sotiris Ιούνιος 3, 2005 #21 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 αυτό ήθελα να πω, το λέει πιο ωραία το e-shop.πρόσεξέ το:Προσοχή:Σε παλαιότερες μητρικές πλακέτες, ο ελεγκτής μνήμης MCH (Memory Control Hub) αδυνατεί να αναγνωρίσει memory chips μεγαλύτερα των 128MBit - 16MB, με αποτέλεσμα τα νεώτερα αρθρώματα μνήμης τα οποία συνήθως χρησιμοποιούν chip των 256MBit - 32MB να αναγνωρίζονται με την μισή τους χωρητικότητα από το σύστημα. Αυτό σε καμμία περίπτωση δεν αποτελεί ελάττωμα της μνήμης, η οποία λειτουργεί κανονικά αλλά με την μισή της χωρητικότητα, αλλά οφείλεται στην παλαιότητα της μητρικής στην οποία εγκαθίσταται. Παρακαλούμε ελέγξτε τα προηγούμενα αρθρώματα που διαθέτει το σύστημα σας, ώστε να βεβαιωθείτε ότι η μνήμη των 256MBit/Chip θα είναι συμβατή. Μπορείτε να κάνετε τον εύκολο υπολογισμό (χωρητικότητα / αριθμός chip) * 8 για να υπολογίσετε τα MBit των chip που υπάρχουν στο άρθρωμα της μνήμης σας. Επίσης θα πρέπει να μελετήσετε τα Memory Population Rules της μητρικής σας που υπάρχουν στο manual, διότι αρκετές φορές υπάρχουν περιορισμοί στην μέγιστη χωρητικότητα των αρθρωμάτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να επιστρέψετε την μνήμη πίσω στο e-shop με δικά σας έξοδα, αφού επικοινωνήσετε με το τμήμα service για την έκδοση αριθμού επιστροφής RMA και να σας επιστραφεί το ποσό της αγοράς του προϊόντος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magicman Ιούνιος 3, 2005 #22 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 Αρχική απάντηση από greekfragma [Σήμερα, στις 14:56] ή εγω το χω παρει πολυ πατριωτικα ή μερικοι δεν εννοειτε να καταλαβετε οτι οταν απανταμε πρεπει να ξερουμε τι απανταμε πριν το γραψουμε.ΤΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ?ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΑ OFFICE? Ή MHΠΩς ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΑΝΑΓΝΩΣΤΗ Η PLAYLIST ΤΟΥ WINAMP?????ΜΠΑΚ ΟΝ ΤΟΠΙΚ@ [_di4boLisT_]:ανεβασε καπως την ποσοτητα τις μνημης σου(αναλογα και ποια εκδοση windows εχεις).........ας πουμε για τα 2000 μια 256αρα σε συνολο ειναι αρκετη.επισης κοιταξε να δωσεις χειροκινητα παραπανω page file (~ 500MB) και δοκιμασε προγραμματακια για ανασυγκροτηση δισκου ωστε να τον εχεις φρεσκο και με τακτοποιημενα το περιεχομενο του ωστε να μην τρως κολληματα.(σου συνιστω το Diskeeper9) τωρα τι να σου πω.. του προτεινα σαν λυση τις μνημες ΠΡΩΤΑ και ειπα ''και καρτα γραφικων αμα βρεις ακομα καλυτερα'' οχι οτι ειναι απαραιτητο. παντως εγω θα επερνα αν ημουν στη θεση του αν εβρισκα, γιατι το κοστος ειναι πολυ μικρο και +οτι θα εχει μια μικρη αυξηση επιδοσεων.δεν νομιζω να τσιγγουνευτει να δωσει 10 ευρο και 20 πολυ. και ξερω να διαβαζω πολυ καλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[_di4boLisT_] Ιούνιος 3, 2005 Author #23 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 ενα link για μνημη 1χ512 133ΜΗz καποτε ειχα παρει μια 128 133ΜΗΖ και οντως αναγνωριζε την μιση ηταν κινκστον μετα την ανταλαξα με μια αλλη ιδια αλλα αλλη μαρκα και ηταν οκπως θα μαθω την να αγορασω για μην την πατησω???????:wassat: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιούνιος 3, 2005 #24 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 Αν αγορασεις 2 128αρες ή 2 256αρες θα κοιταξεις να ειναι double sided μνημες και οχι single sided. Ετσι αν εχουν σε καθε πλευρα 8 τσιπ μνημης, δηλαδη συνολικα 16 τσιπ, σημανει οτι το καθε τσιπακι ειναι 16M και οχι 32Μ ωστε να μην σου αναγνωριζει τα μισα.