Jump to content

πως να στήσω ασύρματο δίκτυο

kots

Recommended Posts

πρόσφατα εγκαταστήσαμε στο γραφείο σύνδεση adsl.

θέλω με την αγορά του κατάλληλου εξοπλισμού να μεταφέρω ασύρματα αυτήν την σύνδεση και στο σπίτι μου.

γνωρίζετε μήπως τι εξοπλισμό θα χρειαστώ, και πως θα γίνει εφικτή μια τέτοια ασυρμάτωση?

η απόσταση είναι γύρω στο ένα χιλιόμετρο. τώρα δεν υπάρχει κάποιο πολύ ψηλό κτίριο ανάμεσα στα δυο κτίρια. κάτι δέντρα είναι μόνο. αλλά δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι υπάρχει οπτική επαφή. πρέπει να φαίνεται με το μάτι?

...έως πολύ...

Αν δείτε παλαιότερα posts, όποιος ρωτούσε κάτι άσχετο με τη συμμετοχή του στο AWMN έτρωγε κράξιμο... Το λένε άλλωστε και στο disclaimer, ότι δεν απαντούν σε όσους θέλουν να στήσουν ιδιωτικό δίκτυο...

Αρχική απάντηση από spc

αν κάνουν τον κόπο να ασχολήθουν...(έχω την εντύπωση ότι γενικά το παίζουν λίγο ''υπεράνω'')....

Αρχική απάντηση από YDinopoulos

Eιναι να πεσεις στην καλη μερα. Επειδη πανε πολλοι κ ρωτανε πραγματα ασχετα με το ιδιο το awmn, τους γραφουν.

Αρχική απάντηση από Rayden

...έως πολύ...

Αν δείτε παλαιότερα posts, όποιος ρωτούσε κάτι άσχετο με τη συμμετοχή του στο AWMN έτρωγε κράξιμο... Το λένε άλλωστε και στο disclaimer, ότι δεν απαντούν σε όσους θέλουν να στήσουν ιδιωτικό δίκτυο...

χαλαρώστε.

υπάρχει λόγος που γίνεται αυτό.

υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το θόρυβο στα 2.4GHz.

η άποψή μου είναι ότι όποιος θέλει να παίξει ασύρματα, ας παίξει μέσω του awmn.

είναι ήδη ένα πολύ μεγάλο δίκτυο, με ανθρώπους που το χουν ψάξει, και απλά προσέχουν και κάποια άλλα πράγματα (ξαναλέω: θόρυβος).

καταρχήν κατερίνη μένω.

επίσης εγώ το βλέπω ως εξής: στην χειρότερη περίπτωση να δόσω 200 ευρώ για όλον τον εξοπλισμό για δίκτυο.

εάν τώρα πιάσουμε μία μία της εταιρείες θα δούμε ότι θέλει τουλάχιστον ένα 50αρι τον μήνα για τα πάγια. οπότε λέω ότι σε 4 μήνες θα έχω κάνει απόσβεση. με την isdn που έχω τώρα στο σπίτι πληρώνω 25 ευρώ τον μήνα. άρα με συμφέρει. γιατί σε 8 μήνες θα τα βγάλω τα λεφτά μου.

τι προβλήματα μπορεί να παρουσιάσει το ασύρματο δίκτυο?

Πιστεύω πως θα χρειαστείς 2 access point 2 κάρτες δυκτίου 2 κεραίες και 2 από όλα τα υπόλοιπα... (καλώδια pigtails και ένας θεός ξέρει τι άλλο)

Το βασικό πρόβλημα είναι η οπτική επαφή. Εάν το καταφέρεις αυτό μετά το επόμενο πρόβλημα είναι η ασφάλεια. Το χειρότερο απόλα είναι να τα πληρώσεις και να μην κάνεις δουλεία. Δεν μπορείς να ξέρεις εκ των προτέρων ότι αυτό που θα φτιάξεις θα δουλεύει. Και δεν λέω ότι θα φταίς εσύ αλλά η τοπολογία του προβλήματος.

http://ngia.rootforge.org/content/Tutorials/PlugMeIn/

βάλε τα στίγματα στη nodedb και δες το υψόμετρο (μήπως έχει εμπόδιο ανάμεσα).

αφού λες ότι δεν έχεις, πάρε κυάλια και κοίτα.

μπορείς να βάλεις και ιστό, αλλά μέχρι ενός ορίου;)

μιλάμε για 2 κατευθυντικά if's ελπίζω;)

Αν θυμάμαι καλά , ο εξοπλισμός για να συνδεθείς στο ασύρματο δίκτυο εδώ θεσ/νίκη πριν κάποιο καιρό , έβγαινε όλα μαζί 180 euro , περιελαμβάνοντας κεραία , μοντεμάκι , καλόδια , κουτιά και δεν συμμαζεύεται . Λογικά , στην απλούστερη περίπτωση θα χρειαστείς γύρω στο 300άρι αν δεν κάνω λάθος για 2 εξοπλισμούς

Επίσης , ρίξε μια ματιά και στο twmn.gr , ή στο αντίστοιχο αθηναικό , awmn.gr

Όλο και κάτι θα βρεις που θα σε βοηθήσει

Πάντως όπως ανέφεραν και τα παιδιά , κοίτα αν υπάρχει οπτική επαφή καθώς δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο σε μητροπολιτικό δίκτυο στην Κατερίνη ώστε να πας μέσω κόμβου

Η καλύτερη λύση θα είναι να βάλεις την πιο φθηνή dsl που θα βρείς 128/128 και με αυτή να έλεγχεις ένα μηχανιματάκι στο γραφείο. Το πρώι θα έχεις έτοιμα γραμμένα αυτά που θες + σύνδεση 24/7 στο σπίτι σου με χαμηλό κόστος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.