στα 3 giga και 1,9(200 watt περίπου) έβλεπα σχετικά συχνά θετικές με το snm πάντα και τώρα που βλέπω το δικό σου σε full load να είναι στα 245 δηλαδή 20 βαθμούς κάτω από το δικό μου με προβληματίζει. Βασικά χωρίς παρεξήγηση με όλα αυτά που έχω διαβάσει περί phase δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένα μονοβάθμιο με σχετικά μικρό συμπιεστή (1/3) έχει -44 σε load 180 watt πάνω στο core της cpu , εκτός και αν δεν έχω καταλάβει εγώ κάτι καλά. φιλικά πάντα τα παραπάνω’ρης Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Ιούλιος 10, 2005 #25 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2005 Αρχική απάντηση από unseen μου λες οτι παει ακομη καλυτερα απο αυτο που φανταζομαι εγω... Το δικο σου δηλαδη παει καλυτερα ακομη και με περισσοτερα βολτ.... Μαλιστα.... Να σου δειχνει 245 σε 32Mb Pi το δεχομαι και ειναι εφικτο με 410 + καλο μοτερ+καλο κενο. Δεν μπορω να αποκλισω τιποτα αλλα επετρεψε μου να εχω τις επιφυλαξεις μου. Οταν κατεβω καποια στιγμη θα συνατηθουμε εννοειτε. Εχω τοσα πολλα να μαθω By the way βαλε πανω στο condeser ενα mousepad. Κερδιζεις ~2 βαθμους. μπορει και να εκατσε το ολο στησιμο, αλλα εχω και ενα πολυ πιο δυνατο phase μονοβαθμιο να δοκιμασω οποτε θα δουμε ποσο επαληθευετε και τι. δεκτη καθε αποψη και επιφυλαξη! δεν ειπα οτι θα μαθεις ... αποψεις θα ανταλαξουμε . αν και μεχρι να ερθεις αν δεν το προγραμματιζεις για συντομα τα εχει γινει κομματακια το phase :/ αν κανονισεις να ερθεις στο hipro-party θα σου εχουμε πολλες εκπληξεις, μπορει να σε 'φιλεψουμε' και τιποτα. Τι mousepad μου λες τρελος εισαι? τεχνολογια man , CD-case βαζω Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Ιούλιος 10, 2005 #26 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2005 Αρχική απάντηση από crmaris εμένα πάντος ο CAAC με 1,9 και στα 3 giga benchare για ώρες με +10 με +12 από το smart fan και το προμι μου χωρίς να κολήσει. Μια ερώτηση ακόμη με τον Venice 3500+ στα 1,85 και στα 3300 περίπου(γύρω στα 180 watt δηλαδή) με το snm fpu test δεν έδειχνε η dfi σε σένα θετικές; Από το bios πόσο είχες; Σε ρωτάω όλα τα παραπάνω γιατί έχω και εγώ ένα promie με μίγμα r410 και r507 μέσα και με τον CAAC στα 3 giga και 1,9(200 watt περίπου) έβλεπα σχετικά συχνά θετικές με το snm πάντα και τώρα που βλέπω το δικό σου σε full load να είναι στα 245 δηλαδή 20 βαθμούς κάτω από το δικό μου με προβληματίζει. Βασικά χωρίς παρεξήγηση με όλα αυτά που έχω διαβάσει περί phase δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένα μονοβάθμιο με σχετικά μικρό συμπιεστή (1/3) έχει -44 σε load 180 watt πάνω στο core της cpu , εκτός και αν δεν έχω καταλάβει εγώ κάτι καλά. φιλικά πάντα τα παραπάνω ’ρης δεν μπορω να απαντησω δεν εχω καν το snm στο bench disk. και θα ξαναπω οτι και +200 να εδειχνε στο snm μου αρκει που πηγαινε στο 32μβ και στα υπολοιπα bench οπως πηγαινε! Δεν μηλισα για core CPU, ΙΗS cpu ειπα και ειναι κατι ενδιαμεσο απο core και evap με περισσοτερο να τεινει προς τον evap το BIOS εδειχνε -25 στο περιπου. και σαν τελευταια κουβεντα τρελο πακετο το fine tune ειδικα στα συστηματα μας που ειναι fix οι καταστασεις (τριχοειδης) Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιούλιος 10, 2005 #27 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2005 ok then. Peace! Ποτε θα γινει αυτο το περιβοητο hipro-party? Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Ιούλιος 10, 2005 #28 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2005 Αρχική απάντηση από unseen ok then. Peace! Ποτε θα γινει αυτο το περιβοητο hipro-party? soon ... θα αποσταλει θυβετιανος μοναχος με την προσκληση σου μην αγχωνεσε (ζηλευω το turbotorch σου, εδω χρειαζομαστε δυο mapp gas για δυνατες κολησεις ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