Οποτε η επιλογη 512αρας ειναι ακυρη γιατι αναγκαστικα θα εχει τουλαχιστον 32Μ τσιπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Ιούνιος 3, 2005 #25 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 Αυτό που λέει ο αντμινιστράτορας σε συνδυασμό με ένα καλό offline defrag θα πρέπει να είναι οι πρώτες σου κινήσεις. Έπειτα τσέκαρε και λίγο τα προγράμματα που χρησιμοποιείς. Π.χ. το winamp δε συγκρίνεται σε βάρος με το musicmatch. Επίσης το foobar είναι τόσο ελαφρύ που σε εμενα δείχνει να έχει 0 χρήση επεξεργαστή .Δέχεται και μπόλικα κολπάκια χωρίς να το επιβαρύνουν -riping για παράδειγμα- ενώ το "μειονέκτημα" είναι η μη χρήση όμορφου-εντυπωσιακού user interface.Τo open office είναι πλέον εφάμιλλο του ΜΣ όφις αν και εγώ δεν έχω παρατηρήσει διαφορά στο "βάρος".Ίσως να είνια λίγο πιο παραμετροποιήσιμο. Ο firefox τα κάνει όλα και συμφέρει και είναι πανάλαφρος ενώ π.χ. ο Netscape με γονατίζει. Επίσης ψάξε τα προγράμματα προστασίας που χρησιμοποιείς. Καλά το ρώσο δε νομίζω να τον χρησιμοποιείς ,απλά αναφορικά το NOD32 και το symantec corporate edition 9 είναι από τα ελαφρότερα ενώ για Internet Security μάλλον Kerio, Tiny και Outpost (ίσως). έχοντας περάσει πολύ καιρό με μηχανήματα πολύυυ υποδεέστερα της εποχής τους ,θεωρώ ότι το μηχάνημά σου είναι μια χαρά για πολλά πράγματα αρκεί να προσέχεις τι κάνεις και με τι το κάνεις. (Με 256 ραμ το φώτοσοπ μου φόρτωνε σε 15 δευτερόλεπτά σχεδόν ενώ το GIMP σε 5 χωρίς να το έχω ρυθμίσει...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
[_di4boLisT_] Ιούνιος 3, 2005 Author #26 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 schumifer πολυ σωστα αυτα που λες!!!!!!!!!, ειδη μπηκα στο ψαξιμο........ οπως τα βλεπω εγω πλεον τα πραγματα με μια 256 sdram double sided παω στα 384 πιστευω καλα ειναι........... ο δισκος στο λινκ του jax7480 ειναι πολυ καλος και οικονομικος.... το να παρω 2χ 256 sdram το βλεπω λιγο ακριβο. Τωρα μου μπηκαν ιδεες για μια καρτα γραφικων γιατι ειχα υποψην μου να παρω μια κονσολα αλλα τελικα δεν συμφερει στα μισα λεφτα φτιαχνω το pc.... δεν εχω καθολου ιδεα απο καρτες γραφικων και τι μητρικη ή επεξεργαστη χρειαζονται η ASUS ATI 9250TD - 128 MB ειναι μια οικονομικη αλλα για επιδοσεις εσεισ θα μου πειτε Υ/Γ thx ολους για τα posts ειμαι λιγο πισω αλλα θελω να δραστηριοποιηθω και τελικα δεν ειναι τοσο δυσκολο Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Ιούνιος 3, 2005 #27 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 Ίσως η καλύτερη αγορά αυτή τη στιγμή να είναι η 6200 που γίνεται 6600 αλλά νομίζεις ότι θα την εκμεταλευτεί το μηχάνημά σου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