crmaris Ιούλιος 10, 2005 #29 Κοινοποίηση Ιούλιος 10, 2005 άντε ρε σεις αφήστε τις μεγαλουπόλεις και τα πάρτυ και ελάτε διακοπές σε κανά νησί (πχ. Μυτιλήνη ) να τα πούμε και από κοντά. Είναι άλλη φάση να είσαι τέζα στην παραλία να συζητάς για phase και να απολαμβάνεις το θέαμα Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleven Ιούλιος 11, 2005 #30 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2005 Αρχική απάντηση από esdeeοσο για τον ΗΧ θα το συζητησουμε μεταξυ μας. : Βαγγελη ειλικρινα δεν το καταλαβαινω αυτο γιατι μεταξυ σας και οχι δημοσια Ισα ισα που θα βοηθησει και αλλους που ασχολουνται με το αθλημα Αυτος δεν ειναι αλλωστε και ο σκοπος που γραφουμε στο φορουμ αν παρουμε και να δωσουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Ιούλιος 11, 2005 #31 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2005 Αρχική απάντηση από eleven Βαγγελη ειλικρινα δεν το καταλαβαινω αυτο γιατι μεταξυ σας και οχι δημοσια Ισα ισα που θα βοηθησει και αλλους που ασχολουνται με το αθλημα Αυτος δεν ειναι αλλωστε και ο σκοπος που γραφουμε στο φορουμ αν παρουμε και να δωσουμε Δεν εχεις αδικο Μιχαλη, αν και δεν ειναι κατι το οπιο σκοπευα να κρατησω μυστικο. Εχω την ταση να αναβαλω διαφορα πραγματακια και γι'αυτο δεν το εχω κανει ακομα Απλα θελω 'εσωτερικα' να παρω 2-3 γνωμες ωστε να παρουσιαστει τελειοποιημενο. το οτι δεν το εχω συζητηση ακομα με καποιον απο τους 'επανω' ειναι γιατι δεν εχω αμεση επαφη με κανεναν για να ανταλασουμε συχνα αποψεις. Αντιθετως ο hipro5 που μενει κοντα και αλληλοβοηθειομαστε ("κρατα σταθερα βρωμοAMDα για να κολησω καλα" ) ξερει τι παιζει στο HX Anyway δωστε μου μερικες μερες και θα κανω ενα threadακι με το στησιμο του r410 phase μου με λεπτομεριες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
phil1416003162 Ιούλιος 11, 2005 #32 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2005 Λεεεεεπον. Αν και οπως ειπε ο Esdee το συστημα ειναι υπο fine tuning(ελπιζω να μη μου ζητησει υπερωριες ),οποτε και δε θα αναφερθω ακομα σε αποτελεσματα. Compresor: Danfoss 1/2Hp Condenser: Unseen Ευκαμπτος: Unseen Evaporator: Eleven Αεριο: R410 Construction of Unit and Heat Exchanger: eSDee Outer constraction: By ME Cooling: 3X120mm/220volt Link to comment Share on other sites More sharing options...
phil1416003162 Ιούλιος 11, 2005 #33 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2005 Μια απο το πλαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
phil1416003162 Ιούλιος 11, 2005 #34 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2005 Μια απο την αλλη πλευρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
phil1416003162 Ιούλιος 11, 2005 #35 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2005 Και τελος μια απο πισω(προσοχη στο βυσμα τροφωδοσιας) Link to comment Share on other sites More sharing options...
esdee Ιούλιος 11, 2005 #36 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2005 και εγω με τη σειρα μου θα προσθεσω για το παραπανω μηχανημα οτι Danfoss 1/2 = sc18cl και 1-2 photos πρωτα απο το shimaden που εχει τον sensorα του στο πισω μερος του evap και μετα ο πατος του evap εννοειτε χωρις φορτιο! υπερωριες .... /edit και οι ενδειξεις την ιδια χρονικη στιγμη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Athens2004 Ιούλιος 11, 2005 Author #37 Κοινοποίηση Ιούλιος 11, 2005 Ε δεν είναι κρίμα ρε ζωντόβολα που τόσο καιρό κρατάγατε στα κρυφά τέτοια μηχανάκια . Tι κουτάκι μάυρο είναι αυτό :inlove: , τι οθονη είναι αυτή :inlove: Link to comment Share on other sites More sharing options...
unseen Ιούλιος 12, 2005 #38 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2005 κουκλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
crmaris Ιούλιος 12, 2005 #39 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2005 πολύ ωραίο το συστηματάκι αυτό.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AN7 OverClocker Ιούλιος 12, 2005 #40 Κοινοποίηση Ιούλιος 12, 2005 Πολύ ωραία δουλειά....’ντε παίδες....ποστάρετε...μόλις τελειώσω και εγώ το κουτάκι θα ποστάρω... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.