[_di4boLisT_] Ιούνιος 3, 2005 Author #28 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 Βασικα θελω να μαθω τι να προσεξω στην αγορα μιας καρτας γραφικων..........γιατι οσο να 'ναι ο επεξεργαστης μου ειναι παλιος και δεν φανταζομαι οτι εχω τρελες επιλογεςΣωστα?:wassat: Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιούνιος 3, 2005 #29 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 Κατ'αρχας αν ειναι ευκολο πες μας τι μητρικη εχεις ετσι ωστε να δουμε σε τι ταχυτητα δουλευει το AGP της και να σου προτεινουμε αναλογα. Λογικα θα ειναι 4Χ οποτε οι περισσοτερες καρτες δουλευουν κανονικα. Αν ομως ειναι 2χ(λιγο δυσκολο) τοτε δεν εχεις επιλογες καινουριες. Ψαχνεις αναγκαστικα για μεταχειρισμενο.Αν θελεις την συγκεκριμενη καρτα την πουλαει ο χρηστης Gabriel στα 30. Του στελνεις ενα pm και κανεις την δουλεια σου. Δεν ξερω και το μπατζετ σου για να σου προτεινω κατι ακριβοτερο. Ποσα λεφτα σε παιρνει να δωσεις για VGA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κοπρίτης Ιούνιος 3, 2005 #30 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 επεσες στην περιπτωση......πηρα πριν κανα δεκαημερο για ενα πισακι ενος θειου...512 sdram απο χρηστη του Fleamarket προς 25 ευρω!!!καινουριο στη ζελατινα του λεμε!και ειχε ακομα καμια 10αρια κομματια (ριξε μια ματια στο Flea γιατι δεν εχω κρατησει στοιχεια του)επισης για καρτα γραφικων νομιζω οτι η ατυχης προσφορα του stock του πλαισιου αποχαρακτηρισμενη Geforce Ti4200 σε FX5900 προς 15 ευρω ειναι επισης best buy...με 40 ευρω θα κανεις το συστηματακι σου αγνωριστο Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιούνιος 3, 2005 #31 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 Αρχική απάντηση από Κοπρίτης επεσες στην περιπτωση......πηρα πριν κανα δεκαημερο για ενα πισακι ενος θειου...512 sdram απο χρηστη του Fleamarket προς 25 ευρω!!!καινουριο στη ζελατινα του λεμε!και ειχε ακομα καμια 10αρια κομματια (ριξε μια ματια στο Flea γιατι δεν εχω κρατησει στοιχεια του)επισης για καρτα γραφικων νομιζω οτι η ατυχης προσφορα του stock του πλαισιου αποχαρακτηρισμενη Geforce Ti4200 σε FX5900 προς 15 ευρω ειναι επισης best buy...με 40 ευρω θα κανεις το συστηματακι σου αγνωριστο Ωπ σωστο, το ξεχασαμε το Πλαισιο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
haris1984 Ιούνιος 3, 2005 #32 Κοινοποίηση Ιούνιος 3, 2005 για οσους δεν το ξερουν το πλαισιο ανανεωσε το site του και εχει τομεα με τα προιοντα που εχει στο στοκ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
[_di4boLisT_] Ιούνιος 4, 2005 Author #33 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2005 ECS P6BAP-A+ αυτη ειναι η μητρικη μου...... ASUS ATI 9550 TD Gamers Edition - 128MB τι λεει αυτη η καρτα και κατα ποσο ειναι συμβατη??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
schumifer Ιούνιος 4, 2005 #34 Κοινοποίηση Ιούνιος 4, 2005 Η 9550 είναι καρτάρα μην το ψάχνεις.Και για όσους δε γνωρίζουν , τη σελίδα του στοκ του Πλαισίου την ξέρετε???...ε ξεχάστε την .Για πάρτε κάνα τηλέφωνο να δείτε αν ισχύει τίποτα από αυτά....!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.